как според вас България би се подобрила

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: как според вас България би се подобрила

Мнение от (bubsa) » 20 Яну 2016, 20:11

Много сте черногледи!Че не сме вързали е ясно,но не е и толкова лошо.Бедни,гладни и болни има и в най-развитите страни.
Това е и една от най-лошите ни черти.Завиждаме на цял свят,а в доста отношения сме по-добре ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Яну 2016, 20:50

(bubsa) написа:Много сте черногледи!.....Завиждаме на цял свят,а в доста отношения сме по-добре ;)

Като например ? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Яну 2016, 22:00

nqmam_bmw написа:
(bubsa) написа:Много сте черногледи!.....Завиждаме на цял свят,а в доста отношения сме по-добре ;)

Евтини, ама некачествени коври. Евтини, ама некачествени курорти. Евтини, ама некачествени услуги - абсолютно всички, без изключение. Евтино, ама некачествено образование и т.н.

Он: за да се подобри България най-най-най-най-най-напред трябва всичките 240 идиота, заедно с цялата си рода до 12939-то коляно пръснато по разни хубави позицийки из страната, ведно и с всичките им приятели/познати/гълтачки/тъпкачи и т.н. да се изпозастрелят с по 5 калашник пълнителя. Айде да не съм прекалено груб може и с по 3 Глок-ови пълнителя :mhihi:
И поради простия и очевАден факт, че това няма изглед да се получи в следващите има няма 200г. следва и факта, че България никога, никак няма да се подобри.

Потребител
Аватар
Кара: дизели

Мнение от Dummkopf » 20 Яну 2016, 22:53

bum_bum написа:Ако си решил да не се интересуваш от нещастието на другите не значи че то не съществува. Аз също почти не гледам телевизия и не чета новинарски сайтове. Но ако си чета и гледам само това, което ми харесва не означава, че другото го няма.

А в по-голямата си част причината не е само, че на някой не му се работи. А е защото на една шепа хора не им е достатъчно да са просто милионери, те искат да са мултимилионери. А като станат мултимилионери искат да са милиардери и така..

За коя планина ми говориш? Аз живея до лифта. Паркинга се експлоатира от някаква фирма, която взима 5лв за паркиране. Целия е в дупки и не прилича на нищо. Един лев от събраните не се дава за ремонт. Сега пътеките между колите са напълно непроходими, щото никой не е хвърлил и една шепа сол и всичко е лед. Лифта е на един милион години и редовно спира та свалят децата отгоре с моторните шейни, че да не замръзнат. Тая планина ли? Или тая, дето изпосякоха дърветата в защитената територия, че да построят писта? Или планината с гората в Натура 2000, която имам по наследство и някой влезе и я осече брутално. Въпреки, че се води защитена и дом на незнам колко защитени видове.

И кое море? Това от което като си затръгваш прибирането е 10 часа до София, щото има чудесна магистрала? Или това на което отсядаш в модерен хотел пък като излезеш на терасата на където се обърнеш са купища строителни отпадъци и мръсотии? Или пък това в което се изливат тонове лайна от луксозните хотели и всяко лято има огнища на дезинтерия? Или пък това на което като вали един ден дъжд новоремонтирания пазар и улици потъват в половин метър вода, щото някой не е направил шахтите както трябва. Или това в което като видиш една риба е цял празник? Или това на което дюните са застроени?

Карам по ред:
Да, нещастие съществува, просто аз избирам да не се интересувам от него, ако не ме засяга пряко. Мисля си, че живея по-добре.
Съществува, но съществува по цял свят, не само тук, така че няма особен смисъл да се коментира в тема за подобрението в България. Просто тук е от бедност, в други страни от расизъм, в трети от нещо друго...

Това, че някой от милионер иска да стане мултимилионер е съвсем нормално, както и ти, от хиляда лева на месец искаш да взимаш пет на месец (цифрите са примерни) също, има го в цял свят. Глупаво е да очакваш, че някой с много възможности ще иска да се раздели с част от имуществото си заради твоята скъпоценна усмивка. Има такива хора, но те са единици без значение националността...живота е несправедлив и нищо не е по равно, нормално е.

Говоря ти за която и да е планина, ако нещо не ти харесва - отиваш и намираш нещо друго, което ти харесва. Аз живея в София през половината от делничните дни, през другото време ми се налага да кръстосвам страната. Като не ти харесва Витоша, върви в Троянския балкан, пътят ти с кола е между час и час и половина, там няма платен паркинг, не е пренаселено и всичко е запазено чисто в 95% от случаите, запали си колата някой уикенд и заведи жената на почивка. Другия вариант е да се набиеш в боклуците и да псуваш по държавата :)
За морето е същата работа, не ми казвай, че на нашето черноморие не съществуват хотели без строителни отпадъци и ала-бала, защото не е така, просто не са по 12 лева нощувката.
Другото пък, като вали един ден и се събира половин метър вода, и то на морето, разбирай на морското равнище :kuku:
Поста ти е безкрайно преувеличен и черноглед по всички параграфи....
Ботъмлайн, на мен България ми харесва такава, каквато я познавам и ако можех, бих променил някои неща, но те биха били незначителни. Не бих застрелял цялото НС и подобни крайности. Гледам чисто егоистично и се адаптирам към обстановката, тъй като това е реалността.

Bogat-Beden написа:
Dummkopf написа:...
Колега, да не си peter? Извинявай,ако те бъркам :oops:
Защо не можеш да се изолираш-защото рано или късно ще ти се наложи да допреш много сериозно до някоя от публичните институции- здравеопазване или правораздаване и тогава понякога попадаш в патова ситуация меко казано.

Нов съм във форума, идея нямам кой е Петър :)
Налагало ми се е, както и на всеки тук. От както има Токуда, все там се лекувам и не съм изпадал в патови ситуации. Правната сфера да я избегнем за момента, че съм пристрАстен.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Яну 2016, 23:01

bum_bum написа:...

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2016, 23:04

В троянския балкан е въпросната гора за която ти казвам, че така както е под защита я осякоха брутално. Имам там къща наследствена и ливади, гори и т.н. Имаше чудесна река- отровиха я първо щото нямат кво да ядат и хвърляха хлорна вар да вадят риба и раци. После осякоха безобразно горите и вече няма дъжд нагоре в планината, съответно няма и река. Остана една вада. Нямам зор да ходя на Витоша.

За морето съм правил преди 5-6 години преброяване на всички хотели. Имах хиляди снимки от всеки един хотел във всеки един курорт. Много добре видях какво е. На нашето не съм стъпвал май вече 9 или 10 години. Няма и да ида повече никога.

Човек като теб винаги ще си живее добре и навсякъде ще се чувства добре стига самия ти да си се уредил.

Просто различна пирамида на потребностите при теб и мен. При мен личното благополучие не е на върха за да се чувствам щастлив и задоволен на мястото, където живея.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Яну 2016, 18:12

madafaka_donkele написа:
nqmam_bmw написа:

Евтини, ама некачествени коври. Евтини, ама некачествени курорти. Евтини, ама некачествени услуги - абсолютно всички, без изключение. Евтино, ама некачествено образование и т.н.

Он: за да се подобри България най-най-най-най-най-напред трябва всичките 240 идиота, заедно с цялата си рода до 12939-то коляно пръснато по разни хубави позицийки из страната, ведно и с всичките им приятели/познати/гълтачки/тъпкачи и т.н. да се изпозастрелят с по 5 калашник пълнителя. Айде да не съм прекалено груб може и с по 3 Глок-ови пълнителя :mhihi:
И поради простия и очевАден факт, че това няма изглед да се получи в следващите има няма 200г. следва и факта, че България никога, никак няма да се подобри.

Знаеш ли кога ще стане, точно никога... щото определни кръгове вече притежават повин България, и по зле ще става....

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... 17_mln_lv/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 21 Яну 2016, 21:13

Нека купуват. Евал съм ги. То и Мустафа Коч, купува, купува, купува, стана първия милиардер в Турция и най-богатия човек в Турция, ама ето гледам днес е пукнал...на 55...от инфаркт....Та нека си купуват и трупат. Оня горе вижда всичко. Силно ме съмнява да си вземе техномаркет или химко в гроба :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 21 Яну 2016, 22:58

Бе той и Илия Павлов имаше всичко ама...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Яну 2016, 0:05

И Васил Илиев и Георги Илиев и....списъкът е дълъг :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Яну 2016, 0:12

От където дошло там и отишло. В момента, в който почнат да играят по-същите правила като всички ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Яну 2016, 12:37

Абе те ги гръмнаха, но това не поправи безобразията, които извършиха - опропастените човешки съдби, излятия бетон, разграбените заводи, съдраната държава и т.н. Нормално е богатият да иска да стане по-богат. Нюансът обаче е как го постига и на каква цена. В тоя ред на мисли, ако мислим, че тук всичко е супер, то определено няма да се подобри :winky: Не мислите ли, че е малко странно как на хартия всичко се прави правилно и редно, а на практика все излиза обратното? И защо е така? Примери мога да дам хиляди, ама какво от това. Много неща в България се подобриха, но причините са само 2 - някой направи големи пари от това или под външен натиск. Няма стремеж към подобрение за общото благо, това е големият проблем на България.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Яну 2016, 19:25

madafaka_donkele написа:И Васил Илиев и Георги Илиев и....списъкът е дълъг :mhihi:

Цветан Василев също имаше всичко, още е жив, ама вече няма...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Яну 2016, 19:37

speeder88 написа:
madafaka_donkele написа:И Васил Илиев и Георги Илиев и....списъкът е дълъг :mhihi:

Какво няма, да не е пуснал сметка за дарения???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Яну 2016, 21:32

speeder88 написа:

Доста си наивен колега, без да се обиждаш. Нали не мислиш, че един от главните, ако не и баш главния в схемата КТБ не си е сташнал няколко десетки/стотици млн. някъде за "черни дни". Пък и както виждаш колко време стана още е на свобода и никой не може да го пипне. СлОчаЕнос'? Не мислА ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата