Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Kris » 27 Авг 2015, 12:04

K_Ilkov написа:Карал съм го на тест драйв Туизито, но малко ...
ПРиятно е за каране, доста директно... като картинг. Мястото отзад е никакво и трудно достъпно.
За зимата е проблем, че няма отопление никакво, а виниловите джамове не закриват достатъчно ...

http://www.ecars.bg/forum/Renault-Twizy

Тук има две Туизита едното е на човек от София :yes:
Сигурен съм, че ще ти даде насоки и отзиви :yes:

Да, аз им изчетох мненията.

За мястото отзад въобще не мисля да возя някой, най-много от време на време детето или жената (157/48) и то за малко. Та това не ми е проблем. А за виниловите прозорци съм наясно, че не покриват всичко и духат, но за 20 мин. макс зимата мисля, че ще издържа. А при много студ и сняг естествено, че няма да го изкарвам, имам алтернатива.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Сеп 2015, 15:51

http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3 ... drive.html

Сега вече си говорим :)
BMW 330e - plug-in хибрид, 35 км електрическа автономия. Караш на бензин само извън града практически.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 09 Сеп 2015, 22:24

Kris написа:
K_Ilkov написа:Карал съм го на тест драйв Туизито, но малко ...
ПРиятно е за каране, доста директно... като картинг. Мястото отзад е никакво и трудно достъпно.
За зимата е проблем, че няма отопление никакво, а виниловите джамове не закриват достатъчно ...

http://www.ecars.bg/forum/Renault-Twizy

Тук има две Туизита едното е на човек от София :yes:
Сигурен съм, че ще ти даде насоки и отзиви :yes:

Да, аз им изчетох мненията.

За мястото отзад въобще не мисля да возя някой, най-много от време на време детето или жената (157/48) и то за малко. Та това не ми е проблем. А за виниловите прозорци съм наясно, че не покриват всичко и духат, но за 20 мин. макс зимата мисля, че ще издържа. А при много студ и сняг естествено, че няма да го изкарвам, имам алтернатива.

туизито си е малко пари на вятъра.виж рено зое. имаш два пъти повече пробег и ако имаш по яка инсталация вкъщи могат да ти сложат кутия за зареждане и си зареждаш 80% от батерията за под час.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 11 Сеп 2015, 11:27

За мен към днешна дата най-далавера от към разход, функционалност и т.н. са плъг ин хибридите.
Ако работата ти е относително близко - в рамките на града, то почти не харчиш гориво. За сметка на това си имаш напълно функционален автомобил, семеен, който да може да минеш с едно зареждане отново голям пробег километри, като може и да е единствения в семейството.
Ама тия петролни гиганти скоро няма да го допуснат това чудо. Добре че са разните му псевдо еко организации, че да можем да караме доста по-икономични автомобили. :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 11 Сеп 2015, 20:42

Зое-то е идеалната кола за моето положение. Всеки ден пътувам до работа сам около 100 километра в двете посоки сумарно. След това не ползвам автомобил а велосипед, така че има много време до сутринта да се зареди. Вилата ми е на 25 километра и като отида отново не ползвам автомобила по два дни. Има си 4 места, климатик, парно и два багажника и цената е колкото на някакъв нисък клас хечбек. Веднъж, два пъти ако ми се наложи да отида на море или някъде, ще си взема нещо рентакар и като цяло ще съм напред с парите. Я да видим колко. 230 работни дни в годината по 14 лева за гориво(по сегашната цена на бензина) са 2990 лева на година. На Зое-то му дават разход като пари, който се равнява на около 2 на сто бензин, тоест 989 лева на година. Значи съм на сметка само от горивото с 2000 лева. Като сложим и обслужването на бензинката около 300 кинта на година и данъците, дори да си вземам кола под наем за почивките ми, пак ще ми останат поне 1500 лева. Вярно батериите са много пари, но пък загубата в цената след 5 години на една конвенционална кола не е ли колкото цената на батериите. За съжаление Зое не се предлага за България иначе скачам веднага.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Сеп 2015, 20:50

Хибридите наистина са добра алтернатива за момента, но нза мен най-големия ми разход е паркирането в центъра на София. И за това съм се насочил към пълна електричка. Гледам продават се и някакви Саксо-та, но някакси не мога да им се доверя, на по 100 години техника, кой ще я обслужва? А и им искат пати, като за истинска кола.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Сеп 2015, 10:07

Саксото е със скъпа електроника Саджем и е малко кофти ако се прецака си мисля ...

Aixam или Reva гледал ли си?
И те си имат минуси, но са елементарни като електроника и изобщо ...
Има ги из Софето тук там :mhihi: , а има и едни момчета дето ги правят като сдадат багажа.

Иначе Зоето викат щяло да се продава ама дали е така :dunno:

http://fakti.bg/avto/155468-renault-zoe ... =firstpage
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 01 Яну 2016, 19:54

1.50лв на 100км звучи доста добре :mhihi:
http://big5.bg/avtosvyat/prototipi/sbog ... rola!.html
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2016, 12:50

Мисля, че в Япония вече се продава ...

С водорода проблема е самия водород - като цена и зареждане.

Но пък концепцията е доста по-близка до течните горива и за производители и за дистрибутори на горива,
та не е изключено да се наложи тя по обясними причини :D

Едно трябва да се признае на Тойота, след като въведоха хибрида ако успеят да повторят успеха
и с първата масова водородна кола, определено оставят своята следа в автомобилната история ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Яну 2016, 10:59

Според мен водорода няма такова бъдеще реално. Бъдещето е изцяло на ток и чисти батерии, без такова преобразуване.
Аз видях бъдещето в хибрида и за това си купих такъв. Но следващата ми стъпка определено би била в чисто електрически автомобил, а не във водороден такъв. Някога напред в бъдещето, да се надяваме.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Яну 2016, 11:28

Какъв е хибрида ако не е тайна?

Аз мисля, че няма много значение какво виждаме и смятаме аз и ти за бъдещето ...
Просто защото каква технология ще се налага зависи от авто производителите и разпространителите на горива/енергия.

Според мен тепърва автомобила, независимо от задвижването и енергията, която ползва
ще става все по-капсулован и ширпотреба продукт ... ако ме разбираш кво имам предвид ...

Електромобили и сега могат да се карат при добро желание и определени възможности (не говоря за Тесла :lol: )
Изображение

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Яну 2016, 11:38

Е то в момента за електромобил има само един избор и ти си го споменал. Поне за мен.
Иначе имаме Приус, какво да имаме като хибрид. :lol:

Това, че е вярно за това какво мислим аз и ти е така. Нали трябва нещо да си говорим. :)
Според разни изследвания след 2 десетилетия се очаква автомобила да стане услуга, която ще е много по-евтина от притежанието на автомобил сам по себе си. Нещо средно между такси и наем на автомобил.
А бе ще видим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Яну 2016, 11:39

Водородът създава много проблеми, но с развитието на технологиите реално може да се произвежда в самите бензиностанции, а на определен етап и в колите. Все си мисля, че не е съвсем за подценяване.
K_Ilkov написа:Просто защото каква технология ще се налага зависи от авто производителите и разпространителите на горива/енергия.

Ей тука е ключа. Тойота е най-големият производител на коли (знам, ФВ, но за кратко), наблегнат ли на това, със сигурност някой от енергийните гиганти ще влезе в играта и ще завъртят колелото. Каквото и да е бъдешето, със сигурност ще е интересно, защото се появяват доста различни алтернативи на фосилите. Това създава хаос, но в крайна сметка дава тласък на технологиите.
Never mistake motion for action...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Яну 2016, 12:12

Ами те определено бутат нещата на там.

Електропрограмите им са гола вода кажи речи. Имат там един РАВ4 за Калифорния дето ползва технология на Тесла ...
Първото поколение май поне си е било тяхна разработка.
Нищо друго не знам аз да правят в областта на чистите електромобили.

То се вижда на какво залагат, а ако вземем предвид успеха на Приус и изобщо хибридната технология до момента
и май си отиват нещата на водородец :lol:

За тях (и производители и дистрибутори на енергия) е много по-изгодно понеже е енергия,
която има нужда да се съхранява и разпространява по определен начин и МПС-тата да се сервизират
при специални условия и със специфична технология ...

При електромобилите не, че е чак толкова по-различно, но все пак има не малко разлики ...

JTD написа:Според разни изследвания след 2 десетилетия се очаква автомобила да стане услуга, която ще е много по-евтина от притежанието на автомобил сам по себе си.

Мда някак натам отиват нещата ...

Теслата е единствения избор като пробег, другите не са ти достатъчно мощни ли :mhihi:
ценово обаче нещата са в зоната на екзотиката - не виждам практичност в тази кола
въпреки тока освен ако не я сравняваш с кола в този ценови диапазон ...

Твърде много "фешън" е набутан в нея ...

За парите за една 1/2 Тесла могат да се направят много по-смислени и практични неща ако ти е мерак да караш електромобил ...
Изображение

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Яну 2016, 12:37

В случая само Тесла предлага относително голям пробег и автомобил, който да изглежда добре, и да има динамика като на спортен автомобил.
Въпреки, че от София до никой морски курорт не мога да отида с едно зареждане, което си е все още недостатък. Да, ако имахме супер-зарядни станции, то можеше и да стане работата, ама за сега дори самата инфраструктура не предразполага покупката на такъв автомобил. Единствено бих го купил, за да ми стои до М5-цата и да се чудя през деня с коя да изляза из града. При такъв социален статус. :mhihi:
Та мерак, мерак, ама не ми е фикс идея тока сам по себе си, за да се кача на някой електрофициран Ярис и да карам има-няма 100км. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата