Новите глупости на Еконт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Re: Новите глупости на Еконт

Мнение от SPEED_GABROVO » 21 Яну 2016, 1:10

Виж сега Врачанин,първо аз не съм моргаджия,частите които продавам са от моята лична кола или такива закупени за нея.Не съм изкарвал никой по-нисш от мен,защото аз съм никой,като цяло.Просто явно не ти се налага често да пращаш или получаваш такива пратки и затова се чудиш,защо хейтваме.Темата ми беше с цел да споделите мнение или да посочите някаква алтернатива,да речем,че грешно съм подходил,така да е. :yes: Но за мен не нормално такова увеличение,тройно че и отгоре,бахти винетките и граждански.А и системата за смятане на размерите е супер глупава,от един размер до друг 20,от друг 40 лева,а в Спиди смятат всичките размери,получават на колко килограма се равнява и излиза колко ще струва,което смятам,че е по-реално.Аз лично за тези нестандартни пратки,вече ще се обръщам към Спиди,колко и да не ми се иска,и да съм доволен от Еконт,просто това са нереални пари. :kuku:

А относно това с Pack 3,не съм ти и чел докрай поста,защото ми ясно за какво иде реч,няма нужда да ми обясняваш.За един и същ артикул,който пращам,другите работници не слагат такова нещо Pack 3,а пак си опаковат пратката с разни пукащи,които по принцип влизат в цената на доставката,а и аз лично,като взимам пратки с такива опаковки им ги давам да си ги ползват пак.Всъщност това Pack 3 представлява кутия,а не опаковка и само един и същи човек ми го слагаше,които впоследствие взе офиса под франчайз,да го работи,така че случайност,не мисля. :D А това,че не са на процент,не е вярно,поне за офиса във който ходя. ;)
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от narf » 21 Яну 2016, 2:00

SPEED_GABROVO написа:Виж сега Врачанин,първо аз не съм моргаджия,частите които продавам са от моята лична кола или такива закупени за нея.Не съм изкарвал никой по-нисш от мен,защото аз съм никой,като цяло.Просто явно не ти се налага често да пращаш или получаваш такива пратки и затова се чудиш,защо хейтваме.Темата ми беше с цел да споделите мнение или да посочите някаква алтернатива,да речем,че грешно съм подходил,така да е. :yes: Но за мен не нормално такова увеличение,тройно че и отгоре,бахти винетките и граждански.А и системата за смятане на размерите е супер глупава,от един размер до друг 20,от друг 40 лева,а в Спиди смятат всичките размери,получават на колко килограма се равнява и излиза колко ще струва,което смятам,че е по-реално.Аз лично за тези нестандартни пратки,вече ще се обръщам към Спиди,колко и да не ми се иска,и да съм доволен от Еконт,просто това са нереални пари. :kuku:

А относно това с Pack 3,не съм ти и чел докрай поста,защото ми ясно за какво иде реч,няма нужда да ми обясняваш.За един и същ артикул,който пращам,другите работници не слагат такова нещо Pack 3,а пак си опаковат пратката с разни пукащи,които по принцип влизат в цената на доставката,а и аз лично,като взимам пратки с такива опаковки им ги давам да си ги ползват пак.Всъщност това Pack 3 представлява кутия,а не опаковка и само един и същи човек ми го слагаше,които впоследствие взе офиса под франчайз,да го работи,така че случайност,не мисля. :D А това,че не са на процент,не е вярно,поне за офиса във който ходя. ;)

Бъркаш се, колега. Аерофолиото, както тиксото и стреч фолиото от скоро, се заплащат и както казах е по желание на служителя дали ще те таксува или не. Щом дадения човек не желае да ти събере пари за използвания материал, то остава за сметка на франчайзера съответно, след като Еконт не покриват разходите за служебни материали на 100%. Поради тази причина в различните офиси може да попаднеш в различни ситуации.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 21 Яну 2016, 2:45

Ето и реакцията от Еконт:

"Скъпи клиенти,

С последните промени в изчисляването на цените на нестандартни пратки, ние изхождахме от условието, че за тези пратки досега сме изчислявали обемно тегло.

Давайки конкретна цена за тип артикул, който е с нестандартни размери, ние смятахме цена, която да е по-ниска от обемното тегло, изчислено по тарифа. По този начин да се формират изгодни за всички ни цени.

При изчисленията е допусната грешка, за което молим да бъдем извинени.
Имаме нужда от няколко дни, за да направим нужните корекции, които ще влязат в сила със задна дата така, че никой от Вас да не бъде ощетен.

Благодарим Ви за бързата обратна реакция и Ви желаем силно да сте радостни.

Николай Събев, управител на Еконт"

Също като и в държавата ни. Първо се опипва почвата за реакция на много по-високите цени и после се появява някой и казва от мен да мине,няма да са такива. Може ли човек с добър бизнес да излезе и да каже,че е допуснал грешка при изчисляването. Излиза че хората на две магарета плявата не могат да разделят,а бизнес за милиони правили.
Пресен пример от днес. Тример,косачка за трева от 10-12лв доставка на 45лв. Така и не се осъществи доставката!

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Яну 2016, 9:15

Просто са осъзнали грешката си. То такъв вой в някакъв си БМВ форум, пък представяте ли си какво е с истинските им редовни клиенти :mhihi: Тяхно право е да вдигат цените, но няма как да не се съобразят с търсене, предлагане и конкуренция. Мен лично въобще не ме е яд, че са вдигнали цените може би необосновано. Куриери колкото искаш.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 21 Яну 2016, 18:51

това за еконта е избирателно , аз мога да кажа че Европът като алтернатива е добре ( само до някои села по рядко ходят но се превъзмогва ) :yes: Ако работите често и пращате и приемате пратки си правите договор с добра -% и горе доло си е фиксирано 4.50 - 6 лв даже и за брони :idea:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от SPEED_GABROVO » 21 Яну 2016, 18:57

narf написа:
SPEED_GABROVO написа:Виж сега Врачанин,първо аз не съм моргаджия,частите които продавам са от моята лична кола или такива закупени за нея.Не съм изкарвал никой по-нисш от мен,защото аз съм никой,като цяло.Просто явно не ти се налага често да пращаш или получаваш такива пратки и затова се чудиш,защо хейтваме.Темата ми беше с цел да споделите мнение или да посочите някаква алтернатива,да речем,че грешно съм подходил,така да е. :yes: Но за мен не нормално такова увеличение,тройно че и отгоре,бахти винетките и граждански.А и системата за смятане на размерите е супер глупава,от един размер до друг 20,от друг 40 лева,а в Спиди смятат всичките размери,получават на колко килограма се равнява и излиза колко ще струва,което смятам,че е по-реално.Аз лично за тези нестандартни пратки,вече ще се обръщам към Спиди,колко и да не ми се иска,и да съм доволен от Еконт,просто това са нереални пари. :kuku:

Бъркаш се, колега. Аерофолиото, както тиксото и стреч фолиото от скоро, се заплащат и както казах е по желание на служителя дали ще те таксува или не. Щом дадения човек не желае да ти събере пари за използвания материал, то остава за сметка на франчайзера съответно, след като Еконт не покриват разходите за служебни материали на 100%. Поради тази причина в различните офиси може да попаднеш в различни ситуации.

Това пише при подготвяне онлайн на пратка:

Подготовка на пратката за изпращане
Подателят няма нужда да опакова пратката. За целта може да ползва полиетиленовите опаковки на „Еконт Експрес”. Ако е наложително доопаковане на пратката, тя се извършва от служители на спедиторската компания за нейна сметка. Ако подателя желае изцяло опаковане, то се извършва само срещу заплащане.

То всъщност в повечето случаи,ползват вече ползвани картони,пукащи и сие,за какво да вземат горница пари.Както и да е,не беше това проблема,а и моята случка беше някъде към края на 2014,не е толкова скоро.

Дано оправят нещата и всички да са доволни,ама си беше подъл начин да изкарат някой лев отгоре,горките, не успели да ги сметнат както трябва нещата. :mhihi: Това показва,че когато не се мълчи и се наддаде вой,нещата се случват,като им намаляха печалбите и клекнаха.Ама нали е хейтърска темата и само хейтъри вътре,както каза Врачанина,всеки само плюе,ама май е имало за какво. ;) Или по-добре да си мълчиш и да си плащаш като поп,защото имат големи разходи,да бе. :mhihi: В днешно време във всеки раздел е голяма конкуренция и такива грешки се наказват сурово,камо ли в куриерските фирми,където са една камара.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Яну 2016, 22:19

N.Mihaylovski написа:
nqmam_bmw написа:
N.Mihaylovski написа:...Не знам защо не падат цените като пада горивото, което е определящо за цените на куриерите, горивото е основен разход.

Ти, доброволно, ще си намалиш ли маржа на печалбата ? ;)

НЕ
Но, както всички фирми, и те вдигат цените като вдигнат горивото, в момента горивото е с 1 лев по-евтино но никой не сваля цените, ако пак стане 2,5 ща кажат ооо вдигна се , излизам вече от темата
По темата
миналата седмица трябваше да си докарам една машина от Шумен до София с размер на палето 170х190 см високо 170 см тежащо 1000 килограма, от спиди ми искаха 800 лева :shock: :shock: :shock: Еконт само 400, но да го докарам до централния офис на Екот в Шумен, това е пълна глупост щото се товари с кран или с мотокар тази машина, идеята ми е, че те най вероятно имат много работа и не искат да се занимават с по големи неща, заради което вдигат цените, защото може да се окаже, че като разкарат такива като мен, ще имат повече печалба

П.П докарах си машината за 160 лв :D

можеше и за 70-80лв ако е с габарит на европале. Няколко пъти съм пращал от София до Варна и обратно на тази цена. Теглото е било подобно. Unimasters

ентусиаст
Аватар

Мнение от SPEED_GABROVO » 25 Яну 2016, 19:29

Информираме Ви, че от днес, 25-ти януари, спираме действието на фиксираните цени за 13 нестандартни пратки, влезли в сила на 18 януари 2016 г.:

- матраци и дунапрени
- подматрачни рамки
- интериорни врати
- пакети
- дивани
- бяла техника
- сглобени мебели
- брони
- едрогабаритни авточасти
- вана за баня
- празни съдове за течности и насипни вещества
- велосипеди
- детски колички

Както вече Ви съобщихме, допусната е техническа грешка в изчисленията на цените, за което отново Ви поднасяме своите извинения.

В случай на неправилно прилагане на тарифата за периода 18 – 25 януари 2016 г., моля, влезте в контакт с обслужващия Ви офис, за да бъдете компенсирани.

За следващи промени на тарифата ще бъдете своевременно информирани.

Благодарим Ви безкрайно за удоволствието да сме заедно толкова дълго.

Предишна

Назад към Извън Темата