Подгрев огледала

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: Подгрев огледала

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 07 Фев 2014, 1:22

При мен странно с подгрева е ,че дясното си размразява перфектно, но лявото шофъорското грее по-слабо от дясното,къде може да е причината?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 07 Фев 2014, 14:12

Колеги огледалото е с подгрев видях двете клеми зачистих ги и сложих огледалото но го счупих :banghead:
Сега ново ли трябва да купувам втора ръка продават ли самото огледало (стъклото) и има ли значение цвета на колата.
Ето снимка на белята която направих днес много ме е яд :banghead: :banghead: :banghead:
огледало.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 07 Фев 2014, 14:54

todorakis82 написа:
jullydjs написа:
todorakis82 написа:Колеги да не отварям нова тема ще попитам тук, днес сутринта по цялата кола имаше скреж дясното огледало се размрази но лявото не ще подгрев няма да не е откачена някоя букса :dunno: как мога да проверя, лесно ли се маха огледалото (стъклото). Когато си настройвам огледалото от копчето на вратата няма проблем но незнам дали има общо това с подгрева.

Стъклото колега на огледалата (преди фейса) са сваля с дърпане, на самото стъкло отзад има две малки клеми, те са за подгрева (ако стъклото е с подгрев) защото има стъкла без, тез клеми често клеасват, погледни ги :idea:

Трябва да е с подгрев, защото дясното си подгрява само да не е сменяно но не ми се вярва колата е фейслифт 530ДА 2001г. 193к.с.
Само като го дръпна да не счупя нещо.

След фейса се сваляха по друг начин, не помня как обаче, май се вдига стъклото в крайно горно положение и се бута някъкво чопче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 07 Фев 2014, 18:24

niki81vd написа:
todorakis82 написа:Колеги огледалото е с подгрев видях двете клеми зачистих ги и сложих огледалото но го счупих :banghead:
Сега ново ли трябва да купувам втора ръка продават ли самото огледало (стъклото) и има ли значение цвета на колата.
Ето снимка на белята която направих днес много ме е яд :banghead: :banghead: :banghead:
огледало.jpg

Ново огледало с мъртва зона и подгрев в КОСЕР е около 25 лева. Тонирано неразличимо от фабричните. Аз съм с такова подкара трета зима работи без проблем.

В "КОСЕР" 40лв. втора ръка около 20лв. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Фев 2014, 21:28

Тази сутрин забелязах, че пак нямам подгрев уж зачистих крачетата, които не бяха клеасали, сложих буксите хубаво докрай, защото не бяха вкарани докрай, счупих огледалото :banghead: и подгрев няма :dunno: да не би да е в следствие на това, че сега е счупено огледалото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 08 Фев 2014, 22:28

Взимаш уреда и мериш. И ще се изясни кое какво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 23 Сеп 2014, 13:16

gentata написа:Взимаш уреда и мериш. И ще се изясни кое какво.

Вдигам темата, защото колата ми е на ремонт, майстора ми смени и огледалото но от кабелите за подгрев няма ток има ли някакъв модул за подгрева на огледалата, колеги как мога да оправя проблема, защото вече се застудява и искам да ми подгрява огледалото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 23 Сеп 2014, 14:36

Как се пуска този подгрев на огледалата? Аз май имам, но не знам как да си го пусна.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 23 Сеп 2014, 14:49

Автоматично се включват и се изменя процентно в зависимост от външната температура под 15 градуса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Сеп 2014, 15:21

да.. така е. забелязал съм моите ако е по студено че много бързо премахват запотеното и сега например не са чак така активни когато е 9 градуса навън
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 23 Сеп 2014, 18:00

todorakis82 написа:
gentata написа:Взимаш уреда и мериш. И ще се изясни кое какво.

Вдигам темата, защото колата ми е на ремонт, майстора ми смени и огледалото но от кабелите за подгрев няма ток има ли някакъв модул за подгрева на огледалата, колеги как мога да оправя проблема, защото вече се застудява и искам да ми подгрява огледалото.

Колеги има ли модул за подгрева или бушон, защото смених лявото огледало (стъклото) но не подгрява, няма ток от жичките някой сблъсквал ли се е с такъв проблем ще съм благодарен за съвет, дясното няма проблем подгрява си както трябва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 23 Сеп 2014, 18:54

Предпазителя е номер 29 (30А) намира се в жабката. Ако всичко останало (прозорци централно настройка на огледалата и т.н.) работи проблема не е в предпазителя. Един кабел (BL/RT 0.35 P--BUS) от снопа влизащ във вратата заминава към GM-а, ако той е здрав проблема може да е в модула в шофьорската врата (бутоните на ръкохватката). Може проблема да е и във връзките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 23 Сеп 2014, 20:15

gentata написа:Предпазителя е номер 29 (30А) намира се в жабката. Ако всичко останало (прозорци централно настройка на огледалата и т.н.) работи проблема не е в предпазителя. Един кабел (BL/RT 0.35 P--BUS) от снопа влизащ във вратата заминава към GM-а, ако той е здрав проблема може да е в модула в шофьорската врата (бутоните на ръкохватката). Може проблема да е и във връзките.

Колега всичко си работи (прозорци, централно и т.н.), трябва да търся жичкаджия, много ли ще е работата и сумата, която ще ми вземат за това подгряване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 3.0 218 hp

Мнение от radik » 14 Дек 2015, 13:03

Здравейте колеги,
Тъй като при мен не работят огледалата, искам да Ви попитам как да установя къде е причината за проблема - как с мултицет да проверя дали стига ток до двете обувки на огледалата? Къде да го давъртя, на 12V? и другото което се сещам е да провя вали затваря веригата - ако допра двата чинча на мултицета до двете клеми на огледалото какво трябва да изпише, единица ли?
Поздрави :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 20 Дек 2015, 19:20

Откачаш обувките (буксите) от огледалото, разбира се преди това огледалото (стъклото) си го откачил от мястото му. Включваш мултицета на обхват "200" в сектора за измерване на съпротивление и допираш двете щеки на уреда към клемите (за подгрева) излизащи от огледалото. Уреда трябва да индицира някакво съпротивление, ако показва '1' превключваш на следващия обхват мисля че е "2000" ако пак показва '1', подгрева (реотана) на огледалото е прекъснал съответно не работи.
За да измериш дали идва захранване към подгрева мериш на обувките излизащи от инсталацията за подгрева. Уреда трябва да се включи на обхват за измерване на постоянно напрежение да речем "20 VDC". Температурата трябва да е под 15 градуса и да си на "контакт". Обаче там не е постоянно напрешение а ШИМ но въпреки това трябва уреда да покаже накаква стойност на напрежението, колкото е по-студено показаното напрежение трябва да е по-високо.

ПредишнаСледваща

Назад към E39