Колеги, купих си къща.
Модератор: Общи модератори
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: Колеги, купих си къща.
Според мен най-добре е да се потърси хубав парцел и да си построиш каквото си искаш. Все още се намират на добри цени парцели, а и строиш според нуждите си. Къщите в по-ниския ценови диапазон са просто отчайващи 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
E34 написа:Според мен най-добре е да се потърси хубав парцел и да си построиш каквото си искаш. Все още се намират на добри цени парцели, а и строиш според нуждите си. Къщите в по-ниския ценови диапазон са просто отчайващи
+1 че в момента много по-евтино и рентабилно за дългосрочен период е да построиш нова къща.
А като локация: Бистрица за мен е уникално- на 5 мин от околовръстното, същевременно кристален въздух и усещане, че си далече от града.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Koliu написа:E34 написа:Според мен най-добре е да се потърси хубав парцел и да си построиш каквото си искаш. Все още се намират на добри цени парцели, а и строиш според нуждите си. Къщите в по-ниския ценови диапазон са просто отчайващи
+1 че в момента много по-евтино и рентабилно за дългосрочен период е да построиш нова къща.
А като локация: Бистрица за мен е уникално- на 5 мин от околовръстното, същевременно кристален въздух и усещане, че си далече от града.
Най-рентабилно е! С парите с които ще купиш апартамент 80-90м2 ще построиш двойно по-голяма къща със същия клас материали. Проблем обаче остава мястото, защото по-достъпните като цена или са във илен район без къщи наоколо, или не са в регулация. Тези пък, които имат горните две особености бият гъза в тавана и им се слагат нереално високи цени понякога. От около две години следя пазара на парцели и цените се местят доста нагоре, да не казвам голяма дума, но едно 30-на процента са мръднали за сходни параметри тогава и сега. Относно транспорта - докат остане на 10-12-14 години чаветата така или иначе постоянно ги влачиш с теб - караш ги на училище тралала, вечер след работа си ги прибираш, така че това не е драмтично. След това кат остане тийнейджър е драмата, защото почва да му се щъка със съученици и приятели. Взима му се един кафез под наем в града и да си живее, тъкмо и малко самостоятелност. От време на време изненадващ контрол и те така.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не мога да не се съглася,но пак по-добре от панелка (цените им са близки..)Плюс че със един сериозен ремонт(който няма да е евтин със сигурност..E34 написа: Къщите в по-ниския ценови диапазон са просто отчайващи

