Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Tenata » 11 Яну 2016, 17:35

LG и Самсунг, са единствените който си правят матриците за телевизорите си и продават на останалите. Правете си сметка кой производител какво управление и софт слага в неговия продукт.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 11 Яну 2016, 18:04

Ами мислех да го погледна, но явно е модел от миналата година, защото го няма в технополиса.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 11 Яну 2016, 18:05

В техномаркета трябва да имат още бройки.

Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 12 Яну 2016, 10:34

Tenata написа:LG и Самсунг, са единствените който си правят матриците за телевизорите си и продават на останалите. Правете си сметка кой производител какво управление и софт слага в неговия продукт.

и това какво значи ? Те и екраните на ябълката са правени от Samsung а всички друго у чайна майна , ма тва не пречи на купувачите му да си го купят като "уникалния хай тек лукс" телефон .

Samsung продават най-много пазарния им дял е над 20% , след тях са LG а Sony са на 4-5 позиция с 5-6%.
Samsung например не ползват на 100% свой панели , а при ниските класове май само името има нещо общо с Samsung
Samsung JU6400 -60" - Sharp,40", 48" - Samsung
Samsung JU6000 -55" - AFFs(IPS) Beijing Optoelectronics ,48" - Samsung
Samsung JU7500 -55"" - AUO & Samsung
Samsung JU7000 -55" - A-MVA3 AUO,50" - SMVA CMI

LG - изглежда си ползват само техни панели ()
Sony - A-MVA3 AUO, IPS LG Display

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 12 Яну 2016, 13:00

v_p_m написа:
Tenata написа:LG и Самсунг, са единствените който си правят матриците за телевизорите си и продават на останалите. Правете си сметка кой производител какво управление и софт слага в неговия продукт.

и това какво значи ? Те и екраните на ябълката са правени от Samsung а всички друго у чайна майна , ма тва не пречи на купувачите му да си го купят като "уникалния хай тек лукс" телефон .

Samsung продават най-много пазарния им дял е над 20% , след тях са LG а Sony са на 4-5 позиция с 5-6%.
Samsung например не ползват на 100% свой панели , а при ниските класове май само името има нещо общо с Samsung
Samsung JU6400 -60" - Sharp,40", 48" - Samsung
Samsung JU6000 -55" - AFFs(IPS) Beijing Optoelectronics ,48" - Samsung
Samsung JU7500 -55"" - AUO & Samsung
Samsung JU7000 -55" - A-MVA3 AUO,50" - SMVA CMI

LG - изглежда си ползват само техни панели () Сам си отговорил на въпроса
Sony - A-MVA3 AUO, IPS LG Display

Правиш разлика от Opel Omega ТДС и БМВ Е34 ТДС, може примера да не е най-точен, но едно нещо когато не се прави от производителя няма как да очакваш 100% качество и удоволствие.
От там идват и разликите в цените на крайните изделия.
Все пак всеки си има глава на раменете и сам решава какво да ползва или не.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 12 Яну 2016, 21:12

Така, ако случайно нещо се прецска със Сонито като например не намеря неразпечатани бройки или нещо такова, да попитам тези ЛГ-та с 100хц панели ли са и заслужават ли си?
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-LG-5 ... ED/p/16261
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-LG-5 ... ED/p/16240
Иначе за колегата по горе разбрах за неговото лг че е 100хц, но ме съмнява да имат нещо друго освен мостри, ще проверя
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 12 Яну 2016, 21:30

55LF652 е 100% със 100 херцов панел предава страхотно не се замисляй за него колега.

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Яну 2016, 20:13

Трябва ми телевизор за гледане най-вече на спорт, иначе казано интересува ме най-вече да не "къса" образа. Мисля, че 40 инча ми е напълно достатъчен, не робувам на марки. Бюджета е около 1000-1200 лв. Какво бихте ме посъветвали?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 13 Яну 2016, 20:19

efren написа:Трябва ми телевизор за гледане най-вече на спорт, иначе казано интересува ме най-вече да не "къса" образа. Мисля, че 40 инча ми е напълно достатъчен, не робувам на марки. Бюджета е около 1000-1200 лв. Какво бихте ме посъветвали?

Ето колега перфектен вариант ще останеш доволен чиста 100 херцова матрица много добра картина. Успех с покупката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 13 Яну 2016, 20:59

Има ли смисъл от ultraHD за гледане на филми през hdmi и оптична тв? Ако отговорът е да, някакви предложения за тв около 50"? В никакъв случай не искам извит, 3д също не ми е необходимо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 13 Яну 2016, 21:12

Според мен няма , в момента дори HD каналите не са HD , а какво говорим за ultraHD. Мой братовчед наскоро си взе един Samsung 4k LED , ми ужас е на сигнал от кабеларка е някаква адска цапаница. Като пуснеш 4к сигнал се ядва , но и за тая работа трябва да имаш сериозна машина.
Не съм се интересувал от модели откакто взех преди 3 години моята плазма , но fullHD-то спокойно ще е актуално още 5-6 години.
Ако имаш пари OLED :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 13 Яну 2016, 21:15

За високата резолюция си трябва високо качество имай го впредвид аз си взех фулл HD и филмите интелевизията са супер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 13 Яну 2016, 21:33

ggb написа:За високата резолюция си трябва високо качество имай го впредвид аз си взех фулл HD и филмите интелевизията са супер.

Досега бях с 50" Самсунг fullHD, който дъщеря ми счупи. Наясно съм как е с него. Някакви предложения за фул/4к?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 13 Яну 2016, 21:38

Аз съм със LG 55 инча и съм доста доволен макар модела да е от 2014 година.

И снимка от живо предаване по кабеларката..Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gurcayy » 13 Яну 2016, 21:40

Sony 50W809C

П.С. Колега, стига с това ЛГ. Да, добър модел е, но е много далеч от Сонито. Всеки телевизор от този клас ( среден ) показва подобна картина на btv HD.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата