Проблем с болтове на джанта, не се отвиват
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Проблем с болтове на джанта, не се отвиват
Мерси много за помощта колеги. И тези който са писали на л.с. Имам няколко гумаджииници вече уж с правилните инструменти, днес ще пробвам да видим какво ще стане.
уж така ги пробивахме, първо с малка, после с голяма ама.
Не сме пробвали, само с този, но и той така или иначе чупеше камъните.
Но вече с тия болтове не може и да се пробва, че стената е много тънка и се плескат
.
Колега къде да я търся тази грес и нещо по специално ли е или? Да не вземат да се развият в движение с нея
Cyberloner написа:
уж така ги пробивахме, първо с малка, после с голяма ама.
Borymeckata написа:
Не сме пробвали, само с този, но и той така или иначе чупеше камъните.
Но вече с тия болтове не може и да се пробва, че стената е много тънка и се плескат

pinko_23 написа:
Колега къде да я търся тази грес и нещо по специално ли е или? Да не вземат да се развият в движение с нея

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не ти трябва грес, като слагаш болтове капваш малко масло ATF на резбата и завърташ. После няма никакви драми с развиването. Болта в движение няма да се развие, те по-скоро сами затягат.
Не се притеснявай няма да се развият. Ако ги намажеш с масло от темеретурата изгаря и никав ефетк не постигаш. Медната грес е 10 лв, пиша ти на лично от къде да си я закупиш. Аз редовно мажа всички болтове с това нещо после да няма ядове и затягам добре. Не се притеснявак няма да се развие. Тя е високо темперетуро устойчива, мажат свещи, водачи на спирачни апарати, гърба на накладките и гърнета при свързване издържа на 1100 градуса. Аз я слагам задалжително и не двете коли.
Няма начин да няма начин
Така. Моята сага за момента приключи. Грешка е било да се разпровиват. С някакъв по специфичен камък за махане на секрети болтове ми махнаха по-малко пробития болт, почти веднага. Обаче другия си го допробиха и като се скъса, останалата част от главината си излезе на ръка.
Та сега си купувам една медна грес, един хубав ключ и мързи не мързи, студено топло, почвам да си сменям гумите сам.
Мерси на всички за помощта.
Гумаджиите са на черни връх, бггуми. Стегнаха ми ги с динамометричен ключ, та добра работа свършиха. И майстора до тях.
Та сега си купувам една медна грес, един хубав ключ и мързи не мързи, студено топло, почвам да си сменям гумите сам.
Гумаджиите са на черни връх, бггуми. Стегнаха ми ги с динамометричен ключ, та добра работа свършиха. И майстора до тях.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Пилев написа:Така. Моята сага за момента приключи. Грешка е било да се разпровиват. С някакъв по специфичен камък за махане на секрети болтове ми махнаха по-малко пробития болт, почти веднага. Обаче другия си го допробиха и като се скъса, останалата част от главината си излезе на ръка.
Няма мързи, не мързи! Дори и гумаджия да ми ги сменя винаги си вземам ключето и си действам на ръка. Правя едно контролно 120-130 и дозатягам. Ключа отново в багажника и така до следващата смяна.
ПП. Изкривявал съм евтин китайски ключ заради навити с гъзЪ си болтове от гумаджии.
ПП. 2 Не хвърляйте болтовете по земята, защото се пълнят с камъчета, пясък и прахоляк и пак стават подобни мизерии.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Напъва се яко с качествена вложка ако трябва до скъсването на главата. После се пробива шпилката и се вади с шпилковадач. Щом са счупили няколко камъка явно работят с некачествени инструменти. С един прост FORCE без драми се късат наред тия болтове 

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Някой да скача с оферта за динамометрични ключове, сега е момента за бизнес
все още съществуват тъпаци, които стягат алуминиеви джанти с пистолета на макс.
ПС:Болтовете за джанти са единственните отговорни болтове в автомобила,които не се сменят след всяко развиване. Затова са толкова здрави и идиото устойчиви.

все още съществуват тъпаци, които стягат алуминиеви джанти с пистолета на макс.
ПС:Болтовете за джанти са единственните отговорни болтове в автомобила,които не се сменят след всяко развиване. Затова са толкова здрави и идиото устойчиви.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Айде и аз да се включа,но като потърпевш
Днес ми скъсали болт на джантата. По-точно всичко си беше ок като тръгнах от гумаджията и по пътя му паднала главата
Върнах се и ми викат няма проблем,сега ще излезе! Пробиха го и със шпилковадача! Но........вече си имам и скъсан шпилковадач в остатъка от болта
Скъсан е на нивото на диска. Сега трябва да махам диска и да заваряме на стърчащото нещо
гайка и трябва да излезе!

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз тоя филм със болтовете вече два пъти го гледам
, голямо ходене по мъките беше докато ги сваля. При мен имаше на всяка джанта по 2-3 болта които не се развиваха и в крайна сметка успях да ги сваля само с нагряване, понеже и главите на болтовете се заоблиха. След като сложих нови болтове на местата на проблемните и стегнахме всичко на ръка, на следващата смяна нямах проблеми с тях, а с останалите които не бях сменил с нови, и тогава се реших да сменя абсолютно всички болтове с нови. Този сезон не съм сменял още гумите, но се надявам да не гледам филма за трети път, че ще си сложа въжето 

След като сложих нови болтове на местата на проблемните и стегнахме всичко на ръка, на следващата смяна нямах проблеми с тях, а с останалите които не бях сменил с нови, и тогава се реших да сменя абсолютно всички болтове с нови.
Много правилно решение за подмяна всички болтове, аз направих същото, струват по 2 лева на swag. Ако някой се интересува да пише едно лично ще му кажа от къде да си закупи.
Много правилно решение за подмяна всички болтове, аз направих същото, струват по 2 лева на swag. Ако някой се интересува да пише едно лично ще му кажа от къде да си закупи.
Няма начин да няма начин
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
аз нови болтове не си купих, но отделих 1 час и старите станаха като нови.
1. С телена четка на бормашинта/шмиргела болтовете се изтъркват до блясък(отнема около 1-2мин на болт)
2. потапят се в ръждопреубразувател, за да разкара всякакви микро язвички ръжда(като ги потопих започна доста бурна реакция, като спряха да излизат мехурчета ги оставих още 5 мин и ги извадих).
3. Всичко се избърсва старателно, със салфетка.
4. Резбата и конуса на болта се мажат с медна грес(резбата нормално, конуса може и по-пестеливо).
5. След стягане пръскам главите с WD-40 колкото да има тънък филм.(реално си пръскам малко на ръката и ги обмазвам с пръсти)
Това го направих преди 2 години, като сменях сам за пръв път гумите и от тогава си седят като нови и никога не е имало проблем с ръжди и т.н.
Довечера, може да кача снимки да се види изглеждат болтовете след тая процедура, само да ги изровя къде са...
1. С телена четка на бормашинта/шмиргела болтовете се изтъркват до блясък(отнема около 1-2мин на болт)
2. потапят се в ръждопреубразувател, за да разкара всякакви микро язвички ръжда(като ги потопих започна доста бурна реакция, като спряха да излизат мехурчета ги оставих още 5 мин и ги извадих).
3. Всичко се избърсва старателно, със салфетка.
4. Резбата и конуса на болта се мажат с медна грес(резбата нормално, конуса може и по-пестеливо).
5. След стягане пръскам главите с WD-40 колкото да има тънък филм.(реално си пръскам малко на ръката и ги обмазвам с пръсти)
Това го направих преди 2 години, като сменях сам за пръв път гумите и от тогава си седят като нови и никога не е имало проблем с ръжди и т.н.
Довечера, може да кача снимки да се види изглеждат болтовете след тая процедура, само да ги изровя къде са...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз пък нищо не правя на болтовете, само, че сам си сменям гумите. Всичките ми коли (в момента 3броя) имат по два комплекта джанти. Майсторите ми правят монтаж, демонтаж, баланс на гумите и джантите, след това си отивам пред блока и сам... Всичко стягам на ръка. Динамометричен ключ нямам, но никога не са ми се развивали болтове в движение или квото и да било. Времето и нервите са далеч по малко отколкото, ако някой уйчо скъса болта. Китайските кръстачки се кривят като локум, независимо с кво са стегнати болтовете. Най-големи са драмите когато болта тръгне накриво, а това с винтоверта не се усеща. Ваденето с шпилконещоси е въпрос на късмет.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Само да вметна, че от нови до НОВИ болтове има разлика, малко като: Къде е Лом, къде е Лондон
Нови болтове дори на сваг и тн не стават за нищо, метала няма нужната здравина и резбата се разтяга, след това само филми започват. Наскоро купихме за приятел пълен комплект оригинални болтове и взехме един бг пак нов за сравнение - е нямат нищо общо, нашия се вие като макарон, оригиналния затяга до едно положение и това е, ако искаш и с двуметровка напъвай, няма да затегне повече. След това го развихме без проблем. Как не направихме снимки
Напълно достатъчно е да пръснете малко спрей за ръжда да пръснете върху резбата в отвора и няма да имате проблеми при следващото развиване

Нови болтове дори на сваг и тн не стават за нищо, метала няма нужната здравина и резбата се разтяга, след това само филми започват. Наскоро купихме за приятел пълен комплект оригинални болтове и взехме един бг пак нов за сравнение - е нямат нищо общо, нашия се вие като макарон, оригиналния затяга до едно положение и това е, ако искаш и с двуметровка напъвай, няма да затегне повече. След това го развихме без проблем. Как не направихме снимки

Напълно достатъчно е да пръснете малко спрей за ръжда да пръснете върху резбата в отвора и няма да имате проблеми при следващото развиване

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Ето и обещаните снимки:
Болтовете преди манипулацията
http://1drv.ms/1PUJhIW
Вече изчеткани и потопени в ръждопреубразувателя
http://1drv.ms/1PUJlbM
Преди-след четкане-след изваждане от разтвора
http://1drv.ms/1PUJjAu
на финала, това са болтовете, които ми останах след като си взех секрети(2 години по-късно):
http://1drv.ms/1PUJrjs
Болтовете преди манипулацията
http://1drv.ms/1PUJhIW
Вече изчеткани и потопени в ръждопреубразувателя
http://1drv.ms/1PUJlbM
Преди-след четкане-след изваждане от разтвора
http://1drv.ms/1PUJjAu
на финала, това са болтовете, които ми останах след като си взех секрети(2 години по-късно):
http://1drv.ms/1PUJrjs
Колега, едно питане. Не се ли наричат "винтове"? Един от любимите ми въпроси към Колеги от ТУ е, "каква е разликата между ВИНТ и БОЛТ? Ако винтът се "завинтва", то болтът "заболтва" ли се?
И за да не изглежда като заяждане, опита ли да полееш ръждата с кока кола? Върши чудеса, ако имаш време да изчакаш малко.
И за да не изглежда като заяждане, опита ли да полееш ръждата с кока кола? Върши чудеса, ако имаш време да изчакаш малко.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3