Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от cod-cdbp » 02 Яну 2016, 19:02

Borymeckata написа:
nqmam_bmw написа:Тези със "социално значимите професий" няма как да съществуват без ИТ.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....

Абе значими строежи е имало и преди АutoCAD... Не само пещери - строени са мостове, кули, монументалн сгради, язовири и тн, и т.н. И автомобили, и самолети са проектирани със сметачна линийка, също и космически кораби и ядрени реактори. Да не казвам, че тогава автомобилите май бяха по-надеждни от днешните... Та не е сметалото определящо за крайния резултат, искам да кажа.

Прав си, мислех да напиша същото, с леката разлика, че сега с компютри много по-лесно се изчислява програмираното остаряване :|
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Яну 2016, 19:09

За колите специално софтуера бавно, но сигурно убива хардуера, което мен не ме кефи :no:

Сори за ОТ :oops:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 02 Яну 2016, 19:43

nqmam_bmw написа:
Nukem написа:bum_bum сега ще те нападнат всичките ИТ-та тук от форума, истината е че има социално значими професий - архитекти,инженери,лекари и т.н имало ги е преди 1000г. ще ги има и след 1000, ИТ май ти и други я ги има я не....

Тези със "социално значимите професий" няма как да съществуват без ИТ.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....Тези клишета със "социално значими" и "социално незначими" ми напомнят за един, дето тия дни казаха по медиите, че му преиздават книгата, да не припомням кой беше. :mhihi:

Тук си в грешка. Като архитект ти го казвам ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Яну 2016, 19:58

K_Ilkov написа:За колите специално софтуера бавно, но сигурно убива хардуера, което мен не ме кефи :no:

Сори за ОТ :oops:

И мен, ама шанс... :roll: И не само за колите... Казвам го като човек активно подпомагащ Процеса, ама пита ли ме някой :banghead:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2016, 21:47

Nukem написа:bum_bum сега ще те нападнат всичките ИТ-та тук от форума, истината е че има социално значими професий - архитекти,инженери,лекари и т.н имало ги е преди 1000г. ще ги има и след 1000, ИТ май ти и други я ги има я не, не знам тези малките какви са тези мечти за М6-ци и т.н. Аз като бях на 20 мечтата ми беше да стана най-добър в професията ми, колата си я купих след една бригада в щатите, не съм ламтял за М6, даже не ми е минавало и през ума. На тази възраст навремето хората са се борили за идеали, не за пари.

Нямам в предвид ИТ бранша специално. Ясно е, че в съвременното общество не може без него. Както и певци, актьори, спортисти и т.н. Всеки от тях постига нещо значимо малко или много и оставя нещо след себе си.

Тъпо ми е като гледам млади хора как мечтаят да копат биткойни, да правят борсови спекулации и разни такива безсмислени занимания, вместо да впрегнат цялата тая енергия и мислене за да създадат нещо реално.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 02 Яну 2016, 22:17

Професия: Коуч

Много точно и синтезирано описание се съдържа в дефиницията на Международната коуч федерация (ICF): коучът е партньор в процес, който провокира размисъл, креативност и вдъхновява клиента да увеличи своя личен и професионален потенциал.

http://www.karieri.bg/mojata_kariera/profesii/2602080_profesiia_kouch/

:mrgreen:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Яну 2016, 22:40

Ето как се събират 1,5 милиона долара финансиране за някакво си проектче...
https://www.kickstarter.com/projects/re ... ry_popular

или пък как се събират пари за реално идеен и полезен за околната среда проект, който най-вероятно ще преобърне индустрията
https://www.kickstarter.com/projects/za ... f=category
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Яну 2016, 23:28

Аз току-що се уредих с 30% от $8.5m :mhihi: :bchug: А пропо, много добре написано трябва да призная.

Dear God's Chosen,

I want you to read this letter very carefully and I must apologize for bringing this massage to your box without any formal introduction due to the urgency confidential of this issue. I am happy to know you. But Almighty Lord knows you better and know why he directed me to you at this point.

