Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Haddess » 24 Дек 2015, 8:27

Формулата е простичка колега, можеш сам да провериш нещата. Влизаш в сайта на нап например, избираш си по голяма фирма в България и гледаш с какъв капитал е и т.н. След това по булстат свобдоно можеш да и видиш финансовите отчети за предходната година, като трябва някой да ти обясни, защото няма да ти е много ясно в началото. Кати видиш как 5-6 фирми все са на - и как примерно има разходи за заплати в нереални стойности, ще ти стане ясна работата... Информацията е напълно свободна за всеки. Фирмата на - ама шефа кара м6, С6, или бентли...
А пари за заплата също няма, криза е!

Sent from my 6037Y using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 24 Дек 2015, 8:56

Само колегите The ancient и Haddess са по темата. И са много прави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Дек 2015, 9:00

Разбира се, че има професии, от които честно можеш да поддържаш висок за страната стандарт на живот. Но колата за 200к+ върви (по принцип) със съответен стандарт, така че реално трябва да имаш бизнес или да си топ-мениджър в голям такъв, за да си го позволиш. По нашите ширини масово в този сегмент парите не са изкарани особено честно или са с произход назад в комунистическото минало. Който успя да завърти сериозен бизнес през 90-те и да го запази от мутри, политици и т.н. пак влиза тук. Баща ми беше от тези хора, но го полазиха разни герои на прехода и го съсипаха.

Нотариуси, адвокати и производните, финансови специалисти, високо ниво банкери, висока топка тесни специалисти в различни области и собствениците на среден бизнес са хората, които визира автор на темата с въпроса си (според мен). Реално това е горната средна класа, които в България са малцинство (като процент от населението) и изпъкват на фона на общата мизерия. Но пък при тях М6-та не е самоцел... Абе доста е обширна темата, може цял докторат да се напише, но като цяло тук нещата са доста изкривени, защото има наслагване на много фактори - лесни пари, условия за злоупотреби, психологическо натрупване (преди нямахме нищо, сега ще харчим луди пари за лукс и коли) и т.н.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 24 Дек 2015, 9:20

alekangg написа:Процентно в София има повече коли от 200к лв отколкото в много големи европейски градове и дори столици. Защо е така и богати ли са българите е съвсем друг въпрос.

Е как пък го изчисли този процент щото аз такава статистика незнам да има :roll: Това е поредният мит наред с това колко големи пиячи, биячи и е*ачи сме българите :mrgreen:
Иначе веднага по темата давам пример, ей го Коцето (чалгаджийчето) си бръмчи отскоро с най-новата S-класа, бела с тарикатски номер естествено. Човеко си има чалга клуб и кърти кинтите. Верно не е М6 и от форума, но доколкото разбрах въпроса е откъде аджеба тия коли и с кви кинти. Та по принцип за една нормална фирма не е проблем шефчето или сина на шефчето да изпъкне с некоя скъпа бангия първо, защото е на лизинг и второ, защото се води представителен автомобил за нуждите на фирмата, все пак нали сме европейци а у требва да впечатляваме евентуалните си бизнес партньори. Абе простотия като цяло.....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Дек 2015, 9:34

Моето впечатление е, че 7 серия, М5, М6, S63, S65 и т.н. не се купуват от хора на заплата. 5 серия, Е-клас и т.н. са по-ско по джоба на хората от така наречената горна средна класа, които работят в големи компании, на по 35-40 години са. Имат доволно опит в областта си в България и чужбина. Водят се топ мениджъри, CEO-та, CFO-та и т.н. По-надолу вече слизаме на 3 серия, C-клас, а от там ако дадения човек е по циция или му е все двайсе кво кара отиваме Passat, Skoda Superb, Avensis. И вече още по надолу хората, които карат втора ръка, нов внос и т.н. Като цяло за да караш колите от първите редове си трябва яко бачкане, за да ги купиш по честния начин. Имам няколко познати на по 40 години, които карат подобни автомобили и искам да ви кажа, че нещат при тях са започнали 96-98-00. От тогава до сега тези хора са постоянно в обращение. Не се занимават с един бизнес, а с по няколко. Общо взето са с нюх към парите и промените и усещат от къде духа вятъра. И направленията, които са завзели далеч не са в една насока а в най-различни сфери. Темата наистина е доста обширна и може да се говори много. Не е невъзможно да се закупят чисто нови подобни автомобили, но си трябва много постоянство и здраво бачкане. Тук и идва вече обаче и другия проблем. Пазарът вече е пренаситен и трябва или да си яко новатор в неща, за да пробиеш или трябва да имаш много при, за да пребориш конкуренцията.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Дек 2015, 9:49

Аз като човек на 24 също съм размишлявал многократно върху тия казуси. И не става дума за едната кола само... а за жилище, почивки и като цяло стандарт на живот. И без да разполагам с някаква конкретна информация съм стигнал до извода, че по-голямата част от хората със завидни доходи са спортисти, артисти, честни бизнесмени (дотук съвсем заслужено), но и:
- хора, по някакъв начин доближени до властта и облагодетелствани от нея;
- разните му там схемаджии, за които никой нищо не знае. Най-лошото е, че всичко може да се разбере, но определени хора нямат интерес от това;

И какво излиза - че почтените хора с висок стандарт на живот са едва ли не няколцина (образно казано) в сравнение с всички останали паралии, дето даже не им и завиждам, щото повечето си плащат по един или друг начин за наглостта.

Истината е, че ако искаш да имаш работиш усилено тялом и духом. И в зависимост от обстоятелствата и текущия късмет нещата се получават по-малко или повече. И естествено кой е зад теб - имам познати и приятели със стабилни семейства зад тях, които им осигуряват нужната подкрепа. Такива хора в повечето случаи си подреждат нещата една идея по-леко. В другия случай съм аз (без някои да го приеме като оплакване, жалване и т.н. :mhihi: ) - започнал съм всичко от нулата, подкрепа имам едва ли не само от приятелите. Наред с това съм поставен да решавам ситуации, които не би трябвало да са моя грижа... И кво? Щом съм решил, че ще направя каквото искам ще се постарая първо да направя каквото е нужно. Пък квото стане - то нищо сигурно няма в тоя живот. Но не се спирам, защото това е най-страшното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 24 Дек 2015, 9:52

Източване на еврофондове чрез проекти. Това е най-модерното в последните 7-8 години. Щом никой не ти държи сметка,че купуваш нещо от Китай за 10 лв и минава през 2-3 фирми в българия и цената му е вече 150-200 лв. Проверяващите са на хранилка от такива,значи и те си докарват прилични доходи. А "бизнесмена" кара ли кара последни модели коли и така до следващия проект. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 24 Дек 2015, 10:14

Въпрос към автора. Ти с какво се занимаваш? Понеже 2к изглеждат като М6 в твойте очи за около над 50% от хората в София, които взимат 600 лв заплата.

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Дек 2015, 10:31

koziak написа:Въпрос към автора. Ти с какво се занимаваш? Понеже 2к изглеждат като М6 в твойте очи за около над 50% от хората в София, които взимат 600 лв заплата.

2К си докарва средностатистически автомонтьор/бояджия в София, ти кво каза...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 24 Дек 2015, 10:38

Не всички сме монтъори. В джобса масово обявите са за около 600-700

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Дек 2015, 10:45

Ето нещо мотивиращо

С личен опит и акъл не мога да помогна,съжалявам :lol:

За мнението на Леон :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Дек 2015, 10:50

Top Gun Maverick написа:Според мен ти не го разбра. Той не пита как да си купи М6 и дали си заслужава с 2 бона на месец защото то и всичките да отделя, пак не става работата. Пита хората, които карат "по-така" коли как са го постигнали.

Точно! Разбрах го момчето много добре и му отговорих... Ако не можеш да си купиш такава кола само от заплата, остава варианта с някакъв бизнес. А личното ми убеждение, че, че в България НАПЪЛНО легален бизнес няма. И не може да има... Не мога да го докажа, но всичките ми наблюдения от много години са такива.

Всеки бизнес, за който знам или съм чувал, е свързан с някаква "схема", както я нарича той. И колкото бизнесът е по-голям, толкова и схемата е по-голяма и по-мръсна. В смисъл, че винаги има някой прецакан и това обикновено е държавата, а в крайна сметка - всички ние... Колегите по-нагоре маркираха някои отосновните "схеми" - източване на европроекти, ДДС-арски истории, партийна приватизация, обикновена корупция и така... Но авторът на темата питаше за други (честни и легални) начини... Дали има такива? Един колега е изброил няколко такива - търговия, производство, строителство, земеделие. А защо не и транспорт, туризъм, енергетика и банково дело (примерно)? Кой смята, че може да се намести между играчите в тези области по напълно легален начин? И да остане настрани от корупцията? Аз лично не си го представям, но дано пък да греша...

За да не звуча съвсем песимистично, ще цитирам един мой бивш шеф: Да успееш в дадена област има три сигурни начина - да бъдеш пръв, единствен или най-добър. Разбира се, това не е негова мисъл, явно я беше чул отнякъде... Ами това е. Всеки може да си направи сметката в коя област на бизнеса може да бъде едно от трите. И ... успех!
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 24 Дек 2015, 10:59

От работа не ти остава време да печелиш. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Дек 2015, 11:37

Мисля, че колегите Top Gun Maverick и Leon са разбрали най-точно какво имам впредвид.

Радвам се, че се заформи дискусия - това беше и част от замисъла на темата. Държа да подчертая, че аз не се стремя да карам М6-ца- нито мисля, че е рентабилно, нито искам да й треперя на всеки ъгъл.

koziak написа:Въпрос към автора. Ти с какво се занимаваш? Понеже 2к изглеждат като М6 в твойте очи за около над 50% от хората в София, които взимат 600 лв заплата.

За да отговоря първо на колегата, занимавам се с ИТ, като дори отказах оферта за по-добро заплащане (отказах да съм програмист), за да пробвам как е и в другите сфери на ИТ-то у нас.

За съжаления, някои колеги не са разбрали напълно какво имах предвид - идеята ми не беше чисто материалистично как някой е забогатял,а ако прецени и иска да сподели част от пътя, който е извървял до М6-цата, АМГ-то ,etc... Примерът с М6-ците е вследствие на това, колко според мен се парадира със скъпарските автомобили ( и не само) в България. Аз съм на мнение, че човек постигнал честно нещо в живота без чужда помощ рядко парадира с каквото и да било. Не говорим за спортисти и т.н. Те днес са на върха, утре ги съдят за укриване на данъци и тем подобни и са пак на нулата. Става въпрос за друг тип хора. На запад рядко съм забелязвал толкова скъпи автомобили на едно място, както е ежедневие да се види в София например. Да не кажа, че за 3 години в Щутгарт толкова S-класи не видях, колкото за 8 месеца в София :shock: . Та на база на общото мнение в БГ за немотията и ниските възнаграждения, някак този автопарк не ми се вписва в картинката. И все пак си мисля, че все има някой, който е създал бизнес, работни мести и хем е допринесъл за обществото, хем е обезпечил себе си и семейството си с добър стандарт на живот. За такъв тип хора говоря, спсоред мен те са пример. Най-вероятно те не следят форуми, а се занимават с бизнес делата си. :dunno: Затова и се обърнах и към хора от форума, защото за мен да си купиш Ф10 пък и втора употреба за да кажем - 20-30к евро означава добър стандарт не живот. Не вярвам да има колеги, които да живеят в колите си, следователно това автоматично означава, че са устоили семействата си/ себе си с жилище и не ограничават социалните им нужди. Разбира се, може и да се бъркам, но съдейки по наблюденията ми на пишещите колеги в разделите от Е90/Е60 нагоре, това не е така. Без да обиждам другите колеги, просто следя само тази част от форума. Не вярвам някой да почне да обеснява как точно в детайли е постигнал нещо, а по-скоро да се каже, че и в БГ това е възможно, легално, без шикалкавения, не да го четем само по автобиографиите на велики/ не чак толкова велики чужденци (Джобс, Гейтс...). Ние не сме Америка, тук нещата стават по-балкански - факт, но всяко правило си има изключения и колкото и аутруистично да звучи - вярвам , че още има достойни и честни Българи, които милеят за родината си.

И нали знаете - само една запалена свещ може да освети цяла стая, колкото и да е тъмна. Това в духа на празниците и не само...

Весели празници, колеги!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Дек 2015, 12:23

1. Доставка, продажба и разпространение на наркотици на различно ниво по веригата.
2. Източване на ДДС
3. Участие на различно ниво и функции в контрабандни канали с потребителски, хранителни и други стоки.
4. Участие на различно ниво и функции в контрабандни канали с алкохол и цигари.
4. Измами с горива
5. Измами с еврофондове- тук сигурно има няколко десетки подгрупи
6. Измами със строителство на какво ли не
7. Участие в измами с недвижими имоти- десетки разновидности, на различни нива по веригата.
8. Юридически и банкови измами
9. Участие в "телефонната мафия"
10.Приемане на подкупи
11.Автомобилна мафия
12.Измами с бързи кредити
13.Превземане на фирми с принуждаване на собственика, с различни методи, да ги прехвърлят на друг или директно източване на банковите им сметки и овладяване на активите им. Сещам се за КТБ- с 6млрд. може да се вземат доста М6-ци.
Има и доста други методи, ако имате желание може да допълните.... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата