Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Nickelback » 30 Дек 2015, 11:42

vlad0 написа:
Nukem написа: почнал в ИТ балона

Може ли малко повече инфо защо мислиш, че IT е балон?

Ти си питай, ама отговор не чакай :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Дек 2015, 13:22

smamf написа:Ако погледнеш реално на нещата, създаването на един ИТ продукт изисква пъти по-малък капитал от развиването на едно производство.

Това за мен е мит :) създаването на ИТ продукт е доста скъпо нещо като не говорим само за имплементацията му :) Не си представяйте как някой седи в мазето и създава следващия facebook.

smamf написа:Ако имаш добра идея правилната й реализация ще те направи милионер.

Това важи за всяко едно нещо дори и извън ИТ

smamf написа:Прост пример: интернет чатове съществуват от времето нс mIRC. През годините аз съм ползвал много: icq, msn messenger, skype и тн. Важно уточнение е, че за времето си те бяха много добри. Обаче :) Появи се whatsapp, която за точно 3 години дръпна толкова много напред, че създателя й отнесе 16 милиарда от фейсбук.

Да видим сега защо:

Whatsapp има така наречената basic функционалност. Има същите възможности, каквито имат повечето й други конкуренти. Но просто услугата, която предлагат е по-добра. Когато при тях заработи ефекта на снежната топка, милионите активни юзъри на ден се превърнаха в най-голямото им предимство. Това беше и причината да ги купят.

Единственото общо между Whatsapp и другите е това, че се разменят съобщения и до там. Предимствата на Whatsapp:
- ориентиран е изцяло към мобилния пазар
- замества SMS комуникацията(т.е. не изгражда нов навик, а заменя стар такъв)
- улеснява изпращането на медия файлове директно от телефона, които до преди Whatsapp подобните програми беше доста трудно начинание.

smamf написа:По отношение на финансирането, мога само да ти кажа, че който търси намира.

Само ще ти кажа, че който търси също и не намира :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Дек 2015, 16:30

Само да вметна че Прогрес софтуер купи Телерик за около $250 милиона преди година- две. Също познавам доста българи които бяха на изпълнителни постове в малки ит компании които излязоха на борсата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Яну 2016, 8:42

larbi написа:
Nukem написа:Иначе тези малките найстина са извратени, пратила го мама да учи в германия, въранал се и почнал в ИТ балона и се зачудил как с 2000лв да си купи М6.
Тва цялата държава е попфолк.

Малките са луди отвсякъде. Това че са били пратени да учат в голямата чужбина ги кара да си мислят, че заслужават да държат Господ за шлифера и да карат коли за 200 бона одма. Няма как - на всеки му се иска да е милионер, да троши подки и да кара скъпи коли. Особено в България където гледаш някакъв льольо с акне и сопол на 18 години да кара Ес класа за 200-300 бона и всякакви подобни коли и си казваш: Е, аз съм много по убаф от него ИСКАМ И АЗ :mhihi:

момчето просто споделя,че му е чудно как стават тези работи със скъпи стоки в бедна българия.а не,че иска със заплатата си непременно да се сдобие с такава кола.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Яну 2016, 10:22

Nukem написа:Иначе тези малките найстина са извратени, пратила го мама да учи в германия, въранал се и почнал в ИТ балона и се зачудил как с 2000лв да си купи М6.

Е, не може всички да са завършили УАСГ. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Dextuar » 01 Яну 2016, 14:49

Държавата е такава заради дребни душички, които разсъждават като теб. Пускай Планета и не ми спами темата, след като и 10% не си разбрал от това, което съм написал.

Благодаря на колегите, които коментираха и се аргументираха по темата още веднъж. Аз смятам повече да не коментирам, защото много колеги почнаха да ме визират мен нещо, а не бе това замисълът на темата. Радвам се, че доста колеги са разбрали какво имам предвид все пак, въпреки дежурния хейт в темата.

Честита Нова година на всички!

П.С: Мама ме прати в Германия точно, за да не споря с индивиди като теб, ама ей ме на хайманата, не я послушах и пак съм тук...
...засега.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 14:59

dextuar написа:

Държавата е такава заради дребни душички, които разсъждават като теб. Пускай Планета и не ми спами темата, след като и 10% не си разбрал от това, което съм написал.

Благодаря на колегите, които коментираха и се аргументираха по темата още веднъж. Аз смятам повече да не коментирам, защото много колеги почнаха да ме визират мен нещо, а не бе това замисълът на темата. Радвам се, че доста колеги са разбрали какво имам предвид все пак, въпреки дежурния хейт в темата.

Честита Нова година на всички!

П.С: Мама ме прати в Германия точно, за да не споря с индивиди като теб, ама ей ме на хайманата, не я послушах и пак съм тук...
...засега.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ти тласкаш темата натам още с първия си пост - къде си учил и каква кола си си купил...
защо ли?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 01 Яну 2016, 16:29

Хаос написа:ти тласкаш темата натам още с първия си пост - къде си учил и каква кола си си купил...
защо ли?

Пък после другите са виновни, че не са му разбрали поста нали? Колко удобно :mhihi:
Е90-ките вече не са толкова скъпи особено от 2005-6, но все пак са си цифра за много хора, които карат още Е36, просто защото не могат да си позволят още Е46 (или току=що са успели да си купят Е46), какво остава да стигнат до неговото Е90, а да не говорим за М6-ците където той засили темата. Общо взето излиза, че хубаво пратен да се учи на четмо и писмо в Германия, хубаво върнал се и си купил Е90, обаче изведнъж се връща и О, Небеса, той се оглежда и забелязва множество скъпи автомобили, които изпъкват ярко на фона на мизерията и старият, амортизиран БГ автопарк. :bowdown:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 17:56

добре реализиран инженер в Германия, мой колега, изкарва 100-150К евро годишно и кара последната трета серия на БМВ като служебна (нова служебна кола на всеки две години).

Всичко, което трябва да направиш за да изкарваш много пари е да изкарваш много пари.
За шефа/компанията/себе си - няма значение.
Изкарвай много пари и ще имаш много пари. Просто е.
Пък как си ги изкарал - победителите не ги съдят.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Яну 2016, 18:01

Хаос написа:добре реализиран инженер в Германия.....

Кой пита за Германия, Австрия или Мозамбик....за БГ си е темата и за действителността тук :bchug:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 18:18

nqmam_bmw написа:
Хаос написа:добре реализиран инженер в Германия.....

Кой пита за Германия, Австрия или Мозамбик....за БГ си е темата и за действителността тук :bchug:

жалко е че не виждаш връзката :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Яну 2016, 18:30

Хаос написа:жалко е че не виждаш връзката :bchug:

Връзката е неприложима в БГ. Това се опита да ти каже колегата по-горе ;)

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 19:01

Щом казвате.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 01 Яну 2016, 19:15

ЧНГ на всички пожелавам реализация и висок стандарт на живот :yes:
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Яну 2016, 19:51

Хаос написа:добре реализиран инженер в Германия, мой колега, изкарва 100-150К евро годишно и кара последната трета серия на БМВ като служебна (нова служебна кола на всеки две години).

Всичко, което трябва да направиш за да изкарваш много пари е да изкарваш много пари.
За шефа/компанията/себе си - няма значение.
Изкарвай много пари и ще имаш много пари. Просто е.
Пък как си ги изкарал - победителите не ги съдят.

и сега малко да слезнем от облаците.....

добре реализиран инженер.....разликата между 100 и 150к не е никак малка. С две думи разбирай 100к. Тези 100к са след минимум 15г опит и то на ръководна позиция - разбирай има подчинени. Добре реализиран инженер в Германия, без подчинени може да вземе макс. 100к с много мъки и голям късмет и то в големи фирми като BMW, Daimler, Bosch и т.н., и говорим за бруто с бонуси и т.н. и то пак с мин. 15г опит и няма право на служебна кола.

А за служебните коли - те не са безплатни. Плаща се данък към 2% от цената на колата. И така всеки две години....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата