Въпрос за златен талон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Въпрос за златен талон

Мнение от masimo » 15 Ное 2015, 17:38

Здравейте клолеги,

Искам да ви попитам дали златен талон се издава само от областното МВР от което ти е издадена и книжката, или мога да заява талон в София, въпреки че книжката не ми е издадена тук.
Ако да, къде в София става тази процедура.

Останах "сух" 7-8год. без акт, но днес господата бяха проявили сериозно въображение в скриването на астрата в храсти. Факта, че не спираха нито една кола, а на това ограничение всички бяха с над 20км/ч отгоре ме навява на мисълта, че са снимали. Та предпочитам да се застраховам и да го издавя този талон, 20 заплати им стигат за да ги спонсорирам още.

Благодаря предварително за информацията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за златен талон

Мнение от pe6kata_ » 15 Ное 2015, 18:52

До колкото зная златния талон нее спасява за честитки!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 15 Ное 2015, 19:01

Не занулява ли една честитка или провинение по закон за което не се отнема книжка.

Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e36 94г.
Мечтае да кара: Е36 М3
Детайли за колата: Черна

Мнение от vasetto87 » 15 Ное 2015, 19:45

Златния талон те спасява единствено от отнемане на точки,паричната глоба си се заплаща.
Ако е любов...да е силна! Ако е алкохол...да е хубав! Ако е живот...да е луд! Ако е кола... да е БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i
Мечтае да кара: E30 M3 SportEvo

Мнение от burov » 15 Ное 2015, 19:49

На мен преди години ми писаха акт за скорст и като си взех постановлението разбрах, че съм имал златен талон,тъй като не ми бяха взели точки за нарушението(по закон трябваше да ми вземат 10 точки май). Глобата си я платих де. За нея нямаше компромис. Сега с тия електронни фишове незнам как е.
Доколкото съм запознат златния талон ти спасява едно вземане на точки, но не и финансовата санкция.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 18 Ное 2015, 9:45

Ами за това дали можеш да го вземеш от различен КАТ, от който ти е издадена книжката, малко ме съмнява. Поне лелката в софийския КАТ, щрака на някакъв доста антикварен компютър с черно бял монитор, от времето на Правец-ите, така че ме съмнява да имат връзка онлайн с другите кат-ове :mhihi:
Най-хубаво си питай на място https://www.google.bg/maps/search/%D0%B ... ,16z?hl=en . Сигурно могат да направят "дистанционна" справка /предполагам ще им трябват няколко дни :mhihi: / и след това да ти издадат.
Инак според последните промени, златния талон не те спасява от глоби, но не ти взимат точки , независимо колко нарушения си направил - стига разбира се, да не се издъниш до толкова, че да ти вземат книжката - примерно за алкохол :)
Не Мы такие, Жизнь такая

Назад към Извън Темата