как според вас България би се подобрила
Модератор: Общи модератори
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
как според вас България би се подобрила
От известно време си мисля какво и как може да се промени в нашата татковина, че да потръгнат нещата и да стане както е в развитите страни - чисти градове, виско качество на услугите, високо ценена продукция на международните пазари, висок стандарт на живот и т.н.
Можете да споделите градивни предложения за всеки апект - администация, данъчно облагане, полиция, армия, народно събрание, обезлюдяване на селата и т.н.
Можете да споделите градивни предложения за всеки апект - администация, данъчно облагане, полиция, армия, народно събрание, обезлюдяване на селата и т.н.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: как според вас България би се подобрила
Докато в народното събрания и изпълнителната власт има хора, които работят единствено за собствен интерес нещата в нито един аспект няма да се подобрят. Тъй че трябва да се почне с промяна в избирателната система, за да може малко или много да знаем кого пращаме да върши делата за народа. В същото време когато този някой не се справя да има достатъчно ефективен инструмент за неговото отстраняване. Нещата са съвсем прости, но в същото време тъй сложни... щото сме в България.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз мисля, че никога няма как да има голяма промяна и това важи за всички държави. Давам пример, Германия, Япония и разни други, дори да ги сринат след 50год пак ще са от първите. Ние каквото и да правим, който и да командва, все ще сме си на същия хал, може да мръднем леко нагоре или надолу, но няма как да настигнем западните държави никога.
За мен това е до манталитет, начин на мислене и т.н.
Същото е с някои държави, които са много зле, те винаги ще бъдат на опашката.
Не съм виждал никоя държава от последена да стане първа или обратно от само себе си.
За мен това е до манталитет, начин на мислене и т.н.
Същото е с някои държави, които са много зле, те винаги ще бъдат на опашката.
Не съм виждал никоя държава от последена да стане първа или обратно от само себе си.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Възможно най - важното условие за мен е българите да проумеят най - сетне, че да обичаш едно дете е не да го глезиш и лигавиш. От поне 30 години насам се създават масово индивиди и индивидки крайни егоисти, безотговорни, мислещи че света се върти около тях, хленчещи за всичко, мързеливи, агресивни, не ми се изброява. ВСИЧКО е във възпитанието! Децата остават ДЕЦА и на 50 годишна възраст и тичат при МАМА за най - малката дреболия. Чакайте да стане здраво общество от таз ми ти гняс и си търсете причините колкото и където си щете, успех.....
Второто по значение условие е да се върне казармата, че май бая на баир вече са ни нежните розови панделки. Тея двете да оправим БГ ще скокне!! Всичко останало е долно лицемерие!
Второто по значение условие е да се върне казармата, че май бая на баир вече са ни нежните розови панделки. Тея двете да оправим БГ ще скокне!! Всичко останало е долно лицемерие!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Едно единствено нещо- всеки да спазва закона такъв, какъвто е.
Като почнеш от депутата и стигнеш до последния общак.
Нищо повече не е нужно.
Нищо повече не е нужно.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ivoaudi написа:Възможно най - важното условие за мен е българите да проумеят най - сетне, че да обичаш едно дете е не да го глезиш и лигавиш. От поне 30 години насам се създават масово индивиди и индивидки крайни егоисти, безотговорни, мислещи че света се върти около тях, хленчещи за всичко, мързеливи, агресивни, не ми се изброява. ВСИЧКО е във възпитанието! Децата остават ДЕЦА и на 50 годишна възраст и тичат при МАМА за най - малката дреболия. Чакайте да стане здраво общество от таз ми ти гняс и си търсете причините колкото и където си щете, успех.....
Напълно съм съгласен

Първо и единствено ние трябва да се променим.Тогава ще е друго.
Няма как държава с лъжливо,крадливо,мързеливо и завистливо население да просперира

А тея 240 в парламента не са извънземни.И те са като нас,ние сме си ги избрали...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Нещата няма да се промеянт с изказвания: "докато депутатите" , "докато си ги избираме все едни и същи" , "гласувайте пак за герб" и тем подобни.
За която и партия да гласувате всее тая
Истината е една и бумбум я каза:
Дали ще изберете едните или другите, то все тая кой ще ви краде парите.
Или пък сега ще ме почнат с коментари:"Ние ще ги свалим, ще изберем съвсем други." Еми айде, учете за политик, хмм КЪДЕ се учи за политик? КАК се става политик?
За която и партия да гласувате всее тая

Истината е една и бумбум я каза:
bum_bum написа:Едно единствено нещо- всеки да спазва закона такъв, какъвто е.

Дали ще изберете едните или другите, то все тая кой ще ви краде парите.
Или пък сега ще ме почнат с коментари:"Ние ще ги свалим, ще изберем съвсем други." Еми айде, учете за политик, хмм КЪДЕ се учи за политик? КАК се става политик?

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:Едно единствено нещо- всеки да спазва закона такъв, какъвто е.
Нищо повече не е нужно.
Няма голяма файда от това,защото законите обслужват интересите на определени хора от които и за които са писани...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Преди няколко години карах някакъв курс по енергийна ефективност е МЕИ-то. От лекциите нищо не съм запомнил, но много ясно си спомням какво каза веднъж един преподавател:
Какъв е проблемът в България? Липсата на професионализъм - във всички сфери и на всички нива.
Та с тази фраза бих допълнил мнението на Бум-бум: Ще се оправим, когато всеки започне да спазва закона и да си върши работата... Но как да стане това - нямам представа.
Какъв е проблемът в България? Липсата на професионализъм - във всички сфери и на всички нива.
Та с тази фраза бих допълнил мнението на Бум-бум: Ще се оправим, когато всеки започне да спазва закона и да си върши работата... Но как да стане това - нямам представа.
Последна промяна Borymeckata на 17 Яну 2016, 22:08, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
k.milanov написа:Истината е една и бумбум я каза:bum_bum написа:Едно единствено нещо- всеки да спазва закона такъв, какъвто е.
Това е истината, но все пак сме на Балканите и тая истина е неприложима. Тук всеки е тарикат и за него не важАт закони...
Трябва някой да изперка и да взеле с калашник в парламента. 100-200 да опука, после тия след тях много ще внимават.
Иначе другият начин е с чакане - 100-200 години демокрация и сме ги стигнали западните такива

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
alekangg написа:...
+1.
Иначе, няма как да подобриш съвършенството.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Моето скромно мнение е,че е в липсата на морал.Ако на най-висшите постове в съдебната система и МВР бяха такива личности-законът щеше да се прилага,не може да очакваме всички да го спазват по собствено желание ,но е реалистично да бъде прилаган към всички. Оттам нататък с течение на годините можем да станем прекрасна страна. Не е вярно,че никога не сме били развити или че не можем.Borymeckata написа::
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
България ще се оправи тогава, когато последният мързеливец и мошеник бъде обесен с червата на последния завистник" - К.Иречек, 13 декемврий 1881 год.!!!
Близо 140 години не сме мръднали от това! И още 140 ще минат сигурно,но няма да има кой да го прочете тогава!
Близо 140 години не сме мръднали от това! И още 140 ще минат сигурно,но няма да има кой да го прочете тогава!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Bogat-Beden написа:... Не е вярно,че никога не сме били развити или че не можем.
И към днешна дата от много от глобалните институции сме считани за ... развиваща се страна.

Ако колегата може да сведе примери за обратното, би ми било интересно.