I am writing this mail to you with heavy tears In my eyes and great sorrow in my heart, My Name is Mrs Mariam Michel, I married to Mr.Robert Schneider who worked with German embassy in Burkina Faso for Six years before he died in the year 2010.We were married for eleven years without a child.

He died after a brief illness that lasted for only two weeks. Since his death I decided not to remarry, When my late husband was alive he deposited the sum of US$8.5m (Eight Million Five hundred Thousand Dollars) in a bank in Ouagadougou the capital city of Burkina Faso in west Africa, Presently this money is still in the bank. He made this money available for exportation of Gold from Burkina Faso mining.

Presently, I am suffering from brain cancer terminally ill and is very difficult for one to survive this sickness only Gods intervention can help me out, My Doctor told me that I am condemned to certain death due to cancer problem. The one that disturbs me most is my stroke sickness. Having known my condition I decided to hand you also the Holy Spirit directs me over this money to take care of the less-privileged people, you will utilize this money the way I am going to instruct herein.

I want you to take 30% of the total money for your personal use While 70% of the money will go to charity" people in the street and helping the orphanage. I grew up as an Orphan and I don't have anybody as my family member, just to endeavor that the house of God is maintained. Am doing this so that God will forgive my sins and accept my soul because these sicknesses have suffered me so much. My late Husband made me to understand that Is good to remember the orphanage home the widows and the poor in need, He saw me the day he came to visit the orphanage home and ask of my hand in marriage ,I have to follow his steps and help the orphanage home,

As soon as I receive your reply I shall give you the contact of my bank and I will issued an authority letter that you have to forward to my bank to approve you the present beneficiary of the money in the bank that is if you assure me that you will act accordingly as I Stated herein and you will not betray my trust.

Thanks and please continue to pray for me,

Please Reply to my yahoo address for more information on how you will receive the deposited money from the bank,( mrsmariam.michel@yahoo.ca )
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lift911 » 03 Яну 2016, 1:18

bum_bum написа:
Nukem написа:bum_bum сега ще те нападнат всичките ИТ-та тук от форума, истината е че има социално значими професий - архитекти,инженери,лекари и т.н имало ги е преди 1000г. ще ги има и след 1000, ИТ май ти и други я ги има я не, не знам тези малките какви са тези мечти за М6-ци и т.н. Аз като бях на 20 мечтата ми беше да стана най-добър в професията ми, колата си я купих след една бригада в щатите, не съм ламтял за М6, даже не ми е минавало и през ума. На тази възраст навремето хората са се борили за идеали, не за пари.

Нямам в предвид ИТ бранша специално. Ясно е, че в съвременното общество не може без него. Както и певци, актьори, спортисти и т.н. Всеки от тях постига нещо значимо малко или много и оставя нещо след себе си.

Тъпо ми е като гледам млади хора как мечтаят да копат биткойни, да правят борсови спекулации и разни такива безсмислени занимания, вместо да впрегнат цялата тая енергия и мислене за да създадат нещо реално.

Спекулантите играят не маловажна роля на пазара - стабилизират го. Не всеки става за спекулант, даже хората които стават за спекуланти се броят на пръсти и да те изкарват едни добри пари, но за сметка на тия пари рискуват не малко средства, а най-важното е че знаят какво правят, познават добре пазарите било то валутни, петролни, златни, битоини. Те са страхотни анализатори, правят точни и верни прогнози, за които доста икономисти биха им завидели, спокойно могат да си намерят работа, но няма да е толкова доходна, защото друг ще бере плодовете от техния труд. Това което ги прави значими е че са трудно заменими, защото са малко хората които могат да вникнат в това което правят, необходими са години опит за да станеш добър борсов играч, а парите които изкарват може и да надхвърлят цитираните в предните страници европейски заплати - казвам го от ролят на учащ се, на който не му се получават много много тия раоти.
А колкото до младите, искащи да копат койни - едно е да искаш да, друго е да имаш средствата, трето е да си на печалба от цялата работа. Според мен е похвално, че млад човек е отделил средства да инвестира в нещо, било то и в копане, при положение, че 80% от хората на възраст от 18 до 25 години едва свързват двата края, вечно са на червено и нямат кинти, а последното нещо което им хрумва е да вложат усилията си в нещо различно от направата на някоя простотия :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2016, 1:36

Имам някаква представа какво и защо се върши на борсата.

Просто ми е противен начина по който са устроени нещата. Един си седи на дебелия гъз и купува, продава валути и акции. В резултат на действията му стотици или хиляди хора остават без работа или спестявания. Защото за да изкараш 1 лев то трябва някой да го изгуби, нали? Там нищо не се създава, просто се прелива от една кофа в друга.

Как да е. Има си хора за всичко. За мен просто тази работа е нещо с което не бих могъл да живея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2016, 2:14

Е не е zaro sum game. Иначе за да вземеш заплата, някой трябва да остава по-беден винаги, но има адски много измама и манипулации, и вече отдавна няма истински пазар наистина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 03 Яну 2016, 2:33

Само не се заблуждавайте че на запад масово карат м6-ци и други премиум коли ;)
Иначе нямаше да бъдат премиум, тия коли вървят и с такъв лайфстайл, не през другото време да си купуваш сирене от палмово масло :mhihi:
За такъв лайфстайл трябва да си някой, да правиш нещо както трябва, специалист в своята област или да развиваш нещо, иначе всички щяха да карат такива коли.

Е можеш и да си се родил от "правилната" и да получаваш наготово, ма съм виждал обратното на " Started From The Bottom" (Drake) с разбиване от високо :mhihi:

Най най заможните, никога не са имали цел да бъдат такива, а просто да решат даден проблем.
Дори у нас едни студентчета показаха как се правят 200+ млн (телерик).Няма ясна формула, но някои бачкат по 40 часа седмично, други по 100, няма как резултата да не е различен.
Последна промяна acer на 03 Яну 2016, 3:35, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Яну 2016, 3:22

lift911 написа:...

Аууу как сладко го разказа почти като приказка с happy end. Всичко е измислено само тези отгоре на веригата да похапват. :)

vlad0 написа:
larbi написа: гледайте цялото видео, човека печели пари на борсата :mrgreen:

Това с борсата ... след като хванаха банките че манипулират пазара ... не го препоръчвам на никой :D Отваряте линка от tweet-a
https://twitter.com/ftfinancenews/statu ... 6077624320

както и това за high-frequency trading
http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... lions.html

Потребител
Аватар

Мнение от lift911 » 03 Яну 2016, 13:25

bum_bum написа:Имам някаква представа какво и защо се върши на борсата.

Просто ми е противен начина по който са устроени нещата. Един си седи на дебелия гъз и купува, продава валути и акции. В резултат на действията му стотици или хиляди хора остават без работа или спестявания. Защото за да изкараш 1 лев то трябва някой да го изгуби, нали? Там нищо не се създава, просто се прелива от една кофа в друга.

Как да е. Има си хора за всичко. За мен просто тази работа е нещо с което не бих могъл да живея.

Формирането на стойността на валутите не зависи от спекулантите, там има др по-важни фактори, а за акциите всеки си преценява дали да инвестира. Иначе се прав, не е честно, но живота като цяло си е устроен да е нечестен и на едни да дава, а на други да взема...
И да не сам офф. Говорите предимно за заплати и не споменвате нищо за бизнес (явно в бг е мръсна дума :lol: ). С една инвестиция от 20-50к лева, с добри познания в дадена област и огромно доза късмет спокойно може да си докарвате доход достна над средния. Предполагам, че и скъпите возила движещи се по родните пътища са изкарани не със заплата, а с печалба :) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Яну 2016, 14:29

Много интересно какви толкова доходи ще вадиш и с какви познания с инвестиция от 20к лв????? Много искам да я чуя.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата