Стъпвал ли е Нийл на луната изобщо????
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Стъпвал ли е Нийл на луната изобщо????
doomy525 написа:щом през далечната 1970та година близо са успели да стъпят /уж/ на луната как така до ден днешен не е правен втори опит до някъде другаде? Задайте си въпроса каква е била техниката тогава и каква е сега?
Е така като каже някой и веднага се замислям какво толкова и се е променило на техниката???
Това че сега имаме въйфон, а тогава не по никакъв начин не променя наклона на космоса... Технологиите в космоса са си същите, просто сега стават достъпни за простолюдието, а тогава са били само за военните.
Да не би вече совалките да летят със скоростта на светлината пък аз да съм проспал развитието

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Е тя и радиацията се маже на филии в тая тема
Аз не случайно споменах Горски, ама Крокито не зацепва и го бастиса като спам 

Ubi dubium, ibi libertas
разбира се, че не са стъпвали американците на луната.
5 от 6-те американски флага дето се виждат още са забити от оптмус прайм дето пък е бил хакнат от масоните. или илюминатите. 6 тия е докладван от космонавта бъз алдрин че бил издухан при излитането на аполо 11 и на снимките наистина го няма.
http://www.space.com/16798-american-fla ... hotos.html
допълнително доказателство са снимки на стъпките оставени от оптимус прайм...
http://www.popsci.com/technology/articl ... rints-moon
аман...
5 от 6-те американски флага дето се виждат още са забити от оптмус прайм дето пък е бил хакнат от масоните. или илюминатите. 6 тия е докладван от космонавта бъз алдрин че бил издухан при излитането на аполо 11 и на снимките наистина го няма.
аман...
Последна промяна alx на 16 Дек 2015, 19:32, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Според мен може би най-важният въпрос е защо след похарчване на милиарди за да се достигне луната, изведнъж след като е вече достигната, целият интерес се изпарява тотално. Каква е причината? Доста е подозрително и дава храна на много конспиративни теории, коя от друга по-шашави. Но факта е налице - рязка загуба на интерес, поради някаква причина.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:разбира се, че не са стъпвали американците на луната.
аман...
Е, то твойте хора размахваха снимки на ОМП в Ирак, ама нъцки

Без страх, без спирачка!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
drago_pavlov написа:Е така като каже някой и веднага се замислям какво толкова и се е променило на техниката???
Това че сега имаме въйфон, а тогава не по никакъв начин не променя наклона на космоса... Технологиите в космоса са си същите, просто сега стават достъпни за простолюдието, а тогава са били само за военните.
Да не би вече совалките да летят със скоростта на светлината пък аз да съм проспал развитието
Ъъъъъ, ти откъде знаеш сега с какво разполагат военните, особено пък тия в САЩ?

И технологиите далеееееч не са същите. Може би ресурса, който ни е необходим за да достигнем дадена точка в Космоса да е същия, но много други неща не са. В подробности ако изпадаме няма да ни стигне нощта, но хората се готвят за доста по-сериозни неща от това да стъпят на Луната.
Самите мисии според мен са спрени просто защото е хабене на много ресурси, а нещата, които реално би трябвало да ни интересуват са далеч отвъд Луната и колкото по-далеч стигаме, толкова повече неща и възможности ще откриваме. Иначе сме обречени на сигурно затриване на човешкия индивид защото тая планета няма да я бъде още много време. Под много имам предвид времето, което измерва живота на Вселената, нашето Слънце и нашата планета, а не краткия като миг на фона на всичко това човешкия живот от макс 100-на години. Е, след време хората ще живеят доста по-дълго от тези 100-на години, но и това е също толкова далечно или не чак толкова толкова, но със сигурност ние няма да го узнаем.
Та мисълта ми е, че едва ли някой тук може да знае с какви технологии разполагат военните на САЩ и НАСА към настояща дата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Guidance_Computer
Всичко са си имали тогава. 16 битов процесор през 66та. Тва обикновенните хора не са го и сънували до края на 70те.
Представете си някой да ви покаже iPhone през '97.
Всичко са си имали тогава. 16 битов процесор през 66та. Тва обикновенните хора не са го и сънували до края на 70те.
Представете си някой да ви покаже iPhone през '97.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Бях чел скоро какви космически двигатели разработват в момента - не 20 ами 50 години са напред в разработките там.
drago_pavlov написа:Е така като каже някой и веднага се замислям какво толкова и се е променило на техниката???
Ще ме извиняваш много, но тук си в пълна заблуда

Може и в космоса нещата да са си едни и същи, но това да твърдиш, че техниката от тогава и сега е една и съща е леко казано смешно.
Те в Китай почнаха да напират хора да клонират, вече се произвежда синтетична кръв и в близките 100-150 години всеки един от нас ще има резервни части за тялото по 1-2 комплекта

Последна промяна doomy525 на 17 Дек 2015, 11:17, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Луната вече може да се изследва с играчки за деца в трети клас, за какво им е да харчат милиарди, за да се разходи някой там? Ако им трябва камък, ще пратят от МКС сонда за $499.99 да вземе. Отидоха, видяха, че няма нищо интересно и тръгнаха към Марс.
Never mistake motion for action...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
doomy525 написа:drago_pavlov написа:Е така като каже някой и веднага се замислям какво толкова и се е променило на техниката???
Ще ме извиняваш много, но тук си в пълна заблуда![]()
Ще те извинявам ако ми кажеш поне едно значимо събитие, което да се е случило след кацането на Луната. Ще ти дам и насока - понеже в космоса най-голямото предизвикателство е разстоянието дай да видим колко по-бързи сме сега и до къде най-далече сме стигнали

Синтетичната кръв и клонирането са точно толкова важни за космоса, колкото за мен е важно дали ти си закусвал днес или не

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Как така след кацането на луната?
Нали темата е за това дали изобщо е кацано и мнозинството е на мнение, че е инсценирано?
Точно това ми беше и въпроса, който явно не се разбра - защо 45 години по-късно не се е случило нищо /освен разстоянието, което не е маловажен фактор де
/ в космоса, ако приемем наистина, че е стъпил човек на луната?
Нали темата е за това дали изобщо е кацано и мнозинството е на мнение, че е инсценирано?

Точно това ми беше и въпроса, който явно не се разбра - защо 45 години по-късно не се е случило нищо /освен разстоянието, което не е маловажен фактор де

enjoy life and drink cold beer

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
http://www.bnews.bg/article-28535
Знам, че за Вас извънземни няма и дори да има те са мноооого, много далече и то под формата на микроби и бактерии. Знам, че ще кажете и че сайта е жълт и че всички сайтове които са публикували транкрипции на космонавтите на Луната и околоземна орбита докладващи светлинни топки и кораби изменящи си бързо и рязко траекторията са пак плод на болни конспиратори и жълти издания. Ама така е то като Бръснача на Окам е светая светих
Да приемем, че са кацнали Нийл и Бъз и Едгар ли беше третият с тях. Виждат някакви кораби, виждат пирамиди, виждат една Луна която няма нищо общо с пустинната Луна която ни показват на която има просто някакъв Лунен прах и нищо друго. Какво правим? Снимките е ясно, че могат да се обработят и да се скрият обектите които не трябва да се виждат от овцете, на които каквото им кажат в това вярват, но видеозаписите?
Защо да не заснемат всичко в студио и така хем Аполо 12 е бил на Лунана хем записите не са от фактическото кацане?
И накрая - специален поздрав за моя приятел drago_pavlov с неговите любими рептили и черни магии.
Знам, че за Вас извънземни няма и дори да има те са мноооого, много далече и то под формата на микроби и бактерии. Знам, че ще кажете и че сайта е жълт и че всички сайтове които са публикували транкрипции на космонавтите на Луната и околоземна орбита докладващи светлинни топки и кораби изменящи си бързо и рязко траекторията са пак плод на болни конспиратори и жълти издания. Ама така е то като Бръснача на Окам е светая светих

Да приемем, че са кацнали Нийл и Бъз и Едгар ли беше третият с тях. Виждат някакви кораби, виждат пирамиди, виждат една Луна която няма нищо общо с пустинната Луна която ни показват на която има просто някакъв Лунен прах и нищо друго. Какво правим? Снимките е ясно, че могат да се обработят и да се скрият обектите които не трябва да се виждат от овцете, на които каквото им кажат в това вярват, но видеозаписите?
Защо да не заснемат всичко в студио и така хем Аполо 12 е бил на Лунана хем записите не са от фактическото кацане?
И накрая - специален поздрав за моя приятел drago_pavlov с неговите любими рептили и черни магии.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
larbi написа:http://www.bnews.bg/article-28535
Знам, че за Вас извънземни няма и дори да има те са мноооого, много далече и то под формата на микроби и бактерии.
Тъй ли? И кой ти каза? Я виж тук:
viewtopic.php?f=4&t=347340&hilit=%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5+%D0%BB%D0%B8+%D0%B2+%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8
Първо гласуването в темата ми ясно посочи друго и второ, самата тема беше много интересна и се изписаха куп неща за отрицателно време, не помня много теми във форума да се претърпели такова бързо развитие и дори не знам защо я затвориха след като имаше такъв голям интерес към нея...
Та извънземни е ЯСНО, че има, но подробностите не са ни известни и едва ли скоро ще ни станат. Трябва да си много наивен човек за да вярваш в това, че си сам в тази Вселена от която ние виждаме едно...нищо и дори нищото, което виждаме, го виждаме какво е било в някаква степен преди милиарди години, но не и сега. Вижте само Земята колко се е развила за годините си съществуване, а далеч не е от старите планети в Космоса.
Но сега дали има и какво на Луната...КОЙ МОЖЕ ДА ТИ КАЖЕ???

In God we trust, all others we track.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/11/24/131529/сащ-разреши-добива-на-полезни-изкопаеми-в-космоса/
Опасна работа. Да можех и аз да добия няколко тона платина нямаше да е лошо
Иначе по темата: до преди време се говореше и пишеше, как сме щели да си правим бази там (официално) и тия бази да служели за зареждане с гориво (за Хелий 3 се говореше) на космическите апарати и от там да се атакуват Марс и друготе планети. Изведнъж всичко затихна и хората по форумите пак почнаха да се главоблъскат дали аджеба човешки крак е стъпвал на Луната.
Ето го видеото с този от НАСА, който казва че трябвало да "решат тези предизвикателства с радиацията" преди да изпратят човек там... намирали се на 15 пъти по-голяма височина от ниската околоземна орбита в която е МКС.
http://21stcenturywire.com/2015/03/14/v ... ion-belts/
Опасна работа. Да можех и аз да добия няколко тона платина нямаше да е лошо

Иначе по темата: до преди време се говореше и пишеше, как сме щели да си правим бази там (официално) и тия бази да служели за зареждане с гориво (за Хелий 3 се говореше) на космическите апарати и от там да се атакуват Марс и друготе планети. Изведнъж всичко затихна и хората по форумите пак почнаха да се главоблъскат дали аджеба човешки крак е стъпвал на Луната.
Ето го видеото с този от НАСА, който казва че трябвало да "решат тези предизвикателства с радиацията" преди да изпратят човек там... намирали се на 15 пъти по-голяма височина от ниската околоземна орбита в която е МКС.
http://21stcenturywire.com/2015/03/14/v ... ion-belts/