LED TV - свързване домашно кино
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
LED TV - свързване домашно кино
Към тeлeвизop LG 47LA6130 иcĸaм дa вĸлючa дoмaшнo ĸинo 5.1. Πoнeжe нa гъpбa виждaм,чe имa caмo oптичeн изxoд /чинчoвeтe ca caмo вxoд ĸaтo глeдaм/ Иcĸaм нa пoпитaм - нa cĸapтa пишe іn/оut - тoвa oзнaчaвa ли,чe пpeз cĸapтa мoгa дa въpжa дoмaшнoтo ĸинo и тв-тo дa вaди звyĸ пpeз нeгo или caмo пpeз oптичния вxoд щe cтaнe ? Πитaм тoвa пoнeжe вчepa дoĸaтo бяx в eднo oт тexнoтaтa ми изтъpcиxa,чe пocлeднитe 4-5 гoднитe тeлeвизopитe имaли caмo вxoдoвe зa звyĸ /бeз тoя зa cлyшaлĸитe и oптичния/. Зaдaвaм въпpoca,зa дa знaм дaли дa тъpcя cиcтeмa c oптичeн вxoд, или и тaĸaвa c АUХ іn /чинчoвe или cĸapт/ щe ми cвъpши paбoтa ?
И дa yтoчния,чe ĸъм тв-тo e въpзaн лaптoп пpeз hdmі - ocнoвнo зaтoвa щe изпoлзвaм cиcтeмaтa 5.1 - зa глeдaнe нa филми oт лaптoпa нa тв-тo. Яcнo ми e,чe 5.1 щe e aĸтивнo caмo ĸoгaтo филмa ĸoйтo cъм cвaлил e 5.1 и тoй.
Та това ми е терзанието....
В тая връзка - някой да има някъде по мазето/тавана старо домашно кино,което не ползва? Да взема да му го купя
П.П. HDMI отпада понеже ще се взима система втора ръка макс до 100лв.
Sent from my SM-G388F using Tapatalk
И дa yтoчния,чe ĸъм тв-тo e въpзaн лaптoп пpeз hdmі - ocнoвнo зaтoвa щe изпoлзвaм cиcтeмaтa 5.1 - зa глeдaнe нa филми oт лaптoпa нa тв-тo. Яcнo ми e,чe 5.1 щe e aĸтивнo caмo ĸoгaтo филмa ĸoйтo cъм cвaлил e 5.1 и тoй.
В тая връзка - някой да има някъде по мазето/тавана старо домашно кино,което не ползва? Да взема да му го купя
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Re: LED TV - свързване домашно кино
Аз съм с Panasonic AS650 и пробвах с digital audio изхода и го свързах с едно старо DVD на LG, но няма звук. За съжаление не мога да открия къде е проблема, дали DVD-то е прекалено старо и не може да разчете сигнала от телевизора или нещо телевизора се ебава, че като чели не влиза добре кабела.
Тъй че със старо DVD рискуваш малко, ako купуваш по-добре е първо да го тестваш дали ти върши работа.
За съжаление нямам друго нещо с optical out да тествам DVD-то дали ще захапе да знам в кое от двете устройства ми е проблема.
Тъй че със старо DVD рискуваш малко, ako купуваш по-добре е първо да го тестваш дали ти върши работа.
За съжаление нямам друго нещо с optical out да тествам DVD-то дали ще захапе да знам в кое от двете устройства ми е проблема.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
DaGa написа:Към тeлeвизop LG 47LA6130 иcĸaм дa вĸлючa дoмaшнo ĸинo 5.1. Πoнeжe нa гъpбa виждaм,чe имa caмo oптичeн изxoд /чинчoвeтe ca caмo вxoд ĸaтo глeдaм/ Иcĸaм нa пoпитaм - нa cĸapтa пишe іn/оut - тoвa oзнaчaвa ли,чe пpeз cĸapтa мoгa дa въpжa дoмaшнoтo ĸинo и тв-тo дa вaди звyĸ пpeз нeгo или caмo пpeз oптичния вxoд щe cтaнe ? Πитaм тoвa пoнeжe вчepa дoĸaтo бяx в eднo oт тexнoтaтa ми изтъpcиxa,чe пocлeднитe 4-5 гoднитe тeлeвизopитe имaли caмo вxoдoвe зa звyĸ /бeз тoя зa cлyшaлĸитe и oптичния/. Зaдaвaм въпpoca,зa дa знaм дaли дa тъpcя cиcтeмa c oптичeн вxoд, или и тaĸaвa c АUХ іn /чинчoвe или cĸapт/ щe ми cвъpши paбoтa ?
1.Колега, когато свържеш друг звуков източник, трябва да смениш и от настройките на ТВ-то от къде искаш да чуваш.
Има и доста клипчета в тубето, може някое да ти погне.
2.Свали си програма която прави виртуална DLNA -мрежа (аз ползвам Неро Медиа хоме) и забравяш за ХДМАЙ и всякви други кабели и щуротий.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
DaGa написа:Та това ми е терзанието....
На скарт буксата имаш звук на първи и трети пин, ама е стерео.
Ubi dubium, ibi libertas
Приятел ми подари този Панасоник понеже не го ползвал. Въпроса е дали изобщо мога да го вържа към телвизора и да го ползвам за звук ?
Всички колони / те се свързват към буфера/ + буфера са налични.

Всички колони / те се свързват към буфера/ + буфера са налични.

Най-вероятно има звук в скарт буксата на телевизора щом пише in/out но да си знаеш, че точно този out по нищо не може да се сравнява с оптичния. Ако имаш друга уредба с оптичен вход ще видиш разликата. Иначе колегата по-горе ти е дал много добър съвет DLNA и ще може да гледаш всичко от компютъра, включително и YouTube. Сега пробвам някакъв андроид плеър и ютуб е много по-зле като качество от DLNA с HMS сървър
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
DaGa през скарт конектора,няма как да изкараш 5.1 канален звук от ТВ-то към дом.кино/ресийвъра, а през оптиката някои телевизори прекодират звука от hdmi до стерео ,отново . Не знам как е при твоето LG,може и да нямаш проблем в това отношение. Та най-сигурно е да търсиш система с hdmi свързаност ,за да отпаднат терзанията.
Колкото до панасоника ,който си показал ,към неговите входове можеш да пуснеш само стерео аналогов аудио сигнал. Примерно от скарта на телевизора към TV AUDIO IN ,или от 3,5мм изхода за слушалки на лаптопа към AUX.
Колкото до панасоника ,който си показал ,към неговите входове можеш да пуснеш само стерео аналогов аудио сигнал. Примерно от скарта на телевизора към TV AUDIO IN ,или от 3,5мм изхода за слушалки на лаптопа към AUX.

Трябва да избере RAW за звука и тогава се декодира от уредбата. Поне при мен е така. И наистина само през оптичния изход
plradev написа: DaGa през скарт конектора,няма как да изкараш 5.1 канален звук от ТВ-то към дом.кино/ресийвъра, а през оптиката някои телевизори прекодират звука от hdmi до стерео ,отново . Не знам как е при твоето LG,може и да нямаш проблем в това отношение. Та най-сигурно е да търсиш система с hdmi свързаност ,за да отпаднат терзанията.
То и така съм направил, вързал вързал съм TV IN към изхода за слушалки на ТВ-то.
Иначе продължавам да търся система 5.1 с оптичен вход, но повечето в олкс-а и базара или нямат,или са изходи, или пък има оптика,но не се знае изход или вход е понеже пише само optical....
9 мнения
• Страница 1 от 1