Път до Лондон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 330d

Път до Лондон

Мнение от sevisevi16 » 28 Дек 2015, 19:03

Колеги, ще пътувам към Лондон със колата. Моля някои дето е ходил натам със колата да сподели кое как се е случило, какви пари горе долу са нужни, такси, валути, от къде се минава и всичко което може да ми е от полза. Благодаря! :bchug:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Път до Лондон

Мнение от ivoo » 28 Дек 2015, 23:06

sevisevi16 написа:Колеги, ще пътувам към Лондон със колата. Моля някои дето е ходил натам със колата да сподели кое как се е случило, какви пари горе долу са нужни, такси, валути, от къде се минава и всичко което може да ми е от полза. Благодаря! :bchug:

1-Сърбия.. Винетки няма- Има 3 магистрални такси ..3+3.50+6 евро . Магистралите са добри.
2.Унгария . Винетка 14 евро. Купи си я още на границата защото ако те спипат полицията без винетка. --много лошо. Винетката не се лепи. Прилича на касова бележка . Магистралите им са уникални.Да не казвам че са по добри от Германските. Спазвай ограниченията.
Цигари ако носиш -БГ 2 картона. От Сърбия 2 кутии. При повече от това има глоби. За 14 кутии от Сръбско 90 евро ми беше глобата
3-Австрия . Още на границата с Унгария спираш на Шел-а и си взимаш І Винетка-минимум-- 7 евро
4.Германия .Нищо не дължиш. Газ до ламарината че няма минаване
Ако искаш мини през Люксембург. да разгледаш ако имаш време.
5. Белгия . Не се плаща
6.Франция. Не се плаща
Билет за ферибота си купи онлайн Dunkerque=DOVER. Ако го купиш на място е много скъп. Онлайн е 35- 45 паунда. ВАЖИ за + - 2 часа.
Ако си на газ пиши
Ако идваш тук да работиш и мислиш да си караш колата пиши
Ако за 1-ви път идваш тук и не си карал в UK бъди много внимателен. И без това през първите 1-2 седмици ще бъдеш като абориген в центъра на Ню Йорк -но все пак да знаеш. Движението, трафика и каквото се сетиш още , няма нищо общо с това което си виждал до сега.
Последна промяна ivoo на 28 Дек 2015, 23:24, променена общо 2 пъти

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Дек 2015, 23:13

За фери-то референцийката би трябвало да важи в рамките на 3 дни,която лодка хванеш (поне за товарните камиони е така,за леки МПС-та не съм сигурен)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 28 Дек 2015, 23:27

Общо взето колегата Иво го е обобщил... аз лично ползвах влака, вместо ферибота. Цената е около 110-20 евро, зависи по кое време на деня го хванеш. На газ обаче не става там. Минава се за 30 минути и те изкарва директно на обратната магистрала :mhihi: Наотиване почиваме два пъти, веднъж във Виена и веднъж в Кале, откъдето се хваща влака. Може да си спестиш почивката във Франция, но аз не виждам смисъл да се набиваш в Англия по нощите, въпрос на преценка. С почивка във Виена втория ден се падат около 1400-500км, поносимо е. Бръмчи си с карта, не си струва да обменяш пари из Европа, магистралните такси в Сърбия си плащаш с картата, после винетката в Унгария и Австрия също. Аз си взимах директно в Унгария винетка и за двете страни и после не спирам в Австрия за това. Стигнеш ли в Лондон докато си в колата е ОК, почнеш ли да търсиш паркиране става шоуто :mhihi: Трафикът е постоянно ужасен, в час-пик става нетърпим, но ако си внимателен, няма да имаш проблеми, поне аз за 2 месеца там с ляв волан не съм имал. Като общ разход зависи от колата и броя хора в нея, ние сме го пътували двама или трима, с дизелова кола, която с един резервоар минаваше към 1000км. Повече от 300лв няма как да се върже в посока, за двама души. Избягвай зареждания на гориво в Германия, сипи в Австрия... вече в Англия попадаш на 1.03 паунда литъра дизел, неизбежно е. Успех и безаварийно! :lalala:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 29 Дек 2015, 0:54

sevisevi16 написа: какви пари горе долу са нужни

Колко пари са ти нужни е относително колега. Не пътуваш до Пазарджик. Не знам от къде тръгваш, но имаш да минеш 2700-3000 км. Ако се случи нещо с колата ще ти трябват :mhihi: бъди сигурен. Касите на моста над Темза вече ги няма. Плаща се онлайн до една седмица ако ще минаваш от там. Преди Лондон спрете на някоя бензиностанция и си вземете монети за паркинг. Цена на час от 1.30 до 2.10 паунда в зависимост в коя част се намирате.
В Австрия спазвай стриктно ограниченията и си залепи винетката задължително. Много лоши камери имат :mhihi: снимките от които те намират и в БГ :mhihi:
За камерите тук в UK няма да говоря.То се знае :yes:

Потребител
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 330d

Мнение от sevisevi16 » 29 Дек 2015, 11:50

Благодаря Ви колеги, имате ЛС-та от мен. :bchug: Риск печели риск губи. :D

Назад към Извън Темата