Бой в центъра на Враца завърши със смърт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Бой в центъра на Враца завърши със смърт

Мнение от Larbi » 15 Яну 2016, 11:17

Mollov написа:
Най-малкото гаджето на пича е видяла всичко от 1-во лице и е напълно наясно какво е станало... и въпреки това реве по телевизията и версията й съвсем не е като тази на няколкото очевидеца... а сега, де...

Не съм бил там и не знам какво е станало, но последното нещо което очаквам от гаджето на момчето е да излезе и да заяви, че нейният баровец се е правил на мутра, разбил е лицата на двама човека и общо взето той си е виновен. Много ясно че дори да е виновен той за всичко тя ще си реве с версията, че всички други са виновни, но не и гаджето и. Нали като мине чудото за 3 дни и ще тръгне друг баровец да загаджва. Е, кой ще я вземе ако е тръгнала да колади (много яка дума от детството) бившият си приятел? :dunno:

Все едно майка, брат, сестра, баща, гаджето ви в което се истински влюбен да направи нещо нередно, нелегално или неморално, да ви питат публично дали е виновен и вие да се изтъпанчите и да кажете - ДА ТОЙ/ТЯ беше виновен, открадна това и това, направи това и това. :mhihi:
Последна промяна Larbi на 15 Яну 2016, 11:25, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Яну 2016, 11:21

Сутринта слушАх пак "специални" екипи от София се вдигнали със "най-модерна" техника до Враца да правят повторна аутопсия, щото трябвало да се установи точната причина за смъртта :banghead: А досега една седмица кво правихте бе, баси жалкарите са тея, честно. Прокурора бил решил първоначално да е причиняване на смърт по непредпазливост, обаче максималната присъда за това била 5г. Са излязла експертиза, че има 28 охлузвания по тялото на момчето и прокурора сменил обвинението на "по хулигански подбуди", щото максималната присъда тук вече е била доживотен затвор :kuku: Цирка е пълен. Чакаме финала да видим "умните" мозъци кво ще измислят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Яну 2016, 11:27

„Няма съмнение, че 18-годишният Тодор е използвал метален бокс”, съобщи по Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„На този етап доказателствата са такива, че Тодор е излязъл от автомобила си, отишъл е до мястото, където са се намирали двамата братя и между тях е възникнал словесен, а по-късно и физически сблъсък. Имало е взаимно нанасяне на удари”, обясни тя. Прокурор Румяна Арнаудова уточни, че по телата на двамата братя също има травматични наранявания. Става дума за разкъсно-порезни рани, уточни тя.

Прокурор Румяна Арнаудова обясни и защо първоначално повдигнатото обвинение на двамата братя беше за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена лека телесна повреда. "В рамките на първите 24 часа от разследването прокурорът имаше единствено доказателства, които обуславяха подобна правна квалификация. Нямахме заключение на аутопсията, имахме само описание на травматичните наранявания. Става дума за общо 28 охлузвания, а охлузванията представляват лека телесна повреда по смисъла на закона", уточни тя.

Двамата братя - Иван и Десислав Дамянови, вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор. Те отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на опонента им, възползвайки се от това си право.

Днес съдът ще разгледа мярката за неотклонение на двамата брятя. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

В града пристигнаха експерти от ВМА, както и прокурори от Върховна касационна прокуратура. Те ще помагат да местните обвинители при разследването. На този етап, двамата братя, обвинени за убийството, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Яну 2016, 11:44

Това е много вярно, където каза, Врачанино, че повечето хора които тренират боен спорт или ходят на фитнес имат някакво напомпано самочувствие, че са повече от другите и т.н. Лично съм виждал няколко случая на намиране на майстора. Единият случай беше със фитнес маниак - анаболно животно, повече от 100 килограма, който се свлече на земята след един в брадата от див селянин по слаб от фиданка. Просто на село са го учили да не се оставя на никой и са му прожектирали филма "Селска чест" ежедневно и не се впечатли от голямата бабанка. Друг случай пак беше свързан с ловък, добре пласиран удар в брадата, но този път потърпевшият беше един, който тренираше карате и се мислеше за безсмъртен.

като каза да се поставим на мястото на братята ме побиха тръпки като се сетих, че като гледах видеото в което вече си говорят и чакат куките и момчето се свлича изведнъж без никой да го е ударил и за момент се поставих на мястото на братята. Ако го нямаше па това видео и не се виждаше ясно как той си пада без никой да го пипа в даденият момент и беше това преди 40 години без мобилни телефони с камери, то официалната версията каквато ти кажат значи е истина и ти нито можеш да знаеш така ли е не е ли така нито нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2016, 11:52

Vra4anin написа:Бог да го прости това момче, да почива в мир. Да се смили над душите и над двамата братя, защото опитайте се да се поставите и на тяхно място - не искам да ги изкарвам жертви, в никакъв случай ! Но истината е, че и техните животи отидоха подяволите ей така, заради тяхната простотия и суета. Защото и на тях им е било трудно да запазят самобладание, да стиснат зъби и да не обръщат внимание на един клаксон и словестни атаки. Трудно е, знам. Но е по-трудно от сега натам да живеят с това, което направиха.

Добре де, а той ако тръгва да ги млати, те да стоят и да го гледат ли? Напълно съгласен съм с другото, според мен освен нелепата смърт на момчето, обществото е стреснато, че двама мъже бият едно момче. Но ако той ги беше натупал и някой от тях бе починал, нямаше да има шествия и скандирания. Щеше да стане нещо като случая във варненския мол. Там охранителите не бяха много по-големи. Тук драмата е, че по дефаулт се подразбира, че момчето е невинно и някакви грубяни го нападат, а истината като че ли е точно обратната. Защото според мен е напълно възможно те просто да са се защитавали, а това е право на всеки!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 15 Яну 2016, 12:12

Нещата леко полеко ще се наредят и истината ще излезе.обедните новини по бтв вече казват друга версия със свидетел,която е близка и то много до истината.
Жалко за младежа,но не трябва да се погубват още два живота и бъдеще с неясност и наложено обществено мнение,заради поведение и манталитет......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Яну 2016, 12:22

Много е специфично всичко. Боксът ако го нямаше в ситуацията щеше да е много различно, но го има, и адвокат Марковски ще ги изкара тия момчета от затвора - ще видите. Защото реално има въоръжено нападание, а защитаващите се нямат с какво да се защитят, но пък имат числено предимство... Ще измисли нещо дъртия. Хората все повтарят колко кротък бил Тодор. Кротък, кротък ама тренира боен спорт и кара с бокс в колата. Колко да е кротък? Аз съм кротък - ходя по лостове, излизам да тичам и си возя децата. До сега не ми се е налагало да слизам от колата, а поводи не е като да е нямало.

Едит: Мнението на Врачанина е адски вярно! Аз също съм тренирал боен спорт, но не се чувствам повече от останалите и така трябва да бъде. Бойният спорт е за САМООТБРАНА, а не за да се правиш на велик!!! Ако толкова искаш да се сбиеш с някой има едно нещо което се нарича спаринг - там обаче винаги има кой да те приземи... ;)
Последна промяна Stahlblau на 15 Яну 2016, 12:24, променена общо 2 пъти
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 15 Яну 2016, 12:31

Vra4anin написа:
Това е - търпение, хладнокръвие и толерантност му е майката.

Тия качества може да ги имат монасите мастъри по кунг фу, но не и средностатистическия Българин.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Яну 2016, 12:39

От така представените факти - случая попада в графата "поредния бияч си е намерил майстора", майстора в случая е неговото его комбинирано с глупостта и самонадеяността му.
Обикновено най-злия враг на всеки човек е самият той...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Яну 2016, 12:43

Vra4anin написа:
dextuar написа:Добре де, а той ако тръгва да ги млати, те да стоят и да го гледат ли?

Трябвало е те да не отвръщат на провокацията с клаксон и провикване от негова страна, просто е трябвало да стиснат зъби и да си продължат по пътя за където са били тръгнали.
А покойния е трябвало да бъде по-търпелив, да изчака пешеходците както е по закон и по съвест и да си продължи по пътя за училище (защото до колкото разбрах, той е бил тръгнал на път за училище заедно с момичето до него).

Търпение,толерантност...бля,бля!Пълни глупости!Как ще съм търпелив и толерантен към някой,който ме напада по какъвто и да е начин :nono:
Не се правете на светци тука бе хора!Започвам да намразвам форума от тия превземки.Тука само праведни християни.

ПС Германците сега си берат плодовете на толерастията!То така е и в живота.Според мен толерантни и смирени са предимно страхливците и гейзерите!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Яну 2016, 12:48

Vra4anin написа:
Защото народа не е научен на смирение, на уважение към ближния. На много хора им е трудно да стиснат зъби и да търпят, каму ли да дадат и другата си буза да му ударят. Народа просто не вярва в Господ Бог, не зачита Исус Христос. Почти никой в този зверилник не е смирен човек по християнски. Всеки го играе едва ли не юдеец като се оповава на "око за око, зъб за зъб" което е типично еврейско размишление и е ужасно грешно. Разберете - Българите не са евреи, а християни. Не трябва да търсим мъст. Но май... само на теория.

За съжаление не само, че не вярваме в Господ и не спазваме законите му, но и мислим всички, които го правят за наивни(да не кажа глупави) и ненормални. Библията отдавна не е между най-важните книги, които трябва да бъдат прочетени и който го прави е гледан странно и с насмешка. До толкова е пропаднал светът, в който живеем.
Още по-лошо е, че дори не се замисляме по екзистенциални въпроси отвъд първичните ни инстинкти и битовизъм. Когато нямаме опора и самонадеяно мислим, че всичко зависи от нас и се вземаме прекалено на сериозно, резултатите винаги са с един и същ край.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Яну 2016, 13:02

Vra4anin написа:
(bubsa) написа:
Vra4anin написа:
dextuar написа:Добре де, а той ако тръгва да ги млати, те да стоят и да го гледат ли?

Трябвало е те да не отвръщат на провокацията с клаксон и провикване от негова страна, просто е трябвало да стиснат зъби и да си продължат по пътя за където са били тръгнали.
А покойния е трябвало да бъде по-търпелив, да изчака пешеходците както е по закон и по съвест и да си продължи по пътя за училище (защото до колкото разбрах, той е бил тръгнал на път за училище заедно с момичето до него).

Търпение,толерантност...бля,бля!Пълни глупости!Как ще съм търпелив и толерантен към някой,който ме напада по какъвто и да е начин :nono:
Не се правете на светци тука бе хора!Започвам да намразвам форума от тия превземки.Тука само праведни християни.

ПС Германците сега си берат плодовете на толерастията!То така е и в живота.Според мен толерантни и смирени са предимно страхливците и гейзерите!

Ако някой от тия бе постъпил като страхливец и гейзер както казваш ти, днес нямаше да пишем в такава тема, тя просто нямаше да съществува.

Аз лично предпочитам да съм мишка и страхливец в очите на хората, но да спя спокойно и да съм в мир със себе си. Не желая да се правя на съдник и да раздавам правосъдие.

И моля те, не ми изопачавай думата "толерантност" и да я замесваш в темата с бежанци и т.н. Не прави тази асоциация към иначе много хубавата дума. Това, че последните месеци, медиите се опитват да промиват мозъци с тази дума, няма нищо общо с нейното значение, няма общо с това какво реално се случва в Германия, кой го е допуснал. Тази дума съм я използвал в контекста на тази тема - за смъртта на един 18 годишен човек, смърт, която е следствие на хорското невъзпитание, простотия и откровена човешка глупост - казано накратко "битов скандал". Битов скандал няма нищо общо с бежанска криза ;)

Темата нямаше и да съществува ако и нападателят не се беше направил на играч пред момата...та монетата винаги има две страни.Ако нападнатите бяха смишили ,утре акциите на играча щяха да са скочили още повече.
Искам да кажа,че с толерантност се провокира наглост!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 15 Яну 2016, 13:07

Хаос написа:От така представените факти - случая попада в графата "поредния бияч си е намерил майстора", майстора в случая е неговото его комбинирано с глупостта и самонадеяността му.
Обикновено най-злия враг на всеки човек е самият той...

А по първоначално изнесени факти,нещата бяха съвсем Други,което много ме вбеси.не е честно така лесно да се обвиняват хора в убииство.в първия момент и аз повярвах,но след това благодарение на приятел разбрах че не е точно така историята.
Ще се радвам всичко да се намести както трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Яну 2016, 13:17

Аз едно не мога да разбера в момента.
Гледах видеото,в което момчето припада :cry: ,но чета следното:

"Няма съмнение, че 18-годишният Тодор е използвал метален бокс”, съобщи в „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Това ме хвърля в лек размисъл - ако Тодор е излязъл с бокса и напада пръв - тогава нещата седят по различен начин,защото той излиза с умисъл за саморазправа и то с използване на хладно оръжие (незнам дали съм прав за определянето му на такова).

Продължавам да чета :

„На този етап доказателствата са такива, че Тодор е излязъл от автомобила си, отишъл е до мястото, където са се намирали двамата братя и между тях е възникнал словесен, а по-късно и физически сблъсък. Имало е взаимно нанасяне на удари”, обясни тя. Прокурор Румяна Арнаудова уточни, че по телата на двамата братя също има травматични наранявания. Става дума за разкъсно-порезни рани, уточни тя.

Още тук е можело всичко да приключи,ако Тодор просто е тръгнал в своята посока,НО той излиза срещу тях - лека му пръст на момчето ,но тези факти до някаква степен променят първоначалната остра реакция към 2та братя (не че ги защитавам,но ако са "крими" типове,не може да седят и да гледат как някой ей така излиза от колата си срещу тях с бокс,нали :dunno: ,а то има ли нормален човек,който да седи и да не реагира по някакъв начин)

Цялата ситуация е много заплетена,досега няма ясно изяснени факти по случая,само съм почти убеден,че след като Марковски им е адвокат,ще мине и отмине леко за тях...
За да се коментира цялата история май ще трябва да се изчака съдебната експертиза
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2016, 13:20

(bubsa) написа:Темата нямаше и да съществува ако и нападателят не се беше направил на играч пред момата...та монетата винаги има две страни.Ако нападнатите бяха смишили ,утре акциите на играча щяха да са скочили още повече.

И аз така мисля и щеше да си намери друг майстор. Проблемът е в този, който пръв скача, а не този, който се защитава.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата