как според вас България би се подобрила

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: как според вас България би се подобрила

Мнение от K_Ilkov » 26 Яну 2016, 15:58

Vra4anin написа:
K_Ilkov написа:...ако се оправят макар и малко по малко нещата, тоест да има работа
и да могат да живеят сносно хората с обикновен труд много хора ще се върнат...

Няма шанс. Това е чиста утопия България да се превърне във втора Швейцария, защото няма как:

виждаш ли разлика между това, което съм писал и тва дето ти пишеш?

Шанс за промяна винаги има - стига да го искаш и да намериш парвилния път ...

Сега не се движим по него определено и изгледи да влезем у него няма, но това не значи, че е невъзможно

Stoqnov_1979 написа:Никой няма да се върне,или ако някой се върне ще е 1 на 50. Живея в провинцията и тук всеки който завърши училище до 2-3 месеца е избягал. Тук не е столицата,че келеша като завърши да харчи от мама и тате крадените пари и да "мисли" за държавата си! Всеки хваща пътя и никой не се е върнал и да каже-ми то там няма работа,както всеки казва,че вече не става чужбина. Така че,който е заминал-няма да се върне,поне не в трудоспособна възраст! Държавата да мисли как да спре заминаването и тогава може да се промени нещо!

Виж сега това са процеси, които не се обръщат от днес за утре ...

За да не бягаш 2 месеца след като завършиш трябва родителите ти поне да живеят прилично и да не ги тормозят битовизми.
Иначе гледайки мизерия цял живот е ясно, че бягаш от нея ...

И аз съм се зарекъл, че за детето ми няма място тук ...

ПРичините обаче да не се връща никой тук са тук, а не щото там е толкова розово.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

как според вас България би се подобрила

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2016, 16:21

Има много хора, които след завършване на университет и дори хубава работа, се връщат обратно. Хората, които са били само в България и са слушали за чужбина или са били на екскурзия там, не ги разбират и ги мислят за луди, а причини да се върнеш има не малко. Лично мен ме дразни как родителите настройват децата си от малки да емигрират, както всъщност правят и моите

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Яну 2016, 16:25

Мордехай написа:А според теб чия крьв трябва да се пролее? Щото според мен не крьвта на арабите, циганите или други, а крьвта на депутатите, министрите, олигарсите, всичката измет висши полицаи, дьржавни чиновници, сьдебна система.... Обаче тогава ще настане хаос. Каква е твоята идея? Циганите и имигрантите са много лесни, само за седмици полицията може да се справи с тях посредством адекватни мерки за строго спазване на законите, без издевателства и зверства.
+1
А за връщането-връщат се много,много хора и си остават тук
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Яну 2016, 16:34

Много набори заминаха да учат в Англия. След като завършиха, само едното момиче остана заради "любов", но като и свърши "любовта" се прибира и тя :mhihi: От Германия, Холандия, Швейцария обаче не познавам да са се върнали :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Яну 2016, 16:42

Мордехай написа:А според теб чия крьв трябва да се пролее? Щото според мен не крьвта на арабите, циганите или други, а крьвта на депутатите, министрите, олигарсите, всичката измет висши полицаи, дьржавни чиновници, сьдебна система.... Обаче тогава ще настане хаос. Каква е твоята идея? Циганите и имигрантите са много лесни, само за седмици полицията може да се справи с тях посредством адекватни мерки за строго спазване на законите, без издевателства и зверства.

Да, именно кръвта на политиците
С нея трябва да се започне
Те са като тумор - колкото по-късно, толкова по-трудно е отстраняването му

След това се прави пакет от закони в интерес на държавата, дават се нужните правомощия на полицията и спец службите и се правят изкопите за няколко АЕЦ Беленета с безплатния труд на всички ощетили националния интерес.
Например, все пак не съм политик.
Започваме да произвеждаме, вместо да крадем и всичко си идва на мястото.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2016, 16:46

TNT написа:Много набори заминаха да учат в Англия. След като завършиха, само едното момиче остана заради "любов", но като и свърши "любовта" се прибира и тя :mhihi: От Германия, Холандия, Швейцария обаче не познавам да са се върнали :mhihi:

Какви са моите скромни наблюдения за Германия - момичетата често си намират немец гадже, къде за престиж, къде да плаща сметките. Хубавите момиченца лесно ги грабнаха, те и в БГ бяха вървежни, тези, които тук ги подминават повечето, там са сърцеразбивачки. В крайна сметка, завършват, намират работа или просто се задомяват. При мъжете не е баш така, даже напротив. Рядко българин, било той и красавец, може да се уреди с прилична половинка. Когато бях първи курс, а и след това, често при пристигането на новата партида, чичковците ветерани се нареждаха на гарата да подбират новобранките кандидат снахи. Често някакъв 30 годишен мъж го унижаваше някаква 19 годишна пикла. И това, защото като си отвориш устичката и източно европейския акцент лъхне, германките, а и полякини и другите съседки губеха интерес колкото и надъхани да са били преди това. Предразсъдъци, не ги виня. Повечето ни мислят за цигани, нормално да не искаш да представиш гаджето си от "България".

Лично съм имал приятелка немкиня, смея да твърдя, сочно парче. Руса със сини очи и приятни възвишения под 60кг. Всичко беше 6, докато мислеше акцента ми за рускак, е да кажем, че след като уточниха това недоразумение - връзката ни приключи. А 2-те седмици бяха много приятни.

Как ми отказаха да си купя С3 Самсунг като излезе, защото хората от моята държава взимали често на изплащане и след това офейквали, няма да го коментирам. Като им треснах 600 евро ( не че не трябваше да изгубя 1 час да се върна до центъра да тегля пари от банкомата), ме гледаха опулено, ама кел файда. По дифаулт си неблагонадежден. Не навсякъде, но в моя град поне бе така. Дори сим карта не ти даваха на договор, ако си от БГ. А като изнасилиха и убиха една чужденстранна студентка и се оказа, че е някъв 40 годишен българин на 100 метра от общежитието ми, няма да ви разказвам като се запознавах на студентските партите как са ме гледали като кажа Булгариен. А съм по-светъл, с руса коса и сини очи и уж пасвам в средата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 26 Яну 2016, 17:35

Stoqnov_1979 написа:Тук не е столицата,че келеша като завърши да харчи от мама и тате крадените пари и да "мисли" за държавата си!

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
толкова комплекси в едно изречение, не е истина!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2016, 17:41

vlad0 написа:
Stoqnov_1979 написа:Тук не е столицата,че келеша като завърши да харчи от мама и тате крадените пари и да "мисли" за държавата си!

Е че как, не знаеш ли, че в София почти всички са милионери, и на всеки келеш първата каручка е М5 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Яну 2016, 17:43

dextuar написа:
vlad0 написа:

Е че как, не знаеш ли, че в София почти всички са милионери, и на всеки келеш първата каручка е М5 :mhihi:

Подсети ме за лафа за хората с Айфон 6 на опашката пред баничарницата сутрин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2016, 17:49

cod-cdbp написа:
dextuar написа:
vlad0 написа:

Подсети ме за лафа за хората с Айфон 6 на опашката пред баничарницата сутрин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По темата - ще се подобри, не оправи, като всеки почне да си гледа в неговата паница и започне да мисли не какво може да открадне, а какво може да спечели и за себе си, и за държавата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 26 Яну 2016, 18:04

:|
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Яну 2016, 18:44

Пак се започва старата тема на нов глас :mhihi: Всеки си мисли,че като отиде в Англия или Германия и автоматично става милионер :nono: А реално живее на помощи с още 5 човека с стая 15 квадрата.Според моите наблюдения 5 на 100 успяват да се устроят добре в чужбина,другите както вика един познат "само абът въздуха" :mhihi: И е много важно лятото като се върант тук на холидей :lol: да се покажат какви баровци са.
Има обаче нещо което не мога да проумея.Защо същите тези хора тук ги мързи да се движат и гледат да минат метър от всичко,а там когато са на работа бачкат като волове и спазват всичко? :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 26 Яну 2016, 18:50

Как беше лафа...можеш да се смяташ за преуспял, когато не се връщаш лятото да си правиш зъбите тук :mhihi: Аз бих добавил и...да си пазаруваш "евтинджос" дрехи, обувки и т.н., да ходиш на море тънкана и т.н. и т.н. :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Яну 2016, 22:35

Някак щеше да е хубаво да не става темата останали срещу заминали, софЕанци срещу останалото БГ ама ...

От друга страна май това ни е един от проблемите все се делим и се сочим с пръст.
И много ги разбираме всички неща, а на края ни яха някой дето е по-малкото зло щото сме много отворени ... у форумите ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Яну 2016, 23:20

Работещ съд и полиция като за начало. За другото никога няма да се разберем така или иначе :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата