Audi A3 8p vs Opel Astra H
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Audi A3 8p vs Opel Astra H
Колеги търся кола за приятелката ми и сме се спрели основно на тези два автомобила, дизелови двигатели, при аудито 2.0тди 140кс масово или 1.9 105кс по-рядко, иначе при астрата са 1,7цдти 101кс исузо 1.9 120кс, 1.9 150кс. За 20. тди има мн различни мнения за 1.9 се знае че е бетон за астрите мн компетентни мнения не намерих за съжаление. Бюджета е 8к чудя се дали да не се насоча и към бензиновите мотори. Всякакви мнения ще са ми от полза благодаря ви предварително.
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
Re: Audi A3 8p vs Opel Astra H
Колега, привет !
Аз съм с А3 8Р, 2.0 TDI и съм доволен от колицата- достатъчно динамична(въпреки това ще я засилвам
), икономична(5-6/100 среден разход) и учудващо здрава техника.
Мога да говоря много, но ще те посъветвам с този бюджет да се насочиш към бензинова Астра(1,6). Особено ако половинката ти не върти много километри, това е най-разумния и сигурен избор за тези пари.
Просто да попаднеш на читаво 8Р, без значение бензин или дизел), за тези пари е доста, доста малък...
Ако все пак държите на дизела...най-надеждни варианти от печките(пак не е гаранция, но все пак) са 1,9 TDI на Ауди и 1.9 120 к.с. на Опел.
Аз съм с А3 8Р, 2.0 TDI и съм доволен от колицата- достатъчно динамична(въпреки това ще я засилвам

Ако все пак държите на дизела...най-надеждни варианти от печките(пак не е гаранция, но все пак) са 1,9 TDI на Ауди и 1.9 120 к.с. на Опел.
...there is no replacement for displacement...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Astra H 1.7 е невероятно проблемен двигател - често издухва гарнитура, губене на антифриз, драми с дюзите и т.н. горещо препоръчвам да бягаш далече. Ауди А3 пък е доста по-скъп за поддръжка дори от примерно 1диничката на БМВ
От предоставения избор с две ръце за ауди А3 105ТДИ коня (2.0ТДИ е проблемен - вериги, зъбчатки, балансиращи валове и глави)
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Опел не могат да правят дизели по принцип. Затова, както и сам си загатнал, препоръчвам да се ориентираш към бензинов Опел. Едва ли някой ще отрече, че Аудито е по-добро, но и поддръжката не е същата.
Бензиновите двигатели на Опел са здрави непретенциозни и доста икономични. Окачването е бетон! Така че ако искаш бюджетна, здрава кола, Астра 1.6 бензин е твоя вариянт.
Бензиновите двигатели на Опел са здрави непретенциозни и доста икономични. Окачването е бетон! Така че ако искаш бюджетна, здрава кола, Астра 1.6 бензин е твоя вариянт.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Астрите дизел май отпадат лека полека а бюджета като гледам ще расте с около 1000лв и се насочвам към 1.9 тди 105 коня има доста добри предложения за тези пари ще ги прозвъня да ги погледна, иначе като пресмятам за около година ако се вземе дизел и се кара 10 000км се спестяват едни 5-600лв само от гориво ако няма други ремонти по двг-то. А като ходова част са здрави а3ките с такива впечатления съм останал.
Окачването е здраво. Имаме няколко Голф 5 във фирмата, като най-стария е на 320000км. Отзад по окачването само биалетки 2 пъти. Отпред 2 пъти биалетки и един път носачи комплект. Предни и задни амортисьори 1 път. Съединител с маховик 1 път, като е сложен едномасов. А голфа и аудито са на една платформа.
Аудито е по тясно.Таблото е направено от някаква евтина пластмаса (като на сеат) за разлика от голфа и се скърцат повече. Голфа вози една идея по меко от аудито.
Аудито е по тясно.Таблото е направено от някаква евтина пластмаса (като на сеат) за разлика от голфа и се скърцат повече. Голфа вози една идея по меко от аудито.
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
Проблемните моменти при 2.0 ТДИ(код-BKD) са пукането на главите и дюзите- това е. Шансът за проблеми е голям, обаче не е задължително да се проявят- лично аз взех моята с рециклирани дюзи и сега само наливам нафта и раздавам газ...никакви грижи нямам. Лично аз съм много доволен от двигателя- съотношението м-у мощност и разход е перфектно. Е, има си ги вибрациите и неспокойната работа, но това е присъщо на всяка една помпа-дюза и няма измъкване.
Да се твърди, че пластмасите и въобще интериора на 8Р са по-гадни от тези на Голф 5 е доста невярно, да не кажа дори смешно. Сигурно от VW са се объркали и са направили Голф с по-висококачествен интериор и са забравили за йерархията в концерна.
Да се твърди, че пластмасите и въобще интериора на 8Р са по-гадни от тези на Голф 5 е доста невярно, да не кажа дори смешно. Сигурно от VW са се объркали и са направили Голф с по-висококачествен интериор и са забравили за йерархията в концерна.

...there is no replacement for displacement...
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Не иска и да чуе за голф 5 една нейна приятелка има и не го харесвала. Ауди ще е най-накрая то е ясно дано да изпадне читав екземпляр само.
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Преди седмица продадох Шкода октавия 2 с 2.0 tdi 140ps. Плюсовете са нисък разход на гориво и добра динамика.... За съжаление това не можа да компенсира смяна на съединител и маховик, постоянното притрисане на мотора, проблеми с електрическата кормилна рейка, спукано маркуче за някакъв вакуум, което ме остави без спирачки и т.н. На BKD мотора дюзите са бош и не са проблемни. Може аз да съм бил карък, ама....
Колата беше на 170000 със сервизна история в Еуратек.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колата беше на 170000 със сервизна история в Еуратек.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз имам двама авери с Пасат Б6 2.0 тди - няма такъв филм! И двамата олекнаха с по няколко хиляди за по-малко от година. Бягай далеч от този мотор!
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
pimpo написа:Аз имам двама авери с Пасат Б6 2.0 тди - няма такъв филм! И двамата олекнаха с по няколко хиляди за по-малко от година. Бягай далеч от този мотор!
Тоя мотор след 2005-та май го бяха пипнали или аз такива митове знам?

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
pimpo написа:Опел не могат да правят дизели по принцип. ...
То и за това 1.9 cdti са всъщност Фиатските 1.9 JTD второ и трето поколение комънрейл.
bigdady написа:Колеги търся кола за приятелката ми и сме се спрели основно на тези два автомобила, дизелови двигатели, при аудито 2.0тди 140кс масово или 1.9 105кс по-рядко, иначе при астрата са 1,7цдти 101кс исузо 1.9 120кс, 1.9 150кс. За 20. тди има мн различни мнения за 1.9 се знае че е бетон за астрите мн компетентни мнения не намерих за съжаление. Бюджета е 8к чудя се дали да не се насоча и към бензиновите мотори. Всякакви мнения ще са ми от полза благодаря ви предварително.
Хайде и аз да започна като vicho

едит: Ако искаш Шпер http://www.cars.bg/c1415876
Бензин - първи собственик http://www.cars.bg/c1413466 , но бедна от към екстри

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2