Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
Слави
Аватар

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от © » 17 Яну 2016, 17:14

Нищо не мислим и аз карам по-бавно от мнозинството. Понякога ми кипва и ми се иска да правя глупости, но веднага се сещам как се въртях като пумпал със около 90-100км/ч и се радвах, че имаше мантинела :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Яну 2016, 17:38

Bogat-Beden написа:Преателе,имам питанка малко встрани от темата

Вчера пътувах от североизтока посока София.Прави ми впечатление,че мнозинството от народа карат в снежно време със същата скорост,както в отлично време и сух път,плюс ,че изпреварват по същия начин.Най-смело изпреварват и карат с по-висока скорост жипките май.Аз карам стара барака без системи и електроники,та допускам ,че в по-новите и скъпи коли,в комбинация с отлични премиум хубави зимни гуми и някакъв солиден шАфьорски опит е по-различно,но все пак?
В интерес на истината зад мен известно време караше новата 6та серия (не видях да има знака X-drive),но човечецът определено караше бавно и не ме изпревари никъде :roll:
Забелязах също и че в доста от клиповете за неизчистените магистрали,пак се кара доста бързичко(чисто субективно погледнато,мое мнение)
ВиЯ какво мислите? :dunno:

Ми какво да мислиме - пълно е с клипчета на такива индивиди в ютуб и вибокс, дет са се шибнали в мантинелата примерно и после реват, че не било почистено :mhihi: Вчера само в София е имало 100тина леки катастрофи, причинени от такива "можачи" дето са си повервали. Или сигурно са блеели в часовете по физика, като са им обяснявали що е това сцепление и има ли почва у нас. Миналия месец в София имаше страшни мъгли, точно след Вакарел започваха - има няма 50м видимост. В лявата лента на магистралата си летяха с 130-40 ... не знам :dunno: Или тея хора са някакви отчаяни от живота и въобще не им дреме, че могат да се размажат като хлебарки, или просто сивото в-во не им достига, да могат да направят реална преценка на ситуацията. И това е масово.
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Яну 2016, 19:43

Малко :OT: ,но понеже се споменава колегиалност в темата.
Преди малко се опитвах да си отключа арехологическата находка,набедена за МПС :mhihi: ,обаче ключалката замръзнала..Мина някакъв непознат човек с хубава, сравнително скъпа кола(пиша го умишлено заради предразсъдъците ни),спря,слезе и ми даде спрей за размразаване и изчака да види дали ще мога да си отворя :shock: Ами,оправи ми настроението за вечерта най-малко, Господ здраве да му дава :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от d_r_a_g_o » 17 Яну 2016, 19:45

(bubsa) написа:Тая тема е обречена,защото всеки си знае неговото и не се опитва да помисли грам.

Много ми е странно,че не разбирате думата КОЛЕГИАЛНОСТ :dunno: Там се крие причината за безобразното движение по пътищата.

Колегиалност искаш, така ли? Получаваш я винаги понеже карам с темпото на трафика (обикновено над позволената скорост), не те засичам, ползвам си огледалата и общо взето не ти усложнявам живота. Дори и пропускам откровено заблудените тъпунгери без да ги освирквам- колкото и да им свири човек идиота по-умен няма да стане, но може да направи някое ПТП в паниката. И толкова- ако искаш повече от това си се объркал нещо.
Но изискването за "колегиалност" можеш директно да си го завреш където слънце не огрява ако очакваш да ти давам път щото си голямата батка, бързаш и си решил, че като ми светкаш и свириш ще се мръдна- може да си го изместя в другия крачол, но колата ми ще си стои където е. И се моли някое куче "случайно" да не ме принуди да скачам на спирачките :roll: Виж, ако решиш културно да стоиш малко зад мен с пуснат ляв мигач в 90% от случаите до 20 секунди ще си забравил, че съм бил отпред- стига трафика да позволява разбира се.
Да те открехна- много колегиално е да знаеш кога се нарушават законите и да НЕ принуждаваш другите да го правят заради твоя кеф. Не ме притискаш- пускам те когато мога, притискаш ли ме съвсем "случайно и колегиално" не те забелязвам.

Понеже гледам се спори за "изпреварване отдясно" май трябва някои хора ритуално да си изгорят книжките. И не ми вадете разни "тълкувания на закона" правени от прости полицаи- това е работа на съда. В градски условия, на път с 2 ленти в една посока и ограничение до 80км./ч НЯМА КАК да изпреварваш който и да е- всеки МОЖЕ да кара където си иска и с каквато си скорост иска. Намерете полицай който да ми пише акт за "изпреварване отдясно" в града и ще видим кога ще падне акта- аз залагам още на ниво "обжалване пред шефа на РПУ-то". Някой обясняваше и как маневрата "завой" се изпълнява задължително към дясната лента- същият задължително да отиде на опреснителни курсове, че е много изостанал и утре ще размаже някой заради глупостта си. В ГРАДА "завой" се прави по най-късата траектория към най-близката лента- при ляв завой към булевард с 2 ленти се оказва, че трябва да се включим в ЛЯВАТА лента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Яну 2016, 20:08

d_r_a_g_o написа:
(bubsa) написа:Тая тема е обречена,защото всеки си знае неговото и не се опитва да помисли грам.

Много ми е странно,че не разбирате думата КОЛЕГИАЛНОСТ :dunno: Там се крие причината за безобразното движение по пътищата.

Колегиалност искаш, така ли? Получаваш я винаги понеже карам с темпото на трафика (обикновено над позволената скорост), не те засичам, ползвам си огледалата и общо взето не ти усложнявам живота. Дори и пропускам откровено заблудените тъпунгери без да ги освирквам- колкото и да им свири човек идиота по-умен няма да стане, но може да направи някое ПТП в паниката. И толкова- ако искаш повече от това си се объркал нещо.
Но изискването за "колегиалност" можеш директно да си го завреш където слънце не огрява ако очакваш да ти давам път щото си голямата батка, бързаш и си решил, че като ми светкаш и свириш ще се мръдна- може да си го изместя в другия крачол, но колата ми ще си стои където е. И се моли някое куче "случайно" да не ме принуди да скачам на спирачките :roll: Виж, ако решиш културно да стоиш малко зад мен с пуснат ляв мигач в 90% от случаите до 20 секунди ще си забравил, че съм бил отпред- стига трафика да позволява разбира се.
Да те открехна- много колегиално е да знаеш кога се нарушават законите и да НЕ принуждаваш другите да го правят заради твоя кеф. Не ме притискаш- пускам те когато мога, притискаш ли ме съвсем "случайно и колегиално" не те забелязвам.

Понеже гледам се спори за "изпреварване отдясно" май трябва някои хора ритуално да си изгорят книжките. И не ми вадете разни "тълкувания на закона" правени от прости полицаи- това е работа на съда. В градски условия, на път с 2 ленти в една посока и ограничение до 80км./ч НЯМА КАК да изпреварваш който и да е- всеки МОЖЕ да кара където си иска и с каквато си скорост иска. Намерете полицай който да ми пише акт за "изпреварване отдясно" в града и ще видим кога ще падне акта- аз залагам още на ниво "обжалване пред шефа на РПУ-то". Някой обясняваше и как маневрата "завой" се изпълнява задължително към дясната лента- същият задължително да отиде на опреснителни курсове, че е много изостанал и утре ще размаже някой заради глупостта си. В ГРАДА "завой" се прави по най-късата траектория към най-близката лента- при ляв завой към булевард с 2 ленти се оказва, че трябва да се включим в ЛЯВАТА лента.

Кой ти каза,че аз съм от светкащите или камикадзетата?Точно обратното е.Аз говорех за заплесите,които карат по цариградско и други подобни булеварди с 60.
И ти не разбираш явно какво е колегиалност на пътя,защото щофираш по 10км на ден до работата и обратно,явно :winky:
Карайте си както си знаете.Изобщо не ми е през х*я.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 17 Яну 2016, 21:19

Не очаквах такъв отклик с 10 страници тема :D

Подкрепям мнението на колега bubsa, за мен това е правилното каране. Смятам че повечето хора, които не се местят от лява лента и карат с максимално разрешената скорост, без да гледат в огледалото нарочно и не се местят нарочно, за да поучават хората са тези които минават малко километри. Като се качи от Орлов мост по Цариградско, слиза на Яворов и спира. При това положение го разбирам защо не гледа и му е все тая. Но аз примерно като се кача от Орлов мост, слизам в Стара Загора примерно и се връщам същия ден и няма как да не ми прави впечатление как някой си кара в ляво с 80 и се прави на морален шериф (хареса ми репликата на някой колега :yes: ) при свободно място в дясната. Не правите разлика между карам по правилата и карам автомобил/бус/камион. Кара се в дясно - минавате в ляво, после пак в дясно. Ако не можете да се престроявате нормално - това значи, че просто не карате. Ако карате редовно и по повече от 5км. на ден няма как да не го можете след 10 години стаж. Като гледам повечето имате стаж зад гърба си и просто не проумявам, как не можете да карате нормално (не искам да си повярвам, че го правите нарочно, социопати такива :D ). Не е срамно да си признаете, че не можете да карате - срамно е да не искате да се научите.
А за минаването от дясно - как да разчитам, че щом няма да се мръдне като очевидно ме вижда, няма да ме засече/удари ако тръгна от дясно.
Винаги има по-бърза кола, баничарка/джиБ/лада/микробус. Анти-социално е да правиш гадно на другите, без причина бе хора :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 17 Яну 2016, 21:43

Мега съгласен с горното мнение. Всъщност колегата (bubsa) се оказа един от малкото умни в тази тема, поне за мен. Насреща му както в много други теми е масата, като хиени:) Ама то се знае колко е умна масата де..
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Яну 2016, 21:50

Много се радвам,че има и други мислещи докато карат,че се бях отчаял :confused:

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Яну 2016, 21:50

Boyadjiev написа:
А за минаването от дясно - как да разчитам, че щом няма да се мръдне като очевидно ме вижда, няма да ме засече/удари ако тръгна от дясно.
Винаги има по-бърза кола, баничарка/джиБ/лада/микробус. Анти-социално е да правиш гадно на другите, без причина бе хора :conf:

Така е, аз съм имал случай на магистралата в Италия. Един келеш с пасат комби печка седя километри пред мен в най-лявате лента. Бяха 3 ленти в посока, вярно е, че имаше трафик, но многократно пред него беше чисто на 200+м и онзи не се махаше. Взех да светя, няма, гледа ме в огледалото.
Накрая реших да го изрежа от дясно когато няма много коли в средната лента. Е тук стана вече интересно. Подготвих се аз и когато онзи видя, че започнах да го изпреварвам от дясно, взе да ме натиска настрани. Оказа се, че имаше място в този момент и в най-дясната лента и аз все пак минах пред него. След това монах в най-лявата понеже другите пак се запълниха. Онзи сопол полудя от яд, взе да вади телефони и да ме снима, какво снимаше не знам, но беше в несвяст, а аз много се смях!
Много ми стана смешен, но има и такива екземпляри.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 17 Яну 2016, 22:26

Bogat-Beden написа:Преателе,имам питанка малко встрани от темата

Вчера пътувах от североизтока посока София.Прави ми впечатление,че мнозинството от народа карат в снежно време със същата скорост,както в отлично време и сух път,плюс ,че изпреварват по същия начин.Най-смело изпреварват и карат с по-висока скорост жипките май.Аз карам стара барака без системи и електроники,та допускам ,че в по-новите и скъпи коли,в комбинация с отлични премиум хубави зимни гуми и някакъв солиден шАфьорски опит е по-различно,но все пак?
В интерес на истината зад мен известно време караше новата 6та серия (не видях да има знака X-drive),но човечецът определено караше бавно и не ме изпревари никъде :roll:
Забелязах също и че в доста от клиповете за неизчистените магистрали,пак се кара доста бързичко(чисто субективно погледнато,мое мнение)
ВиЯ какво мислите? :dunno:

Мога да ти кажа какво става ... Отваряш Гугъл, пишеш "Витиня" и забелязваш, че има нафта/сняг/лед/пясък и прочие оправдания на псевдошофери.

Boyadjiev написа:Не очаквах такъв отклик с 10 страници тема :D

Подкрепям мнението на колега bubsa, за мен това е правилното каране. Смятам че повечето хора, които не се местят от лява лента и карат с максимално разрешената скорост, без да гледат в огледалото нарочно и не се местят нарочно, за да поучават хората са тези които минават малко километри. Като се качи от Орлов мост по Цариградско, слиза на Яворов и спира. При това положение го разбирам защо не гледа и му е все тая. Но аз примерно като се кача от Орлов мост, слизам в Стара Загора примерно и се връщам същия ден и няма как да не ми прави впечатление как някой си кара в ляво с 80 и се прави на морален шериф (хареса ми репликата на някой колега :yes: ) при свободно място в дясната. Не правите разлика между карам по правилата и карам автомобил/бус/камион. Кара се в дясно - минавате в ляво, после пак в дясно. Ако не можете да се престроявате нормално - това значи, че просто не карате. Ако карате редовно и по повече от 5км. на ден няма как да не го можете след 10 години стаж. Като гледам повечето имате стаж зад гърба си и просто не проумявам, как не можете да карате нормално (не искам да си повярвам, че го правите нарочно, социопати такива :D ). Не е срамно да си признаете, че не можете да карате - срамно е да не искате да се научите.

И на тебе да ти отбележа, че си от онази част на този форум, която смята абсолютно убедено, че правилниците за движение са безсмислени и всички трябва да се съобразяват с профидрайвърите. Аре сега цяла София ще кара в една лента за да има място за "самолетите-професионалисти". Ако сте такива професионалисти справяйте се с трафика и това е. Наслушахме се колко добри шофьори сте, когато ви разчистят пътя и всички се махнат за да има лента за 120км/ч градско. На мен не ми трябват професионалисти, летящи из града и аз после да стискам палци децата ми да успеят да пресекат.

ivoaudi написа:Мега съгласен с горното мнение. Всъщност колегата (bubsa) се оказа един от малкото умни в тази тема, поне за мен. Насреща му както в много други теми е масата, като хиени:) Ама то се знае колко е умна масата де..

Колега, благодарим ти за поредната ти квалификация, в поредна тема за интелигентността на останалите, ако не си ти не знам как Менса ще си правят тестовете.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Яну 2016, 22:52

Направете подписка да променят закона. Така най-сетне ще се окаже, че го спазвате :D
Останалите които четат закона и го изпълняват скоро ще се научат да карат като вас.
Това, че имате милиони километри и десетки години стаж, че сте супер колегиални ... не означава нищо - пак го нарушавате и това остава ненаказано в БГ. Явно сте се приспособили към "нормалното" превишение на скоростта в населено място, към присветкането с фарове, клаксони, псувни, към шофирането на Г класи и т.н. или казано накратко - към манталитета на българина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 17 Яну 2016, 23:06

Не карам със 120 градско, както и не карам Г класа, не съм мутра и другите притурки към описанието. Просто смятам че това е правилното каране. Май не се подразбира но като казвам, че карам по този начин, значи че се дърпам в дясно всеки път. Тоест ако вие минете в лявата лента покрай мен сте облагодетелствани, от това че не кибича в нея. Не винаги карам по-бързо от трафика - но пък винаги карам в дясно ако не "изпреварвам" кола.
Искам да кажа, че за мен това е правилното каране когато съм от двете страни на този начин на каране. Не когато според вас се облагодетелствам, а според мен, просто е нормално да мина по този начин. А това че спазваш някаква култура не значи че си карач, а само че спазваш култура, което е хубаво да го правим във всеки един аспект от живота. А понеже работата ми е свързана с пътувания, няма как да не се възмутя от ниската култура на моменти :dunno:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Яну 2016, 23:40

Спора е безмислен.
За да вникне в нещо човек трябва много практика и мислене.Точно за това и жените рядко шофират адекватно :mhihi: Явно има и доста изключения при мъжете :lol:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Яну 2016, 23:54

Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2016, 0:03

pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?

Ботевградско и 202-ра примерно :D Също в Люлинския тунел е гадничко някой да се влачи с 40,а е доста срещано.
Нещо не се разбираме кой какво пише :confused: Аз апелирам за адекватно поведение на пътя.Нито съм от прелитащите,нито от светкащите.Дразня се на това,че аз може да правя път и да помисля кога и как да се престроя,а бай Миле не иска да се напъне и щом ще завива за Дружба не е проблем да си кара с 60 от орлов мост и да изнерви половин София.
Шофьорите масово не могат да преценяват(или не искат щот не са длъжни на никой) в коя лента трябва да бъдат.А за кръговите не ми се коментира.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата