Инвестиция в апартамент в София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Инвестиция в апартамент в София?

Мнение от K_Ilkov » 16 Дек 2015, 20:58

Ще е добре ако не си мерим... имотите и не се стига до призоваване на земетресения и клетви...

Ако някой има факти и виждания защо е зле или добре да се инвестира в имот да пише

Ако ви се пишат глупости темата за тва дли са кацали на луната ми се струва по-подходяща :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Дек 2015, 21:25

Не знам какво го възхвалявате това старо строителство, аз съм на точно обратната позиция - старо строителство никога няма да купя, пък нека да си внушават околните, че било много здраво, хубаво и качествено :mhihi: За изолации, качество на влагани материали, пък и за здравина по нищо не може да се мери с един нов изпълнен горе долу качествено със някаква средна класа материали.
Но всеки си хвали неговото :mhihi:
Като говорим за здравина, колко блока ново строителство знаете, че са паднали, защото не са здрави? И най-калпавия сигурно ще ви надживее ... всъщност за последното не съм много сигурен, защото както навсякъде има някакви жестоки изключения :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Дек 2015, 21:51

Щом е с цел отдаване под наем, Стyденстки град, разбира се! Аз живея в Малинова долина на 50 метра от Зимния дворец и искам да ти кажа, че апартаменти тyк постоянно се търсят, нищо че наемите са по високи! В момента е започнал някакъв бyм на строежи в района, като визирам специално моя квартал (Малинова долина). Единственото което мога да те посъветвам е да гледаш как са yредени нещата с канализацията, защото в съседния до нас квартал Витоша знам, че някои кооперации са със септична яма, да не говорим, че имат неyредици и с тока.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Дек 2015, 22:12

Сега ще ви кажа истината, като човек с 3 имота, който давам под наем (апартаменти ) обзаведени, и след 7 години отдаване истината е може да докарваш некви пари ама ако приемем 600 лева наем по 12 месеца 7200 лв. новото стройтелство е под секва критика, като довършителни по кооперацията, данък 200 лева поне
Ако наемателите са читави се връзва, ако са изроди обаче си си яко вътре.
Като ги купувах мойте бях млад, ако беше сега щях да купя земя и да построя хале което да давам под наем, с апартамента ще станеш пишман, звънят ти наемателите, че се е преебало еди си кво, или съседите, че наемателите са изроди дигат шум, сектанти са, или щото всички са луди, после се наводяват основите и парите от наема ги даваш за хидроизолация :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2015, 22:28

© написа:по нищо не може да се мери с един нов изпълнен горе долу качествено със някаква средна класа материали.

Тука не си прав. :mhihi: Понастоящем се помещавам в някакъв затворен комплекс. Цените са едни от най-високите в София. Идеята е супер, изпълнението.. :shock: Най-елементарното ако погледнем застрояването е тотално превишаващо дадената плътност. Блоковете са построени кофти и ако не си на последния етаж зимата в 3 след обяд палиш лампата.

В нашия блок са тотално объркани вентилационните системи. Почне ли да готви някой от вентилацията в баните се разнася страшна смрад. За обратния ефект като се изтропаш и пуснеш вентилатор се сещаш какъв аромат се разнася пък от абсорбатора.

Всичи тераси са зверски мухлясали по тавана защото са поспестили от изолация. В едната спалня има мухал в ъгъла. Ако някой на третия етаж пръдне ти го чуваш. На първия етаж някой като пикае го чувам как му шурти пикочината ама не от банята, а от хола още. Съседите ако се къпят в хола си чувам всичко. Как си пее, водата .. :dunno:

Това при положение, че има някакви стени между апартаментите. В съседния блок пък няма монолитни вътрешни стени. Невероятно, но факт. Вътрешните стени между апартаментите са картон и вата. :shock:

Всеки втори баровец се топли на въглища и мръсотията е страшна. Миеш терасата, на другия ден излизаш и чехлите са все едно си газил в нивата.

Единственото хубаво е, че няма конденз по дограмата. Така зверски духа от нея, че никакъв конденз не се задържа, а и няма нужда от проветрение. :mhihi:

Нямам представа колко са плащали за тия имоти. Аз давам 800лв наем. В едно съм сигурен- нито наема, нито парите дадени за тия апартаменти си струват.

Живял съм в старо строителство в Лозенец преди. Качеството е просто несравнимо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 16 Дек 2015, 23:03

krystal написа:Щом е с цел отдаване под наем, Стyденстки град, разбира се! Аз живея в Малинова долина на 50 метра от Зимния дворец и искам да ти кажа, че апартаменти тyк постоянно се търсят, нищо че наемите са по високи! В момента е започнал някакъв бyм на строежи в района, като визирам специално моя квартал (Малинова долина). Единственото което мога да те посъветвам е да гледаш как са yредени нещата с канализацията, защото в съседния до нас квартал Витоша знам, че някои кооперации са със септична яма, да не говорим, че имат неyредици и с тока.

Да видяхме по новините , нов блок и махаме улицата ще обикаляме квартала 2 км до магазина :mhihi: .
Иначе да, там където има студенти, има и търсене винаги.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Дек 2015, 23:53

bum_bum написа: Блоковете са построени кофти и ако не си на последния етаж зимата в 3 след обяд палиш лампата.
Да не е по-скоро заради позицията спрямо Витоша,има места /къщи в Бистрица/Железница,които ми се струва ,че след 12- 1 на обяд вече нямат слънце..Аз бачках в изцяло стъклено фасадна офис сграда на 1ви надпартерен,до бизнес парка и там беше нещо подобно,а нямаше нищо,което да пречи на гледката към планината..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Дек 2015, 1:03

Това е едно, че местоположението е скапано ама и блоковете са наредени един зад друг на разтояние няма и 30-тина метра и се засенчват яко. Като комбинираш двете сещаш се налЕ.

А Бистрица каква мизерна яма е нямам думи. Карам колело нагоре. Тук е сравнително топло, сухо а само как тръгнеш по Бистришко шосе и тече вода, мръсотия, пясък, вони на печки.. Иначе 100 евра квадрата искат на гола земя :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Дек 2015, 10:07

N.Mihaylovski написа:ако беше сега щях да купя земя и да построя хале което да давам под наем,

Или просто земеделска земя - никаква поддръжка, никакви грижи, само прибираш сухото, а и постоянно и расте цената. В добричко са по 90-100 лв на декар.
Не се знае обаче какво ще стане като им спрат субсидиите на земеделците след 10-тина години.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Дек 2015, 10:12

drago_pavlov написа:Или просто земеделска земя - никаква поддръжка, никакви грижи, само прибираш сухото, а и постоянно и расте цената. В добричко са по 90-100 лв на декар.
Не се знае обаче какво ще стане като им спрат субсидиите на земеделците след 10-тина години.

покрай село е 800лв / декар :mhihi:

който се усетил навреме - усетил
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Дек 2015, 10:18

Вичо, един познат продаде наскоро във вашия край по 1000лв/декар. Казвах му да чака, ама...

А всички скептици по отношение покупка на имот, моля посочете ми как другояче да предпазя изкарани с труд пари? С депозит в банка? С инвестиция на българската мега-фондова борса? Или под гаредероба са си добре?
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Дек 2015, 10:33

vicho написа:
drago_pavlov написа:Или просто земеделска земя - никаква поддръжка, никакви грижи, само прибираш сухото, а и постоянно и расте цената. В добричко са по 90-100 лв на декар.

покрай село е 800лв / декар :mhihi:
който се усетил навреме - усетил

Аз имах предвид наем. Иначе цените в добричко стигат и до 2000 лв/декар. Тоест възвръщаемостта е като при апартамента - за 20 години си на 0. Но рисковете са много по-малко в сравнение с апартамента.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 17 Дек 2015, 11:23

Leon написа:Вичо, един познат продаде наскоро във вашия край по 1000лв/декар. Казвах му да чака, ама...

А всички скептици по отношение покупка на имот, моля посочете ми как другояче да предпазя изкарани с труд пари? С депозит в банка? С инвестиция на българската мега-фондова борса? Или под гаредероба са си добре?

Аз бих депозирал, или бих инвестирал в акции, естествено на чуждестарни фирми... :mhihi:
Девиденти щи си взимаш,независимо къде си, пак има шанс да изгориш, както и с имотите.
Всичко е свързано с риск. Винаги можеш, да започнеш малък бизнес и да акумулираш още :mhihi: !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 17 Дек 2015, 11:27

Haddess написа:пак има шанс да изгориш, както и с имотите.
Всичко е свързано с риск.

Какво може да се случи със земеделската земя?
Освен да я превземе ислямска държава... Ама то тогава инвестициите ще са ти последният проблем...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 17 Дек 2015, 11:32

drago_pavlov написа:
Haddess написа:пак има шанс да изгориш, както и с имотите.
Всичко е свързано с риск.

Какво може да се случи със земеделската земя?
Освен да я превземе ислямска държава... Ама то тогава инвестициите ще са ти последният проблем...

Цените на земеделските земи до кога, ще са високи? Не мисля, че е нужно образование, за да знаеш, че цикъла е един и същ за всичко...
Въпрос на мнение е все пак. Предвид това, че Европа още държи кранчето пуснато по фонд земеделие, ще бъде добре.
Но до кога :conf: ?
Освен ако не си голям производител, не уча агробизнес, но да видим.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата