НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: НВ-ВМХ

Мнение от TNT » 13 Дек 2015, 20:53

b2 написа:Освен това години наред имах сериозен проблем с болезнени гнойни пъпки по глава под косата. Откакто съм (сравнително) стриктен на нисковъглехидратно хранене съвсем неусетно изчезна този проблем и съвсем бях забравил за него. Е да ама след това ядене ми излезе една пъпка - не знам може и да се самонавивам.. :dunno:

Не се самонавиваш, голяма разлика имаше и при мен с пъпките :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2015, 22:50

b2 написа:Друго вече месец и нещо изпробвам фунцкионални/кондиционни тренировки ала кросфит и ме кефи, добре се връзва някак си с този тип хранене :D

Голяма част от кросфитърите са на НВХ. Самият Фронинг също. При него е не по убеждение, а вкуса му е такъв. Най-много обича месо :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Дек 2015, 22:56

TNT написа:
b2 написа:Освен това години наред имах сериозен проблем с болезнени гнойни пъпки по глава под косата. Откакто съм (сравнително) стриктен на нисковъглехидратно хранене съвсем неусетно изчезна този проблем и съвсем бях забравил за него. Е да ама след това ядене ми излезе една пъпка - не знам може и да се самонавивам.. :dunno:

Има едни кофти бактерии в чревната флора,които се хранят най-вече със сладко и като набъбнат много ,правят яки мизерии ,тровят цялото тяло,вкл. и кожата
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Дек 2015, 22:56

Е аз най-много обичам пица, ама живота е несправедлив :mhihi:

С тези бактерии не съм запознат, но преди гърба ми беше направо релефен от пъпки. Сега пак имам много, но нищо общо с преди.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Дек 2015, 11:49

Bogat-Beden написа:
TNT написа:

Има едни кофти бактерии в чревната флора,които се хранят най-вече със сладко и като набъбнат много ,правят яки мизерии ,тровят цялото тяло,вкл. и кожата

Всъщност под сурдинка и официалната наука вече признава, че акнето не е само дерматологичен проблем, а е пряко свързано с храненето и по-специално с въглехидратите. Има напредък, макар и бавен.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2015, 16:37

Абе някой ползва ли филтриращи кани за вода?

Замислих се че не ми се ще да пия в тия пластмасови шишета, едно заради шишетата, друго че изворната вода вероятно е най-обикновена чешмяна, друго че 80лв на месец отиват за вода.

Първата ми мисъл беше за Брита като най-популярна тук. Сравних цените и се оказа, че яко ни дерат. :mhihi: В Англия и Германия е далеч по-евтино.

После потърсих някакви алтернативи и се оказа, че въпросната кана нищо не прави. Освен, че насища водата с алуминий. :kudu: http://labs.naturalnews.com/Water-Filter-Test-Results.html

Тук са тествани тежки метали, които се надяваме че ги няма във водата. ZeroWater пречиства почти всичко, но отиват и полезните минерали. Не, че кой знае каква част идват от водата.. но пък и имат много отзиви, че филтъра заминава много по-бързо от очакваното и в Щатите се оплакват от цената му, която там е 15 долара + 7 доставка. В УК цената е 75 паунда на филтър и може да се окаже, че цената на литър вода е над лев и нещо.

Най-добро предложение ми излгежда WaterMan. Твърдят, че пречиства и пестициди, което би било най-важно. Алкализира и реминерализира водата, филтъра издържа далеч повече и не намерих лоши отзиви за него. Минуса е, че каничката е малка (600мл) и не правят по-големи, но пълно щастие явно няма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Дек 2015, 16:44

Аз си наливам минерална лично като сменям често бутилките. Стъклото е много тежко да го разнасям, а 100лв./мес за вода не ми се дават при положение, че на централна баня се излива в канала, а е чудесна. Все си мисля, че ако се ползват пластмаси за многократна употреба не е толкова страшно, предвид че водата престоява в тях не повече от седмица.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Дек 2015, 16:46

Аз имам Aquaphor (най-евтините :mhihi: ). В София водата ми е вкусна, но видимо плуват някакви неща в нея :lol: В Пловдив пък нищо не плува, но вкусът е ужасен. От каната няма проблем. Това с 600мл ще ти е доста досадно, особено, ако я ползвате няколко човека. Имай предвид, че не пречистват за 10 секунди. Но моята и трябват 1-2мин. може би за 1,5 литра, но това зависи и с какъв тип филтър е. Тази в Пловдив е малко по-бърза, а разликата е само във филтъра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Дек 2015, 16:49

bum_bum написа:...

Слаба работа са според мен. Последното не съм го гледал (зироуотър), но за мен най-доброто е reverse osmosis филтър сложен на чешмата. Иначе в щатите освен него, ползвам и филтър за душа, който премахва хлора (на Culligan), тука малко сложно с логистиката и не съм се занимавал, ама май нещо ще трябва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2015, 16:56

От евтините се отказах веднага. Развъждат какви ли не гъби и микроорганизми във филтъра и качеството на водата става по-лошо дори.

Най-чиста работа да ходя да си пълня ама нямам нерви всяка седмица да ходя по чешмите пък и бих искал да е в стъклени бутилки. Което също може да се уреди ама тежат много и заемат място.

Това с пречистваща система с осмоза и въгленов филтър ще го играя, но предполагам догодина някъде ще е. Иначе премахването на хлора от душа е много добра идея, защото само с едно къпане се надишваш доволно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 14 Дек 2015, 17:24

Аз също съм ползвал известно време аквафор, но водата става ужасна, като цяло няма голям смисъл. Минерална вода също не е хубаво да се пие дълго време, най-добрия вариант е извона вода от чешма в планината. В крайна сметка пак се върнах на вода от магазина розов етикет.

Колкото до обратната осмоза в домашни условия, не се препоръчва, понеже всички полезни минерали от нея изчезват, общо взето обратна осмоза се ползва там където няма друг вариянт главно за напояване.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Дек 2015, 20:47

Leon написа: че на централна баня се излива в канала, а е чудесна..
Аз също си сипвам оттам,за съжаление в пластмасови бутилки от мин. вода-за еднократна употреба.Имай предвид,че малко товари стомаха точно тази водица,хубаво е да се сменя,както всяка друга минерална де.. Доскоро обикалях много по Витоша и си пълнех планинска/снежна водица от Бояна,Драгалевци, Бистрица.. (казвам снежна,защото напролет дебитът й се утроява ..) Най-шукаритетната водица,която съм си пълнил в околията беше в село гара Бов,точно в началото на екопътеката към водопада Скакля.
Ако някой има ядове с камъни в бъбреците,да пише да го светкам откъде да си вземе,лошото е ,че е до Варна :lol: (ама си струва пътят,времето и разхода!)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2015, 22:50

Тук сме на НВХ, нямаме проблеми с камъни в бъбреците :mhihi:

Спор няма, че е най-добре да си я налееш от някъде ама не винаги може. Имайте в предвид, че и голяма част от естествените извори са силно замърсени с нитрати, нитрити и т.н., всичко което се ползва върху посевите.

Деминерализацията на водата при осмоза не е проблем. 1/2 чаена лъжичка хималайска сол или някаква подобна на литър ще възстанови всичките минерали че и повече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Дек 2015, 23:17

bum_bum написа:От евтините се отказах веднага. Развъждат какви ли не гъби и микроорганизми във филтъра

Щом вече не плуват неща в нея, съм сигурен, че е по-добре :mhihi: Във фитнеса наблизо даже е жълтеникава :kuku: :help: Аз си мислех, че се отразява от пода и затова така ми се струва, ама не :help:

За тези по-хубавите и филтрите са доста скъпички, а ако трябва постоянно за доставки от чужбина... Честно казано не хващам никаква разлика, като сменя филтъра. Но от каната и от чешмата не мога да объркам.

Вие по колко вода пиете на ден? Че аз по 4-5л и ми се струва, че бая пари ще давам, ако пия минерална.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Дек 2015, 23:35

bum_bum написа:Деминерализацията на водата при осмоза не е проблем. 1/2 чаена лъжичка хималайска сол или някаква подобна на литър ще възстанови всичките минерали че и повече.

И аз нещо не намирам логиката в теорията, че пречистената вода извличала минералите от тялото. Имам чувството, че идва от същите хора с теориите за алкални/кисели храни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата