Новите глупости на Еконт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Новите глупости на Еконт

Мнение от SPEED_GABROVO » 19 Яну 2016, 21:45

Видяхте ли какъв ценоразпис имат вече Еконт,който пряко засяга и нас,като продавачи и купувачи на автомобилни части. Ето го : http://www.econt.com/tariff-parcel/ ,слезте надолу и на Тарифа за нестандартни части,пълна глупост. :banghead:

Днес ще пращам табло за Е30,на стойност 60 лева,а доставката щяла да струва 40 лева,бахти измекярите долни. :banghead:

За такива части,май ще се обръщам към Спиди вече,направо не мога да повярвам,много работа ли имат и не могат да насмогнат,че почват така да си отсяват клиентите,не знам,нямам думи. :dunno:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Новите глупости на Еконт

Мнение от boris » 19 Яну 2016, 21:58

За някои едрогабаритни части, ще е по-евтино да идеш от единия край на бг до другия и да си го вземеш сам. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 19 Яну 2016, 22:14

SPEED_GABROVO написа:...много работа ли имат и не могат да насмогнат...

Да. :yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Яну 2016, 22:28

nqmam_bmw написа:
SPEED_GABROVO написа:...много работа ли имат и не могат да насмогнат...

Да. :yes:
В квартала има два офиса -единият е на Еконт, другият на 3 метра встрани е на Speedy- пред Еконт винаги има опашка,стигат до 10 човека в линия ,пред Спийди съответно-никога :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 19 Яну 2016, 22:38

boris написа:За някои едрогабаритни части, ще е по-евтино да идеш от единия край на бг до другия и да си го вземеш сам. :mhihi:

Непалетизирани пратки до 1000 кг - тарифен код 81 101-150 кг 0.60 лв./кг - това ли трябва да е цената ако искаш да пратиш двигател :paranoid: 70-80лв... Някой знае ли колко е било до сега, че ми е интересно дали е поскъпнало :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Яну 2016, 22:50

За какво всички използвате Еконт - "ще ти го изпратя по еконт" ... по-добре недей, че нито ми се плаща +50% отгоре, нито ми се чака половин час опашка :bang:
Има спиди, има малки куриерски фирми където опашки няма

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 19 Яну 2016, 22:54

M-coupe написа:
boris написа:За някои едрогабаритни части, ще е по-евтино да идеш от единия край на бг до другия и да си го вземеш сам. :mhihi:

Непалетизирани пратки до 1000 кг - тарифен код 81 101-150 кг 0.60 лв./кг - това ли трябва да е цената ако искаш да пратиш двигател :paranoid: 70-80лв... Някой знае ли колко е било до сега, че ми е интересно дали е поскъпнало :dunno:

Не се опитвай да пращаш двигател като непалетизирана пратка по Еконт :mhihi: :mhihi: :mhihi:
SPEED_GABROVO написа:Днес ще пращам табло за Е30,на стойност 60 лева,а доставката щяла да струва 40 лева,бахти измекярите долни. :banghead:

Таблото арматурно ли е или инструментално?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 19 Яну 2016, 23:09

Смешници :D ще си ползвам спиди
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 19 Яну 2016, 23:26

Моята фирма (бившата...) ползваше Лео Експрес и никога не сме имали ядове. А имаше и една още по-евтина фирма - Европът, или нещо такова беше.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Яну 2016, 23:36

Силата на Еконт е единствено и само в пратките офис-офис и то ако се ползва отстъпка и пощенската тарифа.
За едрогабаритните знам от приятели, че не са изгодни.
Както са писали вече колеги си търсите друг куриер. Относно Лео експрес мога да кажа, че втори път не съм ги и търсил тези димитровградски цигани.
Особено ме издразни, когато Еконт минаха от безплатен национален телефон 0800... към универсален 0700...
За незапознатите: универсалните са истински убиец на пари ако се наложи дълго да чакате на линия от мобилен телефон. Към него не важат безплатните минути на никой от мобилните оператори. Ако имате стационарен телефон тарифите са общо взето поносими. :roll:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 19 Яну 2016, 23:41

Еконт, Спиди и останалите по-големи куриери са претрупани с работа и всичко различно и по-нестандартно от документи, плик, кашон, пале ги тормози, натоварва и т.н. Може би просто искат да ограничат подобни практики. Най-често съм ползвал Лео и Ойрошпед. Като Ойрошпед в миналото. Кофтито на Лео е, че почти нямат магазини, а само складове, иначе са доволно гъвкави предвид малките си мащаби. Случвали са се и издънки, но тъй като с тях работя отдавна ги преглъщам, защото пък са много по-отзивчиви при приемането и предаването.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 20 Яну 2016, 1:04

M-coupe написа:

толкова беше пале с двигател и преди - към 80лв
аз вчера пратих от офис до врата едни хартиени материали, които тежаха около 1,5 кг и да додох 9 и некви стинки :shock: няма наложен няма нищо....
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Яну 2016, 1:25

Лео и Спийди използваме... :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Яну 2016, 9:03

Фидел Кастро написа:Особено ме издразни, когато Еконт минаха от безплатен национален телефон 0800... към универсален 0700...
За незапознатите: универсалните са истински убиец на пари ако се наложи дълго да чакате на линия от мобилен телефон. Към него не важат безплатните минути на никой от мобилните оператори. Ако имате стационарен телефон тарифите са общо взето поносими. :roll:

0700 избягвам, там не ти мърдат 15-20 минути и за цената "на един градски разговор", обикновено плащаш колкото месечната си такса.
То и няма какво да ти кажат на този тел. при Еконт, търся директно офисите, които за щастие имат нормални телефони и то достъпни за всички за разлика от други куриери

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 20 Яну 2016, 9:37

Винаги моля магазини и хора, когато купувам нещо, да бъде пратено по Спиди. Еконт държат страшни цени. След като ми взеха 11лв за доставка на 1л. масло от студентски град до младост, мерси. Да не говорим че куриерите са им ужасно зле.
Пр. Поръчвам си нещата в офиса, а куриера седи долу като бей и не желае да се качи, за да ми ги донесе. ЗА 12лв. WTF? Със спиди ми е 4-5лв. и куриерите ми носят нещата пред вратата.

Следваща

Назад към Извън Темата