Европа под обсада - атентати,жертви ....
Модератор: Общи модератори
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: Извънредно! Париж под обсада - атентати,жертви ....
nqmam_bmw написа:
Тоест ако стане нещо сме чао
Не чао ами и аз не знам...Както от 10+ години няма казарма...Няма запасняци, няма дявол...Като гледам и
какви тюфлеци и мекици са 70% от "младежите" ми става лошо...
П.П. Добре, че всеки втори е баДка-нинджа, че иначе сме загубени

Чета си аз тази статия и какво да видя: Имаме самолети и вертолети на глава от населението горе долу колкото и Румъния, подобно е и сравнението със Сърбия (ако извадим бройката на архаичните им самолети), два пъти по малко от Турция, Македония е смешно да се коментира и единствено Гърция е най-напред от всички на глава от населението, но там борчовете за нищо ги нямат.
Нали няма някой който да вярва, че ако направим самолетите си на глава от населението колкото Турция, това ще промени с нещо реалния баланс на силите, а да ги направим (и поддържаме) колкото тях в абсолютна стойност е нереално освен ако не минем само на въздушен транспорт.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тя картинката до скоро беше по-различна. Отстъпвахме само на Турция и Гърция :
МиГ-21 - 21
МиГ-29 - 11
МиГ-29УБ- 4
Су-25 - 23
21-ци май 5 стават все още. Су-тата като че ли ги затриха барабар с базата
29 - 4-ри. До година-две с това вещо ръководство нищо няма да лети, да не говорим, че и половината натовски черясла, дето ги имаме, са заземени. Демек, и да намерят самолети дотогава няма да има и способни пилоти

МиГ-21 - 21
МиГ-29 - 11
МиГ-29УБ- 4
Су-25 - 23
21-ци май 5 стават все още. Су-тата като че ли ги затриха барабар с базата

Ubi dubium, ibi libertas
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа: това вещо ръководство
Имаме си министър на отбраната бивш трудовак(прикрито в официалната му автобиография), земеделец с тъпо изражение на говедо, който даже си присади коса.

Щял и да праща миротворци в Сирия!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Phil написа:Не чао ами и аз не знам...Както от 10+ години няма казарма...Няма запасняци, няма дявол...Като гледам и
какви тюфлеци и мекици са 70% от "младежите" ми става лошо...
П.П. Добре, че всеки втори е баДка-нинджа, че иначе сме загубени
Колега, остави ги младежите, ти загледай "професионалните войници" какво представляват... Виждал съм ги в магазина до поделението след работа - едва ходещи, пухтящи от жегата тумбаци, с развързяни кубинки, потни и разпасани... И гримирани какички, с маскировъчна униформа и окичени със златни бижута. Тия си ги представям, ако ги опънеш едни 3 километра да ти избягат, с бойно снаряжение...
Не знам, но лично аз съм много скептичен относно "професионалната" (наемна) армия. Нямам доверие на хора, които обличат униформа и взимат оръжие в ръка... за пари. Ако се почувства застрашен, първата мисъл на наемника ще бъде, че не си струва да умира за 1000, 2000 или колкото и да е лева. И тая паплач просто ще се разбяга... Може да сложиш наемник на сонара в подводница, на пулта в някой команден център, да управлява дрон или дори в самолет, но в калта под куршумите - просто няма начин. Може и да греша, това е лично мнение...
Последна промяна Borymeckata на 04 Дек 2015, 12:13, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
Не грешиш
.... наблягайте на фитнеса или друга физическа подготовка и който не е стрелял с калашник и с пистолет да се научи , че не се знае "знае ли се"

И между другото едно кратко репортажче как в НЕтуталитарната , НЕподкрепяща тероризма , Неджихадиско настроена турция се затрелва посред бял ден и докато дава интервю опозиционер на влатта :
http://vbox7.com/play:d9b056159f?pos=pop

И между другото едно кратко репортажче как в НЕтуталитарната , НЕподкрепяща тероризма , Неджихадиско настроена турция се затрелва посред бял ден и докато дава интервю опозиционер на влатта :
http://vbox7.com/play:d9b056159f?pos=pop
hell's angel написа:Тя картинката до скоро беше по-различна. Отстъпвахме само на Турция и Гърция :
МиГ-21 - 21
МиГ-29 - 11
МиГ-29УБ- 4
Су-25 - 23
21-ци май 5 стават все още. Су-тата като че ли ги затриха барабар с базата29 - 4-ри. До година-две с това вещо ръководство нищо няма да лети, да не говорим, че и половината натовски черясла, дето ги имаме, са заземени. Демек, и да намерят самолети дотогава няма да има и способни пилоти
![]()
Пилоти могат да се обучат, самолети могат да се купят, но пари няма! А без пари ВВС...
Служил съм във ВВС (казарма) и имам лично наблюдение как беше докато казваха, че е добре... а сега...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Alek_SV написа:... наблягайте на фитнеса или друга физическа подготовка и който не е стрелял с калашник и с пистолет да се научи , че не се знае "знае ли се"![]()
![]()
![]()
Абе добре е човек има някои умения, но... това си е лично за него. Дори всички ние да станем перфектни стрелци и да имаме по един калашник зад вратата - това не може да замени армията. Там идеята е много хора да действат под едно командване и да изпълняват някаква обща задача, а не всеки да се спасява поединично. Затова една сравнително малка, но дисциплинирана, добре обучена и оборудвана военна единица (рота, например) е много по-силна и ефективна от огромна и въоръжена, но неуправляма тълпа.
Нещо друго ми прави впечатление. Виждате ли как всички западни държави са навити да нанасят въздушни удари в Сирия, но като стане въпрос за сухопътна операция - всеки се дърпа? А като се замислиш - защо? Нали уж "кашишката" работа е най-лесна и проста - автомата в ръката, 4 пълнителя в сумката и бегом към хоризонта. И като разходи е никаква - само нафта и снаряди за танковете, консерви и патрони за войската... Ами то сигурно само 5 - 6 крилати ракети струват повече от цялата сухопътна операция. Що се дърпат тогава?
По въпроса за пилотите - не е само да ги имаш, те трябва постоянно да летят, за да поддържат форма. Гледах за някакъв американски самолетоносач - опитнен пилот, без никакви пропуски в досието, се връща на кораба след един месец отпуска - отпочинал, весел, готов да служи. Обаче не го пускат веднага на самостоятелен полет, а първо го слагат като втори пилот на друг негов колега - да се настрои и да влезе във форма. И чак след това го пускат да лети самостоятелно. Та ако някой си мисли, че наш пилот, дето не е летял една година, ще го качиш на самолета и ще го пратиш директно в битка... няма начин.
Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:Alek_SV написа:... наблягайте на фитнеса или друга физическа подготовка и който не е стрелял с калашник и с пистолет да се научи , че не се знае "знае ли се"![]()
![]()
![]()
Абе добре е човек има някои умения, но... това си е лично за него. Дори всички ние да станем перфектни стрелци и да имаме по един калашник зад вратата - това не може да замени армията. Там идеята е много хора да действат под едно командване и да изпълняват някаква обща задача, а не всеки да се спасява поединично. Затова една сравнително малка, но дисциплинирана, добре обучена и оборудвана военна единица (рота, например) е много по-силна и ефективна от огромна и въоръжена, но неуправляма тълпа.
Нещо друго ми прави впечатление. Виждате ли как всички западни държави са навити да нанасят въздушни удари в Сирия, но като стане въпрос за сухопътна операция - всеки се дърпа? А като се замислиш - защо? Нали уж "кашишката" работа е най-лесна и проста - автомата в ръката, 4 пълнителя в сумката и бегом към хоризонта. И като разходи е никаква - само нафта и снаряди за танковете, консерви и патрони за войската... Ами то сигурно само 5 - 6 крилати ракети струват повече от цялата сухопътна операция. Що се дърпат тогава?
По въпроса за пилотите - не е само да ги имаш, те трябва постоянно да летят, за да поддържат форма. Гледах за някакъв американски самолетоносач - опитнен пилот, без никакви пропуски в досието, се връща на кораба след един месец отпуска - отпочинал, весел, готов да служи. Обаче не го пускат веднага на самостоятелен полет, а първо го слагат като втори пилот на друг негов колега - да се настрои и да влезе във форма. И чак след това го пускат да лети самостоятелно. Та ако някой си мисли, че наш пилот, дето не е летял една година, ще го качиш на самолета и ще го пратиш директно в битка... няма начин.
Така е .. ама да се учиш да стреляш, когато ти трябва да убиваш ... не е опция .
За сухопътната операция ... хич не е ясно дали изобщо може да има успех такава и как точно да бъде изпълнена . Като други войни след втората световна това не е конвенционална война . Няма граници ясни ... не се знае точно кой , какво контролира в държавата , Единстрвено столицата е на Асад и то не цялата ... има разни квартали дето си се среля редовно в самата столица , мятат се ракети и тн. Джихадистите и "Умерената опозиция " държат с тяхно или без тяхно съгласие цивилно население сред себе си ,което използват буквално като жив щит непрекъснато (една от основните критики към Асад ,е че избива и мирно население , но то реално няма как да стане иначе) . Точно това население би било голям стопер за една такава теоретична сухопътна война . Реално ще трябва да избиеш и това население заедно с тях , за да приключи войната . После в един момент , в който виждат че са притсинати ще изоставят оръжията и ще се разбягат по съседните държави и ще се слеят с въпростното население . Външните сили като си тръгнат - веднага ще изпълзят обратно и пак наново пиесата . Като цяло най-смислено е май да се помага с ресурси и бойна техника на Асад и той да реши конфликта и да си бъде диктатор там, като същеременно се затроврят границите на Европа и се наложат сериозни забрани за купуване на петрол от джихадиските утрепки и "умерената опозоция" . И яко санкции за Турция , защото и тя подкрепя и участва здраво в тази свинщина ( и се облажва от петрола мощно на безценица) ... но няма как да стане защото американските бастуни са зад турция ... като цяло мощен батак дето не му се вижда края изобщо ....
Alek_SV написа:Така е .. ама да се учиш да стреляш, когато ти трябва да убиваш ... не е опция
Да ти кажа според мен е по-добре да имаш оръжие и умения да стреляш и да не ти се налага, отколкото да нямаш такова и умения и да ти се наложи.

..Bayerische Motoren Werke..

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
efren написа:, но пари няма! А без пари ВВС...
Служил съм във ВВС (казарма) и имам лично наблюдение как беше докато казваха, че е добре... а сега...
Аре стига глупости, че се дразня... Нямало пари - ДОВСЕ и слугинаж. Що милярди потънаха по разни договори, проекти, реформи и дарения - и резултата е никакъв. Имахме 33 летища сега 5 активни и 2 резервни

Обърнаха армията на депо за скрап, че даже и желязото изнесоха. Доста под квотите на ДОВСЕ сме и продължава да се реже с пълна сила

Оня чифут с трабанта нали се изцепи, че целта на въоръжените сили на България, е участието в международни мисии

Ubi dubium, ibi libertas
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Само да спомена, че Миг-23-ките, които нарязахме, са конструктивно далеч по-добри (че бяха и по-нови в пъти) от 21-ците

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t

[imghttp://prikachi.com/images/518/8498518C.jpg][/img]

"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
222 палежа на подслони за мигранти в Германия тази година, 4 осъдени
всъщност изглежда обикновения немец не е чак толкова глупави, но правителството му му го слага въпреки всичко...
https://www.rt.com/news/324854-222-atta ... ign=chrome
всъщност изглежда обикновения немец не е чак толкова глупави, но правителството му му го слага въпреки всичко...
https://www.rt.com/news/324854-222-atta ... ign=chrome
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ние си говорим тук ама аз днес слязох до Ринга точно за 10мин да купя една играчка на детето. И ето кво става.
Тия черните висяха в банката да си вземат помощите явно.
Аз 20 години работя за тая държава и лев помощ не съм видял. Да не говорим ако избягам от тиквения геноцид тук дали някой някъде ще ми даде помощ.
Тия черните висяха в банката да си вземат помощите явно.
Аз 20 години работя за тая държава и лев помощ не съм видял. Да не говорим ако избягам от тиквения геноцид тук дали някой някъде ще ми даде помощ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.