Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите
четете си законите
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Petrolhead написа:докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите
Възхищавам ти се

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Petrolhead написа:докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите
И на магистралата ли ?

- Petrolhead
- Потребител
-
Nedko Anev написа:Petrolhead написа:докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите
И на магистралата ли ?
да, ако изпреварвам ТИР или колона коли. Изобщо не ми пука, че някой ми е изкочил с 200. Повече от 140 няма да вдигна, по спирачките няма да скоча. Ще ме изчака и тогава до ходи да си троши главата. Ако съм тръгнал да изпреварвам, значи го е нямало в огледалото.
а относно града, ако някой е решил, че бърза и ще кара с много над ограниченията, това си е негов проблем. Аз мисля да завивам след 500 метра в ляво и съм преценил, че лявата лента ми е по-удобна.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Е поне си стоиш в дясно на магистралата, когато имаш възможност, ако съдия по това което си написал, защото ако караше постоянно в ляво със 140-50 щеше да е доста дебилно
Не само псувни щеше да отнесеш (лично мниение)

(bubsa) написа:Ботевградско и 202-ра примерноСъщо в Люлинския тунел е гадничко някой да се влачи с 40,а е доста срещано.
Нещо не се разбираме кой какво пишеАз апелирам за адекватно поведение на пътя.Нито съм от прелитащите,нито от светкащите.Дразня се на това,че аз може да правя път и да помисля кога и как да се престроя,а бай Миле не иска да се напъне и щом ще завива за Дружба не е проблем да си кара с 60 от орлов мост и да изнерви половин София.
Шофьорите масово не могат да преценяват(или не искат щот не са длъжни на никой) в коя лента трябва да бъдат.А за кръговите не ми се коментира.
На 202ра има ляв завой към баухаус и преди това има обратен от насрещното, където е възможно да ти излезе някой, дето не предполага, че караш със 130 примерно (не визирам конретно теб). Много е хубаво всички, които карат по пътя да са възпитани, добри шофьори, колегиални, съобразителни и т.н. Но за съжаление в София има много повече хора с автомобили отколкото градът би могъл да поеме за един приятен трафик и приятно шофиране. Не може да се очаква, че всички те ще бъдат перфектни, по-скоро може да се очаква, че поне полвината са по-скоро много зле и пълни проафни, за това ако се имаш за част от другата полвина, на тея дето са колегиални, внимателни, безопасни и т.н. не караш на 2м. зад колите, докато им правиш дискотека в 8 и 30 сутринта, не слизаш да се биеш по светофарите, не си носиш бокс, бухалка, пищов и базука, не псуваш, не обясняваш колко е зле някой, че се престроил за ляв завои от предния светофар вмсето да се чуди дали па някой ще го пусне на 100 метра от светофара (случвало ми се е да спра и да запуша лента с пуснат мигач, защото не ме пускат да се пристроя в лентата, която ми трябва и то не, защото съм изрязал цялата колона и искам да мина между втория и третия).
Малко нетипично за автомобилен форум ще кажа, че едно от най-добрите и безотказни решения за тези супер незначителни и дребни авто-проблеми е градския транспорт и най-вече метрото. Слушалките в ушите, книга, телефон или просто блееш. По този начин на пътя ще останат само тези, които наистина трябва да използват колите за нещо, но това е в една по-добра вселена, в нашата ще се съобразявате с неколегиалните и наглите, с тея дето карат с 20 в лява лента и с тея дето карат със 120 в лява лента и ти светкат на 300 метра от левия ти завой да им правиш път да минат, щото "мнооого бързат", къщата им гори, а след тях още 5ма залепени на броня, все от колегиалните и съобразителните...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Nedko Anev написа:Е поне си стоиш в дясно на магистралата, когато имаш възможност, ако съдия по това което си написал, защото ако караше постоянно в ляво със 140-50 щеше да е доста дебилно![]()
Осъзнаваш ли сега, защо никога няма да се оправим.

Boyadjiev написа:Не карам със 120 градско, както и не карам Г класа, не съм мутра и другите притурки към описанието. Просто смятам че това е правилното каране. Май не се подразбира но като казвам, че карам по този начин, значи че се дърпам в дясно всеки път. Тоест ако вие минете в лявата лента покрай мен сте облагодетелствани, от това че не кибича в нея....
Не казвам, че вие карате така, просто сте се присбособили към хората които карат така. Ако не освободиш пътя може да те бият, тормозят с фарове, клаксони, псувни и т.н. На никой не му пука за закона, за това трябва да се кара така, както казвате. Само да не насаждаме мнението, че това е според писаните правила.
Toва е! Никой не седна да помисли и да провери, то не бяха призиви за колегиалност, то не бяха некадърни шофьори...ЗДП
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А един по-екзистенциален въпрос - като приемем, че всички караме с максимално разрешената скорост, вие защо аджеба искате да карате с повече. И като цяло защо ви е да карате с повече от 80, айде 100 в града. За къде сте се разбързали?
(bubsa) написа:pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?
Ботевградско и 202-ра примерно...
Ботевградско от Джъмбо до гара Подуене е около 9 километра.
За това разстояние имаш 4 светофара, две пешеходни пътеки и три участъка, дето колите от насрещното могат да пресичат през твоето платно /на Маргел, на караулката и между тях/
За 9 км имаш 9 места, на които трябва или да намалиш или да спреш... ти линейка на сирени ли караш, че да трябва винаги да е чисто пред теб?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
kdl написа:Toва е! Никой не седна да помисли и да провери, то не бяха призиви за колегиалност, то не бяха некадърни шофьори...ЗДП
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
Това е така, но все пак сме в BG И ще добавя нещо което бях споменал по рано, на участаци от АМ тракия само мазохист подчертавам МАЗОХИСТ би карал в дясната лента

Първият пост от темата:
Там е вече малко по-различно 
Темата е за градско каране, не за магистралиBoyadjiev написа:Колеги като карате градско как карате на булевард с две и повече ленти. Не зависимо от часа и трафика, как се придвижвате. Спазвате ли правила, какви са тези правила ? Гледате ли в огледалата или на всеки светофар бой - па който оцелее...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Много съжалявам, че така и не си взех една камера за колата.
Вчера само за едно излизане на Климент Охридски от Ташев излиза един чичак с Халуди куатро. Аз съм единствената кола на пътя, но този решава да излезе точно преди мен. Карах с около 60 и като го видях намалих до 40, защото помислих че може да излезе. От какъв чеп ще излезеш да отнемеш предимството на единствената кола на пътя. И навсичкото отгоре после кара с 30 до Студентски град.
Само няколко км по-надолу влизаме в кръговото на тв кулата. Един пак чичо до мен в ляво с джипка решава, че ще излиза от кръговото в посока Графа. От лявото платно минава в дясното без изобщо да погледне има ли там кола или няма.
Ако не бях намалил за да изостана до задния му калник сигурно щеше да мине през мен. 
Вчера само за едно излизане на Климент Охридски от Ташев излиза един чичак с Халуди куатро. Аз съм единствената кола на пътя, но този решава да излезе точно преди мен. Карах с около 60 и като го видях намалих до 40, защото помислих че може да излезе. От какъв чеп ще излезеш да отнемеш предимството на единствената кола на пътя. И навсичкото отгоре после кара с 30 до Студентски град.
Само няколко км по-надолу влизаме в кръговото на тв кулата. Един пак чичо до мен в ляво с джипка решава, че ще излиза от кръговото в посока Графа. От лявото платно минава в дясното без изобщо да погледне има ли там кола или няма.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
zazomazo написа:(bubsa) написа:pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?
Ботевградско и 202-ра примерно...
Ботевградско от Джъмбо до гара Подуене е около 9 километра.
За това разстояние имаш 4 светофара, две пешеходни пътеки и три участъка, дето колите от насрещното могат да пресичат през твоето платно /на Маргел, на караулката и между тях/
За 9 км имаш 9 места, на които трябва или да намалиш или да спреш... ти линейка на сирени ли караш, че да трябва винаги да е чисто пред теб?
Не изопачавай нещата само за да де разпишеш в темата!Ти там с колко караш?Не казвай само,че няча да те издразни некой заспал в ляво с 50.