Хидроизолация на основи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: Хидроизолация на основи

Мнение от Cyberloner » 27 Окт 2015, 21:15

за XPS-a подкрепям мнението, че само първия ред се прави с него, или ако искаш да излоираш подземни части като мазета изби и т.н.
иначе относно ка ксе прави хидроизолация - без да правя реклама на марката можеш да видиш това http://www.ceresit.bg/pdf/Ceretherm%20B ... _Final.pdf - дали ще ползваш тези материали си решаваш ти, но технологията е тази(за EPS говорим)
За схемата на дюбелиране на EPS - http://1.bp.blogspot.com/-WUo0gG_6dCs/T ... ma%2B8.jpg бая дюбели отиват, но пестенето в крайна сметка излиза скъпо винаги :)

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 27 Окт 2015, 21:27

Cyberloner написа:за XPS-a подкрепям мнението, че само първия ред се прави с него, или ако искаш да излоираш подземни части като мазета изби и т.н.
иначе относно ка ксе прави хидроизолация - без да правя реклама на марката можеш да видиш това http://www.ceresit.bg/pdf/Ceretherm%20B ... _Final.pdf - дали ще ползваш тези материали си решаваш ти, но технологията е тази(за EPS говорим)
За схемата на дюбелиране на EPS - http://1.bp.blogspot.com/-WUo0gG_6dCs/T ... ma%2B8.jpg бая дюбели отиват, но пестенето в крайна сметка излиза скъпо винаги :)

Мерси за полезното инфо, това върши работа. А някои против EPS Фибран по фасадата? Дори и за? :lol: :lol:
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Окт 2015, 21:29

Доста интересна тема, ако се слага каменна вата какво е най-евтиното решение над нея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Окт 2015, 14:57

Или е сайдинг от пвц като по щатите, който задържа много мърсотия и като цяло е грозен защото при прекъсване, както вътрешни и външни ъгли се прави с лайсни, които според мен са брутално грозни!
Окачена фасада с керамични плочни, изключително тежка и скъпа, където отново завършващите детайли са проблем, защото са от еталбонд и всичко е в ръцете на майсторите.
При не добре затворена вата (а тя все пак трябва и да е леко вентилирана) имаме грижи с пчели и оси...

ludnik написа:Много народ с тоя EPS се е наиграл, руши се при механичен удар,ако е по рехав като Styropor или Неопор, дори птичките го чопкат. Пък плътността на Фибрана и негоримостта му също са важни.

Ся ще кажеш че птичките люпят цветната мазилка, правят отвори в двата слоя лепило и мрежата, след което чоплят ЕПС-а щото си нямат друга работа. Колкото до технологията, всеки има право да избира сам за себе си. Ти гледай да си там и да следиш за изпълнението, за да не ти духа от тухлите когато правиш контактите, щото всичко е на кюфтета...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2015, 15:14

KPETEH написа:Или е сайдинг от пвц като по щатите, който задържа много мърсотия и като цяло е грозен защото при прекъсване, както вътрешни и външни ъгли се прави с лайсни, които според мен са брутално грозни!
Окачена фасада с керамични плочни, изключително тежка и скъпа, където отново завършващите детайли са проблем, защото са от еталбонд и всичко е в ръцете на майсторите.
При не добре затворена вата (а тя все пак трябва и да е леко вентилирана) имаме грижи с пчели и оси...

ludnik написа:Много народ с тоя EPS се е наиграл, руши се при механичен удар,ако е по рехав като Styropor или Неопор, дори птичките го чопкат. Пък плътността на Фибрана и негоримостта му също са важни.

Ся ще кажеш че птичките люпят цветната мазилка, правят отвори в двата слоя лепило и мрежата, след което чоплят ЕПС-а щото си нямат друга работа. Колкото до технологията, всеки има право да избира сам за себе си. Ти гледай да си там и да следиш за изпълнението, за да не ти духа от тухлите когато правиш контактите, щото всичко е на кюфтета...

Тази с керамични плочи повече ми допада, но като цени май е доста скъпа. Може ли да дадете нещо примерно какво би струвало за 1 м2?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Окт 2015, 15:30

3dd.jpg

Това е от 2012г. Превърти си ги за метър квадратен, ако смяташ, че има смисъл.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2015, 15:44

Добре де, ако не си я почнал нагоре вече защо не строиш с тия дИбелите тухли и да не се занимаваш с изолации?

Аз 2 къщи съм строил за себе си и изводите, които съм си направил са- вече никога външна изолация с каквото и да е било и никога гипсокартон, освен ако не се налага за вграждане на някакви осветителни тела по тавана или нещо подобно в малки количества.

Нагледал съм се на майстори и специалисти. Всеки има идеи някакви и всеки знае как трябва да се направи за да е вечно. Като ги слушаш мед им капе от устата и всичко знаят и могат. Обясняват толкова подробно и цветно. Ама на практика все не им се получава.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 28 Окт 2015, 16:15

bum_bum написа:Добре де, ако не си я почнал нагоре вече защо не строиш с тия дИбелите тухли и да не се занимаваш с изолации?

Аз 2 къщи съм строил за себе си и изводите, които съм си направил са- вече никога външна изолация с каквото и да е било и никога гипсокартон, освен ако не се налага за вграждане на някакви осветителни тела по тавана или нещо подобно в малки количества.

Нагледал съм се на майстори и специалисти. Всеки има идеи някакви и всеки знае как трябва да се направи за да е вечно. Като ги слушаш мед им капе от устата и всичко знаят и могат. Обясняват толкова подробно и цветно. Ама на практика все не им се получава.

Bum bum, къщата е покрита вече, външната изолация с приоритет,вътре ще е измазана с
Хоросанче и отгоре сатен.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2015, 16:22

За кои тухли става въпрос? За гипсокартона съм съгласен напълно :mhihi: Според мен това е за мързеливи строители, иначе за външната изолация ... някак не мога да си представя нова сграда без нея.
Иначе цените на керамичните плочи са дооста по-високи от всичко стандартно като изолация, както и очаквах. Четох или по скоро дочух от тук там, че имало някави турски, които били наполовина като цена, но кой знае какви ще са отзивите за тях

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 28 Окт 2015, 17:37

@bum bum - за нови сгради подкрепям мнението ти, но ако вече сградата е постоена няма как :)
Широката тухла(вярвам, че за онези по 38см говориш) е много готина, ама вчера бях в един склад за строителни материли и като ги погледнах палетата с тия тухли нещо не са като преди няколко години - доста по-светла е глината, стените на тухлата са по-тънки и седи сякаш не е добре разбъркана сместа, може да е и от това, че не е добре пресована преди печенето - така, че който тръгне да строи с такива трябва да внимава доста - изглежда има леко побългаряване на изделието....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2015, 17:37

ludnik написа:Bum bum, къщата е покрита вече, външната изолация с приоритет,вътре ще е измазана с
Хоросанче и отгоре сатен.

Ясно. Отваряй си очите на 4 тогава, че кви ядове се берат после не е истина.

© написа:За кои тухли става въпрос? За гипсокартона съм съгласен напълно :mhihi:

http://www.wienerberger.bg/porotherm-38 ... 6067301294

Е тия тухли примерно. Иначе, ако си патрон може и с Leitl 38 или 50 но там цената на дебелака е 8.14 без ДДС, а трябват 20 броя в квадрат :mhihi:

Иначе цената на Винербергер е съвсем поносима. Тези "Hi" мисля, че са "нови" за да отговорят на новите допълнения в Наредба 7 от тази година.

Cyberloner написа:@bum bum - за нови сгради подкрепям мнението ти, но ако вече сградата е постоена няма как :)
Широката тухла(вярвам, че за онези по 38см говориш) е много готина, ама вчера бях в един склад за строителни материли и като ги погледнах палетата с тия тухли нещо не са като преди няколко години - доста по-светла е глината, стените на тухлата са по-тънки и седи сякаш не е добре разбъркана сместа, може да е и от това, че не е добре пресована преди печенето - така, че който тръгне да строи с такива трябва да внимава доста - изглежда има леко побългаряване на изделието....

Най-вероятно си гледал тия "Hi". Преди бяха само N F, а сега е N F Hi. На тия старите преградките са успоредни, а новите са нещо като триъгълничета обърнати едно срещу друго. Структурата им е такава, защото в глината слагат стърготини, които при изпичането изгарят и за това става пореста.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 28 Окт 2015, 18:03

bum_bum написа:...

Hi гледах и преди години, честно казано не обърнах внимание на вътрешните преградки как са, просто погледна ми мина през тия палета и това ми направи впеатление - едно време повърхността на самата тухла беше гладка, а сега е като на най-скапаните 4-ки, които се прецаках да взема миналата година за една дребна работа и след 2 часа просто ги изхвърлих всичките - чупеха се буквално като вафли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2015, 18:26

Те винаги са били много чупливи. Не знам дали не бъркам, може би има някой по-запознат но мисля, че Hi се правят тук от съвсем скоро. Преди е имало внос по заявка само.

Най-големия производител на тухли в света са по принцип, но не е изключен варианта да са побългарени. :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Окт 2015, 20:07

Само винербергер, то самите строители си искат тях. Другите ... там няма как да разчиташ на качество, пък и цените на тези са съвсем нормални. Обаче за 38см тухла мисля че трябва да е заложено в проекта, не бих рискувал да се прецака после акт 16 или пък да стесня стаите с 13см :mhihi: Така, че от тях, но 25см пък после ще мисля за изолацията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 28 Окт 2015, 20:16

© написа:Само винербергер, то самите строители си искат тях. Другите ... там няма как да разчиташ на качество, пък и цените на тези са съвсем нормални. Обаче за 38см тухла мисля че трябва да е заложено в проекта, не бих рискувал да се прецака после акт 16 :mhihi: Така, че от тях, но 25см пък после ще мисля за изолацията

Искат от тях защото не са дефектни като бг боклуците и не се налага да избираш 50 от 100. :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата