Touran Typ 1T 1.9 TDI - въпроси
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Touran Typ 1T 1.9 TDI - въпроси
Колеги,
Не искам да си правя регистрация в VW форума, затова искам да питам дали някой от вас има преки впечатления от следния автомобил.
1.9тди - 105 коня, механична 6ск. кутия 6+1 места е колата, която ме интересува.

Ситуацията е следната - едната ми скрап ще бъде сменена вероятно с тоя Touran и искам да питам някой неща:
- проблемни зони - освен турбото и демферния маховик
- возия - мека/твърда, клати се, стабилна е...
- ниво на шум в купето - ужасно е, не мога да го понасям, ако мотора не ръмжеше така щеше да е ОК.
Не искам темата да става спам или хейт, искам да уточня, тая кола НЕ ми харесва и нищо освен практичността й не ме привлича. Обаче все пак мисля да си я купя до края на тая седмица
Мерси.
Не искам да си правя регистрация в VW форума, затова искам да питам дали някой от вас има преки впечатления от следния автомобил.
1.9тди - 105 коня, механична 6ск. кутия 6+1 места е колата, която ме интересува.
Ситуацията е следната - едната ми скрап ще бъде сменена вероятно с тоя Touran и искам да питам някой неща:
- проблемни зони - освен турбото и демферния маховик
- возия - мека/твърда, клати се, стабилна е...
- ниво на шум в купето - ужасно е, не мога да го понасям, ако мотора не ръмжеше така щеше да е ОК.
Не искам темата да става спам или хейт, искам да уточня, тая кола НЕ ми харесва и нищо освен практичността й не ме привлича. Обаче все пак мисля да си я купя до края на тая седмица

Мерси.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Touran Typ 1T 1.9 TDI - въпроси
приятел имаше такъв: откъм разход машинката е супер, но возията е трагедия. Той направи едно пътуване до Италия и като се върна преди да си легне да почива я пусна да се продава 

- dvd69
- Потребител
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: bmw
- Детайли за колата: X5 E70 3.0D 2008г.
Колега 6 години съм карал точно такава кола.Купувал съм я нова от магазина и съм много доволен от нея.Относно питането ти:
Проблемни зони - Скърцане на пластмасите в купето (турбо и маховик - без проблем), возия - средна хубост (не е като някой френски автомобил), стабилна е в завои. До 160 км. е доста тиха, но после се чува доста. Надявам се да съм ти бил от помощ.
Проблемни зони - Скърцане на пластмасите в купето (турбо и маховик - без проблем), возия - средна хубост (не е като някой френски автомобил), стабилна е в завои. До 160 км. е доста тиха, но после се чува доста. Надявам се да съм ти бил от помощ.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
stormrider написа:Bmw 2 active tourer
Горе долу цената им е еднаква.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ей майка му стара, бях го забравил skisa, а и тая тема си я спомних сега
доста луд, но и сравнява с е61 ... което реално няма как да го направя и аз - просто си знам, че Тоурана не може да се нареди до БМВ, а и винаги ще си имам едно БМВ
Това, че седалките са неудобни, ме тревожи най-много сякаш - понеже с тая кола ще пътувам дълго и ще е голям - ...
Нестабилността, ако има такава, със сигурност няма да си я сравнявам с е39ката, но пък и трябва да е реалист човек че си кара малко камионче.
Механичните проблеми явно не са мн скъпи, ако изключим рейката, но затова пък ще се наложи добре да я огледа джамбаза който ми е връзката в Германия - колата е в Мюнхен на оная улица с автокъщите до ЖП гарата, на 17 минути с такси от Am Olympiapark 2.
Мерси колеги за информацията и на всички които писаха на ЛС, най-изчерпателен беше maxpower за което искам и тук да му благодаря.
Колегата с предложението за Актив Туръра коментира на място, да наистина може би са близки с Тоурана, но едно че е доста по-скъп и не по силите ми, друго, че е и по-малък и няма 6+1 седалки (май)

Това, че седалките са неудобни, ме тревожи най-много сякаш - понеже с тая кола ще пътувам дълго и ще е голям - ...
Нестабилността, ако има такава, със сигурност няма да си я сравнявам с е39ката, но пък и трябва да е реалист човек че си кара малко камионче.
Механичните проблеми явно не са мн скъпи, ако изключим рейката, но затова пък ще се наложи добре да я огледа джамбаза който ми е връзката в Германия - колата е в Мюнхен на оная улица с автокъщите до ЖП гарата, на 17 минути с такси от Am Olympiapark 2.

Мерси колеги за информацията и на всички които писаха на ЛС, най-изчерпателен беше maxpower за което искам и тук да му благодаря.
Колегата с предложението за Актив Туръра коментира на място, да наистина може би са близки с Тоурана, но едно че е доста по-скъп и не по силите ми, друго, че е и по-малък и няма 6+1 седалки (май)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
не че искам да ти се меся или да ти казвам каква кола да си купуваш но има w-шаран производство 2002- 2007 година -ти си реши кое вози по добре 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Карал съм доста такива VW-та. Само нови са били, и не мога да кажа как са като здравина и подръжка. Но мога да кажа, как са като качества. Това си е типична семейна кола. Не е за състезания, но и не вози като лодка. Мен лично ми допадна возията( говорим за нормално пътуване). Щом е 6 ск. динамика е е прична , както и разхода. Мотора става шумен само в големите обороти. При нормални скорости 90 - 120 е в рамките на нормалното. Аз лично голями слабости не съм видял. Ако я ползваш да превозваш семейството си, и колата е читава мисля няма да съжаляваш.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Жена ми много хареса преди време тоя туран и купих точно такъв 2006-та, 1,9 тди, 105 коня. Тя си го кара постоянно, слабото му място е шестстепенната скоростна кутия. Турбината му гръмна, но благодарение на запушеният катализатор. Окачването е добро, евтина поддръжка, таблото не скърца, управлява се перфектно, седалките са удобни, копчетата се прецакват, централното се счупи, двигателя се износва доста бързо, фаровете са много добри, германските корозират яко около веждите и задната врата, радиото е просто ужасно, ябълките на чистачките се износват бързо, друго в момента не се сещам. 2013 го купих от Германия за 3150 евро от една овца, беше на 200 000 км, сега е на 300 000. Моторът не е шумен, не знам колко харчи, но надали повече от 7-8 на сто. На магистралата до морето си поддържа 160 спокойно.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
stormrider написа:Bmw 2 active tourer
95 бона за фейк баварец с предно

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Нови коли не обсъждаме в никакъв случай, независимо от марката.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
105 к.с е най добре да вземеш, само не отивай на 2.0 TDI 140 и 170 кс. защото имат много дефектни глави и още куп проблеми за който е писано навсякъде, избрал си най здравото от към дизелов двигател за модела 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
1.9 ми стига, аз съм простоват човек. Ще му махнем DPF-a ще има чип и K&N - па ше живне.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Най-сетне си купих такава скрап. Първа регистрация 03.2010, 1.9 TDI с DPF .. 6ск и 6+1 места.
Сега остава да си купя дистанционно за Webasto, да го кодирам и да махам катализатори и филтри, че да живне.
Покарах я 30 км из София днеска, доволен съм - само бях забравил кво е това ръчка в града, ама ще свикна предполагам.
Готина скрап, вози прилично.
Сега остава да си купя дистанционно за Webasto, да го кодирам и да махам катализатори и филтри, че да живне.
Покарах я 30 км из София днеска, доволен съм - само бях забравил кво е това ръчка в града, ама ще свикна предполагам.
Готина скрап, вози прилично.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2