Избор и покупка на КНО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Избор и покупка на КНО

Мнение от deyan-enchev » 22 Яну 2016, 0:27

Ние сме добре в сравнение с другите страни в Европа - откъм притежание на оръжия.
В една Гърция нямаш право с нож да ходиш, камо ли КНО.

САЩ ... скоро Обама ще им събори всички закони за оръжията, и без това в много щати вече не е законно скритото носене, а само Open carry.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 22 Яну 2016, 0:31

Точно ВИПа във Варна е мястото където съм пробвал някои от скъпите оръжия. Страхотни пичове са. Като те видят че си малко по-грамотен и с опит и ти препоръчват и ти обръщат внимание и най-якото е че не чистиш ти след това! По едно време ме познаваха всички там и си знаеха да вадят Хеклера само като ме видят. Не знам колко стотин лева съм изгърмял с тоя пистолет там но просто не можех да се спра. Обожавам го това оръжие - за мен е абсолютния връх Р30ката ;)
Последна промяна Stahlblau на 22 Яну 2016, 0:36, променена общо 1 път
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 22 Яну 2016, 0:36

Колкото до американците. Те казват така: Free men own guns - slaves don't. Това говори достатъчно за психологията им и за това защо в САЩ пистолети се продават като вафли (образно казано). От една страна е добре и там знаете че спокойно си пуцат по хора които са им влезли в имота да ги крадат. От друга пък всеки като е въоръжен и стават злоупотреби - за справка гетата. Не е за нас такъв режим - ще се изпотрепем ;)

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Яну 2016, 0:46

Stahlblau написа:Колкото до американците. Те казват така: Free men own guns - slaves don't. Това говори достатъчно за психологията им и за това защо в САЩ пистолети се продават като вафли (образно казано). От една страна е добре и там знаете че спокойно си пуцат по хора които са им влезли в имота да ги крадат. От друга пък всеки като е въоръжен и стават злоупотреби - за справка гетата. Не е за нас такъв режим - ще се изпотрепем ;)

Това са пълни глупости и пропагандно насадено промиване на мозъците, че сме щели да се изпотрепем. Американците да не са по-умни или по-цивилизовани от нас? Това че сме щели да се изпотрепем е толкова втълпяването в главата на обикновенният Българин - роб на системата, че вече го вярва.

Няма оправия - робското мислене не се лекува.

В един репортаж бяха снимали в един оръжеен магазин и продавач ли е собственик ли е каза че бабите от селата си купуват масово газови пистолети в опит да се спасят от евентуален обир и/или изнасилване. Я тия баби и дядовци да имат по един пистолет боен, да видим крадеца, изнасилвача и сульо и пульо бандит дали няма да се замисли преди да влезе да обира бабата? Нали ще се замисли, че тая баба може да му свети маслото с един хед шот и после цял живот ще си ходи мъртъв :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 22 Яну 2016, 1:00

Само си представи. Режима се облекчава. Сульо и пульо си купува Глокове с бързи кредити срещу лична карта и се почва... Шефа че го дразни - бам, заминава си. Прибира се - комшията го псува на майка - бам, качва се у тях отваря си една бира, чува сирените и психясва - почва да гърми на посоки от терасата я майки, я деца... Ани Салич няма да може да им смогне в централната емисия! Знаеш ли колко хора са вече толкова гладни и отчаяни че само чакат тва да стане и да излязат да трепят наред... Не мисля че сме готови за гражданска война на тоя етап.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 22 Яну 2016, 1:03

Сладур1 написа:Тука имаш право на 50 патрона, а не знам каква точно е процедурата ако ги изтреляш и решиш да вземеш още.

От тия 50 патрона 5 отиват за прострелка на оръжието, след като го купиш. Оставаш с 45, които трябва да са ти налични по всяко едно време! Не можеш да ходиш да стреляш където ти е кеф, защото после няма откъде да си купиш патрони(легално).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Яну 2016, 1:13

Stahlblau написа:Само си представи. Режима се облекчава. Сульо и пульо си купува Глокове с бързи кредити срещу лична карта и се почва... Шефа че го дразни - бам, заминава си. Прибира се - комшията го псува на майка - бам, качва се у тях отваря си една бира, чува сирените и психясва - почва да гърми на посоки от терасата я майки, я деца... Ани Салич няма да може да им смогне в централната емисия! Знаеш ли колко хора са вече толкова гладни и отчаяни че само чакат тва да стане и да излязат да трепят наред... Не мисля че сме готови за гражданска война на тоя етап.

