проект: Столичани в повече, вече с винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: проект: Столичани в повече, вече с винетка?

Мнение от efren » 04 Дек 2015, 0:04

Странно, колко софиянци знаят, че околовръстното на София е част от републиканската пътна мрежа и ремонтите, реконструкциите и разширенията се плащат от селяндурите. :wave:.
По тая логика с винетките Велико Търново, където през града минават София -Варна и Русе-Свиленград и Пловдив-Русе просто ще разцепи...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 04 Дек 2015, 0:11

Поредната бомба сред народа докато някой се облажва отново - " Взимаме нов дълг до 5, 3 млрд. лв. през 2016 г."

http://www.dnes.bg/politika/2015/12/02/ ... 6-g.285278

Та докато народа си плямпа за стотинки някой ще открадне няколко милиарда :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Дек 2015, 9:38

zazomazo написа:
kiko написа:...
ами точно ако повечето неща като почнем от домати и стигнем до авточасти са родно производство нямаше куцо,кьораво и сакато да се напъват да бачкат в софия ;) защото в момента повечето неща у нас са внос от китай,турция и тн.
...

Т.е. смяташ, че ако се ограничи достъпа до София на Куцото, Кьоравото и Сакатото ще се започне производство от домати до авточасти в БГ? :ok:

ами малко или много така мисля,да :P
идята на това предложение е да се ограничи притока на коли :idea: много ясно ,че хората няма как да им кажеш да не идват в софия.но по малко приходящи коли всеки ден=по малко задръствания=по чист въздух=по малко безумно паркирали коли по тротоари,градинки и тн.За мен тази идея е повече от прекрасна.Да се направят големи буферни паркинги на всички вхоове на софия/както вече има няколко/ и адекватен транспорт-метро,трамвай,в момента се прави чудесен ремонт на централна гара.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Дек 2015, 10:21

kiko написа: ами точно ако повечето неща като почнем от домати и стигнем до авточасти са родно производство нямаше куцо,кьораво и сакато да се напъват да бачкат в софия ;) защото в момента повечето неща у нас са внос от китай,турция и тн.
Друго което ми е направило впечатление,е повечето от старите коли които най много пушляват и замърсяват,с лош външен вид са именно коли от провинцията/за манталитета на каране няма да споменавам/
така,че и аз съм за :ok:

Дали ще е удобно да сложиш по една снимка на актовете за раждане на бабите и дядовците ти?
Софийската кола, която карам през седмицата пуши повече от тази с бургаска регистрация, която карам през уикенда, даже мога да я пробвам с твоята, ако се окаже, че родата ти е от София.
Стига сте делили България на столица и провинция, налага ми се да пътувам доста из страната, и олигофрени има навсякъде, а в София се е събрал елита и утайката на страната. Вярно, е че има хора от по-малки градове, които карат странно в София, но е факт, че най-нахалните шофьори, най-уважаващите пешеходни пътеки (без дамските представители), най-често минаващите на червен светофар и най-бруталните бакшиши са в столицата.
Та малко по темата. Кво сме виновни селяните, като цялата държавна администрация е събрана в София, що трябва да плащам. От чии уй ИА "Морска администрация" е в София, та там работят хора дето не са виждали море, па камо ли кораб?
Не знам дали си карал кола по комунистическо, но и тогава имаше задръствания, въпреки, че всеки си спазваше местожителството.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 04 Дек 2015, 10:41

Щом искат да се плаща за влизане в София на чуждите регистрации, то нека се сложи такса и за излизане на София за софийските коли :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
И това е предложение на хора от бизнеса, мале какви кратуни са, а бизнеса им ..........
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 04 Дек 2015, 10:51

Много смях с тая тема !
Комплекси, революционни идеи и основоположници на стария комунизъм....

Колеги, в световен мащаб столицата е най- апетитния град ( естествено сега някой ще ми извади изключение и ще ми го тика пред очите....). Нормално е да има наплив. Нормално е и явлението с подбиването на пазара на труда- но то е временно и зависи от това колко бързо се адаптира и интегрира човек, идващ идва от малкия град.
Много пъти сме говорили на тая тема с моите мениджъри и те са визириали мен като такъв понеже съм Бургазлия, а работя в София успоредно с образованието...
Ето как виждам нещата. Идваш в София, стандарта е по-висок съответно си принуден бързо да намериш работа за да смогваш.
Това бързане те принуждава да правиш компромис със заплащането. Работодателите, които не им пука особенно само това и чакат. Наемат те на по-ниска заплата от колкото биха наели местен кореняк Софиянец, не защото те искат да наемат хора с друга адресна регистрация, а просто защото Софиянец няма да се хване на такава ниска заплата. Тук проблема не е, че умишлено се подбива пазара на труда, просто така се получава заради работодателите, които искат постоянно да свиват разходите и заради Софиянци, които си ценят правилно труда.
Какво се случва обаче, когато този придошлият от някъде в столицата се поогледа и се адаптира в средата... търси по-добро заплащане и започва да действа нормално. Не се съгласява на ниската заплата, търси нещо по-добро, но без да е притиснат от време, квартира и други обстоятелства. Виждате ли колеги, не са придолшлите "виновни" за подбиването на пазара на труда - комплексно е !

По темата за ограниченията и таксите за коли с друга регистрация ...
Защо не сложат такса за централна градска част... Направиха буферни паркинги половината си стоят празни с по 20-30 коли вътре. 'Щото тогава Овча купел и младост ще имат режими на паркиране подобни на зелени зони и тем подобни.
Г-ин Домусчиев да си седи в Есте и да си хапва и да си пиива и да не се занимава с неща непонятни за него ....
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Дек 2015, 14:06

чакай да се абонирам за тоя панаир :mhihi:

съвсем изтрещяхте
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 04 Дек 2015, 14:23

Значи софийското бизнесменче иска да си кара спокойно по уличките в София?! Ми ако му сложат такса в селцето където му е бизнеса за влизане и излизане на камиони и коли,дали ще му е добре тогава? Или тогава друга песен ще запее! Бат Боко да загражда Софията и да се отделя като град-държава в държавата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 04 Дек 2015, 14:27

vicho написа:чакай да се абонирам за тоя панаир :mhihi:

съвсем изтрещяхте

Закъсня.. той е към края си вече :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Дек 2015, 20:48

intention написа:Много смях с тая тема !

Колеги, в световен мащаб столицата е най- апетитния град ( естествено сега някой ще ми извади изключение и ще ми го тика пред очите....). Нормално е да има наплив. Нормално е и явлението с подбиването на пазара на труда- но то е временно и зависи от това колко бързо се адаптира и интегрира човек, идващ идва от малкия град.
Много пъти сме говорили на тая тема с моите мениджъри и те са визириали мен като такъв понеже съм Бургазлия, а работя в София успоредно с образованието...
Ето как виждам нещата. Идваш в София, стандарта е по-висок съответно си принуден бързо да намериш работа за да смогваш.
Това бързане те принуждава да правиш компромис със заплащането. Работодателите, които не им пука особенно само това и чакат. Наемат те на по-ниска заплата от колкото биха наели местен кореняк Софиянец, не защото те искат да наемат хора с друга адресна регистрация, а просто защото Софиянец няма да се хване на такава ниска заплата. Тук проблема не е, че умишлено се подбива пазара на труда, просто така се получава заради работодателите, които искат постоянно да свиват разходите и заради Софиянци, които си ценят правилно труда.
Какво се случва обаче, когато този придошлият от някъде в столицата се поогледа и се адаптира в средата... търси по-добро заплащане и започва да действа нормално. Не се съгласява на ниската заплата, търси нещо по-добро, но без да е притиснат от време, квартира и други обстоятелства. Виждате ли колеги, не са придолшлите "виновни" за подбиването на пазара на труда - комплексно е !

Защо не сложат такса за централна градска част... Направиха буферни паркинги половината си стоят празни с по 20-30 коли вътре. 'Щото тогава Овча купел и младост ще имат режими на паркиране подобни на зелени зони и тем подобни.
Г-ин Домусчиев да си седи в Есте и да си хапва и да си пиива и да не се занимава с неща непонятни за него ....

По-голяма глупост,за заплатите не бях чувал - сериозно!
Като няма какво да предложиш,ше ти е ниска заплатата...като не дават в дадена фирма,сменяш с друга,ако успееш..че и това е трудно понякога...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Дек 2015, 23:43

Tenata написа: то нека се сложи такса и за излизане на София за софийските коли :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

Т'ва е задължително, осбено в петък вечер :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 05 Дек 2015, 15:37

Gqbriel написа:
intention написа:Много смях с тая тема !

По-голяма глупост,за заплатите не бях чувал - сериозно!
Като няма какво да предложиш,ше ти е ниска заплатата...като не дават в дадена фирма,сменяш с друга,ако успееш..че и това е трудно понякога...

Колега написаното е от гледна точка и на работодател - ако едни и същи качества предожени от различни хора, идват на различни размери на очаквана/искана заплата - работодателите в повечето случаи избират човека, чиито труд ще им струва по-малко.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Дек 2015, 15:44

Не само. Като купуваш нещо, ако има същите качества на по-ниска цена ще купиш ли по-скъпото? Труда е просто стока. Що да е по-морално в магазина да избираш по-евтиното, а като намаш хора по-скъпото... в крайна сметка по-евтиния труд значи по-евтини стоки. Така, че то не може хем тъй, хем иначе. Тъй, че ако софианци се затворят, ще им дойде доста нанагорно изведнъж :) Да внимават кво си пожелават.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Дек 2015, 22:40

Истински успял човек в София си, когато не се връщаш до родния край да си направиш зимнината :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Дек 2015, 0:16

ogata написа:Истински успял човек в София си, когато не се връщаш до родния край да си направиш зимнината :mhihi: :mhihi:

Абе като гледам как софиянците кореняци пекат чушки на терасата на чушкопека и сега си мият бидоните от зелето щото ще слагат новото....та лафа не е много на място. Сланината все отнякъде ърябва да дойде,95процента от кореняците на прасе не са ходили лошичко им става,ама набиват домашен суджук..аман от лицемерие вече.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Предишна

Назад към Извън Темата