Баланс на гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Баланс на гуми?

Мнение от (bubsa) » 09 Дек 2015, 10:19

Здравейте.
Някой може ли да ми препоръча кадърен гумаджия с изправни машини?Писна ми да си давам париъе и колата да има вибрации на 110-130.Сложил съм 4 нови диска АТЕ пауър диск,4 гуми мишлен алпин 5,всичко по окачването е бетон и да тресе... :censored:
Интересното е,че на 99% от баланс машините се получава един феномен.Балансира гумата до 00-00 и като го накарам да я завърти още веднъж показва 10-20 и така до когато опитваме :dunno: Някой може ли да го обясни това?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

властелинът на гумите
властелинът на гумите
Аватар

Re: Баланс на гуми?

Мнение от danini » 09 Дек 2015, 10:50

Разглобете гумите и вижте дали вътре няма вода! По някой път от конденза на компресорите се събира в гумата и се получава гореописания симптом.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Дек 2015, 10:54

На всички, или само на една гума... Ако е една, рекламирай я. Ако ти се занимава, да я демонтират от твоята джанта, и монтират на обикновена желязна тяхна, ако има... Може и така да се хване нещо...
И аз имам вибрация, но ми е 100% процента от блокирали ступори на апарата, и ми е накривило диска... Вчера взех същите дискове, ама Lаviatan ми вкара нов потрес... може да е накривена планката на главината чак... днес ще си каже вероятно :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Дек 2015, 11:06

Владо написа:На всички, или само на една гума... Ако е една, рекламирай я. Ако ти се занимава, да я демонтират от твоята джанта, и монтират на обикновена желязна тяхна, ако има... Може и така да се хване нещо...
И аз имам вибрация, но ми е 100% процента от блокирали ступори на апарата, и ми е накривило диска... Вчера взех същите дискове, ама Lаviatan ми вкара нов потрес... може да е накривена планката на главината чак... днес ще си каже вероятно :mrgreen:

И аз от него ги взех.Главините са перфектни и изчистени до блясък.
Първоначално бях взел 2 мишлен и 2 гудрич и гудричите ги върнах и сложих и отзад мишлен.Това с различните показания на баланса го прави и на четрите гуми :dunno: Намразих си колата от това тресене,а всеки ден пътувам по 120 км извънградско и ми къса нервите.Последния път в диана ги бяха направили почти перфектно с лека вбрация в задницата,но вчера понеже си нямах работа и викам да го доизкусуриме та се наиграх.Сега има и във волана...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Дек 2015, 11:45

danini написа:Разглобете гумите и вижте дали вътре няма вода! По някой път от конденза на компресорите се събира в гумата и се получава гореописания симптом.

Няма вода в гумите.Те са на един месец и вече да демонтирани доста пъти.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 09 Дек 2015, 13:45

Пробвай при тези:
ЦЪК

Не съм ги тествал още, но гледам, че работят с нови и модерни машини. Може и да хванат къде е проблемът.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Дек 2015, 14:32

Според мен кофти партида гуми, защо не отидеш при тези дето са ти ги продали да ги балансират, ако не могат да ти дадът други...

Познато чувство, аз имах едни такива летни - пълни боклуци, а струваха една торба пари, нямаха балансиране...

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 09 Дек 2015, 16:41

Аз имах проблем с рейката, без да се чува че тропа и ми тресеше 3 години с 90-110 сменях всичко и не се оправяше, накрая се разтропа оправих я и сега е ок.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Дек 2015, 18:46

100imenov написа:Аз имах проблем с рейката, без да се чува че тропа и ми тресеше 3 години с 90-110 сменях всичко и не се оправяше, накрая се разтропа оправих я и сега е ок.

Ако е от рейката няма да ми тресе задницата :dunno: След всеки "гумаджия" нещата се променят :banghead: Предпоследно този в диана беше много близо до добрия баланс и на 120 има съвсем леки трептения в задницата,но след вчерашното доизкусуряване започна да трепти волана :confused:

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Дек 2015, 19:53

"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 09 Дек 2015, 20:08

В Офроуд форума имаше тема,че в Примекс мисля че беше слагат някакъв материал на прах ли е като гел ли не помня вече в гумата монтират на джантата и след няколко километра се наслагва материала където е нужно и се балансира сама.Поинтересувай се.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 09 Дек 2015, 20:20

alx написа:"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"

Ако някой ме насочи към сервиз с такава машина ще съм му много благодарен :bchug:
Сега видях,че в Дунев имат такава машина.Някой знае ли цената за баланс на 4 гуми?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2015, 23:15

alx написа:"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"

С тая реплика само ще си обикаляш в България от сервиз на сервиз. в
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Дек 2015, 23:18

Иван от Младост 3 има такава машина.

https://www.google.bg/maps/@42.6449887, ... 6656?hl=bg
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Дек 2015, 19:59

Ходи при гришата в Опел (ботевградско) на динамичен баланс и след като и там не се оправи просто помни че караш Е39....
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Следваща

Назад към Извън Темата