Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Re: Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

Мнение от Black Cat » 30 Ное 2015, 16:25

intention написа:
Фидел Кастро написа:Не, не съм голям ценител на коняка и просто се пошегувах заради впечатляващата цена. :)
Колкото до алкохолът който пием вечер/ или да кажем просто по-често, а не само по поводи веднъж годишно - всеки според чергата си разбира се.

Някои се задоволяват с обикновен Скоч или ирландско уиски (20-30лв.), други дават по 80 лв за бутилка текила на всеки две вечери...
Различни хора.

Абсолютно съм съгласна, с едно малко допълнение. От изключително значение е и честотата на консумацията на алкохол. Пример: в нас имаме около 5-6 бутилки (коняк, ром, арманяк, Тенеси уиски), като всяка една от тях е с цена горе-долу между 60 и 100-тина лв., изключение прави единствено разбираемо по-скъпият Martell XO. Обаче – получава се така, че "вкъщи" само моят любим е почитател на твърдия алкохол, аз самата пия единствено шампанско, вино и бира, друго – не. Гости рядко приемаме. Та, моят човек е голям ценител на класните напитки, но парадоксалното е, че рядко се сеща сам да се отдаде на подобно домашно "алкохолно удоволствие" – горе-долу му хрумва сам да си сипе по една чашка веднъж на ..., има-няма, 2-3 седмици. :lol: Като го накарам да вдигнем специален тост някоя вечер, ей-така, инцидентно, се мръщи, че не му се пиело. :roll: Е, при това положение, тези 5-6 бутилки преспокойно ще му стигнат за, може би, поне половин година, ако не и повече. Него по-скоро го определям като "спорадичен ценител". 8) В един такъв случай, високата цена наистина не е фактор. Вече при сериозните пиячи, надигащи чашката "on a daily basis", няма как това съществено перо в бюджета да бъде пренебрегнато, предполагам.
AD ASTRA PER ASPERA

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Re: Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

Мнение от Black Cat » 17 Авг 2018, 10:26

Мъжът ми последно много хареса този ром:

Изображение

И Zacapa XO му взех преди време, но сякаш първият посочен му е по-на сърце, нищо че е доста по-евтин от Zacapa-та. :)
AD ASTRA PER ASPERA

Предишна

Назад към Извън Темата