Избор и покупка на КНО
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Избор и покупка на КНО
Айде ще ви дам един hint - като си попълвате молбата за разрешително за покупка - освен 1 брой КНО пишете и 50 броя боеприпаси, че после ще попълвате втора молба

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Знам за какво е прострелката, затова и писах каква е далаверата с определено количество патрони. За стрелбището почти съм сигурен, че ако патрона е 0.20 ст. там ще е 0.50. Та затова искам да си стрелям на село в двора. Ама както и да е, закона не може да го променим ние.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
кви са тия глупости за 50 броя боеприпаси само?
не го знаех. че аз изстрелвам сигурно по 200-300 на седмица... а ако е сезон за състезания (3- gun) - може и доста повече.
като минимум човек ако не стреля динамично с оръжието което носи поне веднъж в месеца... по-добре да не го носи...
не го знаех. че аз изстрелвам сигурно по 200-300 на седмица... а ако е сезон за състезания (3- gun) - може и доста повече.
като минимум човек ако не стреля динамично с оръжието което носи поне веднъж в месеца... по-добре да не го носи...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Глупости са не ами ... айде да не казвам, ама това е закона в БГ alx.
За гладкоцевно и дългоцевно нарезно оръжие не е така. Там никой не ти следи патроните кога и как ги стреляш, само не бива да превишаваш бройката.
За гладкоцевното на всяка бройка имам по 300 патрона, а за дългоцевното нарезно по 100 патрона за бройка пушка.
Респективно като имам 3 у нас, 2 гладкоцевни и 1 нарезна имам право на 700 патрона и никой не мое те пита кога си ги изстрелял и кога не.
Затова и не ме радва концепцията на КНО вече, прекалено затегнато положение, ама зависи за какво ти трябва. Ако ще е за келешеене и вадене по светофарите - както са повечето - по-добре един SLR-95/6 или SAR с полимерен приклад (ко няма лев, ако има AR-15ка )
За гладкоцевно и дългоцевно нарезно оръжие не е така. Там никой не ти следи патроните кога и как ги стреляш, само не бива да превишаваш бройката.
За гладкоцевното на всяка бройка имам по 300 патрона, а за дългоцевното нарезно по 100 патрона за бройка пушка.
Респективно като имам 3 у нас, 2 гладкоцевни и 1 нарезна имам право на 700 патрона и никой не мое те пита кога си ги изстрелял и кога не.
Затова и не ме радва концепцията на КНО вече, прекалено затегнато положение, ама зависи за какво ти трябва. Ако ще е за келешеене и вадене по светофарите - както са повечето - по-добре един SLR-95/6 или SAR с полимерен приклад (ко няма лев, ако има AR-15ка )
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Аз дългоцевно някой да извади по светофарите си мисля, че става само по филмите?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
alx написа:Аз дългоцевно някой да извади по светофарите си мисля, че става само по филмите?
E, aйде сега, чак пък само по филмите

То колегата имаше предвид в България предполагам...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Да вадиш оръжие като цяло си е мега глупост. Да вадиш за сплашване говоря. Аз много пъти съм пътувал, ходил с оръжие и абсолютно никога не съм си мислил да го вадя срещи някой.
Даже откакто разполагам с оръжия съм станал ебаси хрисимия човек, като ми секът пътя или ме псуват просто се усмихвам.
Даже откакто разполагам с оръжия съм станал ебаси хрисимия човек, като ми секът пътя или ме псуват просто се усмихвам.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
deyan-enchev написа:Даже откакто разполагам с оръжия съм станал ебаси хрисимия човек, като ми секът пътя или ме псуват просто се усмихвам.
А хората се притесняват, че ако всеки има пищов щели сме да се изпогърмим. Трябва всеки да има оръжие и всички ще станат като теб хрисими и ще се усмихват щото не се знае отсрещният каубой дали няма да извади по-бързо пистАлета и да те улучи по-точно

Гънс фор евриуан форева!!!! Пийс, май нигас

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:кви са тия глупости за 50 броя боеприпаси само?
400-1000лв на месец за патрони? Чудесно звучи ама да не забравяме къде живеем.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
@larbi. Аз дълбоко вярвам, че ако всички/повечето имат оръжия - обирите, глупостта рЕзко ще спадне - щото не знаеш кой откъде ще те светне.
Както и мангалите ще мислят 2 пъти преди да влязат при някой, така и наркомана ще мисли преди да ти свали лайсната с парктроника.
Оръжията регулират поведението. Аз не вадя оръжие, понеже знам че живота на тоя човек зависи от мен, хич неща да прекалявам или да се правя на каубой. Реално колкото повече оръжия има, толкова по-трудно за контрол е населението - защото има как да се защити от неправдата.
В Европейския парламент наскоро внесаха предложение да се забранят много от полуавтоматичните оръжия - приличащи на бойни - Sig Sauer 516/716, SLR-95/96/100 влизат в тая категория. Дано лобито остане силно и да отхвърлят промените, че хич няма да е гот да се пуцаме с успоредки и надцевки.
Също ще се намалява броя на личните оръжия за ловни цели - последния път като ходих до КОС ме питаха - Защо Ви е още една пушка - Аз викам: ми за Бекаси. Гледат странно, ама одобряват разрешителното, защото имаш право на неограничен брой оръжия - гладкоцевни/дългоцевни нарезни карабини.
Само съжалявам за тъпото ограничение до 51см за гладкоцевните, че не мога да си взема Benelli S90 M4 ама и Rafaello Crio става
Както и мангалите ще мислят 2 пъти преди да влязат при някой, така и наркомана ще мисли преди да ти свали лайсната с парктроника.
Оръжията регулират поведението. Аз не вадя оръжие, понеже знам че живота на тоя човек зависи от мен, хич неща да прекалявам или да се правя на каубой. Реално колкото повече оръжия има, толкова по-трудно за контрол е населението - защото има как да се защити от неправдата.
В Европейския парламент наскоро внесаха предложение да се забранят много от полуавтоматичните оръжия - приличащи на бойни - Sig Sauer 516/716, SLR-95/96/100 влизат в тая категория. Дано лобито остане силно и да отхвърлят промените, че хич няма да е гот да се пуцаме с успоредки и надцевки.
Също ще се намалява броя на личните оръжия за ловни цели - последния път като ходих до КОС ме питаха - Защо Ви е още една пушка - Аз викам: ми за Бекаси. Гледат странно, ама одобряват разрешителното, защото имаш право на неограничен брой оръжия - гладкоцевни/дългоцевни нарезни карабини.
Само съжалявам за тъпото ограничение до 51см за гладкоцевните, че не мога да си взема Benelli S90 M4 ама и Rafaello Crio става
Е те по 2 лв. патрона ли е. Да не говорим, че все пак има хора които разполагат с пари. Нищо, че в България живеем.
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 черна,Е60 синя
Имам ТТ 7,62 × 25 мм така стои в касата,за боеприпасите не са скъпи.Добро оръжие си е като се има на предвид годините на които е,доста е мощно,на стрелбището като стрелям и другите колеги се комплексират.Някой даже и подскачат.Мислил съм и за 22лр. евтини са боеприпасите и самото оръжие не е скъпо все пак новото е най добре.Става са тренировки,ама то и с въздушния пистолет е едно и също.За макаров какво да говорим,имало е случай да плюе патроните преди да стигнат мишената-мухобойка.За 9х19мм аркус-а не са лоши,като евтин вариант нов,по добре е от макаров.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Tisho_BMW написа:Имам ТТ 7,62 × 25 мм така стои в касата,за боеприпасите не са скъпи.Добро оръжие си е като се има на предвид годините на които е,доста е мощно,на стрелбището като стрелям и другите колеги се комплексират.Някой даже и подскачат.Мислил съм и за 22лр. евтини са боеприпасите и самото оръжие не е скъпо все пак новото е най добре.Става са тренировки,ама то и с въздушния пистолет е едно и също.За макаров какво да говорим,имало е случай да плюе патроните преди да стигнат мишената-мухобойка.За 9х19мм аркус-а не са лоши,като евтин вариант нов,по добре е от макаров.
ТТ-то си е голям пищов и голяма пробивна сила, много пъти съм гледал това ревю на гуруто hickok45 https://www.youtube.com/watch?v=aQtbNzyO0cE
в което той остана много доволен и приятно изненадан от този пистолет правен всъщност като Съветски вариант на легендарният 1911...
Относно комплексирането и подскачането навремето е било култово да се стреля по сватби с такова чудо щото трясъка е доста впечатляващ. Относно цената на патроните - мисля беше цели 20 стотинки

- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 черна,Е60 синя
larbi написа:Tisho_BMW написа:Имам ТТ 7,62 × 25 мм така стои в касата,за боеприпасите не са скъпи.Добро оръжие си е като се има на предвид годините на които е,доста е мощно,на стрелбището като стрелям и другите колеги се комплексират.Някой даже и подскачат.Мислил съм и за 22лр. евтини са боеприпасите и самото оръжие не е скъпо все пак новото е най добре.Става са тренировки,ама то и с въздушния пистолет е едно и също.За макаров какво да говорим,имало е случай да плюе патроните преди да стигнат мишената-мухобойка.За 9х19мм аркус-а не са лоши,като евтин вариант нов,по добре е от макаров.
ТТ-то си е голям пищов и голяма пробивна сила, много пъти съм гледал това ревю на гуруто hickok45 https://www.youtube.com/watch?v=aQtbNzyO0cE
в което той остана много доволен и приятно изненадан от този пистолет правен всъщност като Съветски вариант на легендарният 1911...
Относно комплексирането и подскачането навремето е било култово да се стреля по сватби с такова чудо щото трясъка е доста впечатляващ. Относно цената на патроните - мисля беше цели 20 стотинки
Сравнявам го с ловната пушка на едно ниво.За мен е много добро оръжие,не е претенциозно,няма излишни неща като съвременните пистолети,за патроните различно е навсякъде по 0.60лв. ги закупувам.