Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Nickelback » 02 Яну 2016, 0:14

@2bar написа:
Nickelback написа:
@2bar написа:наизуст, колко да е наизуст...гледам си фиша и гледам моят бранш...

Аз пък не разбрах защо си гледаш "твоя бранш"? :dunno: Има строителни инженери, ВиК, електро, електронни, софтуерни, мрежови, mechanical и т.н. и няма начин никой от тях да взима 100+к евро годишно, така ли? Викаш заплащането е едно и също за различните скилове ли? Щото аз други наблюдения имам... ама в моя бранш де :dunno:

много е просто, защо гледам моя бранш - защото живея и работя в една от най - богатите провинции (те са две - Bayern и Baden Württemberg) и работя в автомобилният бранш....И защото в Германия заплащането се определя по тарифи и тез тарифи са публикувани официално в Интернет, т.е. всеки може да направи справка.

и защо съм особено сензибел на темата пари - много просто, защото и при мен имам няколко, които си мислят, че парите разстат по дърветата и всеки път има нереални представи за това, колко трявба да печелят.....

ОК, супер. Не мисля, че отрасъла има първостепенно значение, по-скоро скила в комбинация с отрасъла, разбира се. Понеже често получавам оферти именно за Мюнхен - част от тях в аутомоутив бранша, но по-голяма част са за general purpose development - подизпълнители на "големите". И офертите са все около и над 100к, без да става въпрос за ръководни позиции. Софтуер/хардуер development. Последно мой бивш колега прие оферта 60евро на час, която аз отхвърлих (някакви automotive vision модули за Алди правят) :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 02 Яну 2016, 0:25

....колега прие оферта 60евро на час, която аз отхвърлих (някакви automotive vision модули за Алди правят) :ok:

коренспонденцията на немски ли беше, т.е. всичко ти стана ясно? говорим за 60 бруто или нето? и не на последно място за каква оферта говорим - цена на час, за теб или цена на час за фирмата?

след като си го докарал до там, че да откажеш 60/час (предполагам нето) мога само да те поздравя :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Яну 2016, 0:33

Хаос написа:Да, просто добри пари се вземат не в R&D отдела, а в Sales...

Все пак, топлата вода е изобретена отдавна, но не навсякъде я познават явно...

Не бъркай пари с финансова независимост :) Пътя към финансовата независимост е чрез бюджетиране. В продажби като си това е трудно защото един месец/ 3-месечие/ година може да са силни и след това боза. Няма начин да го планираш добре защото имаш много неизвестни. Зная, защото съм бил и от двете страни. В продажбите съм имал много силни години, но след 10 години в продажби и 10 години "на бюро" повечето хора са по- напред във втория случай.

Американците имат един лаф- по добре птичка в ръката от колкото 3 в гората.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Яну 2016, 0:37

Мали мали, какви форумни лъвове има тука, размятат се едни оферти, пари като вестници. Добре, че колегата пусна темата да се похвалим малко :mhihi:

Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Яну 2016, 0:56

alx написа:
Хаос написа:Да, просто добри пари се вземат не в R&D отдела, а в Sales...

Все пак, топлата вода е изобретена отдавна, но не навсякъде я познават явно...

Не бъркай пари с финансова независимост :) Пътя към финансовата независимост е чрез бюджетиране. В продажби като си това е трудно защото един месец/ 3-месечие/ година може да са силни и след това боза. Няма начин да го планираш добре защото имаш много неизвестни. Зная, защото съм бил и от двете страни. В продажбите съм имал много силни години, но след 10 години в продажби и 10 години "на бюро" повечето хора са по- напред във втория случай.

Американците имат един лаф- по добре птичка в ръката от колкото 3 в гората.

има много вярно в думите ти
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Яну 2016, 0:57

deyan-enchev написа:Мали мали, какви форумни лъвове има тука, размятат се едни оферти, пари като вестници. Добре, че колегата пусна темата да се похвалим малко :mhihi:

Изображение

Ако следи темата направо да скача на онази оферта за 60 евро на час дето никой не я приема и за 10-12 месеца ще кара F06, F12 или F13 :bchug: :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Яну 2016, 1:13

@2bar написа:....колега прие оферта 60евро на час, която аз отхвърлих (някакви automotive vision модули за Алди правят) :ok:

коренспонденцията на немски ли беше, т.е. всичко ти стана ясно? говорим за 60 бруто или нето? и не на последно място за каква оферта говорим - цена на час, за теб или цена на час за фирмата?

след като си го докарал до там, че да откажеш 60/час (предполагам нето) мога само да те поздравя :yes:

Е бруто, разбира се :ok:
Детайли съм ти дал на ЛС :yes:

deyan-enchev написа:Мали мали, какви форумни лъвове има тука, размятат се едни оферти, пари като вестници. Добре, че колегата пусна темата да се похвалим малко :mhihi:

Енчееев, Енчееев, ми не всичко е веб и аутомейшън, бе бате, бъди по-широкоскроен :ok: Ти нещо да се поФалиш? :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 02 Яну 2016, 1:17

аз само мога да блогадаря на повечето участници в темата, че ме светнаха за доста неща в Германия :ok:
Последна промяна @2bar на 02 Яну 2016, 1:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 02 Яну 2016, 1:17

хаха ей лисица тцтц. Аз съм обикновен негър няма нищо за хвалене.

Хареса ми горе поста на alx за Прогрес и Телерик :mhihi: , ако някой си мисли, че Ицето, Бойко, Васето и Зарко кашираха по 65 милиона се лъже, ама цифрата е яка факт е.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Яну 2016, 2:06

deyan-enchev написа: ако някой си мисли, че Ицето, Бойко, Васето и Зарко кашираха по 65 милиона се лъже, ама цифрата е яка факт е.

хахаха представяш ли си? :D Някой прави ли такива кръчмарски сметки всъщност?

Изненадвам се как някой като каже висока цифра/заплата и хората му се нахвърлят и почват да казват че това са глупости?! Нали това е целта на темата - да НЕ се плашим от високите цифри, а да кажем как се постигат.

Опита ми показва, че заплатата обикновено не е свързана с това колко заслужаваш, а с:
- това колко добре преговаряш и да си знаеш цената
- да улучиш правилния момента
- да отговаряш на demand-а на пазара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 02 Яну 2016, 2:24

Мдам за жалост доста хора ме питаха навремето - И кво ся тия ще почерпят ли, че станаха милионери ... фейспалм на n-та степен.

Как се постигат високите цифрички. Това, което vlad0 е написал е доста вярно, пиша го защото и за мен нещата стоят така. С една добавка под тиренце 2 - да улучиш правилната компания.

Всъщност старта ти и начина по който ще се продадеш (ако говорим за служители във фирми, не за червените фенери) е много важен. Рядкост са случаите на увеличения на заплатата от типа на 100-150% затова трябва да се вминава какви суми се искат в началото.

Аз самия съм сменял няколко фирми през интервал 2-3 години и съм почнал от адското дъно в ИТ бранша, повечето средни заплати в известните фирми ги знам и пак и пак има огромни разлики. Срещал съм сис-админи за 600 лева, и такива за 4200 лева - извършващи 1:1 задачи. Даже тоя за 600 работеше по-добре ама шанс.

А ако става въпрос за истинска реализация, за такава постигната чрез личните възможности и амбиции, малката фирма е много по-добрия инструмент. Да те забележат в един корпоративен гигант и да оценят усилията ти ще отнеме много повече време и ресурси от малка фирма (нямам предвид 7 души персонал редом с ХРките и секретарката).

Някой писа и за дипломите и оценките в училище/унито ... даже изобщо не им ги гледам на кандидатите които подбирам за моя екип. Качествата на личността, възпитанието, сговорчивостта, екипната мисъл, това да си пич и амбицията у един човек - са много по-важни от техническите знания. Последните много лесно и много бързо се придобиват при един добре изготвен план за career development, а първите няма ли ги - ставаме детска ясла Таралежи.

В България не е лесно да се реализираш, но не е и невъзможно. Все пак е добре да е ясно какво значи реализация: да си купиш панелка на кредит или къща в Бояна кеш ... , да караш с Нокия 130 или да изплащаш айфонче с пенсията на баба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Яну 2016, 3:08

Хаос написа:...

Става въпрос за 100-150К EUR преди данъците, нали? Само искам да разбера какво обсъждате, че е малко объркано.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 02 Яну 2016, 9:32

Nickelback написа:..... Последно мой бивш колега прие оферта 60евро на час, която аз отхвърлих...

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Яну 2016, 10:16

larbi написа:...

Ако следи темата направо да скача на онази оферта за 60 евро на час дето никой не я приема и за 10-12 месеца ще кара F06, F12 или F13 :bchug: :driving:

Той, ако не я следи ето ти я офертата на тебе и всички "мераклии", че гледам бая мухи се насъбраха :mhihi: Звънкате си му на човечеца, любезен е, и си уреждате интервюченцето. Айде действайте :mhihi:

I hope you are well...
It is in Munich and would pay 60€ per hour which is roughly 120K€ over a 12 month period, the contract is initially for 6 months but is likely to extend past this.
...

ЕДИТ: Който кандатствал - кандидатсвАл, цирка се дигнА :ok: Ай със здраве :mhihi:

Друго да питам - що сме такова жлъчно хейтърско племе, бре? Това че на Вуте не му се случват чудеса не значи, че по света не се случват чудеса :dunno:

deyan-enchev написа:Мдам за жалост доста хора ме питаха навремето...

Как се постигат високите цифрички. Това, което vlad0 е написал е доста вярно, пиша го защото и за мен нещата стоят така. С една добавка под тиренце 2 - да улучиш правилната компания...

Всъщност старта ти и начина по който ще се продадеш (ако говорим за служители във фирми, не за червените фенери) е много важен...

Енчев, сега сериозно. Гледам разбираш ги нещата и съм на едно мнение с теб :yes: Затова и не те разбрах за подигравките по-горе, при положение че нито сме се виждалЕ, и 'ич се не познаваме, пък казваш кой бил "форумен лъв" ли, к'во ли там... Що така с рогата напред? :dunno:
Все съм останал с впечатление, че си говорим за суми бруто :dunno: И на тия 120к евро горе като им праснеш 40-50% данъци... Мен поне това не ме устройва, а и съм твърдо решен за момента да се развивам тук. Затова и отхвърлям подобни външни оферти. Иначе отдааавна да съм си сбрал чукалата и да ме няма. Но няма да е в Германия, а в Щатите. Бия сА сАс лошите, ако щеш :mhihi: Много хора хич не могат да вденат за какво става въпрос :dunno:

vlad0 написа:
deyan-enchev написа: ако някой си мисли, че Ицето, Бойко, Васето и Зарко кашираха по 65 милиона се лъже, ама цифрата е яка факт е.

хахаха представяш ли си? :D Някой прави ли такива кръчмарски сметки всъщност?

Изненадвам се как някой като каже висока цифра/заплата и хората му се нахвърлят и почват да казват че това са глупости?! Нали това е целта на темата - да НЕ се плашим от високите цифри, а да кажем как се постигат.

Опита ми показва, че заплатата обикновено не е свързана с това колко заслужаваш, а с:
- това колко добре преговаряш и да си знаеш цената
- да улучиш правилния момента
- да отговаряш на demand-а на пазара.

:yes:
Последна промяна Nickelback на 02 Яну 2016, 19:55, променена общо 4 пъти
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Яну 2016, 11:14

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата