Избор на домашно кино

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Избор на домашно кино

Мнение от red_bull92 » 18 Ное 2015, 10:18

Здравейте, обмислям варианта да взема домашно кино на изплащане и за сега съм се спрял на тези двете http://www.technopolis.bg/bg/Home-theat ... 40/p/33030 http://www.technopolis.bg/bg/Home-theat ... 15/p/32902 като клоня повече към второто. Вие какви домашни кина имате вкъщи, доволни ли сте и какво бихте препоръчали, като марка и качество, какво ви е мнението за моя избор?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Избор на домашно кино

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2015, 11:06

Има поне още 2 теми за това кой какво има и препоръчва.

Нито от тях, нито от тази ще може да се извади някакъв извод, защото всеки си хвали своето.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Мнение от gaidaroff » 18 Ное 2015, 11:43

Bose бате.. това е истината.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2015, 11:50

Е затова говорех :mhihi:

Аз мога да ти кажа поне още 10 "истини", които вероятно не си ги чувал, но са по-истински.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 18 Ное 2015, 12:16

Аз препоръчвам да е с повече мощност, примерно от 800 вата нагоре. Да се ползва и като уредба за партита :lol: Останалото е вече според глезотийките. Високи тонколони, задните са безжични примерно, имат wi-fi за управление от смартфон, blue ray, и т.н. Зависи какво точно искаш. За марки пак не съм претенциозен, виж ако се говори за нещо скъпо и качествено- Jamo, JBL марки бол, ама цената е в пъти повече от тези които си постнал. Другото е , запиши си сега моделите и цените на уредби които си харесал и чакай намаленията. Черен петък, после Коледа, Нова Година. Може да удариш кьоравото :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 18 Ное 2015, 13:22

Сладур1 написа:Аз препоръчвам да е с повече мощност, примерно от 800 вата нагоре. Да се ползва и като уредба за партита :lol: Останалото е вече според глезотийките. Високи тонколони, задните са безжични примерно, имат wi-fi за управление от смартфон, blue ray, и т.н. Зависи какво точно искаш. За марки пак не съм претенциозен, виж ако се говори за нещо скъпо и качествено- Jamo, JBL марки бол, ама цената е в пъти повече от тези които си постнал. Другото е , запиши си сега моделите и цените на уредби които си харесал и чакай намаленията. Черен петък, после Коледа, Нова Година. Може да удариш кьоравото :)

:shock: Понеже гледам, че си писал за домашни кина с безжични задни колони, та има ли изцяло без кабели, кои марки ги предлагат и колко горе- долу струват? Този момент с изцяло безжичните системи го чакам от доста време (понеже си говорехме с един приятел разбиращ страшно много от такива неща и той казваше, че този вид сигнал е невъзможно да се предава безжично), но и цената сигурно ще е стряскаща...
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 18 Ное 2015, 13:49

Имаше още преди години, но цените наистина бяха WOW, сега не знам как са.

По темата: Защо трябва да върви с плеър? Не може ли да си вземеш само колони примерно. Сега с риска да ме оплюете, но Microlab до 450лв. имат един модел колони високи около 60см. с вграден усилвател и мощност 140W. Такова нещо не е ли вариант. Модела беше Solo 9c, а има също и Solo 8c, и Solo 7c, на по ниски цени с по малка мощност, но не знам дали са още на пазара.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 18 Ное 2015, 14:04

Поне от няколко години има напълно безжични, а от година-две се предлагат и безжични само задни. Имай предвид, че те се свързват към захранване, просто аудио сигнала се предава безжично. Поразрових се но не намирах марка и модел. В Технополис може и да не са описани в характеристики. Първоначално пуснаха с всички тонколони да са безжични. Цената беше над 1500 лв., ако не се лъжа. Но преди година може би, гледах домашно кино 5.1 с предни малки тонколони и задни високи безжични. Не се сещам за цена, но пак ще е 800-1000 лв. Скъп вариант са и може би не е толкова качествен звука. Но гледам, че има Панасоник за 500 лв. с 1000 вата. :) Виж да е по-мощно, пък тея безжични и т.н. са от едно време. Сега всеки си прави ремонт, гипсо картони, слагат се кабели в стените, пускат се за интернет, звук, камери и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от red_bull92 » 18 Ное 2015, 14:34

