Какъв шампоан ползвате?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какъв шампоан ползвате?
Сега сред толкова теми тука от всякакъв род, рекох да пусна една с нещо на което не не намирам точен отговор по вароса инфо в други форуми. Може ли да споделите мнение, какъв шампоан ползвате и какви сте сменили? Аз ползвах предимно дълги години на гарниер http://apteka.framar.bg/30015162/%D0%B3 ... %BC%D0%BB-
но в един момент реших, че май не е най добрия вариант.
След това до смених със друг от същата фирма http://apteka.framar.bg/30021483/%D0%B3 ... 0%B6%D0%B5, при което косата ми почна много бързо да се омазнява, трябва да я мия всеки ден дори и зимата, и пак е мазна, а го дават уж против това.
Като аромат, по ми допада!
Проблема е че го ползвам и за тяло и за коса, а с тялото проблема е страхотен, много ме дразни кожата от него и се омазнява пак много бързо.
Има ли нещо добро наистина като за коса и тяло общо един, без значение?
но в един момент реших, че май не е най добрия вариант.
След това до смених със друг от същата фирма http://apteka.framar.bg/30021483/%D0%B3 ... 0%B6%D0%B5, при което косата ми почна много бързо да се омазнява, трябва да я мия всеки ден дори и зимата, и пак е мазна, а го дават уж против това.
Като аромат, по ми допада!
Проблема е че го ползвам и за тяло и за коса, а с тялото проблема е страхотен, много ме дразни кожата от него и се омазнява пак много бързо.
Има ли нещо добро наистина като за коса и тяло общо един, без значение?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Какъв шампон ползвате?
Колега, спри да купуваш скъпи шампоани. Аз имам подобен проблем с омазняване скалпа на главата и когато почнах да купувам билкови и хомеопатични шампоани, се пооправих. Да не говоря че са не повече от 2-2,50 лв. Потърси в билкова аптека.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Аз използвам "Здраве", против пърхот, доволен съм, от другите ми излиза още повече. Можеш да отидеш на диагностика на главата
в някой по-модерен салон, може да имат камерка и да те прегледат. Аз ходих и човека ми даде тестерче с малко шампоан, колкото да вида дали има ефект. При мен имаше, но шампоана струва почти 20 кинта, което не е много евтино, и затова, пак си минах на "Здраве", около 5 лв. струва 

Благодаря Ви може и да сте прави, не разбирам от това ни най малко!
А нещо общо за коса и тяло, цената не ме бърка толкова.
А нещо общо за коса и тяло, цената не ме бърка толкова.
Бочко - и сапун и шампоан със смрадлика. Най-добрите !
Колкото и смешно да звучи - търсете бебешки сапуни/шампоани!
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
По-добре използвай 2 отделни гела - един за глава и един за тяло. Ако е 2в1, все нещо ще е компромис.
Аз за главата използвам на Syoss против пърхот и не съм виждал такова нещо на главата ми от около 3 години.
За тяло използвам един на Нивеа, но там няма особено значение.
Като цяло дали е 5лв или 25лв се купува веднъж на няколко месеца и няма особено значение.
Аз за главата използвам на Syoss против пърхот и не съм виждал такова нещо на главата ми от около 3 години.
За тяло използвам един на Нивеа, но там няма особено значение.
Като цяло дали е 5лв или 25лв се купува веднъж на няколко месеца и няма особено значение.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
От Бочко за ръце течен съм много доволен!
За цената наистина няма значение, понеже не се купува всеки ден.
Пърхот няма, но омазване имам доста което не мога да понасям!
Сега въпроса е Здраве ли да е, Боччко ли да е... друго ли да е.
Това Soyss не съм го чувал, не знам как ще е. Аз ползвах фруктис на гарниер точно заради пърхота но някак не ми допадаше. Интересно този където е гарниер Мен е точно за мазна коса против това, а още при самото използване седи мазен.
За цената наистина няма значение, понеже не се купува всеки ден.
Пърхот няма, но омазване имам доста което не мога да понасям!
Сега въпроса е Здраве ли да е, Боччко ли да е... друго ли да е.
Това Soyss не съм го чувал, не знам как ще е. Аз ползвах фруктис на гарниер точно заради пърхота но някак не ми допадаше. Интересно този където е гарниер Мен е точно за мазна коса против това, а още при самото използване седи мазен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
What you put on your skin, goes into your body.
Be careful with what you put on your skin.
The skin is our biggest organ and has the greatest ability for absorption. You have to be conscious of the fact that whatever you use on our body will end up in it.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Повече от 15 години /даже вносителите се смениха
/ ползвах: http://www.mineralbeautysystem.com/classic-line/subcategory/hair-care/
във вариант дневен и мад шампоан, и чат-пат друг продукт от фирмата, но много рядко.
Силно препоръчвам, на който съм показал, става редовен клиент. Цена за 500мл 15,50лв.
За съжаление се продава в малко търговски обекти, като аз съм ползвал една аптека до Медицинска академия.
В момента по обективни причини
http://afya-pharmacy.bg/productbg/5302. Независимо от цената, една бутилка я ползвам 3 месеца, така че си е бюджетно даже. Ефект ще кажа нагодина
.

във вариант дневен и мад шампоан, и чат-пат друг продукт от фирмата, но много рядко.
Силно препоръчвам, на който съм показал, става редовен клиент. Цена за 500мл 15,50лв.
За съжаление се продава в малко търговски обекти, като аз съм ползвал една аптека до Медицинска академия.
В момента по обективни причини

Съветвам ви да прочетете за "noo poо", набира доста популярност 
Означава миене на косата само с... вода
аргумента е че скалпа произвежда достатъчно себум, който пренася към повърхността на кожата антимикробни липиди, антиоксиданти, феромони и др, които изграждат антибактериална и антигъбична бариера. Обаче при прекомерната секреция на себум води до запушване на мастните жлези и от там кожните проблеми по главата.
Използването на шампоани разстройва нормалният цикъл на производство на себум и се минава в "свръхпроизводство" и от там идват проблемите. При миене само с вода скалпа си отдъхва и малко по малко нещата си идват на мястото. Има жени с дълги коси които не са си мили косите с шампоан над 1г.. и аз от половин година не съм си мил косата с нищо друго освен с вода и нищо й няма, само дето косата ми стана по-твърда, но това е естествено й състояние, нищо че сме свикнали на "мека" след шампоан.
Има адаптационен период около месец и половина, докато скалпа намали производството на себум, до тогава се омазнява много бързо.

Означава миене на косата само с... вода

Използването на шампоани разстройва нормалният цикъл на производство на себум и се минава в "свръхпроизводство" и от там идват проблемите. При миене само с вода скалпа си отдъхва и малко по малко нещата си идват на мястото. Има жени с дълги коси които не са си мили косите с шампоан над 1г.. и аз от половин година не съм си мил косата с нищо друго освен с вода и нищо й няма, само дето косата ми стана по-твърда, но това е естествено й състояние, нищо че сме свикнали на "мека" след шампоан.
Има адаптационен период около месец и половина, докато скалпа намали производството на себум, до тогава се омазнява много бързо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Една позната, която е в час с доста неща ми каза, че бебешките шампоани не били препоръчителни за възрастни. Тогава нямах време да се интересувам защо е така. Аз лично ползвам шампоан на Здраве бебе и съм доволен от резултата. Ако има някои запознат нека да обясни.
Хм това с водата може и да е вярно, но как да се изрием от мръсотия масла и тн след ремонт по някоя кола от тях?
И колкото да я мия сам ос вода, няма да стане мисля?
Със селски сапун?!
И колкото да я мия сам ос вода, няма да стане мисля?
Със селски сапун?!

Съветът ми е да не повтаряш никога една и съща фирма, и един и същи шампоан.Иди и си накупи това което ти харесва накуп и после си ги карай подред по твое усмотрение.Доколкото проблемът е кожен или космен,огледай си храненето.Сигурен съм,че оттам ти е проблемът. До 30% ненаситени мазнини дневно от общото хранене за деня,доволно количество В-комплекс от нормални храни без хапове и смятам,че и всекидневно къпане в Марица ще ти се отрази добре.Успех!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
doomy525 написа:Бочко - и сапун и шампоан със смрадлика. Най-добрите !
Подкрепям!

acer написа:Съветвам ви да прочетете за "noo poо", набира доста популярност
Означава миене на косата само с... водааргумента е че скалпа произвежда достатъчно себум, който пренася към повърхността на кожата антимикробни липиди, антиоксиданти, феромони и др, които изграждат антибактериална и антигъбична бариера. Обаче при прекомерната секреция на себум води до запушване на мастните жлези и от там кожните проблеми по главата.

П.С. Ако пробвате да измиете нещо мръсно със сапун и не успеете, опитайте с шампоан и ако успеете си задайте въпроса дали трябва да си мажете главата с нещо толкова агресивно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2