Нямам звук през HDMI
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Нямам звук през HDMI
Здравейте, колеги! Отварям тема по досаден за мен въпрос и честно казано ми е малко неудобно да ви занимавам, но вече доста се издразних. Та сега накратко за ситуацията - преинсталирах си Windows-a от 8.1 на 10. Обичам да гледам филми на телевизора, но пустия звук тръгва само през лаптопа. Някой има ли представа как лесно да го прехвърля на телевизора без да използвам други кабели освен HDMI. Благодаря предварително за помощта. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vanqu1sh на 05 Яну 2016, 23:42, променена общо 1 път
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Re: Нямам звук през HDMI
звук върви само с вграденото видео на Интел , така че провери коя карта работи и дали ако си го преинсталирал не си пропусна да инсталираш драйверите на Интелската карта - което точно мисля е проблема
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Имам инсталиран Intel HD Graphics Driver ако говориш за него. Дали може проблема да е в Realtek-a в такъв случай?
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Цъкни HDMI device-a като Default и ще върви оттам звука, когато го свържеш- в момента ти е лаптопа 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Няма значение дали съм го свързал или не. Все си пише Device not plugged in, картината си върви през телевизора, а звука само през лаптопа. Рових вчера през BIOS-a да видя да не е забранено от там, но нищо не намерих.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Имаше преди подобна тема. И на мен на стария лаптоп не ми го вади през HDMI. Според мен има значение колко е стара бангията и с каква карта е. Потърси старата тема, Sharo, мисля че беше дал компетентно мнение там.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Ми той лаптопа е на няма и 2 месеца. Иначе преди като бях с Windows 8.1 вървеше без ядове, така че затова мисля, че проблема е софтуерен.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
Казах ти кое според мен е проблема - най добре си преинсталирай драйвера .
Когато включиш HDMI и на предния ми HP и на сегашния ASUS картата превключва и тогава всичко минава през кабела .- под превключва имам предвид когато включиш кабела екрана примигва и пуска Интелската , ако беше без допълнителна нямаше да имаш такива проблеми и за мен проблема си е софтуерен
Когато включиш HDMI и на предния ми HP и на сегашния ASUS картата превключва и тогава всичко минава през кабела .- под превключва имам предвид когато включиш кабела екрана примигва и пуска Интелската , ако беше без допълнителна нямаше да имаш такива проблеми и за мен проблема си е софтуерен
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Аз драйвърите доста пъти ги преинсталирах, но без резултат. Даже пробвах да инсталирам принудително един интелски понеже четох, че един е решил така същия проблем, но не станаха нещата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
Говоря за Интел Видео драйвер
Intel High-Definition (HD) Graphics Driver
Intel High-Definition (HD) Graphics Driver
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Ами аз и видео драйвъра го преинсталирах, а това Intel(R) Display Audio е част от него, която не се инсталира през нормалното .ехе , а я намерих от zip файл. Ще пробвам утре пак да преинсталирам и целия видео драйвър 

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
От картинката се вижда, че Intel Display Audio не работи. Цъкни 2 пъти на него и виж каква е причината.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Аз него се опитвам принудително да го инсталирам и затова явно не бачка. Втората снимка си е както са си по принцип драйвърите.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Дето се казваше в един друг форум....хвърлих един боб, ама не показа марка, модел на лаптопа и видеото
Възможно е да трябва правилната клавишна комбинация Fn + специфичен бутон да хвърля всичко на ТВ. Ако кабела е от евтинджосите може да се наложи няколко пъти вкарване/изкарване от/в лаптопа или от/в ТВ-то. На мен ми се е случвало от калпав кабел да ми вади къде зелена картина, къде яко пикселизирана и разни други артефакти.

Възможно е да трябва правилната клавишна комбинация Fn + специфичен бутон да хвърля всичко на ТВ. Ако кабела е от евтинджосите може да се наложи няколко пъти вкарване/изкарване от/в лаптопа или от/в ТВ-то. На мен ми се е случвало от калпав кабел да ми вади къде зелена картина, къде яко пикселизирана и разни други артефакти.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Лаптопа е Аsus F750L. Видео картата е Nvidia GTX 950M, процесора е Intel i7. Както казах по-назад в темата, преди да преинсталирам Windows-a не съм правил нищо освен да вържа кабела и нито един път не съм имал каквито и да е проблеми, затова за момента не търся хардуерни проблеми.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3