Електронен фиш от преди 1 година и половина
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- strongholder
- Потребител
-
- Кара: е60 530d '03
Електронен фиш от преди 1 година и половина
Здравейте колеги, вчера ходих до районното управление и ми връчиха електронен фиш за превишена скорост от 04.06.2014 г. Мисля да се посъветвам с адвокат, защото до колкото разбрах, ако е изтекла повече от 1 година от датата на извършване на нарушението и не ми е връчен фиша би трябвало да е изтекъл по давност. Но преди това искам да Ви питам имал ли е някои от Вас подобен случай.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Електронен фиш от преди 1 година и половина
Няма такъв филм. Ако до една година от излизане на наказателното постановление ти не си го получил, се смята за връчено по служебен път. Давността му пада две години след датата на връчването. В твоя случай средата-края на 2017г. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Няма такъв филм. Ако до една година от излизане на наказателното постановление ти не си го получил, се смята за връчено по служебен път. Давността му пада две години след датата на връчването. В твоя случай средата-края на 2017г. Успех
Няма такова нещо! Преди седмица бях в КАТ, че ми беше изтекла книжката. Дадоха ми 2 страници с глоби по 10-20лв от камери и една за около 200лв за превишена скорост от камера. Не ми искаха да платя и стотинка, били изтекла давността (2 години), взех си новата книжка и съм готов!
Нищо, никога не съм получавал, даже и не знаех, че имам глоби!
KPETEH, за каква давност пишеш, като в случая ел. фиша не е влезнал в сила
, а давността започва да тече с влизане в сила на ...
Правилно си решил
ЗАНН
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Изборния кодекс, Закона за политическите партии, Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Закона за пазарите на финансови инструменти, Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, част втора, част втора "а" и част трета от Кодекса за социално осигуряване, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

strongholder написа:Здравейте колеги, вчера ходих до районното управление и ми връчиха електронен фиш за превишена скорост от 04.06.2014 г. Мисля да се посъветвам с адвокат, защото до колкото разбрах, ако е изтекла повече от 1 година от датата на извършване на нарушението и не ми е връчен фиша би трябвало да е изтекъл по давност. Но преди това искам да Ви питам имал ли е някои от Вас подобен случай.
Благодаря предварително
Правилно си решил

ЗАНН
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Изборния кодекс, Закона за политическите партии, Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Закона за пазарите на финансови инструменти, Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, част втора, част втора "а" и част трета от Кодекса за социално осигуряване, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
- strongholder
- Потребител
-
Club BMW написа:KPETEH, за каква давност пишеш, като в случая ел. фиша не е влезнал в сила, а давността започва да тече с влизане в сила на ...
strongholder написа:Здравейте колеги, вчера ходих до районното управление и ми връчиха електронен фиш за превишена скорост от 04.06.2014 г. Мисля да се посъветвам с адвокат, защото до колкото разбрах, ако е изтекла повече от 1 година от датата на извършване на нарушението и не ми е връчен фиша би трябвало да е изтекъл по давност. Но преди това искам да Ви питам имал ли е някои от Вас подобен случай.
Благодаря предварително
Правилно си решил![]()
ЗАНН
Мерси колега, така мисля и аз, но не бях сигурен дали чл. 34 от ЗАНН касае електронния фиш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Отивам да си сменям книжката и разбирам, че са ме снимали с камера преди повече от година, при което ги помолих да ми връчат наказателното постановление. Отговориха ми, че след като не съм го взел след изтичане на една година, то се смята за връчено по служебен път, каквото и да значи това. Самото постановление не било в КАТ София, защото нарушението било извършено на територията на друга Община. Тогава звънях на тия, с безплатните консултации, но те казаха, че без НП не могат да направят нищо. Посъветваха ме да пусна молба до началника за, да ми се връчи постановлението. Месец след това нищо не се бе случило, търсих началника, но бил в командировка и бях принуден да си платя глобата, защото нямаше да ми издадат новата книжка. Това са 3 дни глупости. И до ден днешен не знам за какво и къде е било. Това беше преди 2 години. Пиша от личен опит. Аз не успях да се преборя.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- strongholder
- Потребител
-
Пфф забравих да спомена че на снимката към фиша моята кола е на преден план, а на по заден план има друга кола на която не се вижда номера, това би ли спасило положението и имал ли е някои подобен случай.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Vra4anin написа:Мен по същия начин като КРЕТЕН ме прецакаха преди почти 2 години - ходих в КАТ да регистрирам една кола, на последната крачка - да отида да си взема готовите голям и малък талон, геше-мадамата ми казва "талоните са готови, но видяхме в системата, че имате глоба, отидете до еди коя си стая да я платите иначе талони не давам". Отивам във въпросната стая, казват ми кога съм сниман с МОБИЛНА камера преди 3 месеца, но така и не ми е било изпратено по пощата честитка. По принцип, деня съвпадаше с пътуването и наистина са ме снимали (на влизане в София през "Хемус", пред джъмбо-то има ИДИОТСКО ограничение 60, аз съм бил с 82 - 85 по спомен.... и тия са се били шмугнали там). Тогава тъкмо ги бяха отменили тия електронни фишове с мобилните камери, че са незаконни и явно затова не са ми пратили по пощата известие. Обаче в КАТ си излиза, че има нарушение, снимка не ми показват (карах ги, но казаха че я нямали) и поставиха въпроса така: "или си плати глобата от 100лв (за 20км/ч над разрешените бе по спомнен) или няма да ти дадем талоните на колата която искаш да регистрираш". Платих като поп, псувах под мустак и си тръгнах. Какво трябваше да направя - да споря с дузина катаджии в 11:48 сутринта (т.е. 12 минути до обедната им почивка, която по спомен продължава 2 часа). Бързах да платя, да забравя, да взимам талоните и да бягам. В противен случай ако бях почнал да се заяждам, най-малкото щях да стоя още незнайно колко часове (да чакам обедната почивка да им свърши) с неясен резултат - аз не си знам правата на 100% и не мога да претендирам аджеба, това щом не ми е пратено и реално не могат да ми покажат снимка за доказателство - това валидно ли е или не е. Просто щях само да си навлека неприятности и да губя време и нерви. Варианта да се бях измъкнал (звънейки на познати полицаи и да ги питам да ми обяснят, мога ли да мина метър) бе минимален.

Аз също имам акт който не е платен,и когато регистрирах една кола в КАТ на мое име...никой нищо не ми е казал да ходя да плащам някъде

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
9 мнения
• Страница 1 от 1