Това е някакъв фантастичен сценарии. Тези дето искат да трепят, нито трепят със законни оръжия, нито липсата им ще ги спре по някакъв начин. Разбира се ти си изключително отговорен и трябва да имаш оръжие, но не искаш останалите да имат :) Тва мислене е такава наклонена плоскост.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Яну 2016, 1:16

Stahlblau написа:Само си представи. Режима се облекчава. Сульо и пульо си купува Глокове с бързи кредити срещу лична карта и се почва... Шефа че го дразни - бам, заминава си. Прибира се - комшията го псува на майка - бам, качва се у тях отваря си една бира, чува сирените и психясва - почва да гърми на посоки от терасата я майки, я деца... Ани Салич няма да може да им смогне в централната емисия! Знаеш ли колко хора са вече толкова гладни и отчаяни че само чакат тва да стане и да излязат да трепят наред... Не мисля че сме готови за гражданска война на тоя етап.

Е това вече са мега филми. Нали този който убива после ако не държавата, то ще го съди (убие на свой ред) роднина на жертватаи изобщо живота му няма да е същият ако изобщо има живот след това? Това са фантасмагории където всеки ще стреля като в дивият запад и прочее. Просто няма дори смисъл да се коментират тези допускания които ти правиш...

И нещо много важно - престъпниците си намират оръжие за каквато цел си им трябва по всяко време, а обиновенния роб на системата с промитото мислене си е прецакан отвсякъде щото трябва да разчита на палки, бухалки, ножове и тем подобни инструменти за да се защити, а престъпника си го стреля от 10 метра и си заминава. Тия които обират офиси и банки и какво ли не, да не би да ги е спрял закона да си притежават оръжие с което да извършват обирите? не нали? Замисли се че ти си в даден момент някъде наблизо където извършват обир, стават свидетел нещо им прищраква на тия и решават че трябва да стрелят по теб. Как мислиш - дали по-добре ще се почувстваш ако имаш пистолет с който можеш да се защитиш или без такъв?

П.П. Много правилно каза Steen - баровците отговорни братче и трбва да имат оръжие, обаче другите не трябва да имат. Трагедия :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 22 Яну 2016, 10:19

larbi написа:И нещо много важно - престъпниците си намират оръжие за каквато цел си им трябва по всяко време, а обиновенния роб на системата с промитото мислене си е прецакан отвсякъде щото трябва да разчита на палки, бухалки, ножове и тем подобни инструменти за да се защити, а престъпника си го стреля от 10 метра и си заминава. Тия които обират офиси и банки и какво ли не, да не би да ги е спрял закона да си притежават оръжие с което да извършват обирите? не нали? Замисли се че ти си в даден момент някъде наблизо където извършват обир, стават свидетел нещо им прищраква на тия и решават че трябва да стрелят по теб. Как мислиш - дали по-добре ще се почувстваш ако имаш пистолет с който можеш да се защитиш или без такъв? :mhihi:

О ще искам АК-47 в този момент... ;) Принципно си прав. Съгласен съм с теб и много ми харесва начина ти на мислене! Просто идеята ми беше, че в България всичко се опорочава. Както дават на шизофреници книжки, така ще им дадат пистолети, стига да се внесе правилната сума на правилни човек и тогава ше стават сакатлъци. Темата много се отклони и разми, дано колегата е успял да отсее мненията които са му нужни. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Яну 2016, 10:38

:yes: Абсолютно съм съгласен. И въобще не ми давайте за пример щатите - там на година само полицаите изпозастрелват 1000+ човека, отделно помежду си колко хора се изтрепват с огнестрелни оръжия, не съм гледал точно статистиката, но са на първо място в света. По брой затворници от глава на населението също водят класацията ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Яну 2016, 11:28

alx написа:
моя съвет е да отидеш да постреляш малко някъде с различни пистолети и да добиеш представа какво ти ляга на ръката и съзнанието.

това + пистолети с капси не си взимай - защото не е като колата, да я продадеш и да вземеш по-добра - не е толкова лесно продаването и взимането наново.... меко казано.

Не се учудвайте, че се продават евтини кно втора ръка - като не ти подновят разрешителното и ако не го продадеш си остава за държавата след 12-тия месец....май така беше.

Аз препоръчвам H&K P30 - много стилен пистолет, с много удобен спусък, декокер, фосфоресциращи мерни прибори, модификация на дръжката, полигонална цев - с две думи класи над останалите, за почти същите пари.

На времето се колебаех между глок 17 и валтер PPQ. P30 не го гледах, нищо че визуално ми харесваше най-много. Бях чул че дрънка нещо там и аз не мога да се сетя какво беше - затвора ли какво ли, от разни "разбирачи" го бях чул. За последно се колебаех какво да взема от двете и когато трябваше да реша, купих 50 патрона и си викам "стрелям 20 с глок, 20 с валтера и решавам.....и айде останалите 10 с p30, е така просто, да го пробвам и него"... Зареждам хеклера и изведнъж ми ляга на ръката, спусък, всичко е като за мен правено - все едно в бмв-то сядам. Стрелях 10 патрона и си викам ебаси оръжието - изумен бях. Пуснах по някой изстрел с глока и валтера и се върнах пак на хеклера и доизстрелях всичко с него. Нямаше какво да се чудя повече. От тогава 1 патрон не съм изстрелял през друго оръжие.

Та не чети много и не питай по форумите, а отивай на стрелбището и започвай подред всичко, което ти харесва. Даже пробвай и тези, които не ти харесват.... Като хванеш твоето оръжие, ще го разбереш.

Phil написа:
Сладур1 написа:Тука имаш право на 50 патрона, а не знам каква точно е процедурата ако ги изтреляш и решиш да вземеш още.

От тия 50 патрона 5 отиват за прострелка на оръжието, след като го купиш. Оставаш с 45, които трябва да са ти налични по всяко едно време! Не можеш да ходиш да стреляш където ти е кеф, защото после няма откъде да си купиш патрони(легално).

принципно няма никакъв смисъл да стреляш извън стрелбището - едно на ръка, че директно ти отива и оръжието и разрешителното, но главното е, че е безмислено.

Фил, ти явно нямаш опит, но точно в БГ можеш ако искаш да кашираш и 500000 патрона, без никакъв проблем. Заплащаш 50-100 в което и да искаш стрелбище, влизаш и там ако искаш стреляш 5 ако искаш 10, другите у джоба.
Но по-интересното е за какво са ти? Пак да си навлечеш проблеми - да те изкарат някакъв поръчков убиец или кой знае какъв - нищо няма да ме учуди в БГ. Да ти конфискуват оръжие и разрешително.

Разрешителното за КНО ви обрича да сте чисти като момини сълзи - няма карал пил, няма сбивания по кръстовищата, няма следствие - каквото и да направиш - дори да си невинен и натопен, профилактично ти изземват оръжието и разрешителното, така че тия истории дето ще се изпотрепем един друг няма как да станат. Ти можеш да си мислиш, че имаш чисто съдебно минало, но това, че си следствен или са те задържали за нещо си фигурира в системата и никога няма да се изтрие по давност - и съответно колкото и да подаваш документи и да съдиш КОС, това ще ти е отговорът - НЕ.... без да ти се обясняват.

Айде, че се олях в писане... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 22 Яну 2016, 12:11

Да, да - абсолютно! По-малко форуми - повече стрелба! И както каза колегата над мен - ти веднага ще разбереш кое е твоето оръжие, то се усеща като продължение на ръката - "лепва ти" както му казват. Мен ме мъкнат от малък (17-18 годишен) наляво надясно да стрелям и тия наблюдения, които съм събрал са изцяло от практика (вече над 10 години), не знам примерно кой колко тежи, за кой какви кобури има и т.н., знам че като хвана Хеклера и ги нижа страшно, като хвана Глок не съм така добре, а като хвана Макаров съм трагедия, но не е задължително и ти да си така - ти може с Г19 да си най-добър - просто трябва да пробваш всичко и ще разбереш ;)
Успех с покупката и да се похвалиш! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 22 Яну 2016, 12:13

То ще се стреля, но от хора които ги имат мога да разбера за недостатъци които излизат след ползата им. Примерно за Валтера споменаха, че мушката се сменя и след време "играела". За Хеклера, само хубави неща и така. За свободното носене и аз съм За. Колегата дето каза- не ми харесва шефа гърмя го. Нали шефа може да е по-бърз. Въобще има много примера За и Против. И защо да не си взема 100 патрона да ги гръмна в гората по мишени. Ще ги продам на някой върл убиец ли, дето няма откъде да вземе. Или ще гръмна някой и ще се скрия.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Яну 2016, 13:03

Сладур1 написа:И защо да не си взема 100 патрона да ги гръмна в гората по мишени. Ще ги продам на някой върл убиец ли, дето няма откъде да вземе. Или ще гръмна някой и ще се скрия.

А какъв е смисъла да изнесеш боеприпаси от място на което може да стреляш законно и най-вече специално пригодено за целта за да идеш да ги гръмнеш някъде, където е категорично забранено?

А целта на прострелката като си купиш пистолета не е просто някой балистик в полицията да се изкефи на новия ти пищов, а именно да не може да гръмнеш някой и да се скриеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 22 Яну 2016, 13:09

sub_eleven написа:Фил, ти явно нямаш опит, но точно в БГ можеш ако искаш да кашираш и 500000 патрона, без никакъв проблем. Заплащаш 50-100 в което и

Колега, ти може да кашираш и 5 000 000 патрона, но аз написах, че по закон не можеш да имаш повече от 45 и че не можеш да си закупиш ЛЕГАЛНО, ако си ги изгърмял...Това, че може да си "взимаш" :mhihi: от стрелбищата е друг въпрос...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата