Проблем с INPA
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- j0vani
- Потребител
-
- Кара: предимно настрани
- Мечтае да кара: Е30 м3
Проблем с INPA
Здравейте колеги, не съм сигурен дали темата е за тук но.. Купих си кабел за диагностика понеже ми омръзна да давам по 15-20 лева само за да ми изчистят една грешка или да ми погледнат дюзите..
Подкарах ИНПА-та обаче се сблъсках със следния проблем: Вкарвам кабела в ОБД буксата и в лаптопа и ИНПА-та не отчита нито Battery нито Ignition, а колата е запалена и всичко си е ок. Смених 3 кабела от 3ма различни човека, така че отпада варианта да е от кабела проблема.
Явно аз нещо не правя като хората. Четох из чуждите форуми, че трябва да си оправя USB COM порта на лаптопа обаче нещо не ми се получава. Също така като вкарам кабела в буксата на колата лампичката на кабела светва и след около 30 секунди примерно изгасва лампата на кабела.. Това нормално ли е?
Моля помогнете, че съм бая отчаян вече и си мисля че съм си хвърлил парите на вятъра.
Прикачвам няколко снимки да видите за какво става въпрос.
Всякакви съвети ще са ми от полза. Балгодаря предварително.

Подкарах ИНПА-та обаче се сблъсках със следния проблем: Вкарвам кабела в ОБД буксата и в лаптопа и ИНПА-та не отчита нито Battery нито Ignition, а колата е запалена и всичко си е ок. Смених 3 кабела от 3ма различни човека, така че отпада варианта да е от кабела проблема.
Явно аз нещо не правя като хората. Четох из чуждите форуми, че трябва да си оправя USB COM порта на лаптопа обаче нещо не ми се получава. Също така като вкарам кабела в буксата на колата лампичката на кабела светва и след около 30 секунди примерно изгасва лампата на кабела.. Това нормално ли е?
Моля помогнете, че съм бая отчаян вече и си мисля че съм си хвърлил парите на вятъра.
Прикачвам няколко снимки да видите за какво става въпрос.
Всякакви съвети ще са ми от полза. Балгодаря предварително.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Проблем с INPA
Трябва да инсталираш FTDI драйверите за кабела. Потърси ги в нет-а.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- j0vani
- Потребител
-
- Кара: предимно настрани
- Мечтае да кара: Е30 м3
Благодаря много колеги оправих се. Инсталирах драйверите и сега всичко си дойде на мястото.
Сега обаче излезе друг проблем.. Погледнах дюзите и едната която е на 4 цилиндър дава бая големи отклонения.. Поствам снимка ако може да ми кажете дали е за правене или мога да я карам така. Мотора си работи съвсем нормално мяма притрисания и т.н. Обаче се шокирах. Още веднъж БЛАГОДАРЯ.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Сега обаче излезе друг проблем.. Погледнах дюзите и едната която е на 4 цилиндър дава бая големи отклонения.. Поствам снимка ако може да ми кажете дали е за правене или мога да я карам така. Мотора си работи съвсем нормално мяма притрисания и т.н. Обаче се шокирах. Още веднъж БЛАГОДАРЯ.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Четвъртата я компенсира 5-тата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
5 мнения
• Страница 1 от 1