Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
Потребител
Аватар

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от Petrolhead » 18 Яну 2016, 0:15

докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2016, 0:16

Petrolhead написа:докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите

Възхищавам ти се :bowdown:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 0:20

Petrolhead написа:докато карам с 10-20 над ограничението, карам където си искам и да светите и да мигате и да псувате, никъде няма да се преместя.
четете си законите

И на магистралата ли ? :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Яну 2016, 0:25

Nedko Anev написа:
четете си законите

И на магистралата ли ? :mhihi:

да, ако изпреварвам ТИР или колона коли. Изобщо не ми пука, че някой ми е изкочил с 200. Повече от 140 няма да вдигна, по спирачките няма да скоча. Ще ме изчака и тогава до ходи да си троши главата. Ако съм тръгнал да изпреварвам, значи го е нямало в огледалото.

а относно града, ако някой е решил, че бърза и ще кара с много над ограниченията, това си е негов проблем. Аз мисля да завивам след 500 метра в ляво и съм преценил, че лявата лента ми е по-удобна.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 0:38

Е поне си стоиш в дясно на магистралата, когато имаш възможност, ако съдия по това което си написал, защото ако караше постоянно в ляво със 140-50 щеше да е доста дебилно :D
Не само псувни щеше да отнесеш (лично мниение) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 18 Яну 2016, 0:54

(bubsa) написа:Ботевградско и 202-ра примерно :D Също в Люлинския тунел е гадничко някой да се влачи с 40,а е доста срещано.
Нещо не се разбираме кой какво пише :confused: Аз апелирам за адекватно поведение на пътя.Нито съм от прелитащите,нито от светкащите.Дразня се на това,че аз може да правя път и да помисля кога и как да се престроя,а бай Миле не иска да се напъне и щом ще завива за Дружба не е проблем да си кара с 60 от орлов мост и да изнерви половин София.
Шофьорите масово не могат да преценяват(или не искат щот не са длъжни на никой) в коя лента трябва да бъдат.А за кръговите не ми се коментира.

На 202ра има ляв завой към баухаус и преди това има обратен от насрещното, където е възможно да ти излезе някой, дето не предполага, че караш със 130 примерно (не визирам конретно теб). Много е хубаво всички, които карат по пътя да са възпитани, добри шофьори, колегиални, съобразителни и т.н. Но за съжаление в София има много повече хора с автомобили отколкото градът би могъл да поеме за един приятен трафик и приятно шофиране. Не може да се очаква, че всички те ще бъдат перфектни, по-скоро може да се очаква, че поне полвината са по-скоро много зле и пълни проафни, за това ако се имаш за част от другата полвина, на тея дето са колегиални, внимателни, безопасни и т.н. не караш на 2м. зад колите, докато им правиш дискотека в 8 и 30 сутринта, не слизаш да се биеш по светофарите, не си носиш бокс, бухалка, пищов и базука, не псуваш, не обясняваш колко е зле някой, че се престроил за ляв завои от предния светофар вмсето да се чуди дали па някой ще го пусне на 100 метра от светофара (случвало ми се е да спра и да запуша лента с пуснат мигач, защото не ме пускат да се пристроя в лентата, която ми трябва и то не, защото съм изрязал цялата колона и искам да мина между втория и третия).
Малко нетипично за автомобилен форум ще кажа, че едно от най-добрите и безотказни решения за тези супер незначителни и дребни авто-проблеми е градския транспорт и най-вече метрото. Слушалките в ушите, книга, телефон или просто блееш. По този начин на пътя ще останат само тези, които наистина трябва да използват колите за нещо, но това е в една по-добра вселена, в нашата ще се съобразявате с неколегиалните и наглите, с тея дето карат с 20 в лява лента и с тея дето карат със 120 в лява лента и ти светкат на 300 метра от левия ти завой да им правиш път да минат, щото "мнооого бързат", къщата им гори, а след тях още 5ма залепени на броня, все от колегиалните и съобразителните...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Яну 2016, 1:20

Nedko Anev написа:Е поне си стоиш в дясно на магистралата, когато имаш възможност, ако съдия по това което си написал, защото ако караше постоянно в ляво със 140-50 щеше да е доста дебилно :D
Не само псувни щеше да отнесеш (лично мниение) :mhihi:

Осъзнаваш ли сега, защо никога няма да се оправим.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Яну 2016, 11:40

Boyadjiev написа:Не карам със 120 градско, както и не карам Г класа, не съм мутра и другите притурки към описанието. Просто смятам че това е правилното каране. Май не се подразбира но като казвам, че карам по този начин, значи че се дърпам в дясно всеки път. Тоест ако вие минете в лявата лента покрай мен сте облагодетелствани, от това че не кибича в нея....

Не казвам, че вие карате така, просто сте се присбособили към хората които карат така. Ако не освободиш пътя може да те бият, тормозят с фарове, клаксони, псувни и т.н. На никой не му пука за закона, за това трябва да се кара така, както казвате. Само да не насаждаме мнението, че това е според писаните правила.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Яну 2016, 12:34

ЗДП
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
Toва е! Никой не седна да помисли и да провери, то не бяха призиви за колегиалност, то не бяха некадърни шофьори...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Яну 2016, 12:41

А един по-екзистенциален въпрос - като приемем, че всички караме с максимално разрешената скорост, вие защо аджеба искате да карате с повече. И като цяло защо ви е да карате с повече от 80, айде 100 в града. За къде сте се разбързали?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Яну 2016, 13:32

(bubsa) написа:
pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?

Ботевградско и 202-ра примерно :D ...

Ботевградско от Джъмбо до гара Подуене е около 9 километра.
За това разстояние имаш 4 светофара, две пешеходни пътеки и три участъка, дето колите от насрещното могат да пресичат през твоето платно /на Маргел, на караулката и между тях/
За 9 км имаш 9 места, на които трябва или да намалиш или да спреш... ти линейка на сирени ли караш, че да трябва винаги да е чисто пред теб?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 14:11

kdl написа:
ЗДП
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
Toва е! Никой не седна да помисли и да провери, то не бяха призиви за колегиалност, то не бяха некадърни шофьори...

Това е така, но все пак сме в BG И ще добавя нещо което бях споменал по рано, на участаци от АМ тракия само мазохист подчертавам МАЗОХИСТ би карал в дясната лента :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Яну 2016, 14:18

Първият пост от темата:
Boyadjiev написа:Колеги като карате градско как карате на булевард с две и повече ленти. Не зависимо от часа и трафика, как се придвижвате. Спазвате ли правила, какви са тези правила ? Гледате ли в огледалата или на всеки светофар бой - па който оцелее...
Темата е за градско каране, не за магистрали :) Там е вече малко по-различно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2016, 14:32

Много съжалявам, че така и не си взех една камера за колата.

Вчера само за едно излизане на Климент Охридски от Ташев излиза един чичак с Халуди куатро. Аз съм единствената кола на пътя, но този решава да излезе точно преди мен. Карах с около 60 и като го видях намалих до 40, защото помислих че може да излезе. От какъв чеп ще излезеш да отнемеш предимството на единствената кола на пътя. И навсичкото отгоре после кара с 30 до Студентски град.

Само няколко км по-надолу влизаме в кръговото на тв кулата. Един пак чичо до мен в ляво с джипка решава, че ще излиза от кръговото в посока Графа. От лявото платно минава в дясното без изобщо да погледне има ли там кола или няма. :dunno: Ако не бях намалил за да изостана до задния му калник сигурно щеше да мине през мен. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2016, 14:55

zazomazo написа:
(bubsa) написа:
pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?

Ботевградско и 202-ра примерно :D ...

Ботевградско от Джъмбо до гара Подуене е около 9 километра.
За това разстояние имаш 4 светофара, две пешеходни пътеки и три участъка, дето колите от насрещното могат да пресичат през твоето платно /на Маргел, на караулката и между тях/
За 9 км имаш 9 места, на които трябва или да намалиш или да спреш... ти линейка на сирени ли караш, че да трябва винаги да е чисто пред теб?

Не изопачавай нещата само за да де разпишеш в темата!Ти там с колко караш?Не казвай само,че няча да те издразни некой заспал в ляво с 50.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата