Часовници
Модератор: Общи модератори
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Re: Часовници
Има ли сигурен сайт от който може да се поръча часовник, на добра цена и високо качество.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
A.Stoyanov написа:Има ли сигурен сайт от който може да се поръча часовник, на добра цена и високо качество.
Аз пазарувам от http://www.julliany.com/ и http://www.vostok-europe.bg/main/index.html
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
A.Stoyanov написа:Има ли сигурен сайт от който може да се поръча часовник, на добра цена и високо качество.
Този лично съм изпробвал: http://www.watchshop.com/ Този шведският също е проверен ( по мненията на редица купуващи от рускоезични форуми) : http://www.klockia.se/
Добра цена зависи какво ще купуваш, намират се и купони за намаления за английският. За английският има и интересна опция - Seen it cheaper? Стига да намериш по-ниска цена от реален продавач в кралството.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
http://www.skagen.com/us/en/men/products/watches/balder-titanium-chronograph-watch-pdpskw6076p.html?referer=productlisting
Може ли да ми кажете две три приказки за тази марка и конкретно за този модел?
Може ли да ми кажете две три приказки за тази марка и конкретно за този модел?

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Maxmadness написа:Красавец мамин
Страшно красив часовник.

Някой може ли да даде мнение за Suunto All Core Black? Може би някоя алтернатива на него за същите пари?
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
харесал съм си скромен часовник за под 1000лв на Raymond Weil. Някой може ли да сподели впечатления от марката...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Щвейцарска марка от средно-висок клас. Аз съм имал Парцифал и бях много доволен като качество и работа на механизма.
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
[FF]GODFLESH написа:харесал съм си скромен часовник за под 1000лв на Raymond Weil. Някой може ли да сподели впечатления от марката...
Аз имам Raymond Weil Freelancer и съм доволен

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За под 1000лв ще е кварц, а за тези пари всички са идентични вътре. Остава да се избере според вкуса и как звучи в ушите на хората самата марка, било то Raymond Weil, Longines, Baume или даже Таг.
Аз два пъти си купувам автоматични часовници Fortis и Sinn и срещам хора, които ме питат защо съм си взел такива неизвестни марки
Имам и от известите де, да не остана назад. 
Аз два пъти си купувам автоматични часовници Fortis и Sinn и срещам хора, които ме питат защо съм си взел такива неизвестни марки

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Mario Pankov написа:Голяма част от производителите са под една шапка. Циферблатите, стрелките се правят от външни доставчици. Механизма, ако е кварц - едва ли има особено значение, но аз лично не бих дал над 500лв за кварц. Ако е автомат, масата ползват ЕТА като под 3, 000 лева са ETA2824 като може да има компликации и да носи малко по-различно име. Сайтове с информация кой какво използва за основа - колкото искате. 2824 е евтин механизъм, дебел, но не е лош. ЕТА се произвежда от Swatch. До колкото знам, цената и към производител е около $30. Продава се в няколко качества - top и certified chronograph се срещат много рядко, но Mido Belluna например е с точно chronograph grade. Това не го бъркайте с chronograph като компликация.
ЕТА2892 е друга бира, но е почти 10 пъти по-скъпа от 2824. По-тънка е, като качество я има само в топ и хроно. При последвала продажба на часовника втора ръка, подобен механизъм се продава много по-лесно и държи доста по-висока цена. Едни от най-евтините часовници, които съм виждал с този механизъм, са Epos Originalle.
Тези с лунна фаза, дата, хронометър и прочие разположени на кръст използват Valjoux 7750 често с компликации. Евтин механизъм. Често се използва от Хамилтън.
Има и все още часовници с ръчно навиване, механизми предимно на Pesseux.
Longines и Revue Thommen ползват собствени механизми, т.нар. in house, но това е за пред купувача. Всъщност ползват ЕТА за основа и я преработват. Истински in house има при доста по-скъпи производители като Ролекс и Омега ( ко-аксиалният е доста интересен ).
Покупката на евтин часовник е общо взето каквото ви харесва на външен вид, вътре в общият случай ще е ЕТА или доста по-рядко Сейко.
Много писано, ама повечето са пълни глупости...
ETA 2824-2 и призоводните може да са стрували 50 долара преди 20-30 години и това на фабриката като производствена цена.
В момента китайска ета 2824 върви 60 долара поне.
Швейцарската е малко по-скъпа, в момента с намалението идва по 210 долара, ако се купят над 25 броя, та мноого далеч от 50-те долара. Има писано по въпроса из часовникарските форуми като watchuseek.com
http://www.ofrei.com/page_183.html
Eta chronograph grade, такова животно няма! Има chronometer grade, a chronograph е нещо съвсем различно и е вид механизъм, като пак може да е chronograph при по-скъпите

Сеико и Ориент имат т.нар in house механизми за без пари, ако се цели такъв механизъм.
2892 са по 300 долара за над 10бр, та не е 10 пъти по-скъпа, а едни 50% само. Да не казвам, че скъпия грейд на 2824, ще струва колкото обикновения 2892.
Valjoux 7750 бил евтин, да не е много скъп 400+ долара, ама не е без пари или си мислиш, че е 100 долара макс
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Значи аз съм в грешка понеже цитирам нещо, а ти си прав, понеже са ти казали от кухнята..
50 долара няма как да струва швейцарска ета от най-евтината дори, ако ще 10 хиляди да си поръчаш и е видно от цените. Няма да свалят 70% ей така, това не е Бг на пазара.
Пак не разбрах за 7750, кое е евтиното и простото? Та това е най-сложния механизъм на ЕТА!! Виж 2824 е прост сравнение с него. Кой според теб е сложен, на сейко моделите с 50 камъка ли?
50 долара няма как да струва швейцарска ета от най-евтината дори, ако ще 10 хиляди да си поръчаш и е видно от цените. Няма да свалят 70% ей така, това не е Бг на пазара.
Пак не разбрах за 7750, кое е евтиното и простото? Та това е най-сложния механизъм на ЕТА!! Виж 2824 е прост сравнение с него. Кой според теб е сложен, на сейко моделите с 50 камъка ли?
- evgeni.stefanov
- Потребител
-
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Супер е, намаления като за българчета.
Имаше един лаф, гладна кокошка просо сънува

Не се обаждай, няма предвид теб конкретно, но в последната седмица, този сайт се показва и от чешмата..Явно много агресивно го тикат навсякъде, със сигурност все ще има изгорели