Датчик на разпределителния вал - 330ci

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Датчик на разпределителния вал - 330ci

Мнение от Lenco » 21 Яну 2015, 23:49

ShaShi написа:Някой ще ми отговори ли на поста малко по-горе :) . Благодаря

Един от проблемите на датчиците е изгорялата изолация, която пада и кабелите се окъсяват. Възможно е при теб само да са се допрели за малко от вибрациите, при мен са бяха увили, нямаше последствия.
Ако имаш излишни 120-160лв, някой с тънка ръка да бръкне под всмукателния колектор и да размърда кабела на датчика, по-близо до конектора.
За този на всмукателния вал иде реч.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 328I/ БМВ Е46 325CI
Мечтае да кара: ALL ///M
Детайли за колата: :::::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::::

Re: Датчик на разпределителния вал - 330ci

Мнение от svt » 27 Окт 2015, 13:48

Здравейте на всички,
Като си купих колата (е46 325ci) имаше същите проблеми след смяна на клапан за картерните газове +филтър картерни газове + всички маркучи към клапана + датчик разпределителен /изпускателен/ вал. Колата почна да върви в пъти повече и на бензин и на газ и намали разхода с литър някъде. Цялата сума която съм платил с работа е 240лв. Като датчика го намерих оригинален. Ако ви тресе докато е студена и при рязко подаване на газ оборотите падат преди да се вдигнат сменявайте че рано или късно от поведението на колата с тези проблеми заминава тампона на дифа тъй като всеки път тръгвате или с много газ или след като паднат оборотите ударът при вдигането отива точно в тампона на дифа :)

Предишна

Назад към E46