Колеги, купих си къща.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Колеги, купих си къща.

Мнение от Bogat-Beden » 25 Ное 2015, 13:48

Съгласен съм с горното мнение
Колега b2,ако искаш погледни в Мало Бучино,до Суходол,от другата страна на магистралата е.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Ное 2015, 20:28

Don_Diego написа:Добре де, аз като след време наследя няколко къщи повече мъж ли съм от другите :mhihi:

То и аз така, само дето цялото ми детство мина в пренасяне на вар, тухли, бъркане на бетон... Работата НИКОГА не свършва :lol: За мен къщата е като екзотичната кола, купуваш си я ако имаш пари да си я поддържаш и плащаш за скъпи части, т.е някой да ти оправя и почиства имота :mrgreen:
Последна промяна acer на 25 Ное 2015, 23:24, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 25 Ное 2015, 21:23

Да мy е честито на автора! И ние с моя мъж си търсим къщичка, но филма е голям с инфрастрyктyрата на повечето места, където не е толкова заселено няма минвец! Като цяло търсим из южните райони, просто защото винаги съм живяла наоколо и съм си свикнала. Харесват ми Бистрица, Герман и Горна баня, като останах приятно изненадана от новооткритото yчилище и детска градина в Герман, съответно сигyрно затова и цените там ми идват изненадващо високи.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Ное 2015, 1:24

Честито и от мен ! :bchug:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 26 Ное 2015, 8:00

KPETEH написа:Само да вметна, че е в пъти по-добре да вземете имот с некаква съборетина с ток и вода, отколкото празен такъв. То в другата тема пише, ама един ремонт(буташ старата и на нейното петно правиш новата) е далеч за предпочитане като време и нерви пред това тепърва да се занимаваш с цялата бумащина! Пък и реално те подобните имоти струват колкото земята - постройката едва ли вдига цената...

Колеги, какво се плашите толкова от 10 папки и 5 лелки. Взимаш имот, вкарваш го в регулация и цената му става x2...ест че ще има нерви и тичане.
Аз повече нерви съм хабил навремето с по-стари автомобили като съм обикалял по сервизи, но като оправя всичко по колата цената не става x2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 26 Ное 2015, 8:53

KPETEH написа:Само да вметна, че е в пъти по-добре да вземете имот с некаква съборетина с ток и вода, отколкото празен такъв. То в другата тема пише, ама един ремонт(буташ старата и на нейното петно правиш новата) е далеч за предпочитане като време и нерви пред това тепърва да се занимаваш с цялата бумащина! Пък и реално те подобните имоти струват колкото земята - постройката едва ли вдига цената...

Ахам...ама само дето новата трябва да е като старата като застроена площ и т.н. И ако бутнеш некоя колибка 40кв. трябва да е същата колибка. Ако не е, бумащината е неизбежна и филма е двоен.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 26 Ное 2015, 9:45

Но поне няма да има нужда да строиш трафопост на енергото и спестяваш посещения във ВиК
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Ное 2015, 11:05

Koliu написа:Колеги, какво се плашите толкова от 10 папки и 5 лелки. Взимаш имот, вкарваш го в регулация и цената му става x2...ест че ще има нерви..

Имам познат продава в Банкя 4 декара за 30к евро. Взимаш го, вкарваш го в регулация и понеже е на хубаво място ще струва поне 400к. Искаш ли го? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Ное 2015, 13:37

bum_bum написа:
Koliu написа:Колеги, какво се плашите толкова от 10 папки и 5 лелки. Взимаш имот, вкарваш го в регулация и цената му става x2...ест че ще има нерви..

Имам познат продава в Банкя 4 декара за 30к евро. Взимаш го, вкарваш го в регулация и понеже е на хубаво място ще струва поне 400к. Искаш ли го? :mhihi:

То така имаше едни 2дка в Горна баня за 20 евра пак нерегулирани! Ако някои неща с регулацията ставаха толкова лесно нямаше хората да ги продават 2-3-4 пъти под цената на регулираните. Щото дори и да е умрял от глад и имаше вариант щеше да свърши работата с орегулирането.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 26 Ное 2015, 13:40

speeder88 написа:
bum_bum написа:

То така имаше едни 2дка в Горна баня за 20 евра пак нерегулирани! Ако някои неща с регулацията ставаха толкова лесно нямаше хората да ги продават 2-3-4 пъти под цената на регулираните. Щото дори и да е умрял от глад и имаше вариант щеше да свърши работата с орегулирането.

Не споря колега, всеки си преценя. Аз купих на 30 вкарах в регулация и продасох на 70...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Ное 2015, 14:03

Да, да така е! Всеки си преценява риска! Аз така изпуснах имот в Доброславци на добра цена докато го проверя може или не.

Относно парцел с постройка - да в доста случаи парцел с барака, къща или нещо такова подобно излиза по-изгодно, първо защото явно има така необходимат регулация, продавача не е толкова алчен ако имота е съборетина, а и най-малкото визулано подобен паметник сваля цената. Ако има обаче монолитна постройка и се реши да се достроява процедурите, мисля че са по-леки и всичко става по-лесно, Друг е въпроса ако има кухня и стая с площ 40м2 искаме да им пришием къща от още 200... :)
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 26 Ное 2015, 14:17

Честито, на колегата. Както каза някой по-горе, като имаш къща винаги има нещо за правене или нещо за ремонтиране, но донякъде това не е никак зле - човек малко се отделя от компа и телевизора. Пък и децата растат една тънка идея в по-естествена среда.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Ное 2015, 15:27

Има го това с регулацията, но вече останаха основно такива имоти за които възможност няма и възможността човек да се наяде на хой е съществена. Аз също съм купувал имот за 3500 евра в Божурище, който след година продадох на над 20 но трудна работа вече.

Иначе си има хора за които винаги ще може. Моя познат в въпросния имот в Банкя така и няма да види регулация никога, а на тиквата коврата няколко имота след него където хич пък не би трябвало да има възможност за регулация вдигна баси сараите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 26 Дек 2015, 11:26

А за Костинброд какво ще кажете?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 26 Дек 2015, 11:38

Аз искам да помоля ако има колега архитект, строИтелен инженер или някой ако скоро си е строил къща да разкаже по-подробно - от изготвянето на скицата на къщата, през проектирането, какво изискват общината, ВиК, Енергото....в смисъл да разкаже детайлно филмЪТ как се случва :yes:

Мери КрисТмас :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата