Не купувайте телефон от Теленор....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Не купувайте телефон от Теленор....

Мнение от Демирев » 09 Яну 2016, 13:03

Закупих телефон директно от централен офис Теленор в Гранд Мол Варна.
При ясно описани условия на страницата и връзка с оператор за план резерв стандарт 20лв. месечно 2 г. договор за телефон Сони М4 цена 369.90 лв. при еднократно плащане -
- заплатих 469 лв!!! и отделно предплатих две месечни такси накуп веднага за февруари и март!!!
никъде не го пише това в договори...също и при връзка с оператор за условията при 2 години договор упоменават че няма нищо подобно!

Неясно защо и за оператора 123 са ми поискали 100 лв. повече + 40 лв. капаро + допълнително две такси по 20 лв. предплащане!!!

Това Сони М4 ми излезе 539 лева платени накуп веднага при обявени 369 лв!!!!!!

Уж обещаха от 123 че ще изпратят запитване към техния магазин и ще отговорят до три раб.дни.

Да уточня също че нямам никакви задължения към сметки на теленор и глобул!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Re: Не купувайте телефон от Теленор....

Мнение от DriftoMania » 09 Яну 2016, 13:25

Ъъъ, що плати нещо изобщо? Защо се съгласи на тия куци условия? Тези неща от сайта им преди или след закупуването на апарата ги чете?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 09 Яну 2016, 13:34

Звънях на оператор предния ден. Ясно ми е че на сайта винаги са "възможни грешки и неточности". Отговориха ми че за моя план от 20 лв. на месец е 369 лв. Сони М4 при плащане накуп веднага.

"Бързах" защото продадох стария телефон и стоя от 2 януари без телефон.

Дори оператор 123 не му ясно защо ми е взето отделно и 40 лв. капаро - след като съм предплатил две месечни такси до 20 март 2016 на 8 януари?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 09 Яну 2016, 13:50

Демирев, грубата ти грешка е, че не си разпитвал подробно и даже бих те посъветвал нагло и агресивно. :|
Разбира се без обиди и нецензурни думи. :lol:
Миналия април преди да се разплатя за Iphone 6+ на сина ми подложих на дълъг разпит шефката на магазина в МОЛ "Парадайз" - София.
Тя отлично разбра, че насреща си има човек, който се занимава сериозно с договори, но важното е, че се разбрахме за всичко и усетих всички уловки.
Разбира се ако всичко си изяснил уловките няма да подействат, но трябва непременно да спазиш стриктно заложени срокове за предизвестие и др. специфични подробности.
Друг начин да ги респектирате е да поискате разпечатан договора, четете без да Ви притеснява нищо и изисквате подписване със синя химикалка лично от всеки и никакви електронни писалки, подписи и прочее!! :nono:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2016, 13:56

Това са някакви политики за нови клиенти. Аз в Сливаком също платих някакви 2 такси напред, които се приспадат после. Реално няколко месеца после не плащах. Ментел също взимат някава такса като депозит и уж при приключване на договора я върщат.

Ама трябва да идеш да си я поискаш. Не е като когато ти им дължиш да те засипят с СМС-и. :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Яну 2016, 15:40

Нали имаш документи за това, трябва да е ясно какво си платил с тези допълнителни пари. Ако са такси за напред при положение че си се съгласил предварително с тях проблема едва ли е толкова голям

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 09 Яну 2016, 16:45

Проблема не е толкова в предплащането, колкото в неясната сума 459 лв., която съм платил за апарата.
Доколкото виждам в сайта цената 459 е отнася за такса 13.99 - а аз съм на 19.99 лв. и за мен трябва е 369 лв.
Явно е кьорав или прекалено нагъл продавач-консултанта на Теленор.

Едно е сигурно повече никога няма да купувам телефон - лаптоп - таблет от големите монополисти.
Вече телефон само от малки магазинчета.
Много по-малки нерви от изродиите на големите виваком - м тел - теленор - близу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Яну 2016, 18:31

Нещо ми бяга тук сценария.
Знаел си колко е 3хх, отишъл си, платил си като пич 4хх или 5хх, подписал си се и сега е проблем ?
Правилно ли схванах ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Яну 2016, 18:38

Щом толкова смело плащаш и подписваш, провери в някой друг офис да не си купил и 2-3 лаптопа :ok:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Яну 2016, 22:08

Може и да си на тарифа 13,99 вместо 19,99 :mhihi: Явно тоя продавач неще не е наред или се прави на ударен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 09 Яну 2016, 23:48

Никога и по никакъв начин не подписвайте и не купувайте на каса /смисъл в офис/ ако искате добри планове искайте индивидуални тарифни планове и цени ,търсете на оператор за дългогодишни клиенти.Вълшебната думичка е -или индивидуална оферта или чао.Доказано печеливша стратегия :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2016, 23:57

Мне. Аз бях клиент на Ментел от времето когато съм си купувал сим картата за трицифрена сума и най-евтиния план беше 30лв без да включва и една секунда разговор. Сметките през последната година ми бяха в порядъка на 70лв, което е безумно в днешно време.

Обадих им се и им посочих тарифите в Сливаком като поисках да ми предлоажат нещо по-добро. Те ми казаха "чао". :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2016, 11:15

bum_bum написа:Мне. Аз бях клиент на Ментел от времето когато съм си купувал сим картата за трицифрена сума и най-евтиния план беше 30лв без да включва и една секунда разговор. Сметките през последната година ми бяха в порядъка на 70лв, което е безумно в днешно време.

Обадих им се и им посочих тарифите в Сливаком като поисках да ми предлоажат нещо по-добро. Те ми казаха "чао". :mhihi:

От Ментел много трудно някой може да изкрънка индивидулано тарифиране, освен ако няма договор за 3000 карти или не е гъст с някой директор. Във фирмата имаме 100-на Мтелски карти и офертите, които получваме са копирани плановете за физически лица в един ексел с логото на Мтел... Ако искаш! Смотаняци! Гонят само големите риби!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2016, 13:10

Бяха ми дали 5лв намаление на предния договор ама после Виваком като пуснаха новите си тарифи и 10лв намаление от Мтел не ми вършеше работа.

Иначе, да. Бях дребен клиент (въпреки, че 60-70лв сметка на днешни дни за физическо лице май си е сериозна работа) ама 20 години съм бил само и единствено техен. Само с една единствена карта и един единствен номер. Без прими и разни такива. Като имаха проблема с таксите пак си плащах като поп.

Ако аз имам някакъв бизнес и някой ми изгони такъв клиент не знам какво ще го направя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2016, 13:28

Малко тотален off topic отиваме, но такава им е политиката! Не ги интересува дървото, а гората, затова с индивидуланите клиенти си правят каквото си поискат и никой не им казва копче, нито нищо. Мтел се препродадахо вече доста пъти, а от преди година сделката на мексиканеса с Telecom Austria съвсем доебава мамата н това, което е останало. Добре поне че придобиването на Telenor нa Globul пораздживи малко пазара, пусна промоции и като цяло по някакъв нчин еба мамата на високите сметки и цени за минута, а да не забравяме и нета.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Следваща

Назад към Извън Темата