Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Добре, така да е. Да кажем, че при тях е най-висок процента на успеваемост в живота. Не е задължително да имаш собствен кабинет, а 100 бона са за много сериозен кабинет, повечето имат столове за 25-30к лв.
Най-малкото не съм срещал някои от изброените да се преквалифицира на 40 години примерно и да се занимава с други неща, както се среща редовно при други професии и хора с висшета. Това за мен е достатъчно показателно.
Най-малкото не съм срещал някои от изброените да се преквалифицира на 40 години примерно и да се занимава с други неща, както се среща редовно при други професии и хора с висшета. Това за мен е достатъчно показателно.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Хората са казали - човек цял живот учи
Относно зъболекарите ходех преди доста години при един по-възрастен, който явно не искаше да въведе нови технологии в практиката си. Не му се занимавало, не знаел английски, не знам си какво... А ревеше, че нямал нови клиенти или ако имал били за малко. Бичеше си амалгамените пломби и пей сърце
Клиенти му бяха пенсионерите и аз, щото нямах пари
Иначе беше майстор. Ама до там
Та така. Преквалификация винаги има и трябва да има, но дали ще бъде тя тиха и постоянна еволюция или тотална революция на 40+г. си зависи от индивида и нагласите му
Ако човек не следи тенденциите и не ги възприема на време си е малко или много аутсайдер в един момент 

Относно зъболекарите ходех преди доста години при един по-възрастен, който явно не искаше да въведе нови технологии в практиката си. Не му се занимавало, не знаел английски, не знам си какво... А ревеше, че нямал нови клиенти или ако имал били за малко. Бичеше си амалгамените пломби и пей сърце

Та така. Преквалификация винаги има и трябва да има, но дали ще бъде тя тиха и постоянна еволюция или тотална революция на 40+г. си зависи от индивида и нагласите му

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
това ти е играта ,ако има нещо неясно-питайте
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Bogat-Beden, не знаех че си фен на sci-fi разказите
Иначе тези малките найстина са извратени, пратила го мама да учи в германия, въранал се и почнал в ИТ балона и се зачудил как с 2000лв да си купи М6.
Тва цялата държава е попфолк.

Иначе тези малките найстина са извратени, пратила го мама да учи в германия, въранал се и почнал в ИТ балона и се зачудил как с 2000лв да си купи М6.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Nukem написа:Иначе тези малките найстина са извратени, пратила го мама да учи в германия, въранал се и почнал в ИТ балона и се зачудил как с 2000лв да си купи М6.
Малките са луди отвсякъде. Това че са били пратени да учат в голямата чужбина ги кара да си мислят, че заслужават да държат Господ за шлифера и да карат коли за 200 бона одма. Няма как - на всеки му се иска да е милионер, да троши подки и да кара скъпи коли. Особено в България където гледаш някакъв льольо с акне и сопол на 18 години да кара Ес класа за 200-300 бона и всякакви подобни коли и си казваш: Е, аз съм много по убаф от него ИСКАМ И АЗ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Bogat-Beden написа:това ти е играта ,ако има нещо неясно-питайте
Мда, то МГИМО щото все случайни хора са го завършили. Като ги подкараш Петър Младенов, Андрей Луканов, Жан Виденов, Ирина Бокова, Любен Гоцев, Момчил Андреев, Валентин Златев и още има-няма 50-тина като тях.
Малко като легендата на един мой бивш шеф. Консултирал много компании при приватизацията и по някое време си помислил "абе що не взема и аз да се включа в тая приватизация". Така купил един завод, започнал да работи яко- втори, още по-яко- трети и така седем

Ама как и с какво така и никога не уточни.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
bum_bum написа:Bogat-Beden написа:това ти е играта ,ако има нещо неясно-питайте
Мда, то МГИМО щото все случайни хора са го завършили. Като ги подкараш Петър Младенов, Андрей Луканов, Жан Виденов, Ирина Бокова, Любен Гоцев, Момчил Андреев, Валентин Златев и още има-няма 50-тина като тях.
Малко като легендата на един мой бивш шеф. Консултирал много компании при приватизацията и по някое време си помислил "абе що не взема и аз да се включа в тая приватизация". Така купил един завод, започнал да работи яко- втори, още по-яко- трети и така седем![]()
Ама как и с какво така и никога не уточни.
Той твоя бивш шеф не е уточнил,но един мой бивш шеф уточни!
При приватизацията е направил един фонд,чрез който изкупил боновите книжки на хората на безценица през най-гладните години. С тези бонове купил няколко завода. И както е казвал,че само от стоката в единия завод,след като я е продал е разплатил всички заплати с премиите на работниците и е избил другите заводи.
Държавата нарочно не е продавала стока,за да могат да се приватизират,защото уж са губещи!
Така или иначе тези заводи никога не проработиха,а все още се получават милиони за тях по програми от евросъюза

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Aбе хора,ебавах се,трябва ли да слагам емотиконка "мхихи" ,за да се усетите..
Безкрайно ясно каква им е схемата,били са на около 20,когато са стартирали
,другите "детайли" около бизнес начинанието им са още по-покъртителни,по си струва човек да прочете коментарите на статийката
И все пак,има ги и относително честните богаташи у нас(но НЕ и сред милиардерите
),а по въпроса на автора-възможности у нас има много,но ако се целиш към топ върховете и максимално развитие ,надали има друга страна като ЮесЕй в това отношение(колкото и да мразя чуждопоклонничеството и култа към тази държава в частност..)
Относно това какъв е начинът-не знам,никога не съм попадал в графата на особено успешните,а още по-малко на богатите
Но пък затова не смея да казвам ,че щастието не е в парите,че не са важни и т.н.-защото не съм виждал тази страна на медала и ще е глупаво(отделно,че веднага прозвучава в стил "гроздето е кисело").Ако искаш да забогатяваш-направи го,лесно се обеднява после,ако не ти е гот да си барбалея 
Безкрайно ясно каква им е схемата,били са на около 20,когато са стартирали

И все пак,има ги и относително честните богаташи у нас(но НЕ и сред милиардерите

Относно това какъв е начинът-не знам,никога не съм попадал в графата на особено успешните,а още по-малко на богатите

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Nukem написа: почнал в ИТ балона
Може ли малко повече инфо защо мислиш, че IT е балон?
larbi написа:Това че са били пратени да учат в голямата чужбина ги кара да си мислят, че заслужават да държат Господ за шлифера
Четейки постовете на момчето е доста далече от това което описваш - може би те дразни това, че е учил в чужбина?
За да не бъда OFF:
Супер канал с интервюта с успели хора - тук във форума не знам какви съвети ще получиш, но от успелите хора в "голямата чужбина" можеш доста да научиш

https://www.youtube.com/channel/UCKmkpo ... GEiIysP8Tw
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
vlad0 написа:larbi написа:Това че са били пратени да учат в голямата чужбина ги кара да си мислят, че заслужават да държат Господ за шлифера
Четейки постовете на момчето е доста далече от това което описваш - може би те дразни това, че е учил в чужбина?
За да не бъда OFF:
Супер канал с интервюта с успели хора - тук във форума не знам какви съвети ще получиш, но от успелите хора в "голямата чужбина" можеш доста да научиш
https://www.youtube.com/channel/UCKmkpo ... GEiIysP8Tw
Казвам какъв е общият случай на мислене. А такива видеа можем да си хвърляме до безкрай: https://www.youtube.com/watch?v=-2Q9aizcyqY
"-So, the lesson here is: Do Ferraris suck? - No! Do they have problems - Yes! If you make money and u get enough to have a Ferrari like this and u have hundreds of thousands of dollars of just disposable income that's not gonna solve all ur problems in the world BUT at the same time I want you to understand that I'd much rather have Ferrari problems, and my Lamborghini is in the shop (в сервиза е, пояснение случайно някой ако не го знае) toо. And I'd rather have Ferrari and Lamborghini problems than to have the PROBLEM of working every single day, 9 to 5 with a boss that I hate and bla bla bla" гледайте цялото видео, човека печели пари на борсата

Тези клипчета са хубави, защото дават хубави съвети, мотивиращи са и малко те изолират от цялата простотия 
Това с борсата ... след като хванаха банките че манипулират пазара ... не го препоръчвам на никой
Отваряте линка от tweet-a
https://twitter.com/ftfinancenews/statu ... 6077624320

larbi написа: гледайте цялото видео, човека печели пари на борсата
Това с борсата ... след като хванаха банките че манипулират пазара ... не го препоръчвам на никой

https://twitter.com/ftfinancenews/statu ... 6077624320
vlad0 написа:smamf написа:...
sorry, но това което прочетох е бла, бла, бла в стил "измисли следващото БМВ, Тесла или Мерцедес и ще станеш милиардер"![]()
Като показваме едната страна на монетата нека покажем и другата:
- супер нисък success rate на startups
- голяма конкуренция
- пари от ангели или акселератори в България почти няма и дори да има борбата за тях е голяма
- почти няма нереализирана идея, има лошо продадена такава
Бих препоръчал следните книжки ако поемеш по този път: Lean Startup на Eric Ries, The Founder's Dilemmas на Noam Wasserman. Книгите не важат само за ИТ startups и дават интересен поглед върху нещата и могат да се приложат в други бизнеси
Между 20 и 30 години се препоръчва да fail-ваш много - да точно така да опитваш, рискуваш и да не те е страх да се провалиш. Опита който трупаш с всеки провал ще направи смисъл в един момент!
Моя пост беше по-скоро с хумористичен характер, да, но по никакъв начин не е бла, бла

Ако погледнеш реално на нещата, създаването на един ИТ продукт изисква пъти по-малък капитал от развиването на едно производство. Моят аргумент е, че в момента тази сфера се развива със светлинна скорост, и никой не го отрича. Не говорим за автомобилния пазар, където фирмите са минали през десетилетия еволюция за да стигнат до днешните си успехи.
Според мен интернет изпива абсолютно всичко в момента в сферата на услугите, и е въпрос на време да превземе света напълно. Ако имаш добра идея правилната й реализация ще те направи милионер.
Мисля, че някой го беше казал по-горе в темата, но нека го повторим още веднъж. Бизнеса се дели нс фирми, които предлагат продукти, и фирми, които предлагат услуги. Спокойно може да се каже, че на пазара на услугите вече е почти невъзможно да откриеш новата топла вода, затова или трябва да предлагаш услугата си на по-ниска цена от всичките ти конкуренти, или да я изпълняваш много по-добре от тях.
Прост пример: интернет чатове съществуват от времето нс mIRC. През годините аз съм ползвал много: icq, msn messenger, skype и тн. Важно уточнение е, че за времето си те бяха много добри. Обаче

Да видим сега защо:
Whatsapp има така наречената basic функционалност. Има същите възможности, каквито имат повечето й други конкуренти. Но просто услугата, която предлагат е по-добра. Когато при тях заработи ефекта на снежната топка, милионите активни юзъри на ден се превърнаха в най-голямото им предимство. Това беше и причината да ги купят.
По отношение на финансирането, мога само да ти кажа, че който търси намира.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:по си струва човек да прочете коментарите на статийката![]()

Мощен бизнес преди години е развивал и бащата на Тенчо Шиков. През 80-те години Лъчезар Шиков е бил шеф във военния завод Арсенал в Казанлък.
http://www.bgdnes.bg/Article/2401970
СЛОЧАЕНОСТ??!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...