Протест на служителите на МВР
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Протест на служителите на МВР
Мен ме дразни в случая, че аз ако отида да протестирам и блокирам което и да е кръстовище - ей тия същите ще ми разлепят кратуната и за капак ще ми напишат 3 метра досие. А те толерираните могат да си правят квото искат
и аз задължително трябва да съм толерантен, щото нямало да има кво да папкат
Да ходят да обикалят парламента и да дюдюкат.

Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де и без да им серем. Ама защо ушевия може да протестира, че му намаляват заплатата пък аз не мога, че ми увеличават тока? Аз като ида пред парламента и той тича да ме бие шом му кажат. Не че моя протест е незаконен, но просто не ги кефи. Пък сега в пълно нарушение на закона или поне вчера, а може би и днес ако още не са търсени други варианти за решение те си протестират както им е кеф. И аз трябва да ги подкрепям нали.
Как така стачкуват при положение, че в Закона за МВР пише че служителите НЯМАТ право на подобни действия преди синдикалните им организации да са съдействали за решението на проблемите чрез консултация с органите на МВР. А те решават и се вдигат "спонтанно" на протест. Както винаги за тях не важи.
Говори се за професионализъм, как били в "лайната" по цял ден, като сме имали нужда от помощ звъним на тях.. а всички много добре знаем каква е истината. Как като ни разбият колата или изобщо не ги викаме или и да ги извикаме те само пишат протокол от разтояние и не си и дават труда да дойдат да вземат отпечатъци, щото "нямало смисъл". Знаем какъв е процента на разкриваемост. Знаем как взимат пари от крадците за да им правят отцепка.
Аз лично не вярвам, че има и един процент полицаи в тая държава, които да носят службата с достойнство и да заслужават уважението, което изискват при всеки удобен случай.
И за да не каже някой, че ги мразя по принцип или нещо такова само ще кажа, че през целия ми живот до 19-тата ми годишнина никога не съм искал да бъда нищо друго, освен полицай. Много деца тази година искат да са полицаи, догодина космонафти, по-догодина нещо друго. Аз от първия път, до последния когато някой ме е попитал съм искал това. Никога и през ум не ми е минавало, че ще работя нещо друго. Камо ли да седя на бюро пред компютър по цял ден.
Естествено подадох си документите в полицията за Школата. Това беше точно в зората на демокрацията. Говорих тогава с разни полицаи от града, видях и с очите си и реших, че това не е мечтата ми. Не съм готов да живея от и за рушвети. В дружба с всякакви престъпници. В изпълнение на поръчки на този или онзи, които си плащат. В пълна незаинтересованост от работата и задълженията, защото нямало смисъл и т.н.
Как така стачкуват при положение, че в Закона за МВР пише че служителите НЯМАТ право на подобни действия преди синдикалните им организации да са съдействали за решението на проблемите чрез консултация с органите на МВР. А те решават и се вдигат "спонтанно" на протест. Както винаги за тях не важи.

