Колеги, купих си къща.
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Колеги, купих си къща.
Добре де, аз като след време наследя няколко къщи повече мъж ли съм от другите
Честито за придобивката! Със здраве да си се занимаваш с несвършващите дребни неща за вършене в една къща и много барбекю партита да организираш

Честито за придобивката! Със здраве да си се занимаваш с несвършващите дребни неща за вършене в една къща и много барбекю партита да организираш

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Тук става въпрос за къща в близост до големия град, но не и в чертите на града, което има своите сериозни минуси.
Лично съм разглеждал няколко такива къщи и винаги ме отказваше местоположението им. Това е сериозен минус за децата.
Плюсовете са немалко, но в крайна сметка минусите се оказаха повече.
Имаме познати живеещи в Банкя и добре знам какъв проблем е придвижването им до и от работа в София, а съпругата за съжаление по здравословни причини не може да управлява автомобил.
Много атрактивен е малкият квартал с къщи между стадион Септември и бул. Възкресение (старите жители на района го наричат Тошкови ливади), но там или няма нещо за продан или цените са баснословни.
Причините са повече от ясни - отлични комуникации и инфраструктура, близост до центъра, добър градски транспорт и др. Даже метрото е на 2 спирки.
В София има още няколко подобни места директно в самите черти на града, но това според мен е най-доброто.
С нищо и никой не може да ме убеди, че Бояна, Драгалеро, Симеоново, Кръстова вада и Княжево с малки изключения с нещо го превъзхождат освен с предимно състоящото се от сноби население.
Пожелавам все пак добър живот на собственика и да се радва на спокойствието.
Лично съм разглеждал няколко такива къщи и винаги ме отказваше местоположението им. Това е сериозен минус за децата.
Плюсовете са немалко, но в крайна сметка минусите се оказаха повече.
Имаме познати живеещи в Банкя и добре знам какъв проблем е придвижването им до и от работа в София, а съпругата за съжаление по здравословни причини не може да управлява автомобил.
Много атрактивен е малкият квартал с къщи между стадион Септември и бул. Възкресение (старите жители на района го наричат Тошкови ливади), но там или няма нещо за продан или цените са баснословни.
Причините са повече от ясни - отлични комуникации и инфраструктура, близост до центъра, добър градски транспорт и др. Даже метрото е на 2 спирки.
В София има още няколко подобни места директно в самите черти на града, но това според мен е най-доброто.
С нищо и никой не може да ме убеди, че Бояна, Драгалеро, Симеоново, Кръстова вада и Княжево с малки изключения с нещо го превъзхождат освен с предимно състоящото се от сноби население.

Пожелавам все пак добър живот на собственика и да се радва на спокойствието.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Една къща не е само локацията. То има много имоти с добър достъп ама като си пак затворен в града насред пушилката и смога кел файда, че си в къща. Симеоново, Драгалевци и Бояна са все северен склон и пълен ташак. В 4 часа зимата вече се стъмва 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Фидел Кастро написа:Много атрактивен е малкият квартал с къщи между стадион Септември и бул. Възкресение (старите жители на района го наричат Тошкови ливади)...
ТАшкови ливади....ама както и да е. Там минусите са мангалете, много са в този квартал иначе е добре и между другото се намира някое и друго по-евтино къще засичал съм по обявите.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
bum_bum написа:Една къща не е само локацията. То има много имоти с добър достъп ама като си пак затворен в града насред пушилката и смога кел файда, че си в къща. Симеоново, Драгалевци и Бояна са все северен склон и пълен ташак. В 4 часа зимата вече се стъмва
Тук има много истина!
Необеснимо е за мен какъв е тоя мерак да се наблъскат всички в един град, кутия над кутия, а този, който има малко повечко парички се заселва в Симеоново, Драгалевци, Бояна и цял живот се изживява като MVP of the world. Бившата ми имат вила в Драгалевци..... ееее голяма работа.... страшно е. Нищо, че напролет плуват в лайна и нямат една нормална улица... не пречи да се искат смешно огромни суми за схлупени къщурки.
Казвате, че се пътувало - ами ще пътуваме. Цял свят разбра, че правилното място за живот е около големите градове, а не вътре в тях. Само ние българите все още купуваме полупостроени апартаментчета на 1000е квадрата и се чувстваме "много добре". Нищо, че е необходимо да отидем на почивка, за да вземеме глътка свеж въздух и децата да потичат навън.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Навремето като работеше Кремиковци нямаше как читавите квартали да са на правилния склон на планината, защото цялата шитня отиваше натам.
В крайна сметка какво се получи- цени като за Бевърли Хилс, презастрояване, укички на които трудно се разминават две коли, липса на канализация и адекватна пътна настилка.
Половината живущи са милионери, останалата половина безпарични кореняци, но се натискат там, вместо да продадат имота и да си оправят живота.
Битовите кражби са може би на едно ниво с най-гадните квартали.
Въобще и гъзарията ни е като всичко останало.
В крайна сметка какво се получи- цени като за Бевърли Хилс, презастрояване, укички на които трудно се разминават две коли, липса на канализация и адекватна пътна настилка.
Половината живущи са милионери, останалата половина безпарични кореняци, но се натискат там, вместо да продадат имота и да си оправят живота.
Битовите кражби са може би на едно ниво с най-гадните квартали.
Въобще и гъзарията ни е като всичко останало.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
E34 написа:. Там минусите са мангалете, много са в този квартал
МангалЕте могат да станат проблем в който и да е софийски квартал.
Предполагам в случая визираш тези от ул."Татарли", които шетат в доста по-голям обсег, а не само там. Отчитай също, че около тях има и доста блокове населени с бивши и настоящи служители на МВР, а там и наоколо мангустите много не смеят да се проявяват.

Знам за къщетата, но били крайно неатрактивни за последващ ремонт и дозастрояване, защото всичките били в ужасно състояние.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
по света богатите са около големите градове, в предградията, защото и производствата са по индустриалните зони около градовете
едни от най-скъпите места за живеене в Германия са около големите концерни - точно малки градчета, на 10-20 километра от големия град
Даймлер/Порше/БАСФ/Бош итн
Иначе и природата е решаваща, спор няма. Само дето Германия е плоска като жена без цици и там винаги си в полето.
едни от най-скъпите места за живеене в Германия са около големите концерни - точно малки градчета, на 10-20 километра от големия град
Даймлер/Порше/БАСФ/Бош итн
Иначе и природата е решаваща, спор няма. Само дето Германия е плоска като жена без цици и там винаги си в полето.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Интересно за мен се развива темата,озъртам се и аз за нещо мъничко и скромничко (и естествено старичко
) като колиба.
На първо място си мисля,че универсална истина няма,заради уникалните лични предпочитания и други важни фактори в живота /етапите от живота на човек. Aко мога да обобщя кое е общовалидно-при всички случаи няма квартал в Сф (очертан от околовръстното) със чист въздух.Това е най-големият минус .А при къщурките извън града-както спомена колегата,май е много неудобно за децата и/или членове на семейството без лично МПС.
Обикалям от близо месец почти всичко наоколо,няма да пиша кое и защо не ми хареса,защото май са повечето селища наоколо.
Това ,което ми харесва много на прима виста са:
Кладница/Рударци/Мърчаево/Владая (в този район е и комплекса Делта Хил,който пък не ми хареса ,не защото ми е ценово тотално недостъпен,лично усещане просто
)
Войняговци ,Нови Искър
И Иваняне,където си е купил колегата (нависоко,слънчевко е,иджялно)
Горна Баня И Бонсови Поляни
И донякъде Нови Хан-комуникативно е,само ме притеснява доколко може да е чист въздуха там,на ниското е все пак

На първо място си мисля,че универсална истина няма,заради уникалните лични предпочитания и други важни фактори в живота /етапите от живота на човек. Aко мога да обобщя кое е общовалидно-при всички случаи няма квартал в Сф (очертан от околовръстното) със чист въздух.Това е най-големият минус .А при къщурките извън града-както спомена колегата,май е много неудобно за децата и/или членове на семейството без лично МПС.
Обикалям от близо месец почти всичко наоколо,няма да пиша кое и защо не ми хареса,защото май са повечето селища наоколо.
Кладница/Рударци/Мърчаево/Владая (в този район е и комплекса Делта Хил,който пък не ми хареса ,не защото ми е ценово тотално недостъпен,лично усещане просто

Войняговци ,Нови Искър
И Иваняне,където си е купил колегата (нависоко,слънчевко е,иджялно)

И донякъде Нови Хан-комуникативно е,само ме притеснява доколко може да е чист въздуха там,на ниското е все пак

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колега, ако гледаш в Иваняне.... има една дето е обявена за 135. Успешно я свалих до 111 и мога да ти помогна ако я прецениш като твоята къща.
Лично за мен - Владая е много денивелирано, за Рударци го мислех едно време, но го прецених като далече. Делта хил е прекрасно, но с тея 0.7к на месец подръжка и минимална цена от 130е за редова къща...... не става. Нови искър и Войнеговци... внимавай, защото там е равнина и лятото си е обрало фестивало. Бонсовите сега ги разработват и имат драми с тока и т.н.
Успех!
Лично за мен - Владая е много денивелирано, за Рударци го мислех едно време, но го прецених като далече. Делта хил е прекрасно, но с тея 0.7к на месец подръжка и минимална цена от 130е за редова къща...... не става. Нови искър и Войнеговци... внимавай, защото там е равнина и лятото си е обрало фестивало. Бонсовите сега ги разработват и имат драми с тока и т.н.
Успех!
Bogat-Beden написа:Интересно за мен се развива темата,озъртам се и аз за нещо мъничко и скромничко (и естествено старичко) като колиба.
Кладница/Рударци/Мърчаево/Владая (в този район е и комплекса Делта Хил,който пък не ми хареса ,не защото ми е ценово тотално недостъпен,лично усещане просто)
Войняговци ,Нови Искър
И Иваняне,където си е купил колегата (нависоко,слънчевко е,иджялно)![]()
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
За да изпъкват барбалеите,си трябва и сюрмаси да има
Последна промяна Bogat-Beden на 22 Ное 2015, 23:28, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Горна Баня И Бонсови Поляни
За Нови Искър забрави!
Горна баня много ми допада и съжалявам, че съм я пропуснал.
Бонсови поляни, както е писано имат проблеми с инфраструктурата и падне ли сняг може да се окажеш заклещен.
Донякъде макар и малко става Суходол, но някак си доста простее, а май и там има проблем с мЪнго джеритата.

p.s. Извинявам се на колегата, че използваме темата му за странични коментари, но мисля, че все пак има някакъв смисъл и не е спамене.

- Bogat-Beden
-
-
Kaкво му е на Нови Искърчето?Фидел Кастро написа:Bogat-Beden написа:Горна Баня И Бонсови Поляни
За Нови Искър забрави!
Горна баня много ми допада и съжалявам, че съм я пропуснал.
Бонсови поляни, както е писано имат проблеми с инфраструктурата и падне ли сняг може да се окажеш заклещен.

За Бонсови поляни си повече от прав ,говорих с един местен,който живее на улица с немалка денивелация и каза ,че не се чисти там,където не минава градския (тоест само главната се чисти явно) и зимата няма жипки-мипки,джаро -маро, всичко закъсва

Няма пълно щастие все пак

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Пътя водещ от Горна баня към Бонсови поляни е може би най-добре чистения път в софия. Не знам кой живее нагоре ама буквално във въздуха ги ловят снежинките, градския транапорт мисля само уикенда върви нагоре