Рехабилитация - счупен крак?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Рехабилитация - счупен крак?

Мнение от speeder88 » 12 Ное 2015, 22:09

Мда, реално още май месец като го снимах изглеждаше доста добре, но реших да не си съсипвам пак лятото, а след това септември и октомври трябваше да обърна внимание на работата и затова отложих за сега. Смите доктори казаха докато ме чоплят, че мускулатурата е доста стегната, а и калцирането не е малко. Добре, че не се замотах още, защото щеше да е още по-трудно, а след година примерно дори невъзможно. Сега се гледам с металния кавал и те така. :)
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 09 Дек 2015, 10:46

Изкарвам темата отново. При мен обаче е ръката. Преди няколко дни счупих лъчевата кост на предмишницата. Сега имам планка с 6 винта. Понеже докторите не бяха много словоохотливи, дайте някакви съвети за по-бързо зарастване. Какво да ям, колко да натоварвам, мога ли да натоварвам организма. Например мога ли да ходя 10 километра бързо или да вдигам някоя гира с другата ръка, нещо такова. И колко е здрава тази пластина и закрепването. Ако стане нещо, болтовете ли ще се изтръгнат или пластината ще се изкриви. Само теоретично питам. И мога ли да включвам скоростите на колата с оперираната ръка или ще я разместя? За сега е обездвижена с някаква лонгета, но стигам до лоста на колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Дек 2015, 11:52

Не знам какво трябва да направиш да ги изтръгнеш тия винтове, но не съм лекар все пак. Защо не отидеш, където са те оперирали и да ги разпиташ, без това ще ходиш на някакви контролни прегледи?
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 09 Дек 2015, 12:17

Крака не ми даваха да го натоварвам изобщо близо 70 дни, при първоначално обещани 30, но там костата е много дебела и по-бавно заздравява. Пази я. Отиди на 30-я ден да направите снимкаи да изкажат мнение специалистите, но според мен до тогава би трябвало да можеш да почнеш да си вършиш ежедневните занимания. Аз наблегнах на сирене, яйца и т.н. Казаха ми и дори и от бабините рецепти - фино смлени черупки от варени яйца, които да ползваш като сол, но доколкото знм колкото и калции д приемаш ако не го усвояваш файда няма, т.е. може да комбинираш с прием на витамин D. На мен не ми бяха предписали нищо допълнително. Тялото наистина се стреми да се развива сравнително симетрично, но не знам вдигането на тежежт колко би помогнало на костите.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Дек 2015, 14:55

Моята планка я махнах точно след 1 година, но може би наистина има връзка с това колко бързо зараства коста. Трябва да внимаваш да не остане в коста и да не може да се махне. Колкото до това какво трябва да ядеш, черупките за яйца и на мен ми ги казваха, но не съм ял, трябва да ядеш всякакви богати храни на калции както ти е казал колегата по-горе. Иначе за натоварването - мен много ме беше страх да не се размести нещо и да зарастне на криво, но това сам съм си го представял, не знам дали научно може да се случи така :mhihi: За всеки случай не натоварвай чак толкова много, скоростният лост предполагам няма да е проблем, както за мен не беше проблем педала за газ /спирачка (при счупен десен крак). В началото натисках с левия, обаче не е работа :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от boje » 27 Яну 2016, 10:00

Здравейте.
И аз минах през това приключение - катастрофа и метален шиш в бедрото. Навъртях 1 година с нашественика в мен и касапите го извадиха преди няколко дена. Малко зорно беше ваденето, че много калции отделям и всичко беше пакетирано в костна тъкан. ИмА "сестра, подай по-остро длето и чука, ако обичаш", така че по-навреме трябва да се действа. Лежах два дена в болницата, свалиха дренажа и кой откъдето е. На 12 ден ще ходя да свалят конците. Засега всичко е добре, по-малко отече крака от първата операция, станах на другия ден след операцията с патерици, но .... Голямата изненада беше, че не трябва да стъпвам поне месец на този крак, а психически се бях нагласил за няколко дена само. Притеснявам се, че отново влизам във филма с раздвижването.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 27 Яну 2016, 10:42

Защо не ти дават да стъпваш? При мен го нямаше това. На 7-мия ден след операцията отидох за смяна на превръзката и доктора като ме видя с патериците ми каза да ги махам! Още същия ден почнах да ходя само с една, а на 12-я ден като ми махнаха и на мен конците хвърлих и другата! Възстановяването и раздвижването този път минаха много по-бързо при мен. Още в края на първия месец го свивах почти на 100% и петата ми докосваше задника. Подпитай ги отново, защото те гледат да се презастраховат. Наистина костта има да зараства на мястото на пирона, но при положение, че си натрупал толкова калции костта на мястото на счупването би трябвало да е бетон вече.

Като каза "сестра, подай по-остро длето и чука, ако обичаш" се сетих, че и при мен беше подобен филма. Освен основния доктор имаше още един, който не знам защо седеше и гледаше, явно за кураж, но по едно време като почна да се закучва работата по същия начин и през две минути почна да пита "Да се мия ли? Да се мия ли? Да се мия ли?".
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от boje » 27 Яну 2016, 10:57

Костта била свикнала с пирона (помощта от негова страна) беше основният аргумент. Иначе според мен си е някаква застраховка май. Пък и аз съм 100кг. По време на операцията вторият доктор спомена също за 1-2 месеца сериозно пазене.
Видяло се е, че ще се затиска дивана още известно време, ама ми писна от прясно домашно сирене. В къщи се майтапим, че съм изял млякото на няколко крави за 1 година.

Предишна

Назад към Извън Темата