НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: НВ-ВМХ

Мнение от TNT » 19 Дек 2015, 22:45

bum_bum написа: клек, тяга, изхвърляне, изтласкване и раменни преси

След доста години тренировки обаче имам някои контузии вече :mhihi: От изброените нито едно вече не го правя с тежко. Даже вчера рамото го тренирах на смит-машина. По принцип уреди не пипам, само щанги и дъмбели.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2015, 23:05

Контузиите не са от годините, а от техниката или неправилно развитие на мускулатурата. По-силна дърпаща от бутаща група или обратното например. Получават се главно от разните изолиращи упражнения пък били те и със свободни тежести. Гледай да ги оправиш, че прецакани кръст, рамо или коляно са рецепта за големи проблеми в бъдеще.

Мисълта ми е, че ако тренираш нещо от типа понеделник гърди и рамо, вторник бицепс, трицепс и корем и т.н или сгъвания с лост, френско, скотово тия тренировки само те морят и не ти дават нищо съществено. Ако нямаш сравнително тежък клек и тяга, разбирай поне двойно на собственото тегло за работа в серии забрави за качване от тренировки. Качването на килограми при такъв метаболизъм иска сериозен обем работа като тонаж, а той няма как да стане с бицепсови сгъвания.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Дек 2015, 23:21

Едната контузия ми е от муай-тай. Скъсах мускулно влакно. Нищо му няма вече, докато не го претоваря. Дам ли му много зор - пак почва да ме боли. 2 пъти съм ходил на физиотерапия. Другата контузия ми е коремна. Така и не разбрах как стана, само предположения, че е от хамалски дейности. Гледаха ме за херния, нямам уж, но си ме боли като се напрягам. Странното е, че не съм усетил някаква срязваща болка по време на движение. Е ся скоро пазих 160кг клек, помогнах и пак почна да ме боли :dunno: Та от коремната тежък клек и тяга отпадат вече. Рамото само за упражнения за рамо ме боли. Лежанки, набирания и т.н. няма проблем, освен ако пак не съм го "събудил". Тогава на всичко ме боли. Реално сериозна контузия във фитнеса не съм си правил.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2015, 23:38

Обърни им внимание, че така дремещи не е добре да седят защото стават хронични. Тва с корема е гадно, почти нищо тежко прав не можеш да правиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Дек 2015, 23:46

За коремната си мисля скоро пак да ме проверят, въпреки че нямам подувания и т.н. Знам само, че колкото по-рано се хванат - толкова по-добре. Кофти е, че всеки втори в родата има ремонт от херния :D Накрая ще ставам лостаджия , а краката Фики :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2015, 0:08

Не съм в час с херниите. Имам познат състезател културист, който си тренираше с една пъпна херния и то доста тежко, явяваше се на състезания и т.н. Изобщо не му пречеше, но накрая го накараха да я махне, защото се явяваше и печелеше доста престижни състезания пък някак си не е добре да снимат уж шампион в спорт прокламиращ здраве пък с херния :mhihi:

Тва с родата не го мисли, при мен всеки първи е с рак на белия дроб тъй че има далеч по-лоши варианти ;)

КраГата без тежест няма как да растат, но може да правиш клекове на един крак или кросфит серийки с клекове без тежест. Пак идва доста тегаво. Плюс напади и разни такива неща без тежест.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 0:23

Може и бягане с жилетка. Един приятел е 93кг лостаджия :mhihi: и казва, че бягане с жилетката бая му товари краката.

П.П. А за рака... ти затова ли пушиш :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Дек 2015, 0:39

bum_bum написа:Контузиите не са от годините, а от техниката или неправилно развитие на мускулатурата. По-силна дърпаща от бутаща група или обратното например. Получават се главно от разните изолиращи упражнения пък били те и със свободни тежести. Гледай да ги оправиш, че прецакани кръст, рамо или коляно са рецепта за големи проблеми в бъдеще.

Това колко е вярно. Просто 1000% истина. На мен това ми е най-големия страх като цяло.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 1:31

bum_bum написа: Тва с корема е гадно, почти нищо тежко прав не можеш да правиш.

А за това, също е кофти с тежко седнал - товариш прешлени.

А контузии стават от много неща. Рамото ми беше, щото един много дълъг не можах да го смеря :mhihi: Факт е обаче, че повечето не са били в тренировъчни условия от претоварвания, неправилни изпълнения и т.н. На един "търговски обект" направо изхвърляне й направих на заялата решетка, та ме боля 3 седмици бедрото :mhihi: Коремната е от мебели, пясък или жито :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2015, 1:34

TNT написа:Може и бягане с жилетка. Един приятел е 93кг лостаджия :mhihi: и казва, че бягане с жилетката бая му товари краката.

П.П. А за рака... ти затова ли пушиш :mhihi:

Аз съм социален пушач, не злоупотребявам :mhihi:

Последните 5 мъже във фамилията са умрели от рак в началото на 60-те си години. Двама пушачи и трима непушачи. Тъй, че според статистиката ми остават малко повече от 20 години, независимо дали пуша или не пуша. В предвид, че всичките са живяли на чист въздух не е никак невъзможно аз да ударя и хайскора. :dunno:

А иначе за краката, ако търсиш добри варианти и има къде една по-голяма гума си връзваш за кръста или още по-добре има специални такива хомоти (в Ибей) :mhihi: и правиш спринт все едно бягаш от .. незнам кво ама колкото можеш. Тва като го направих на третия спринт имах чувството, че съм направил 100 серии клек поне. А съм клякал много, правил съм клекове със собствено тегло в разни кросфит комплекси със стотици, 500 напада наведнъж и всякакви глупости ама тва е нещо нечовешко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 2:00

bum_bum написа: А съм клякал много, правил съм клекове със собствено тегло в разни кросфит комплекси със стотици, 500 напада наведнъж и всякакви глупости

Имам и някакви спомени, че беше споменавал за забранени субстанции в по-младите ти години :mhihi: Като знам как тежи супер-клек 20 бройки, представям си стотици :lol:

П.П. Пиете ли нещо имуностимулиращо за зимния период ? Аз съм си взел чесън на капсули (ама тези на Solgar много смърдят, абсурд през деня да пия) и мултивитамини. В храната гледам да увелича лука и по съветите на бум-бум намалявам салатите, които не са характерни за сезона. Пак почва да плъзва някакъв грип, а най-мразя като влизам във форма да се разболея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Дек 2015, 2:25

Не пия нищо, но от малък свикнах да ходя бос в нас (тренирах карате няколко зими като бях в началното в зала без отопление :mhihi:). Още мога да изляза дори на балкона както е студ сега бос и да седя без проблеми известно време. Мисля, че такова закаляване най-много помага. Най-много мразя някой да ми пусне топло в кола да духа на краката ми, направо издивявам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 12:37

И аз съм тренирал на -7 (без отопление + счупен прозорец :mhihi: ), но не си е работа тва :lol: Под -2 не е библейско :mhihi: Проблема с разболяването никога не ми е бил със студа, а с всичките покрай мен, които кашлят :ranting: Като ми кашлят и подсмърчат по цял ден около мен, накрая и аз сдавам багажа :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2015, 16:54

TNT написа:
bum_bum написа: А съм клякал много, правил съм клекове със собствено тегло в разни кросфит комплекси със стотици, 500 напада наведнъж и всякакви глупости

Имам и някакви спомени, че беше споменавал за забранени субстанции в по-младите ти години :mhihi: Като знам как тежи супер-клек 20 бройки, представям си стотици :lol:

П.П. Пиете ли нещо имуностимулиращо за зимния период ? Аз съм си взел чесън на капсули (ама тези на Solgar много смърдят, абсурд през деня да пия) и мултивитамини. В храната гледам да увелича лука и по съветите на бум-бум намалявам салатите, които не са характерни за сезона. Пак почва да плъзва някакъв грип, а най-мразя като влизам във форма да се разболея.

Най-добрия ми клек като тегло беше преди 15-тина години след употреба на някои медикаменти- 5х200. Това си е тегаво, но години по-късно като открих кросфита видях, че има и по-трудни работи с далеч по-ниско тегло. Никога няма да забравя 500-те напада или 100 клека с лично тегло + 100 набирания и 100 лицеви опори за време. :mhihi:

Контузиите в ежедневието се случват както и когато си прекалено обездвижен и се назориш така и когато си станал прекалено силен в залата и разчиташ на тази сила в ежедневието. Поради тая причина аз не загрявам като тренирам. Ако мога да вдигна 100 кила го мога и в залата и на улицата. Не виждам смисъл да вдигам тежести в залата с които не мога да се справя в реалния живот, защото не съм загрял. И ако опитам най-вероятно ще се контузя лошо.

На мултивитамините им погледни състава, че голяма част от тях имат и някои подобрители. А и повечето са изкуственяци, които не се усвояват или по-лошо, блокират естествените такива. Много точен такъв лош пример е жените, където пият тези изкуствени фолиеви киселини преди и след като забременеят. Блокират естествената фолиева киселина и в крайна сметка получават дори по-малко.

Лук и чесън му е майката срещу вирусите но ако си сред хора през деня няма как. Лютото също ги мори много. А вместо салати може да си направиш кисело зеле и кисели моркови в буркани. Стават за 2-3 седмици и имат много пробиотици.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 17:05

Чесъна затова на хапчета (някакви гел-гранули са), но сега смених марката и тези много смърдят. Като отворя бурканчето и изпадам в нокаут :mhihi: Само чакам да ги изпия и да се върна към старите. А киселите краставички как са ? Бая си похапвам. И какво люто ? Върху пържолите почти винаги имам чили/мексикански сос, но примерно люти чушки не обичам.

А със загрявките и аз не прекалявам. Врата и рамената общо взето. И първата серия с по-леко. Стабилна загрявка в бойните спортове. Днеска във фитнеса един с такива движения раздвижваше, че си свалих слушалките, да не са пуснали "Амет - Джамовете" :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата