Къде да сложим по добрите гуми?
Модератор: Общи модератори
Re: Къде да сложим по добрите гуми?
KPETEH написа:Разбрахме, че си обикновен и прост. Пиши си кво е според теб правилното и заглъхвай или са всички дето са писали, че гумите треа са отпред треа ти акат отгоре?! Мазохист ли си? Къв си?
Ами мазохист съм, да. А ти?
Аз не пиша какво е според мен.
Аз пиша какво е според всички производители на гуми, а и всички тестове на всякакви организации занимаващи се с автомобили.
Та в този ред на мисли кой пише какво е според него? Аз или ти в този случай?

Леко полека излизат всички БМВ рацери в действие. Нормално е да сте свикнали колите ви да ходят наляво и надясно постоянно. Но един нормален потребител иска възможно най-голямата сигурност, при възможно най-широк кръг от хипотетични ситуации, в които биха изпаднали. Не пропускайте този факт.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Благодаря на всички колеги включили се в темата. За мен въпроса е предварително решен, както написах в първия си пост. Видяхме мнения, че големи световни производители на гуми са се объркали, видяхме мнения, че физиката не важи за някои шофьори, видяхме, че физичните закони са за другите марки автомобили, видяхме колега който смята, че при еднакъв модел и дот: "Това с по-добрите гуми ,че били по-широките кой производител го твърди?" и най-накрая колега който иска писмено мнение от БМВ къде трябва да се монтират гумите с по-добро сцепление - колега, БМВ ИМАТ писмено мнение и то е написано в упътването на ВСЯКО БМВ, което излиза фабрично с два различни размера гуми на двата моста ( освен ако не си на мнението на горецитирания колега, че по-широките гуми не са с по добро сцепление).
За мен темата беше продължение на темата за пистата. И един последен въпрос към колегата, с който обикновено влизаме в спорове (този път по изключение сме на едно мнение, но това няма да се повтаря мн често
): понеже в темата за пистата говорехме за автомобилните ентусиасти - за тези 90 % дето смятат, че широките гуми се монтират отпред ли трябваше да строим писта? Не го приемай за заяждане 
За мен темата беше продължение на темата за пистата. И един последен въпрос към колегата, с който обикновено влизаме в спорове (този път по изключение сме на едно мнение, но това няма да се повтаря мн често

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Eпа събрахте се
Ти, ЖТД и сайтовете на мишелин и кумхо. Ако ги обединим сайтовете в едно сте светата тройца на задните гуми
И тва с широките и тесните гуми е толко нескопосан довод, че е достоен единствено за на ЖТД-то логиките,
че на писта отдадените киловати за метър са най-важното и дизела е най-евтината бегачка
Успех, момчета
Аз като един изпаткал БГ рацер спирам да пиша, че не ми се спори с радиото, мишелин и кумхо

Ти, ЖТД и сайтовете на мишелин и кумхо. Ако ги обединим сайтовете в едно сте светата тройца на задните гуми

И тва с широките и тесните гуми е толко нескопосан довод, че е достоен единствено за на ЖТД-то логиките,
че на писта отдадените киловати за метър са най-важното и дизела е най-евтината бегачка

Успех, момчета

Аз като един изпаткал БГ рацер спирам да пиша, че не ми се спори с радиото, мишелин и кумхо

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Когато това за широките и тесните думи стане нескопосан довод, а сайтовете на Мишелин и Кумхо са глупости мисля изчерпваме смисъла на форума до това да се сипят обиди към колегите с цел ...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Мда ... то за тва му се вика спорт пакет на широки задни джанти, а не пакет безопасност 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Много се "кефя" на хора дето грам нямат опит с различни конфигурации, вярват сляпо на журналята, личната им интерпретация на проблема и аргументи са нулеви, но иначе акъл ръсят

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Което ме навежда на въпроса - що четат тия хора форума
Нали си има сайтове на тоя оня, производителя е предписал тва онова ...
Тука само скраперия и рацерство в тоя форум ... Кво му четете?

...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Е как какво... Очакват благословията на форума да сложат "новите" отзад белким тръгнат по нанагорното поне като не могат да спират 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
K_Ilkov написа:Което ме навежда на въпроса - що четат тия хора форума![]()
Ами четем си, защото винаги може да научим нещо ново.
Примерно като сложиш новите гуми отпред, как като натиснеш рязко спирачката, когато като колата ти рязко загуби сцепление от зад, задницата ти тръгва, от там с 32 градуса контрираш, с десния краг натискаш 20 градуса педала на газта, с левия през това време натискаш спирачката и отпускаш 20 пъти в секунда, биеш камшик, докато колата обръща посоката си то отваряш двата срещуположни странични прозореца, за да изравниш вътрешното налягане, за да пренесеш масата правилно, след това на обратния камшик с десния крак подаваш газ и помпаш спирачката едновременно, защото с левия трябва и съединителя да натиснеш 10 градуса преди изправянето на колата успоредно с пътя, в който трябва да я вкараш.
Ей такива неща очаквам да чета и да трупам знания.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ако ще се слагат на 1,6-1,8 отзад, от 2,5 нагоре отпред. При условие, че има сняг определени дни е безсмислено да се пилят нови гуми отзад.
Лично мое мнение, което не съвпадна с гумаджията миналата седмица, като го накарах да ми сложи двете нови отпред, а и винаги ми е било по-неприятно да ми тръгне предницата нанякъде.
Лично мое мнение, което не съвпадна с гумаджията миналата седмица, като го накарах да ми сложи двете нови отпред, а и винаги ми е било по-неприятно да ми тръгне предницата нанякъде.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Nickelback написа::mhihi:
Много се "кефя" на хора дето грам нямат опит с различни конфигурации, вярват сляпо на журналята, личната им интерпретация на проблема и аргументи са нулеви, но иначе акъл ръсят
И понеже са тъпи и упорити, и нема кой да ги спре, накрая форума прилича на кенеф, а като влезе новия потребител или му излезе таа тема в гугъла, направо се плеска по челото и си бие камшиците.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
JTD написа:Ей такива неща очаквам да чета и да трупам знания.
От все сърце и с най-добри чувства ти желая със здраве да си ядеш 'леба,
да си караш дизеловата бегачка на Калояново и да си туриш новите гуми там където ги желаеш - отзаде

...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI

Много нерви, много чудо!

Направете си една среща и

Май КРЕТЕН е много прав, какво се случва в последно време!

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
То на сайта на майкрософт има описание за "Безопасно махане на usb устройство" ама колко го спазвате... Айде да не сме коне с капаци и да се доверяваме на писаното безусловно. 

efren написа:Когато това за широките и тесните думи стане нескопосан довод, а сайтовете на Мишелин и Кумхо са глупости мисля изчерпваме смисъла на форума до това да се сипят обиди към колегите с цел ...
Цитат : Ако приемем, че новите са с по-добро сцепление ето един пример за по-добро и по-лошо сцепление: Еднакъв модел, еднакъв ДОТ и едната двойка са по-широки от другата. Следвайки логиката за по-добрите отпред трябва да сложим по-широките отпред...
ТИ колега определяш по-широките гуми са с по-добро сцепление....на каква настилка , при какви атмосферни условия....И да по-широки гуми при аквапланинг не са с по-добро сцепление ...и пак е важно какви точно са условията , колко дълбоко се гази и т.н. ТИ определяш по-широката гума като по-добра не производителя затова и попитах. И кат толкоз сте се запецнали гледайте внимателно клипчето към края , каква е траекторията ( зададена от шофьора) в двата варианта , гаранция щеше да излезе без поднасяне с нови гуми отпред. Засилиха ефекта , за да покажат нагледно твърдението си - факт , но не отричам , и за мен е нова информация . Дискусията е повдигната от автора на темата , не беше представено като информация за незнаещите , затова и стана карманела