Баланс на гуми?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Баланс на гуми?
Здравейте.
Някой може ли да ми препоръча кадърен гумаджия с изправни машини?Писна ми да си давам париъе и колата да има вибрации на 110-130.Сложил съм 4 нови диска АТЕ пауър диск,4 гуми мишлен алпин 5,всичко по окачването е бетон и да тресе...
Интересното е,че на 99% от баланс машините се получава един феномен.Балансира гумата до 00-00 и като го накарам да я завърти още веднъж показва 10-20 и така до когато опитваме
Някой може ли да го обясни това?
Някой може ли да ми препоръча кадърен гумаджия с изправни машини?Писна ми да си давам париъе и колата да има вибрации на 110-130.Сложил съм 4 нови диска АТЕ пауър диск,4 гуми мишлен алпин 5,всичко по окачването е бетон и да тресе...

Интересното е,че на 99% от баланс машините се получава един феномен.Балансира гумата до 00-00 и като го накарам да я завърти още веднъж показва 10-20 и така до когато опитваме

Re: Баланс на гуми?
Разглобете гумите и вижте дали вътре няма вода! По някой път от конденза на компресорите се събира в гумата и се получава гореописания симптом.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
На всички, или само на една гума... Ако е една, рекламирай я. Ако ти се занимава, да я демонтират от твоята джанта, и монтират на обикновена желязна тяхна, ако има... Може и така да се хване нещо...
И аз имам вибрация, но ми е 100% процента от блокирали ступори на апарата, и ми е накривило диска... Вчера взех същите дискове, ама Lаviatan ми вкара нов потрес... може да е накривена планката на главината чак... днес ще си каже вероятно
И аз имам вибрация, но ми е 100% процента от блокирали ступори на апарата, и ми е накривило диска... Вчера взех същите дискове, ама Lаviatan ми вкара нов потрес... може да е накривена планката на главината чак... днес ще си каже вероятно

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Владо написа:На всички, или само на една гума... Ако е една, рекламирай я. Ако ти се занимава, да я демонтират от твоята джанта, и монтират на обикновена желязна тяхна, ако има... Може и така да се хване нещо...
И аз от него ги взех.Главините са перфектни и изчистени до блясък.
Първоначално бях взел 2 мишлен и 2 гудрич и гудричите ги върнах и сложих и отзад мишлен.Това с различните показания на баланса го прави и на четрите гуми

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
danini написа:Разглобете гумите и вижте дали вътре няма вода! По някой път от конденза на компресорите се събира в гумата и се получава гореописания симптом.
Няма вода в гумите.Те са на един месец и вече да демонтирани доста пъти.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Пробвай при тези:
ЦЪК
Не съм ги тествал още, но гледам, че работят с нови и модерни машини. Може и да хванат къде е проблемът.
ЦЪК
Не съм ги тествал още, но гледам, че работят с нови и модерни машини. Може и да хванат къде е проблемът.
Според мен кофти партида гуми, защо не отидеш при тези дето са ти ги продали да ги балансират, ако не могат да ти дадът други...
Познато чувство, аз имах едни такива летни - пълни боклуци, а струваха една торба пари, нямаха балансиране...
Познато чувство, аз имах едни такива летни - пълни боклуци, а струваха една торба пари, нямаха балансиране...
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Аз имах проблем с рейката, без да се чува че тропа и ми тресеше 3 години с 90-110 сменях всичко и не се оправяше, накрая се разтропа оправих я и сега е ок.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
100imenov написа:Аз имах проблем с рейката, без да се чува че тропа и ми тресеше 3 години с 90-110 сменях всичко и не се оправяше, накрая се разтропа оправих я и сега е ок.
Ако е от рейката няма да ми тресе задницата

"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
В Офроуд форума имаше тема,че в Примекс мисля че беше слагат някакъв материал на прах ли е като гел ли не помня вече в гумата монтират на джантата и след няколко километра се наслагва материала където е нужно и се балансира сама.Поинтересувай се.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
alx написа:"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"
Ако някой ме насочи към сервиз с такава машина ще съм му много благодарен

Сега видях,че в Дунев имат такава машина.Някой знае ли цената за баланс на 4 гуми?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"
С тая реплика само ще си обикаляш в България от сервиз на сервиз. в
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ходи при гришата в Опел (ботевградско) на динамичен баланс и след като и там не се оправи просто помни че караш Е39....

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3