Латекс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Латекс

Мнение от kdl » 09 Дек 2015, 12:09

barty, ако цената е основния фактор и няма да е помещение, в което живееш, давай с Дисповит. В Ташев бака от 25л е 55лв.
С това се правят 90кв. минимум на 2 ръце и става чук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Дек 2015, 14:44

Благодаря за мненията!
Ще пробвам някои от вариантите, дано да нямам ядове.
Проблема явно е че го разреждаме много.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 11 Дек 2015, 14:39

vladi_a_i написа:Какъвто и латекс да се вземе,не го разреждай изобщо с вода/това повечето хора го правят,ма що не покрива после/ :mhihi:

Мхм, викаш да не го разреждаме ... вземи си от тия дето се мажат на филия латекси и пак ми говори :mhihi: ако имаш предвид за латексите 5лв за 5кг. съм съгласен :mhihi: :mhihi: там водата е сложена предварително
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 11 Дек 2015, 15:42

GKuzmanov написа:
vladi_a_i написа:Какъвто и латекс да се вземе,не го разреждай изобщо с вода/това повечето хора го правят,ма що не покрива после/ :mhihi:

Мхм, викаш да не го разреждаме ... вземи си от тия дето се мажат на филия латекси и пак ми говори :mhihi: ако имаш предвид за латексите 5лв за 5кг. съм съгласен :mhihi: :mhihi: там водата е сложена предварително

Аха, добре. А 3кг за 25лв - разрежда ли се ? Че явно съм се прецАкал, щот не го разреждах и от една ръка боядисах спалнята има няма 30 квадрата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2015, 21:29

Латекс не се разрежда пичове, освен ако не е седял дълго време след като е бил отварян. И то до 10% или колкото си пише там на опаковката.

Колкото и вода да му наливаш повече кдвадрати няма да покрие. Само ще търкаш повече с валяка :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 12 Дек 2015, 9:41

Никой не казва че ще изкараш повече квадрати... просто няма да остава на валяци защото е гъст и е по лесен за употреба ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Дек 2015, 11:12

Кретена намекна, ама и аз да си кажа :mrgreen: Грунда е много важен и кило латекс в него, после две ръце без разреждане и спи градО :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 12 Дек 2015, 12:08

hell's angel написа:Кретена намекна, ама и аз да си кажа :mrgreen: Грунда е много важен и кило латекс в него, после две ръце без разреждане и спи градО :mhihi:

Абе кило латекс на опаковка от 1кг грунд малко повечко ще вземе да дойде латекса. А и две ръце в повечето случай не са нужни.. е ако е направена шпакловката и грундирането като хората. Е сега преди седмица боядисах спалнята - с една ръка, с някакъв цветен латекс от практикер. Е не е от опаковките по 5кг за 8лв, а 5 за 25 беше...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2015, 15:20

GKuzmanov написа:Никой не казва че ще изкараш повече квадрати... просто няма да остава на валяци защото е гъст и е по лесен за употреба ...

Той за това се бърка хубаво преди да започнеш за да се хомогенизира. Ако всичко му е наред няма никаква нужда от вода. С една ръка грунд и една боя става супер, ако е бяло и стената е читава. За цветните не знам, предполагам зависи от цвета.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 12 Дек 2015, 15:23

bum_bum написа:
GKuzmanov написа:Никой не казва че ще изкараш повече квадрати... просто няма да остава на валяци защото е гъст и е по лесен за употреба ...

Той за това се бърка хубаво преди да започнеш за да се хомогенизира. Ако всичко му е наред няма никаква нужда от вода. С една ръка грунд и една боя става супер, ако е бяло и стената е читава. За цветните не знам, предполагам зависи от цвета.

Не е като да не съм работил 10 години това ... казвам от опит по принцип за грунд ползвам боята разредена с вода 1:1 а за 1и 2 ръка пак разреждам до получаване на добра за мойте разбирания смес ... просто казвам че съм работил с латекси като кисело мляко и без вода не става !!!

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2015, 15:30

Ако си професионалист ще се съглася :mhihi: Аз съм боядисвал 2-3 къщи и нямам опит с много видове бои.

За големи квадратури мога да препоръчам машини под наем на фирмите, които ги продават. Също дават и под наем. Последния път 2 дни облепвах и после за един ден боядисах абсолютно сам къща 400 квадрата.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата