Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
bum_bum написа:По повод контейнера имам и случай при който пред къщата нямаше тротоар. Просто една ивица кал и трева.
Направих аз тротоар за чудо и приказ. И докато се нанасяме съм сложил там няколко кашона от бойлера, пералнята и нея помня още какво беше.
Минаха тия от общината и ме глобиха, че съм възпрепятствал движението по тротоара... При положение че ако не бях го застлал с плочки тоя тротоар то той беше абсолютно непроходим
Ако не се е оплаквал някой съсед, да те глобят за такова нещо е просто невероятно. То да живеем в някоя държава със супер стриктни правила разбирам, но в БГ ..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нямам идея, но самия факт че съм направил тротоара проходим изобщо и те ме глобяват за два кашона при положение, че изобщо нямах и кош за боклук още поставен.. 

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
А бре колеги,преди години бях купил един имот в едно село,сега купих съседния срещу него,но двата имота ги разделя една улица! Преди 15 години там е нямало улица,но общината отчуждава част от единия парцел и сега има глуха улица между тях. Дали има начин да се купи тази улица,която е утъпкан черен път без тротоари и асфалт. Че като знам колко бързо ще ми отговорят в общината
по-добре да питам тук 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
E ти ако я затвориш няма да има достъп до другите имоти след твоите. Няма как да стане. Но дори и и да няма имоти след твоя пак няма да ти я продадат защото твоите два ще се окажат или без достъп или с прекалено малко лице към улицата.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Други имоти няма след тези,те са последни и само аз ползвам тази улица! От другата им страна имат по 50 метра лице на улица.Те са си били като имоти на гръб,защо им е трябвало да ги делят отново с улица не ми е ясно
Ще ходя да питам аз,но изчаквам да си почнат работа като хората новите кметове!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Питай, но не мисля че има изобщо такава процедура да ти продадат улицата.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
То и аз не знам дали има,но ще се направя на луд. Те и без това са ми закачили едни 50 квадрата към единия имот без аз да ги искам и трябва да им ги платя,че покрай това ще питам и за улицата 

Има ли улица - може да забравиш. Освен с някакви дебели връзки в общината, но пак ми се струва невероятно
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Лудницата е пълна във всяко едно отношение.
Колегата с тока - след като искаш много вати, ще трябва да си платиш и за проучване и за становище за възможност за присъедиянване и таксата за киловатите. Това е положението.
Бум бум изреди доста неща, но също така има много съгласувателни процедури при започване на строителство. Пожарна, улично осветление, газ, чез, ВиК. Самите изходни данни от ВиК са към 300 лева. Отделно за разтителността - трябва да се направи доклад от озеленител и да се съгласува с Зелени системи. Ако имате орехи, направете така, че в доклада да не са орехи. Орехите са специални!
Улицата и двата имота. Хубаво е да видиш чия собственост е улицата в момента и дали наистина предишния собственик е получил пари за нея. Като цяло е невъзможно да купиш улицата. Виж в товя нотариален акт дали фигурират идеални части от улица, които принципно не могат да се продават и са останали собственост на стария собственик. По скоро можеш да иницираш промяна на регулацията като я приобщиш към твоите парцели за сметка на други квадрати, но това става само с главния архитект и общинска собственост в съответната община + проект който е в рамките на 1000 - 2000 лева, зависи от архитекта, разбира се и нанасяне в кадастъра, обединяване на имотите и такива неща. По принцип - веднъж отредена за улица, не можеш да направиш нищо нормално.
За боклука: Всяка община има списък/карта на зоните/улиците от които се осъществява смето извозване. Ако имота ви не попада и декларирате, че не се използва, такса смет е минимална. И при нас съществуваше тоя казус със частна фирма и фиктивен договор, но в крайна сметка там няма сметоизвозване и така...
Хора, борете се с мързеливите чиновници. За съжаление за да се оправиш в таа цялата глупост трябва да си едновременно архитект, геодезист, адвокат, инженер, общински съветник, да имаш торба с пари, късмет и много твърда психика. Много вероятно е също така да Ви обещават много неща, но да не се случват с месеци, тъй като това е начина да Ви подскажат, че имат нужда от стимул.
Колегата с тока - след като искаш много вати, ще трябва да си платиш и за проучване и за становище за възможност за присъедиянване и таксата за киловатите. Това е положението.
Бум бум изреди доста неща, но също така има много съгласувателни процедури при започване на строителство. Пожарна, улично осветление, газ, чез, ВиК. Самите изходни данни от ВиК са към 300 лева. Отделно за разтителността - трябва да се направи доклад от озеленител и да се съгласува с Зелени системи. Ако имате орехи, направете така, че в доклада да не са орехи. Орехите са специални!
Улицата и двата имота. Хубаво е да видиш чия собственост е улицата в момента и дали наистина предишния собственик е получил пари за нея. Като цяло е невъзможно да купиш улицата. Виж в товя нотариален акт дали фигурират идеални части от улица, които принципно не могат да се продават и са останали собственост на стария собственик. По скоро можеш да иницираш промяна на регулацията като я приобщиш към твоите парцели за сметка на други квадрати, но това става само с главния архитект и общинска собственост в съответната община + проект който е в рамките на 1000 - 2000 лева, зависи от архитекта, разбира се и нанасяне в кадастъра, обединяване на имотите и такива неща. По принцип - веднъж отредена за улица, не можеш да направиш нищо нормално.
За боклука: Всяка община има списък/карта на зоните/улиците от които се осъществява смето извозване. Ако имота ви не попада и декларирате, че не се използва, такса смет е минимална. И при нас съществуваше тоя казус със частна фирма и фиктивен договор, но в крайна сметка там няма сметоизвозване и така...
Хора, борете се с мързеливите чиновници. За съжаление за да се оправиш в таа цялата глупост трябва да си едновременно архитект, геодезист, адвокат, инженер, общински съветник, да имаш торба с пари, късмет и много твърда психика. Много вероятно е също така да Ви обещават много неща, но да не се случват с месеци, тъй като това е начина да Ви подскажат, че имат нужда от стимул.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...
KPETEH написа:
За съжаление имота попада в сметоизвозването, нищо че няма улица. Така им е по изгодно. Ако подадеш декларация, че няма да го използваш дължиш 6,3 промила такса смет вместо 10 +0,17 данък. По добре да подам за фиктивен съд от 1340лв на година отколкото да се възползвам от невероятното намаление от 3,7 промила на такса смет и все пак имота да стои като неизползваем каквото и да означава това за общината. В провинцията не е така, ако подадеш декларация, че имота не се използва таска смет почти няма
Колкото до останалите съгласувания с институции, които за пръв път чувам (зелени системи, поливни системи и т.н.

Последна промяна © на 24 Ное 2015, 19:49, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Част от нещата, които съм писал засягат имоти, които са ПИ и не са в регулация, а застрояването става с ПУП-ПЗ примерно. Иначе аз предпочитам да си движа всичко сам. Ходя, обикалям, питам, завирам се навсякъде и накрая когато се преборя със съответния бюрократизъм и се сдобия със заветния документ чувствам някакво странно удоволетворение.
Аз изредих само някои от нещата, които ми се виждат не съвсем нормални. Иначе има още 100, които изглеждат на място да кажем, но отнемата една камара време и пари. Преди време за някои имоти според местоположението имаше и съгласуване с шапкарите, че някъде минавали някакви кабели на военните под земята.
Пожарната за 5 категория вече я няма. Иначе бяха и там едни пари на вятъра. Както и за болшинството от нещата де. Пплащаш си един рекет и обикновено институцията, която ти издава документа нито идва да гледа, нито има представа какво точно заверява.
Относно растителността в имота аз имам карта с всяко едно дърво с координатите, но като я погледна по-подробно тоя геодезист изобщо не си е давал зор и картата няма нищо общо с действителността
Слагал си е там човека някакви си дървета на общо основание.
KPETEH написа:но също така има много съгласувателни процедури при започване на строителство. Пожарна, улично осветление, газ, чез, ВиК.
Аз изредих само някои от нещата, които ми се виждат не съвсем нормални. Иначе има още 100, които изглеждат на място да кажем, но отнемата една камара време и пари. Преди време за някои имоти според местоположението имаше и съгласуване с шапкарите, че някъде минавали някакви кабели на военните под земята.
Пожарната за 5 категория вече я няма. Иначе бяха и там едни пари на вятъра. Както и за болшинството от нещата де. Пплащаш си един рекет и обикновено институцията, която ти издава документа нито идва да гледа, нито има представа какво точно заверява.
Относно растителността в имота аз имам карта с всяко едно дърво с координатите, но като я погледна по-подробно тоя геодезист изобщо не си е давал зор и картата няма нищо общо с действителността

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
bum_bum написа: чувствам някакво странно удоволетворение.
Странно е, да се радваш ли да плачеш ли...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
KPETEH написа:bum_bum написа: чувствам някакво странно удоволетворение.
Странно е, да се радваш ли да плачеш ли...
По-скоро - извратено удовлетворение

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Енергийният министър допусна поскъпване на тока след освобождаването на пазара
http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/11/29/2658834_energiiniiat_ministur_dopusna_poskupvane_na_toka_sled/

Поскъпване може да има, защото от тези 20 и няколко стотинки само около 8 са ток, всичко останало са такси накичени от държавата за какво ли не
Който има зор включва се в държавната баница и яде ли яде - то не бяха американски централи, то не бяха ВЕИ-та, сега някакви централи от биомаса ще започнат да ни смучат и така - поне докато имаме управляващи, които мислят само за джоба си
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... or_ostava/

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... or_ostava/
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4