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
И аз за локациите да обадя, че ми е интересна тема. Войнеговци си бях харесал много, но до София са си 15-20км и северната дъга е много задръстена, много бавно стигане до центъра и тромав достъп. Иначе е мястото с една от най-добрите гледки към цялата Софийска котловина.
Банкя (както и конкретното Иваняне) имат може би най-чистият въздух в региона. Достъпът до Банкя е добър и има училища и детски градини. Малко римляни и сравнително интелегентни обитатели. За мен един от най-добрите варианти близо до София.
Бистрица, Симеоново и Малинова Долина са хубави варианти, но заради бизнес парка и многото затворени комплекси наоколо цените са баснословно високо и за парцели и за къщи...
Преди съм живял в Горна Баня за няколко години и е много хубаво, има гледка, готин въздух, гора на близо, НО! За данъците, които се плащат там инфраструктурата просто е най-долнопробната, която съм виждал. Зимата всичко е лед, никакво отводняване, няма канализация, пътищата са за Уазки и Ниви, просто не си заслужава 1000лв данък на година за този лунен пейзаж, много улици нямат и асфалт дори. За сравнение в Банкя данъците са под 100лв на година, а наскоро асфалтираха доста улици...
Аз за сега съм се зарибил за Банкя, там единствения сериозен проблем за района, който съм открил са свлачищата...
Банкя (както и конкретното Иваняне) имат може би най-чистият въздух в региона. Достъпът до Банкя е добър и има училища и детски градини. Малко римляни и сравнително интелегентни обитатели. За мен един от най-добрите варианти близо до София.
Бистрица, Симеоново и Малинова Долина са хубави варианти, но заради бизнес парка и многото затворени комплекси наоколо цените са баснословно високо и за парцели и за къщи...
Преди съм живял в Горна Баня за няколко години и е много хубаво, има гледка, готин въздух, гора на близо, НО! За данъците, които се плащат там инфраструктурата просто е най-долнопробната, която съм виждал. Зимата всичко е лед, никакво отводняване, няма канализация, пътищата са за Уазки и Ниви, просто не си заслужава 1000лв данък на година за този лунен пейзаж, много улици нямат и асфалт дори. За сравнение в Банкя данъците са под 100лв на година, а наскоро асфалтираха доста улици...
Аз за сега съм се зарибил за Банкя, там единствения сериозен проблем за района, който съм открил са свлачищата...
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Мачът със строежа го бях започнал и аз. Бях договорил един парцел в центъра на Иваняне, но документите му излезнаха много криви.
Наистина има резон да се строи, защото излиза по-тънко и си го правиш както ти си искаш. Обаче иска много време, работа, усилия и координация с кой ли не и с какво ли не. И аз си го представях, че слагаш на масата 50-60к/е и след 6м имаш къща... да ама не. Опасна хамалогия е, а банките не са отзивчиви, когато става дума за строежи. Та излиза, че трябва да скочиш 50к за парцел и 50-60 за строеж, поне още 10к за документи, архитекти, скици, планове и бла бла... та пак отидохме на 120к/е и малко нагоре.
Приятел скочи по тоя склон преди години. Купи евтин парцел до реката в Иванене с денивелация. После се наши да го заравни (като заравни само ниската част), после бентове строи с/у реката, барна нова къща на 2 етажа и преди година се видяхме. Той вика - както я гледаш малко над 280к/е ми излезе всичко.... да не говорим, че му побеле главата да се занимава. Тва бригади, па бригадата да има къде да яде, па къде да спи, па да не се подмотват, па технически контрол, па комисии..... чудо.
Друг приятел купи в Горна Баня преди година и малко. 135к/е с декар двор. Пиеме ние и по едно време чувам влак. Викам му - къф е тоя влак бе луд, той вика - и нас ни изненада като се нанесохме. Аз съм живял 18г до гара и мамата ми се обира като чуя влак. Там трудно се минава с ниска кола (е36 примерно).
В Симеоново гледах една къща - абсолютно за събаряне с 600кв двор на завой на река. Викам му на продавача - колко пари искаш, оня вика 120к/е.... мерси.
Чудеса са тея имоти.... късметлия се чувствам, че успях да го завърша тоя мач.

Наистина има резон да се строи, защото излиза по-тънко и си го правиш както ти си искаш. Обаче иска много време, работа, усилия и координация с кой ли не и с какво ли не. И аз си го представях, че слагаш на масата 50-60к/е и след 6м имаш къща... да ама не. Опасна хамалогия е, а банките не са отзивчиви, когато става дума за строежи. Та излиза, че трябва да скочиш 50к за парцел и 50-60 за строеж, поне още 10к за документи, архитекти, скици, планове и бла бла... та пак отидохме на 120к/е и малко нагоре.
Приятел скочи по тоя склон преди години. Купи евтин парцел до реката в Иванене с денивелация. После се наши да го заравни (като заравни само ниската част), после бентове строи с/у реката, барна нова къща на 2 етажа и преди година се видяхме. Той вика - както я гледаш малко над 280к/е ми излезе всичко.... да не говорим, че му побеле главата да се занимава. Тва бригади, па бригадата да има къде да яде, па къде да спи, па да не се подмотват, па технически контрол, па комисии..... чудо.
Друг приятел купи в Горна Баня преди година и малко. 135к/е с декар двор. Пиеме ние и по едно време чувам влак. Викам му - къф е тоя влак бе луд, той вика - и нас ни изненада като се нанесохме. Аз съм живял 18г до гара и мамата ми се обира като чуя влак. Там трудно се минава с ниска кола (е36 примерно).
В Симеоново гледах една къща - абсолютно за събаряне с 600кв двор на завой на река. Викам му на продавача - колко пари искаш, оня вика 120к/е.... мерси.
Чудеса са тея имоти.... късметлия се чувствам, че успях да го завърша тоя мач.
Bogat-Beden написа:зимата няма жипки-мипки,джаро -маро, всичко закъсва![]()

