Изчезващия ентусиазъм от хората...
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Изчезващия ентусиазъм от хората...
Гледам и не вярвам на очите си
!
Хора, защо форума се превърна повече в среда за спор и мерене на ...., вместо място за взимопомощ?
Сякаш гледам форума на Honda... Някой пита нещо а отговора е " Ееее много с т*п как така не го знаеш
!
Като цяло гледам, доста напрежение у хората! Не виждам искрата, която ме накара да си купя бмв!
Случая беше такъв, един глухоням размаза на едни приятел е36 цата, 5 различни bmw-та спраха да питат да помогнат, и безвъзмездно дадоха джанта с гума, без дори да го познават, благодаря на тези хора
!

Хора, защо форума се превърна повече в среда за спор и мерене на ...., вместо място за взимопомощ?
Сякаш гледам форума на Honda... Някой пита нещо а отговора е " Ееее много с т*п как така не го знаеш

Като цяло гледам, доста напрежение у хората! Не виждам искрата, която ме накара да си купя бмв!
Случая беше такъв, един глухоням размаза на едни приятел е36 цата, 5 различни bmw-та спраха да питат да помогнат, и безвъзмездно дадоха джанта с гума, без дори да го познават, благодаря на тези хора

- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по въздуха
- Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен
Re: Изчезващия ентусиазъм от хората...
Прав сте колега! И това е породено от изчезващата човечност у хората. Прави ми впечатлением, че напоследък собствениците на BMW-та го отдават повече на гордост и фукане, от колкото колегиалност и не само за форума, според марката, а и на пътя, като такива. Прави ми впечатление, как всеки иска да е пръв на светофара, как прережда цялата колона(в София) и в същност това явно ги храни. Днес, въпреки че моята колица има доста голям стикет на задното стъкло, че имам бебе в колата, един глупендер.. с едно хубаво Х5 (2010г някъде) докато беше зад мен(аз бях първа кола на светофара) светна зелено, заобиколи ме от дясно и съответно ми засече пътя, до такава степен, че ако не бях спрял щеше да има.. БУМ. Та... това човешко ли е...? А колко такива олигофренчета има, млади по на 18г. взели баварка, нова или стара... няма значение, но пътя е всеедно тяхен. И нека всеки, който чете това в момента и прави глупости по пътя, нека за миг се замисли ако си вози новороденото бебенце и някой му сече пътя през 2-3 преки как ще се чувства от рязкото спиране и опирането на бебенцето в предпазните колани на детското столче. Имайте предвид, че това е доста по-важно от самочувствието или по-точно комплекса ви, който явно е породен от малката ви пишка и се избива с беемвето ви, което наистина е хит в душата ви. Случки много... бой по светофарите, псувни... НА КОГО Е НУЖНО?!? Има закони, редно е да се спазват, иначе както е в момента... няма РЕД! Цяла България се изсипа в София, гледам масово коли с чужди регистрации се бутат да се прередят.. (просто такива ми правят впечатление) ами като има близо 2млн. души в София и всеки гледа да пре*бе другия.. какво правим? Според мен все повече и повече надделява простотията и няма да се оправи положението - ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА! Мисля си, че има доста интелигентни хора, доста възпитани и точно поради тази причина и тази тънка прослойка от хора все още има някакво ниво... МИСЛЕТЕ за бъдещето, за децата ВИ! Всеки, който ходи на работа с колата и се пребира сътветно, обикновенно след като се прибере, рядко е с позитивни чувства, а именно поради тази причина, всички рискови ситуации, които водят до напрежение, изнервяне и то за КАКВО?!? Не на последно място марката BMW е нещо повече от самочувствие, само който го усеща ще ме разбере. Нека всички се подкрепяме и поне малко да се уважаваме!
Много е обширна темата.. ще стане доста оттегчаващ коментар, неприятен за четене и пак казвам, според мен трябва да сме по-добри и търпеливи, лично предпочитам да стигна на работа с 5мин по-късно (защото е точно такава разликата ако бързам за работа, а аз работя на 22км от моят дом) и да си изпия едно кафе/чай с кеф или там кой какъвто му е табиета... Един от основните признаци на мъжественост е уравновесеността, замислете се дали сте истински мъже...
Много е обширна темата.. ще стане доста оттегчаващ коментар, неприятен за четене и пак казвам, според мен трябва да сме по-добри и търпеливи, лично предпочитам да стигна на работа с 5мин по-късно (защото е точно такава разликата ако бързам за работа, а аз работя на 22км от моят дом) и да си изпия едно кафе/чай с кеф или там кой какъвто му е табиета... Един от основните признаци на мъжественост е уравновесеността, замислете се дали сте истински мъже...

- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
gaidaroff написа:.......
Браво колега,
много истини написа в това мнение.
За последния абзац

ASC off -> FUN on
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
shopa_bs написа:gaidaroff написа:.......
Браво колега,
много истини написа в това мнение.
За последния абзац. За последното изречение
!
Това е реалността, колега. Тъй като мисля, че с мнението си, хората от провинцията могат да се засегнат по някакъв начин, то аз самия дори родом съм от гр. Пазарджик, даже баща ми е от едно малко селце около Пазарджик, но това не ни прави по-различни. Важното е там където сме отишли да се съобразяваме един с друг и да не си правим живота по-сложен
Последна промяна gaidaroff на 24 Ное 2015, 9:57, променена общо 1 път

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Идеята не е да класифицирам хора по качество ли по геогравско положиение. Пътувам доста срещам се с различни хора, не мисля, че това е от значение.

- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Haddess написа:Идеята не е да класифицирам хора по качество ли по геогравско положиение. Пътувам доста срещам се с различни хора, не мисля, че това е от значение.
Ах.. как го очаквах този коментар.. никъде не съм квалифицирал някого или по-конкретно НИЕ от провинцията.. пусто его.. кой от къде е, ето аз съм най-големия селянин... не, по-скоро СЕЛЯНДУР... и?!

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
То това да е явление само в София. В Русе не е по различно. Понеже ежедневно преминавам покрай Кооп. пазар всеки, който е минавал знае в час пик колко е важно да има колегиалност. Иначе включването в движението от малките улички е почти невъзможно. Аз лично давам път на другите коли да се включат или да излезнат ако правят ляв завой от главната, иначе става задръстване. Но когато на мен ми се случи да чакам някой да се сети да ми даде път, признавам си понякога не успявам да дочакам и както има една поговорка "С нахалство към прогрес" си показвам малко предницата, отнасям някоя псувня от някой, който просто е можел виждайки ме да ми даде път, но не го прави защото бърза след 10 метра да спре в колоната, но не и да ме пусне и така. Прави ми впечатление, че единствено когато съм с детето си и ми дават път шофьорите, за да минем. Въпреки, че и в такава ситуация си има изключения. Просто сме силно комплексирана и нетолерантна нация. Дори и аз проявявам нетолерантност, когато с/у мен стои и чака таксиметров шофьор, за да се включи. Но те сами си изградиха у хората неприязъм. Въпреки, че има и свестни хора сред тях, които са изключително толерантни. ТОЛЕРАНТНОСТ колеги! И както колега по-горе беше писал, разликата е има няма 5 минути. Всичко може да е по-хубаво ако сами си го направим. Иначе ще си е като сега.......
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Разбирам автора. Все пак ми е градски!
Не знам дали другите колеги знаят, но Плевен е един от градовете с най-много БМВ-та на глава от населението. Буквално всяка пета кола в трафика е БМВ. Има много нагласени, има много М-ки, има и стенс автомобили, но никой никъде не ходи...
Не знам защо така се получава? Няма го отборния дух. Няма я фенщината. Сякаш си ги купуват защото е модерно, а не защото им тупти сърцето... На сбирките ходим 10тина човека, едни и същи от много време, а всеки знае къде са и от колко часа. Всичко е станало много комерсиално и гнусно. За плевенските жени знаете лафовете
и всъщност е доста просто - взимаш я от тях с хубаво БМВ, отивате в клуба - черпиш я едно голямо, дръпвате по една цигара и е твоя. Може би това ги кара да ги купуват, щото тука положението е малко "коври евриуеър"
Не знам... Знам само, че е жалко, защото това е не просто кола, а много много повече и тук хората я опошляват, принизяват и оронват името й! 

Не знам защо така се получава? Няма го отборния дух. Няма я фенщината. Сякаш си ги купуват защото е модерно, а не защото им тупти сърцето... На сбирките ходим 10тина човека, едни и същи от много време, а всеки знае къде са и от колко часа. Всичко е станало много комерсиално и гнусно. За плевенските жени знаете лафовете

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Haddess написа:Гледам и не вярвам на очите си!
Сякаш гледам форума на Honda... Някой пита нещо а отговора е " Ееее много с т*п как така не го знаеш!
Случая беше такъв, един глухоням размаза на едни приятел е36 цата, 5 различни bmw-та спраха да питат да помогнат, и безвъзмездно дадоха джанта с гума, без дори да го познават, благодаря на тези хора!
Начи, погледни мненията след твоето, после погледни твоето. Прецени ти кво искаш да кажеш и тия след теб за кво си говорят.... А са събери тия две неща и ще разбереш защо никой не иска да пише нормални неща във форума. Причината е че срещу него стоят хора с минимални технически познания и опит, но с придобито в "Извън темата" фалшиво самочувстиве, при което се почват спорове за неща които са недоказуеми или се влиза в конфликт за частни случаи. Повече от половината потребители се регистрират за да попитат за проблема си, след което се почва едно безкрайно писане в извън темата. Продават БМВ-то но продължават да сеят акъл. Много от новите потребители не искат да знаят нещо повече за автомобилите си от "какви джанти ще ми станат" или "как да си махна ЕГР-а". Толкова е просто. Защо мислиш се появява темата за тоалетната хартия? Заради хартията ли? Я виж там, как големите капацитети от "Извън темата" си замълчаха. Няма ред - всеки си позволява да си прави квото иска. Голяма част от хората с членски внос или стари юзъри пишат само в скритите форуми, точно щото се презасели със спам хорица и пишман отворенгясчета.
И най-ме кефят сравненията - в Хонда форума... Много от нещата са изписани и описани мноого отдавна. Мързи ги да четат! Много по лесно е да пишат тука, само щото имат регистрация.
Ще съжалявате, че Ви развалям темата, но нещата стоят така:
1. Докато техническия форум, какъвто е бил създаден лека полека се размива и наводнява с всякви глупости - така, ще е.
2. Докато всеки един си пише мнението, само защото било демокрация и имал право на това - така ще е.
3. Докато юзърите ги мързи да четат, а модераторите не затегнат правилата - така ще е.
4. Докато си чешете пръстите над подобни теми и не се фокусирате към същността на форума - така ще е.
5. На знаещите хора не им се спори с всезнайковци и дразнители, а такива вече бол...
Ако някой не разбира за какво пиша - да вземе да попрочете темата за хартията, ама не между редовете.
П.С. Винаги съм готов да помогна, но като знам, че зад всяко мое мнение идващо от собствения ми опит ще се появи некой дето да го подложи на съмнение, доста се замислям дали да пиша - справка темата с радиатора и виското... Бих помогнал със съвет на всеки и затова следя темите, но дали си струва... Тя и неволята учи... Вижте и темата за 260 коньовия дизел... на скимучката изпълненията и какво ли още не...
П.С.2. Много като мен вече имат изградени запознанства с знаещи можещи хора, които са писали тук години наред и за мен вече е много по лесно да им се обадя за да разбера каквото ми трябва или да получа помощ, отколкото да питам тука. По едно време даже беше модерно да се пускат такива фалшиви теми за да се гледа сеир, това също спомогна за спиране на споделянето и подлагането на съмнение всеки един неконкретен въпрос.
П.С.3. Не ме питайте, така е, видял съм го, минал съм през него. Оправяйте се...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Ония след него или там каквито си посочил колега... не всички са добре запознати, не всички трябва да се толкова запознати, някой просто питат, защото са обърканим, от българските "майсторЕ". Отново ще напиша... темата е обширна... да, демокрация е, със сигурност по-стабилен контрол трябва и във форума, много от колегите като мен, които не са достатъчно технически грамотни, питат без да четат, но не мисля че подобни изказвания за тия и ония НЕ са релевантни - нали това в форум за Беемве ентусиасти... а не професионалисти? Колега, малко заяждащо говориш и без да изреждам като теб причини, мога да ти кажа, че като си толкова технически грамотен, дай си мнението, пък дали Бай Груьо ще напише 1 тон лайна... си е негова работа. Основната цел мисля е че трябва да си помагаме, аз мога да съм по-грамотен в едно, ти в друго, можем да обменим опит, но докато си говорим на "тия" и "ония" все по-зле ще стават нещата. Не напразно има друга секция "ИЗВЪН ТЕМАТА", там може сигурно и за какъв цвят ти е ла*ното да се пише..
P.S. да... от скоро съм привърженик и собственик на модел от марката, но споделям свойте виждания...
P.S. да... от скоро съм привърженик и собственик на модел от марката, но споделям свойте виждания...

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Твойто лайно го видехме - черен текст на син фон. Аз каквото знам го споделям и не търся нищо различно от БМВ в БМВ форум. Ти разменяй безхаберие за БМВ трикове, до колкото можеш с другите лялящи в "Извън темата". Колкото повече тъпотии пишеш, с толко повече тъпаци ще се опознаеш.
И накрая написах(Не ме питайте, така е, видял съм го, минал съм през него. Оправяйте се...) което означава да не ме замесваш в твоя изкривен прочит на реалността. Аре бай Х.. Груйо исках да кажа.

И накрая написах(Не ме питайте, така е, видял съм го, минал съм през него. Оправяйте се...) което означава да не ме замесваш в твоя изкривен прочит на реалността. Аре бай Х.. Груйо исках да кажа.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
KPETEH написа:Твойто лайно го видехме - черен текст на син фон. Аз каквото знам го споделям и не търся нищо различно от БМВ в БМВ форум. Ти разменяй безхаберие за БМВ трикове, до колкото можеш с другите лялящи в "Извън темата". Колкото повече тъпотии пишеш, с толко повече тъпаци ще се опознаеш.![]()
Добре, г-н Енженер, колко ми било изкривено виждането...

P.S. user name-a найстина точно си си го изрбрал, а и ти отива..

Последна промяна gaidaroff на 24 Ное 2015, 12:48, променена общо 1 път

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
viewtopic.php?f=4&t=400998
Помогнете на човека!
Помогнете на човека!
Haddess написа:Гледам и не вярвам на очите си!
Тенденцията е такава от доста време насам. Почна от техническите подфоруми и се разпростря навсякъде.
Лично за мен Е34 подфорума, който едно време ме запали по марката със своята сплотеност, осиротя с оттеглянето на някои ключови модератори и развихрянето на някои недотам ключови фигури.
Моя ентусиазъм не успя да умре, даже се засили, но вече не от форума, както бе едно време и за което имаше всички предпоставки.
Аз лично не виждам изход от ситуацията, борбата за място под слънцето винаги я е имало, но напоследък всеки се старае да изпъкне с нещо и като няма с какво почва негативизъм и надменност.
Който колкото си може, толкова си и прави.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2