Говори се за професионализъм, как били в "лайната" по цял ден, като сме имали нужда от помощ звъним на тях.. а всички много добре знаем каква е истината. Как като ни разбият колата или изобщо не ги викаме или и да ги извикаме те само пишат протокол от разтояние и не си и дават труда да дойдат да вземат отпечатъци, щото "нямало смисъл". Знаем какъв е процента на разкриваемост. Знаем как взимат пари от крадците за да им правят отцепка.
Аз лично не вярвам, че има и един процент полицаи в тая държава, които да носят службата с достойнство и да заслужават уважението, което изискват при всеки удобен случай.
И за да не каже някой, че ги мразя по принцип или нещо такова само ще кажа, че през целия ми живот до 19-тата ми годишнина никога не съм искал да бъда нищо друго, освен полицай. Много деца тази година искат да са полицаи, догодина космонафти, по-догодина нещо друго. Аз от първия път, до последния когато някой ме е попитал съм искал това. Никога и през ум не ми е минавало, че ще работя нещо друго. Камо ли да седя на бюро пред компютър по цял ден.
Естествено подадох си документите в полицията за Школата. Това беше точно в зората на демокрацията. Говорих тогава с разни полицаи от града, видях и с очите си и реших, че това не е мечтата ми. Не съм готов да живея от и за рушвети. В дружба с всякакви престъпници. В изпълнение на поръчки на този или онзи, които си плащат. В пълна незаинтересованост от работата и задълженията, защото нямало смисъл и т.н.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Аз си мисля, че най-добре е да изкараме всички БМВ-та на центъра! Скъпи винетки,горива, храна, лекарства и СМЕШНИ заплати, осигуровки, пенсии! Високи лихви по кредити, отвратителни условия за студентски кредити, корупция и наркотици! Сега няма кой да ги пази и да бие хората. Има нещо наречено прошка! Според мен е редно точно сега цяла България да излезе и да протестира против всичко, което изброих по горе, както и много други неща! Ако се организираме и закараме там много коли поне ще видят хората, че една част от народа се надига! Защото лично аз не искам дори да виждам двата проклети терминала. Аз съм роден тук и искам да създам семейство тук!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Stahlblau написа:LiTtLeRoCk написа:Това е така, но при постъпването той е наясно освен с задълженията, но и, с привилегиите, които получава, затова и се съгласява да постъпи, защото от него се изисква това, това и това, но получава, това, това и това. В един прекрасен момент, на някого му скимва да махне това, това и това, защото така е решил, че е правилно, но без да ги уведоми, без да намали задълженията и отговорностите. Правилно ли е това?
Най-голяма глупост на политиците е, че във време на бежански кризи, които могат да сринат всяка една икономика решиха да си играят със сектора сигурност.
Не слагайте всички работещи под общ знаменател. Едни работят на бюро, а други под земята. Едни боравят с химикал, а други с оръжие. Един продава продава в магазина, а друг борави с опасни химикали и взривни вещества.
Естествено че не е правилно. Но ти си военен и знаеш, че всяка заповед е предпоследна. И си го приел
За подчертаното: напълно съм съгласен.
Не слагам никого под общ знаменател. Слагам само тези които искат да не работят, а да получават. Те трябва да се махнат. С цялото ми уважение към теб, а то е много, знам, че ти си стоял пред флаг и си се заклел да пазиш Родината от всички врагове, както чужди, така и вътрешни и съм на 1000% сигурен че не си питал какво ще получиш, а си искал само да служиш! И всички трябва да са като теб и мен, защото аз също няма да попитам!Поздрави!
Това не е заповед, няма нищо общо с заповед! Не бъркай нещата. Срещу тези облаги от държавата служителите на МО, се съгласяват със следното:
Който е ходил в казармата знае, какво е да се занимаваш с военни.
На разположение си 24ч в денонощието, няма значение дали си отпуска или компенсация. Във всеки един момент, може да те извикат на работа, а ти си длъжен в определен срок да се явиш, защото неявяването се води не изпълнение на заповед, което директно води до уволнение.
С устна заповед командира на всяко поделение има право да задържа хората до 2ч след края на работното време, а командира на бригадата до 4ч. Без да бъдеш компенсиран.
Съгласяваш се с по-ранното явяване 4, 5, 6 ч сутринта на работа и по-късното прибиране при нужда, не е определено колко пъти в месеца. По време на учения се съгласяваш да прекарваш по 30дни и нагоре на полеви условия. Което включва походи легла, течащи палатки, студ, жега и.т.н
Командния състав се примирява, че всеки месец, за да си върши работата и изпълнява поставените задачи трябва да си закупува, хартия, тонер, глави за принтера, метли, лопатки, крушки и всичко друго, което е необходимо, защото пари няма.
Има и още много други неща, с които сме се примирили и съгласили, но при условията и "облагите" които се полагат към настоящия момент. Няма да споменавам колко пъти сме ходили на пожари ( където цялото поделение беше разделено на 2 смени по 12ч.), наводнения, а зимата сме извличали и закъсали автомобили по пътищата между Казанлък- Ст.Загора и Н. Загора-Ст. Загора.
Да не говорим, че при военните нищо не се прави по лесния начин, а по трудния!
Не бъркайте стачката с протест! Те протестират в извън работно време, а не стачкуват в работно време!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
P1tbuL написа:Аз си мисля, че най-добре е да изкараме всички БМВ-та на центъра! Скъпи винетки,горива, храна, лекарства и СМЕШНИ заплати, осигуровки, пенсии! Високи лихви по кредити, отвратителни условия за студентски кредити, корупция и наркотици! Сега няма кой да ги пази и да бие хората. Има нещо наречено прошка! Според мен е редно точно сега цяла България да излезе и да протестира против всичко, което изброих по горе, както и много други неща! Ако се организираме и закараме там много коли поне ще видят хората, че една част от народа се надига! Защото лично аз не искам дори да виждам двата проклети терминала. Аз съм роден тук и искам да създам семейство тук!
Мечти. Рамо до рамо с куките да буташ парламента. Те с тая цел съсипаха армията и оставиха само подлоги и лизачи команден състав - та да нема кой ...Зазидаха се тотално и връткат кранчето да поизлезне парата

Последна промяна hell's angel на 04 Ное 2015, 11:25, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
hell's angel написа:P1tbuL
Докато всички си мислят, че няма начин и няма оправия- никога няма да има!
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
adovet написа:Защо не се замислиш, защо не те взимат на служба, явно имаш и връзки щом цялата ти рода са полицаи, имаш качества според теб и пак не те взимат. Явно нещо куца в тебе.
ПС: не е хубаво да говориш така за собствения си баща

Мисля за това всеки ден, Адовет. Но честно не намирам причината в себе си. Физически съм подготвен, клинично здрав съм, диплома имам, мотивация имам, и аз като бум-бум от малък не съм искал нищо друго освен това. Връзки нямам, колкото и да не ти се вярва, защото характерно за полицаите е че намират връзки, за да влязат и после не помагат на друг да влезе. И казват: "баа ми не знам брат... не съм чул да има конкурси..." Не съм излъгал за баща ми и за тъст ми. Те също "не можаха" да ми помогнат. И двамата се пенсионираха над 115 кила

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Във всяко едно поделение са формирани модулни групи за овладяване на последствията от бедствия и аварии, които се състоят 2 групи по 20 души, които при повикване са длъжни до 2 часа да се явят в поделението и да заминат на заповяданото място. Такива групи се поддържат 24/7 при пожари, наводнения и.т.н
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз бих казал, че на административните служители в МВР, на тях трябва да се орежат тези придобивки, а те не са никак малко. А не на редовите служещи. Защото извинявайте, ама какъв риск и отговорност носи някой, който е на 24 ч. повикване и може да влезе в какви ли не ситуации, които може и да му струват живота и една касиерка, дето цял ден може да стои на едно бюро и да играе карти на компютъра.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Stahlblau,bum-bum и BMW RIDER
Добре,решили са да протестират незаконно,да си насочат недоволството към причинителя-да блокират кортеж на НСО или да затворят правителството в сградата на Дондуков за 2 часа..
Колегата ,който написа,че сме звъняли при проблем на 112,той на кого звъни?А те като са болни в районното ли отиват или тичат към спешното
Абсолютно вярно е,че огромната част от тях не заслужават да носят пагон.Сигурно има една малка част от много кадърни,мотивирани и принципни хора в системата,нека да се измисли начин тия хора да заемат високи постове и да вземат сериозни заплати(наивно,нали..)
Помня преди 2 години някъде ме проверяваха докато тренирах до едно училище на лостовете (рутинна проверка) и единия полицай ме пита виждайки,че спортувам-защо не кандидатстваш при нас? Веднага си помислих същото като bum-bum..

Добре,решили са да протестират незаконно,да си насочат недоволството към причинителя-да блокират кортеж на НСО или да затворят правителството в сградата на Дондуков за 2 часа..
Колегата ,който написа,че сме звъняли при проблем на 112,той на кого звъни?А те като са болни в районното ли отиват или тичат към спешното

Помня преди 2 години някъде ме проверяваха докато тренирах до едно училище на лостовете (рутинна проверка) и единия полицай ме пита виждайки,че спортувам-защо не кандидатстваш при нас? Веднага си помислих същото като bum-bum..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
LiTtLeRoCk написа:Това не е заповед, няма нищо общо с заповед! Не бъркай нещата. Срещу тези облаги от държавата служителите на МО, се съгласяват със следното:
На разположение си 24ч в денонощието, няма значение дали си отпуска или компенсация. Във всеки един момент, може да те извикат на работа, а ти си длъжен в определен срок да се явиш, защото неявяването се води не изпълнение на заповед, което директно води до уволнение.
С устна заповед командира на всяко поделение има право да задържа хората до 2ч след края на работното време, а командира на бригадата до 4ч. Без да бъдеш компенсиран.
Съгласяваш се с по-ранното явяване 4, 5, 6 ч сутринта на работа и по-късното прибиране при нужда, не е определено колко пъти в месеца. По време на учения се съгласяваш да прекарваш по 30дни и нагоре на полеви условия. Което включва походи легла, течащи палатки, студ, жега и.т.н
Командния състав се примирява, че всеки месец, за да си върши работата и изпълнява поставените задачи трябва да си закупува, хартия, тонер, глави за принтера, метли, лопатки, крушки и всичко друго, което е необходимо, защото пари няма.
Хубаво, сред мършата има и свестни, никой не отрича.
Но замислял ли си се, че 95% от работещите не знаят какво е отпуска, камо ли компенсация... Като излязат в отпуска тя е неплатена, а после се разписват, че са ползвали платената отпуска. Замислял ли си се, че има хора, които работят по 12-14 часа на ден заключени, без обедни почивки, без телефони, за 300-400 лв., като роби. Средновековие...
Докато бях в Плевен в съседтво имаше шивашка фабрика, една от най-големите в града - през ден имаше линейки отпред, да изнасят припаднали... Работят по 10-12 часа на ден при 50 градусова жега за 500 лв... Да не говорим за още по-малки градове като Ловеч, Белене, Свищов - там за същото получават 200-300 лв. Работят и в събота, няма отпуски, няма компенсации...
LiTtLeRoCk написа:Във всяко едно поделение са формирани модулни групи за овладяване на последствията от бедствия и аварии, които се състоят 2 групи по 20 души, които при повикване са длъжни до 2 часа да се явят в поделението и да заминат на заповяданото място. Такива групи се поддържат 24/7 при пожари, наводнения и.т.н
Братовчед ми работи в едно от ЕРП-тата - зимата в преспи по 2 метра те обикалят по полетата да оправят аварии, денонощно са на разположение през дежурствата си. Като ходят да отчитат тока на шоколадовите ги посрещат с брадви и лопати...
Това са само малко от примерите - миньори, заварчици, работници във военни заводи и много други с много по-лоши условия от на полицаите, които не се ползват с техите привилегии.
И тук си говорим само за законните им привилегии. Ако почнем да изброяваме и останалите - карат без винетки, ГО, паркират безплатно, няма ЗДВП за тях и още, и още...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:една касиерка
Кво получава касиерката? И какъв чин има?
drago_pavlov написа:...
тия примери дето си ги дал ...
като не им изнася що не напуснат?
Другаде е проблема и докато се дърпаме надолу в казана един друг все ще е така ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
drago_pavlov написа:LiTtLeRoCk написа:Това не е заповед, няма нищо общо с заповед! Не бъркай нещата. Срещу тези облаги от държавата служителите на МО, се съгласяват със следното:
Хубаво, сред мършата има и свестни, никой не отрича.
Но замислял ли си се, че 95% от работещите не знаят какво е отпуска, камо ли компенсация... Като излязат в отпуска тя е неплатена, а после се разписват, че са ползвали платената отпуска. Замислял ли си се, че има хора, които работят по 12-14 часа на ден заключени, без обедни почивки, без телефони, за 300-400 лв., като роби. Средновековие...
Докато бях в Плевен в съседтво имаше шивашка фабрика, една от най-големите в града - през ден имаше линейки отпред, да изнасят припаднали... Работят по 10-12 часа на ден при 50 градусова жега за 500 лв... Да не говорим за още по-малки градове като Ловеч, Белене, Свищов - там за същото получават 200-300 лв. Работят и в събота, няма отпуски, няма компенсации...LiTtLeRoCk написа:Във всяко едно поделение са формирани модулни групи за овладяване на последствията от бедствия и аварии, които се състоят 2 групи по 20 души, които при повикване са длъжни до 2 часа да се явят в поделението и да заминат на заповяданото място. Такива групи се поддържат 24/7 при пожари, наводнения и.т.н
Братовчед ми работи в едно от ЕРП-тата - зимата в преспи по 2 метра те обикалят по полетата да оправят аварии, денонощно са на разположение през дежурствата си. Като ходят да отчитат тока на шоколадовите ги посрещат с брадви и лопати...
Това са само малко от примерите - миньори, заварчици, работници във военни заводи и много други с много по-лоши условия от на полицаите, които не се ползват с техите привилегии.
И тук си говорим само за законните им привилегии. Ако почнем да изброяваме и останалите - карат без винетки, ГО, паркират безплатно, няма ЗДВП за тях и още, и още...
Тук сравняваш частния сектор с държавния. Въобще защо ги сравняваш. Говорим за държавните институции.Например собственик на фирма се съобразява с кодекса на труда и неговите условия и изисквания, които естествено не трябва да са в разрез с кодекса на труда. Няма да ти обяснявам, че кодекса на труда при военните специално е неприложим.
Аз познавам поне 100 човека, които биха напуснали работата си на мига и биха станали полицаи. Така, че търсенето определя предлагането
но не и в държавния сектор. Бедна държава - богати полицаи?! На мен също не ми е приятно да плащам повече данъци за едно и също нещо или за такова с тенденция за постоянно влошаване, не ми е приятно да ми вдигат тока, да се пенсионирам на 65г с тенденция за увеличение и на стаж и на възраст, да имам само 20 дни отпуск, да нямам надбавки за прослужено време (ако бях друг държавен служител), но за съжаление няма как да се обединим и да издърпаме държавната черга към себе си. Точно това правят полицаите - заплати, пенсии, отпуски, а какво дават срещу това не е важно, важното е че се протестира, че са много, че не може да се продължава повече така, щели да напуснат работата и държавата ... все едно никой друг не го е направил. И най-важното е, че има от кой да ги вземат тези неща - от всички останали, които не са държавни служители и плащат данъци.
Много ми е интересно полицаите които дават 24 часови дежурства, след 12-тия час до колко са работоспособни
Явно дежурството не означава работа,както навсякъде в БГ

Много ми е интересно полицаите които дават 24 часови дежурства, след 12-тия час до колко са работоспособни

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
© написа:Аз познавам поне 100 човека, които биха напуснали работата си на мига и биха станали полицаи. Така, че търсенето определя предлаганетоно не и в държавния сектор. Бедна държава - богати полицаи?! На мен също не ми е приятно да плащам повече данъци за едно и също нещо или за такова с тенденция за постоянно влошаване, не ми е приятно да ми вдигат тока, да се пенсионирам на 65г с тенденция за увеличение и на стаж и на възраст, да имам само 20 дни отпуск, да нямам надбавки за прослужено време (ако бях друг държавен служител), но за съжаление няма как да се обединим и да издърпаме държавната черга към себе си. Точно това правят полицаите - заплати, пенсии, отпуски, а какво дават срещу това не е важно, важното е че се протестира, че са много, че не може да се продължава повече така, щели да напуснат работата и държавата ... все едно никой друг не го е направил. И най-важното е, че има от кой да ги вземат тези неща - от всички останали, които не са държавни служители и плащат данъци.
Много ми е интересно полицаите които дават 24 часови дежурства, след 12-тия час до колко са работоспособни![]()
Явно дежурството не означава работа,както навсякъде в БГ
Не съм много сигурен, но мисля, че те нямат 24 ч дежурства.