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Абе 50к са си доста за парцел около София. Като чукнеш в сайта излизат над 1000 обяви до 50к. По принцип за нормално къще ти требват 500-600кв.м т.е може да се намери парцелче на нормални цени. И при положение, че примерно човек си има апартамент и къде да живее, т.е не бърза може спокойно да си сглоби някоя колиба според възможностите. Мен друга особеност ме притеснява, а тя е особенния нрав на едно местно говедо наречено - шоп! Има населени места, където това говедо преобладава и, ако случайно си купите къща в такъв район шанса да вдигате кръвно в близките 4-5 години е много голям. Некак не ми се връзва да съм дал едни 120-150к минимум и около мен да си е бруталното село от градски тип.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Горна баня не е толкова зле, колкото го изкарвате
Живея на 60-70м от влаковата линия и няма драми, рядко ми прави впечатление когато минава влака (единствено влаковете дето подминават гарата надуват малко повече клаксона понеже и минават с малко по-висока скорост от спиращите). Канализация няма само във вилната зона (ако не се лъжа в момента я изграждат) и в най-ниската част на квартала точно над Околовръстното (има обещание от новия кмет догодина да я почват
). Зимата е кофти, но то в центъра е зле, какво остава за квартал с малки улички....и все пак в района където аз се движа из квартала нямам грижи с преминаването зимата.

Живея на 60-70м от влаковата линия и няма драми, рядко ми прави впечатление когато минава влака (единствено влаковете дето подминават гарата надуват малко повече клаксона понеже и минават с малко по-висока скорост от спиращите). Канализация няма само във вилната зона (ако не се лъжа в момента я изграждат) и в най-ниската част на квартала точно над Околовръстното (има обещание от новия кмет догодина да я почват

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
E34 написа: Мен друга особеност ме притеснява, а тя е особенния нрав на едно местно говедо наречено - шоп!
Заради въпросния добитък две къщи построих и продадох

Колкото до цените не е баш така. За 50-тина к евро няма нищо читаво в Бистрица, Железница и останалите по-близко до София. Или няма път или е някакъв нечовешки баир самото място, или е с много кофти форма или няма регулация (а като не са го вкарали вече разбирай, че няма начин и искат да те преебат) или има някакви други проблеми.
bum_bum написа:E34 написа: Мен друга особеност ме притеснява, а тя е особенния нрав на едно местно говедо наречено - шоп!
Заради въпросния добитък две къщи построих и продадох![]()
Колкото до цените не е баш така. За 50-тина к евро няма нищо читаво в Бистрица, Железница и останалите по-близко до София. Или няма път или е някакъв нечовешки баир самото място, или е с много кофти форма или няма регулация (а като не са го вкарали вече разбирай, че няма начин и искат да те преебат) или има някакви други проблеми.
Тва звучи като виц, ма в повечето случаи не е за съжаление. И да, парцели в голяма близост до София под 50к значи нива без никакво население наоколо, път тип Алеко-Черни Връх или нередовни документи....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Моят фаворит Кладница през зимата
(поне си имат интернет страница селото
)
Ето нещо поне на пръв поглед интересно,но не е за хора ,работещи в Сф .Чел съм,че са имали драми с незаконни къщи този комплекс преди години,но доколкото знам са си ги бутнали сами вече

Ето нещо поне на пръв поглед интересно,но не е за хора ,работещи в Сф .Чел съм,че са имали драми с незаконни къщи този комплекс преди години,но доколкото знам са си ги бутнали сами вече
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Кажете нещо за Суходол?
Не бях стъпвал там докато Ники sachs не си премести сервиза там.
Кефи ме много поне по главната улица. Хвърлям по един поглед на офертите за там и на пръв поглед са доста по постижими от горна баня и подобни?
Предполагам, че като всичко в живота има защо
Много мангали ли има или друг кусур?
Като се погледне колко е близо и удобно си е голям плюс..

Кефи ме много поне по главната улица. Хвърлям по един поглед на офертите за там и на пръв поглед са доста по постижими от горна баня и подобни?

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
b2 написа:Кажете нещо за Суходол?
Сметището е в непосредствена близост

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Мерси Бубса - въобще не се бях сещал за това. Верно,че по едно време доста шум се беше вдигнал - хората протестираха и т.н.
Честито на автора на темата! Със здраве да си ползва къщата дълги години и да я напълни с голямо щастливо семейство!
Честито на автора на темата! Със здраве да си ползва къщата дълги години и да я напълни с голямо щастливо семейство!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Само да вметна, че е в пъти по-добре да вземете имот с некаква съборетина с ток и вода, отколкото празен такъв. То в другата тема пише, ама един ремонт(буташ старата и на нейното петно правиш новата) е далеч за предпочитане като време и нерви пред това тепърва да се занимаваш с цялата бумащина! Пък и реално те подобните имоти струват колкото земята - постройката едва ли вдига цената...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."