Сладур1 написа:Поне от няколко години има напълно безжични, а от година-две се предлагат и безжични само задни. Имай предвид, че те се свързват към захранване, просто аудио сигнала се предава безжично. Поразрових се но не намирах марка и модел. В Технополис може и да не са описани в характеристики. Първоначално пуснаха с всички тонколони да са безжични. Цената беше над 1500 лв., ако не се лъжа. Но преди година може би, гледах домашно кино 5.1 с предни малки тонколони и задни високи безжични. Не се сещам за цена, но пак ще е 800-1000 лв. Скъп вариант са и може би не е толкова качествен звука. Но гледам, че има Панасоник за 500 лв. с 1000 вата. :) Виж да е по-мощно, пък тея безжични и т.н. са от едно време. Сега всеки си прави ремонт, гипсо картони, слагат се кабели в стените, пускат се за интернет, звук, камери и т.н.

Да, и аз това имах предвид само плеъра да се захранва от електрическата мрежа. Иначе на скоро дупчих стените, за да вкарам интернет и кабелна на розетки, та не ми се дупчи повече... евентуално ще направя още една дупка за кабели за камера за наблюдение след време.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2015, 18:28

Сладур1 написа:Аз препоръчвам да е с повече мощност, примерно от 800 вата нагоре.

А аз бих препоръчал да е с повече качество и вярно предаване на звука.

От опит мога да кажа, че няма по-противно нещо от съсед с новозакупена система за 500лв от Тяхномаркет въобразил си че има някаква невиждана и ункална мултимедия. Която на всичкото отгоре задължително трябва да бъде чута и от всички останали съседи.

И веднъж завинаги запомнете-бас, който усещаш в червата не говори за качество!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 18 Ное 2015, 20:51

http://olx.bg/ad/tonkoloni-jamo-ID5lftI.html#d10dc7e47b

Поредната истина. Имам подобно 5.1 Jamo, пак правено в Данемарка в комбинация с 4х 100 вата Panasonic ресийвър. И двете неща са втора ръка, обаче това Jamo вади нечовешки звук. Ако ти е по джоба, горещо ти го препоръчвам за вкъщи. Кеф ти ТВ, кеф ти филмче, а за музика като му набримчиш буфера става доста сериозна заигравка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 20 Ное 2015, 19:18

Какво ще кажете за домашните кина на PIONEER :?: :arrow: http://www.technopolis.bg/bg/Home-theat ... 37/p/35798

Аватар

Мнение от skimu4ka » 23 Ное 2015, 15:59

Е какво купи накрая?
Самсунг биеха всички но това беше до преди 3-4г.
В момента може пак са водещи сред всичкото предлагано у нас. Ако не Пайнер имат 2-3 модела. Сони- не препоръчвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 25 Ное 2015, 12:41

Миналата седмица чух CANTON https://www.canton.de/en/home-cinema/5. ... movie-3050 Такова, но с още 2 колони. Нещо страшно, но и цената му е страшна :d Иначе, един приятел има Philips (модел, който го няма вече) и мога да кажа, че са доста добри.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 25 Ное 2015, 14:05

Имах възможност наскоро да преслушам една система за домашно кино Пайнер и то за около 1500лв и останах изумен колко зле свири това нещо за тези пари представям си тези по 2-300лв каква пародия ще са. Вместо да се занимавате с тия ширпотреби по-добре влезте в някой специализиран аудио форум има описани всякакви проекти от-до. Едно че ще ви излезе по-евтино друго че звука ще е класи над всичко което се продава по технополиси/маркети и други подобни.

Следваща

Назад към Извън Темата